onyx Skrevet 25. mars 2009 #6981 Del Skrevet 25. mars 2009 Jepp, men jeg skulle gjerne visst hva som var i rettene før jeg pekte. Hva er moro med det da? Akkurat det å vite hva man faktisk spiser var et kriterium vi gav opp ganske fort,allerede første gangen i Beijing for noen år tilbake. Resultater er jo at jeg har spist veldig mye rart og ting jeg ikke ville valgt selv, og mye av det rare overraskende mye bedre enn forventet. Firterte hønseføtter er for eksempel slett ikke så ille.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6982 Del Skrevet 25. mars 2009 Jeg antar det er der som her, at det er mye suspekt i ferdigmat, men det trenger man jo ikke å bruke. Såvidt jeg skjønner bruker man mye av en slags buljong som kalles dashi, som enten kjøpes ferdig eller lages av kombutang og/eller bonito. Jeg fant to versjoner av dashi på butikken her, og den ene inneholdt ganske riktig MSG, men den jeg kjøpte gjorde såvidt jeg kunne se ikke det. Om jeg finner ut at dette er noe for meg har jeg lyst til å prøve å lage dashi selv, men da må jeg få tak i bonito, kombu hadde de faktisk her. Mange nye, rare ord her. Dvs jeg kjenner til bonito, men da som i spansk hermetisk tunfisk. Og det er godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. mars 2009 Forfatter #6983 Del Skrevet 25. mars 2009 Mange nye, rare ord her. Dvs jeg kjenner til bonito, men da som i spansk hermetisk tunfisk. Og det er godt! Ved første gjennomlesning av den japanske kokeboken ble det mange oppslag i ordforklaringslisten, ja. Ang. bonito: Jeg har faktisk et par bokser av denne stående, i håp om at jeg skal komme meg over vegringen overfor hermetisk tunfisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6984 Del Skrevet 25. mars 2009 Vitello tonnato! Snakket du ikke om å lage det her forleden, forresten? Bonito er mye bedre enn annen tunfisk synes jeg. Konsistensen er også bedre, den føles litt mindre "tørr". Hvis du ikke kommer over tunfiskangsten din, kan du gjerne sende boksene til meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 25. mars 2009 #6985 Del Skrevet 25. mars 2009 (endret) Vitello tonnato er det lenge siden jeg har spist. Nam, det har jeg lyst på snart. Og mer italiensk mat. Endret 25. mars 2009 av Elastica Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. mars 2009 Forfatter #6986 Del Skrevet 25. mars 2009 Vitello tonnato! Snakket du ikke om å lage det her forleden, forresten? Bonito er mye bedre enn annen tunfisk synes jeg. Konsistensen er også bedre, den føles litt mindre "tørr". Hvis du ikke kommer over tunfiskangsten din, kan du gjerne sende boksene til meg. Jeg finner det ikke igjen, men jeg tror faktisk det var du som snakket om det da jeg skulle finne på noe med kalvekjøtt. Må definitivt kvinne meg opp til å komme over denne tunfiskfobien (hvis ikke får vi ordne luftbro ), det ser jo ofte godt ut, men jeg har minner om vanlig boksetunfisk som smaker kattemat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6987 Del Skrevet 25. mars 2009 Jeg finner det ikke igjen, men jeg tror faktisk det var du som snakket om det da jeg skulle finne på noe med kalvekjøtt. Sånn var det, ja. Bonito er rundere på smak, og mer "kjøttaktig" enn den vanlige billigtunfisken, og dessuten mindre kattemataktig. Jeg liker også billigtunfisk, men bonito smaker enda mye bedre. Merkelig nok må man på kjøkkenutstyrsbutikk for å få kjøpt det her i byen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 25. mars 2009 #6988 Del Skrevet 25. mars 2009 (endret) Jeg har tre bokser i skapet. Tid for niçoise snart, tro? Endret 25. mars 2009 av eilan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6989 Del Skrevet 25. mars 2009 Jeg har tre bokser i skapet. Tid for niçoise snart, tro? Når våren kommer er niçoise og rosévin obligatorisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 25. mars 2009 #6990 Del Skrevet 25. mars 2009 Hm, når kommer Il Mimmo, tro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6991 Del Skrevet 25. mars 2009 Pleier det ikke å være i maislippet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. mars 2009 Forfatter #6992 Del Skrevet 25. mars 2009 Jeg har tre bokser i skapet. Tid for niçoise snart, tro?Det hadde kanskje ikke vært så dumt for å komme over fobien, spesielt ikke med rosévin til. Jeg har faktisk aldri laget det, så hvis noen har en oppskrift å anbefale er jeg lutter øre. Pleier det ikke å være i maislippet? Tror det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 25. mars 2009 #6993 Del Skrevet 25. mars 2009 Når det gjelder oppskrift på niçoise har vel alle sin. Jeg gjør omtrent sånn, men kutter ikke opp bønnene, har litt hvitløk og sitronsaft i dressingen, og dropper