Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Sant nok, Appetitt er kjekt å bla gjennom, men det er egentlig mer matporno enn så veldig mange nyttige oppskrifter - med mindre man har gourmetmiddager 5 ganger i uka.;)

Angående sider, av det man får tak i på polet synes jeg denne er veldig god. Litt mer smakfull enn Strongbow (lurer på om den er lagret på eikefat?) Anbefales! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Good Food lever så absolutt opp til hypen. Jeg kan dessuten fornøyd konstatere at jeg har spist på to av strandrestaurantene som det skrives om der. (Vel nesten, da...) I sommer var vi på The Hive Beach Café; jeg spiste skatevinge med kapers, og mannen fish & chips. Dessuten var vi på The Seafood Restaurant i fjor - ikke akkurat den som omtales der, men søsterrestauranten, som ligger i St Andrews i Skottland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra at vi ikke har drevet villedende markedsføring. :)

Jeg har et lite håp om at septemberutgaven kan være kommet i kiosken her i dag. I så fall blir det sofakos med Good Food, Olive (må ha begge :sjenert:) og kanskje et aldri så lite vinglass i kveld.

Før det skal jeg ut å spise med en venninne jeg ikke har sett på en god stund, det blir koselig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Testmiddag" i dag: Vegetarisk gryte med blomkål, sopp, tomat og Snøfrisk. Ovnsbakte potetbåter, aspargesbønner med ramsløk og denne rødvinen, som jeg har lagt min elsk på. :)

Rapport: Vegetarversjon av lammegryten med Snøfrisk er testet. Den ble slett ikke verst, med en absolutt touch av originalen, antakelig takket være Snøfrisken, som smaker litt saueaktig. :ler: Ellers pleier jeg å ha ovnsbakte mandelpotetbåter til, som blir skikkelig gyllengule og sprø, og jeg MÅ ha aspargesbønner med en generøs skje ramsløkpuré rørt i. :spise:

Foreløpig konklusjon: Smaken av blomkålen og soppen kom ikke helt fram gjennom tomatene og Snøfrisken, så neste gang forsøker jeg med et par færre soltørkede tomater, og sper på med litt tørket steinsopp, for å forsterke soppsmaken. Og så tror jeg det hadde gjort seg med litt chili.

Alt i alt: Takk for kreativ hjelp! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres spennende ut, hadde det vært mulig med litt mer nøyaktige mengdeangivelser? :sjenert:

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det høres spennende ut, hadde det vært mulig med litt mer nøyaktige mengdeangivelser? :sjenert:

Lammegryte med Snøfrisk

1 kg lammefilet

3 ss smør

1 boks knuste tomater

2 ss tomatpuré (jeg brukte noen hakkede soltørkede tomater i stedet)

1 hakket løk

3-4 fedd hvitløk

1 ss finhakket persille (jeg brukte frisk salvie, fordi jeg hadde det)

3 dl hvitvin

125 g Snøfrisk naturell

salt og pepper

Skjær kjøttet i terninger og brun det med smør i en panne. Hell over i en gryte og ha i de knuste tomatene, tomatpuré, løk, hvitløk og persille (her surret jeg løken og hvitløken med det brunede kjøttet før jeg hadde i det øvrige). Tilsett hvitvin og la det putre i 1 1/2 time. Smak til med Snøfrisk, salt og pepper.

Her er den opprinngelige oppskriften med lam, vi laget halv porsjon saus til to og byttet ut kjøttet med 7-8 aromasopp i skiver (som vi først brunet og siden kokte i sausen) og ca. et halvt blomkål i små buketter. :)

Håper ikke du synes vi kupper boken din, Nilma. :sjenert:

Endret av piaf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreløpig konklusjon: Smaken av blomkålen og soppen kom ikke helt fram gjennom tomatene og Snøfrisken, så neste gang forsøker jeg med et par færre soltørkede tomater, og sper på med litt tørket steinsopp, for å forsterke soppsmaken. Og så tror jeg det hadde gjort seg med litt chili.

Kantarell ville også være ypperlig tror jeg, synes liksom det passer bedre med lam enn champignon.

Du er vel på ferie nå Nilma, men en hyggelig liten nyhet til deg til tilfelle du stikker innom, eventuelt til du kommer hjem. Jeg hører meget pålitelige rykter om at det kommer til å bli en ordning med abbonement på økologiske grønnsaker her i byen også nå snart. Var på middag hos foreldrene til et vennepar som bor på Kvaløya i dag, og de(foreldrene altså) har noen andre venner som også bor på Kvaløya, og som visstnok skal starte opp med abbonementsordning snart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rapport: Vegetarversjon av lammegryten med Snøfrisk er testet. Den ble slett ikke verst, med en absolutt touch av originalen, antakelig takket være Snøfrisken, som smaker litt saueaktig. :ler: Ellers pleier jeg å ha ovnsbakte mandelpotetbåter til, som blir skikkelig gyllengule og sprø, og jeg MÅ ha aspargesbønner med en generøs skje ramsløkpuré rørt i. :spise:
Høres veldig godt ut, og det blir nok enda bedre med de forbedringene du nevner.

Håper ikke du synes vi kupper boken din, Nilma. :sjenert:
Ikke i det hele tatt, jeg protesterer først når det kommer til scrapbookingtips og fødselshistorier. Inntil dét skjer er det bare å skravle i vei. :ler:

Du er vel på ferie nå Nilma, men en hyggelig liten nyhet til deg til tilfelle du stikker innom, eventuelt til du kommer hjem. Jeg hører meget pålitelige rykter om at det kommer til å bli en ordning med abbonement på økologiske grønnsaker her i byen også nå snart. Var på middag hos foreldrene til et vennepar som bor på Kvaløya i dag, og de(foreldrene altså) har noen andre venner som også bor på Kvaløya, og som visstnok skal starte opp med abbonementsordning snart :)
Ferien starter på fredag - tre dager igjen! :juhu:

Super nyhet om grønnsaksabonnement, takk for at du delte den. :smilyblomst: Har du vært på Bondens Marked i år forresten, Fakse? Jeg oppdaget ikke at det var startet for nå i helga, så jeg har ikke fått tatt meg en tur enda. Synes det er så urolig koselig å gå rundt å titte og handle litt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på bondens marked 4. august, men hadde glemt at det var først, så vi kom dit litt seint. Har jo lært at man må være tidlig ute for at de ikke skal bli utsolgt for de beste godbitene :)

Fikk med oss ferskost, rødbeter, knutekål, rød salat og hjemmebakte rundstykker, så det var ikke så værst :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kantarell ville også være ypperlig tror jeg, synes liksom det passer bedre med lam enn champignon.

Takk for tipset! Men nå er jo ikke denne versjonen med lam lenger, den er helt vegetarisk. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset! Men nå er jo ikke denne versjonen med lam lenger, den er helt vegetarisk. :)

Ja, men mentalt er den vel litt "lamme-inspirert" om du skjønner hva jeg mener :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Deception
Super nyhet om grønnsaksabonnement, takk for at du delte den. :smilyblomst:

Jeg må også :hoppe: litt, for jeg bor ikke i utlendighet forever, og da... :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kommer snart til å knuse radioen om ikke P2 sparker det irriterende kvinnemennesket som forsøker å snakke nynorsk med sterk Helgelands(?)dialekt! Det høres jo ikke vettig ut! :kjefte:

Og mens jeg er i gang med å kjefte; om Widerøe streiker i morgen - DA ALTSÅ! Vi som synes det var sånn en god ide å ta Widerøe til Bergen og så SAS derfra til London, men om nå Widerøe går hen og streiker.... :kjefte:

Puh, godt å få det ut!

På den positive siden er det nå bare litt over et døgn til vi drar til England. :juhu: Håper i hvert fall at de greier å booke oss om på et eller annet vis om det skulle bli streik. Har såvidt begynt å pakke, men har tenkt å kose meg med resten av pakkingen i kveld - ingenting får opp feriestemningen som å tusle rundt og putte ting i kofferten. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God tur til England! Håper det ordner seg med fly. Jeg dro via Flesland da jeg skulle hjem fra Edinburgh i vår - det er mye greiere å bytte fly der enn på Gardermoen i og med at det er mindre forhold, noe som innebærer mindre gåing, kortere ventetid på bagasje og mindre og færre køer.

Jeg dro forresten innom taxfree og kjøpte en flaske vin og en deodorant, og visste ikke/tenkte ikke over at jeg måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen før jeg kunne gå ombord på innenlandsflyet. Jeg ba derfor ikke om å få forseglet posen, og jeg tok heller ikke vare på kvitteringen. :klaske: Da jeg kom til sikkerhetskontrollen med disse dødsfarlige varene ble jeg stoppet. De viste seg heldigvis å være veldig service-innstilte! Den ene vakten tilbød seg å bli med meg tilbake til butikken slik at de kunne skrive ut en ny kvittering, samt forsegle posen. Hvilken service! (Men allikevel ganske idiotisk: Vakten visste at dette var taxfree-varer og ikke farlige væsker, så hele greia var bare en formalitet.) Jeg er allikevel veldig takknemlig, men kommer ikke til å gamble på at de er like greie neste gang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Ikke streik!! :juhu: :juhu: :juhu: :juhu: :juhu:

Hørte det på radioen i morrest og tenkte på deg :)

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...