ansjonsen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6994 Del Skrevet 25. mars 2009 (endret) Hva salade niçoise skal og ikke skal inneholde er det veldig mange sterke oppfatninger om i Frankrike. Det er et minefelt! På fransk Wikipedia står det at den inneholder råkost, paprika, hardkokte egg, ansjos og olivenolje. Det står videre at den aldri inneholder ris, poteter, aspargesbønner eller andre kokte kokte grønnsaker, men at den alltid inneholder enten grønn eller rød paprika. Jeg gjør det ofte litt forskjellig fra gang til gang, men det jeg vanligvis bruker er salatblader (helst hodesalat), tomater, hardkokte egg, tunfisk, rødløk og sorte oliven. Noen ganger bruker jeg kokte aspargesbønner, noen ganger kapers og noen ganger ansjos. Ikke korrekt i henhold til fransk Wikipedia, med andre ord! Tillegg: Jeg bruker også hermetiske artisjokker noen ganger. Det jeg forbinder med salade niçoise er at den må inneholde tomater, egg, oliven, og ansjos eller tunfisk, eller begge deler. Resten kan variere. Dette er altså min helt private oppfatning av hvordan den skal være. Endret 25. mars 2009 av Ludovie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. mars 2009 Forfatter #6995 Del Skrevet 25. mars 2009 Fransk Wikipedia får si hva de vil, jeg liker tanken på poteter i, så jeg tror jeg skal prøve den eilan linket til. Takk for svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 25. mars 2009 #6996 Del Skrevet 25. mars 2009 Det var muligens meg som snakket om Vitello tonnato. (jeg har jobbet og slitt her, så jeg er litt på etterskudd). Jeg skal lage det når anledningen byr seg - Skye Gyngell har en veldig fristende variant (i hvert fall utifra bildet å dømme) i A Year in My Kitchen. Jeg har aldri laget det eller smakt det, men fikk lyst på pga det fine bildet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 25. mars 2009 #6997 Del Skrevet 25. mars 2009 Hva salade niçoise skal og ikke skal inneholde er det veldig mange sterke oppfatninger om i Frankrike. Det er et minefelt! På fransk Wikipedia står det at den inneholder råkost, paprika, hardkokte egg, ansjos og olivenolje. Det står videre at den aldri inneholder ris, poteter, aspargesbønner eller andre kokte kokte grønnsaker, men at den alltid inneholder enten grønn eller rød paprika. Jeg gjør det ofte litt forskjellig fra gang til gang, men det jeg vanligvis bruker er salatblader (helst hodesalat), tomater, hardkokte egg, tunfisk, rødløk og sorte oliven. Noen ganger bruker jeg kokte aspargesbønner, noen ganger kapers og noen ganger ansjos. Ikke korrekt i henhold til fransk Wikipedia, med andre ord! Tillegg: Jeg bruker også hermetiske artisjokker noen ganger. Det jeg forbinder med salade niçoise er at den må inneholde tomater, egg, oliven, og ansjos eller tunfisk, eller begge deler. Resten kan variere. Dette er altså min helt private oppfatning av hvordan den skal være. Og salade niçoise! Nå skal vi se. Jeg lager to hovedvarianter - den "forbudte" med nypoteter (best til middag) og den mer korrekte med salatblader (hva som helst, men gjerne noe enkelt som feks hjertesalat). Øvrig stasj: Tunfisk, tomater, kokte egg, kokte aspargesbønner, rødløk, reddiker (viktig, synes jeg!), noen ganger artisjokkhjerter fra boks, svarte oliven, kapers og sitron/olivenoljevinaigrette med basilikum, rå hvitløk og ansjos. I følge en kokebok jeg har skal ingen grønnsaker i en salade niçoise være varmebehandlet - det synder jeg mot, idet rå artisjokk og rå bønner ikke er blant mine favoritter. Anselige mengder tørr og avkjølt rosé er dessuten påkrevd. Jeg gleder meg til sommeren! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 25. mars 2009 #6998 Del Skrevet 25. mars 2009 Reddiker har jeg aldri tenkt på å bruke, men det høres jo ut til å passe kjempegodt. Jeg ser ellers at vi lager det på omtrent samme måte. Jeg har min versjon fra å ha spist det på kafé/restaurant i Frankrike utallige ganger. Det er igrunnen merkelig at samtlige salade niçoise jeg har spist der synder mot originalen både på den ene og den andre måten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 25. mars 2009 Forfatter #6999 Del Skrevet 25. mars 2009 *noterer niçoisetips og registrerer stadig økende rødvinstørst* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 25. mars 2009 #7000 Del Skrevet 25. mars 2009 Morsom diskusjon! Jeg har også spist utrolig mange forskjellige varianter på rivieraen, og fler som er annonsert som den eneste Riktige og Korrekte utgaven. Jeg har lyst på og rosevin. En tur til Sydfrankrike hadde ikke vært så dumt, det heller. Eller Champagne. Eller Alsace. Og Normandie og Bretagne! Der har jeg ikke vært før. *drømmer meg bort* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå