Gjest Eurydike Skrevet 5. desember 2008 #5561 Del Skrevet 5. desember 2008 Her også! Bortsett fra at vi skal ha rødvin til. Tror jeg, i hvertfall. Synkronburgere! Ølet er forresten juleøl, etter inspirasjon fra Nilma. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 5. desember 2008 #5562 Del Skrevet 5. desember 2008 Lille svarten? Det minner meg om den episoden av Simpson's hvor Homer Simpson fikk en hummer... (Men trøffel er nok mest sannsynlig) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 5. desember 2008 #5563 Del Skrevet 5. desember 2008 (endret) Jeg spiste en super økologisk burger her i forgårs. Med timianbakte rotgrønnsaker til, samt noe de kalte selleritzatziki (tror det må ha vært rødbeter i også, for den var rosa). Jeg liker at dressingen kom i en separat liten ramekinform. Brødet var det ellers mange gode frø i. Stedet anbefales, men det ligger litt sånn på baksiden av Falkoner allé, med IRMA ved siden av og i andre etasje av et treningssenter. Endret 5. desember 2008 av eilan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. desember 2008 #5564 Del Skrevet 5. desember 2008 ja, det stemmer nok at lille Svarten er en trøffel. Så søt og liten, det er nesten synd å spise den...Vel, den følelsen går nok over. Men om noen har trøffelidéer så kom med de! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5565 Del Skrevet 5. desember 2008 Ovnsbakt laksefilet og kun ertepuré, evt litt spinat, er også en genial fastfood-middag på en travel dag. Jeg vurderte faktisk det, men konkluderte med at jeg hadde lyst på noe som ikke var så "mykt" også. Jeg har muligens et par hundre. Men jeg leser faktisk jevnlig i nesten samtlige - det er verre med alle de uåpnede romanene i bokhyllen.Jeg har noen sånne også. Jeg har en lei tendens til å kjøpe fortere enn jeg klarer å lese. Og jeg har jo lille Svarten i kjøleskapet også, men klarer ikke bestemme meg for hvilken skjebne han helst skal få lide.... men fortsetter jeg å personifisere han på denne måte er det ikke sikkert jeg har hjerte til å spise han i det hele tatt. Du har ikke begynt å kle på ham også? Jeg spiste en super økologisk burger her i forgårs. Med timianbakte rotgrønnsaker til, samt noe de kalte selleritzatziki (tror det må ha vært rødbeter i også, for den var rosa).Jeg har sett oppskrift på rødbettzatziki, det så veldig godt ut, så det har jeg lyst til å prøve. Var sellerivarianten god, da? Rot- eller stilkselleri, forresten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5566 Del Skrevet 5. desember 2008 Nå har jeg en fantastisk utsikt fra kontorvinduet: Ishavskatedralen i forgrunnen, blå fjell i bakgrunnen og en himmel som går fra dyp oransje via gult og lyseblått til dypblått. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 5. desember 2008 #5567 Del Skrevet 5. desember 2008 Du jobber i sentrum, eller sørover et stykke? Jeg har utkikk rett inn i en bakgård, og det eneste jeg ser er et snutt mørkeblå himmel der oppe et sted. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. desember 2008 #5568 Del Skrevet 5. desember 2008 Kan jeg fredagsmatspamme litt? Jeg sitter nemlig her og tenker helge- og ukemeny i stedet for å jobbe. Jeg kunne tenke meg en lett, frisk fiskemiddag i morgen, innimellom cheeseburgere i dag og ribbe med alt på søndag. Jeg har et par fine økologiske avokadoer i kjøleskapet, samt en flaske Hugel riesling (gave). Og så ser jeg for meg ovnsbakt kveitefilet, og en lett salat med avokado, rosa grapefruktfileter og brønnkarse, om jeg får tak i. Og evt en enkel forrett som går til tørr Alsace-riesling - kanskje en spekeskinke eller noe? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5569 Del Skrevet 5. desember 2008 Du jobber i sentrum, eller sørover et stykke? Jeg har utkikk rett inn i en bakgård, og det eneste jeg ser er et snutt mørkeblå himmel der oppe et sted.Nei, på fastlandet. Jeg har et par fine økologiske avokadoer i kjøleskapet, samt en flaske Hugel riesling (gave). Og så ser jeg for meg ovnsbakt kveitefilet, og en lett salat med avokado, rosa grapefruktfileter og brønnkarse, om jeg får tak i. Og evt en enkel forrett som går til tørr Alsace-riesling - kanskje en spekeskinke eller noe? :klø:Det hørtes veldig godt ut! (Vi er visst fiskesynkrone igjen, jeg har planlagt den kveiteretten Fakse nevnte her om dagen til middag i morgen eller søndag.) Spekeskinke høres ut som en fin forrett. Jeg smakte noe veldig godt da vi var ute i går, nemlig små ruller av parmaskinke med frisk spinat og bittelitt Snøfrisk inni. Veldig godt! Kanskje en idé til forrett? Jeg regner med at du ikke skal ha noen kremet saus til hovedretten, så da bør det ikke bli for mektig selv om det er litt ost i forretten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. desember 2008 #5570 Del Skrevet 5. desember 2008 Spekeskinke høres ut som en fin forrett. Jeg smakte noe veldig godt da vi var ute i går, nemlig små ruller av parmaskinke med frisk spinat og bittelitt Snøfrisk inni. Veldig godt! Kanskje en idé til forrett? Jeg regner med at du ikke skal ha noen kremet saus til hovedretten, så da bør det ikke bli for mektig selv om det er litt ost i forretten. Interessant! Var spinaten varmebehandlet litt, da, eller frisk? Og det hele rullet sammen som en kanelbolle? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5571 Del Skrevet 5. desember 2008 Interessant! Var spinaten varmebehandlet litt, da, eller frisk? Og det hele rullet sammen som en kanelbolle?Spinaten var frisk. Det så ut som om de rett og slett hadde tatt en (eller kanskje en halv, rullene var ikke så store) skinkeskive, smurt litt ost på og lagt spinat på toppen, før det hele ble rullet til en liten pølse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. desember 2008 #5572 Del Skrevet 5. desember 2008 (endret) Spinaten var frisk. Det så ut som om de rett og slett hadde tatt en (eller kanskje en halv, rullene var ikke så store) skinkeskive, smurt litt ost på og lagt spinat på toppen, før det hele ble rullet til en liten pølse. Da blir det jo også kjempeenkelt å lage, med andre ord. Men krever litt ny og frisk spinat - den jeg har funnet i butikken i det siste har vært skikkelig grov vinterspinat med masse oksalsyre. Kanskje det evt går an å bruke ruccola eller red rhubarb i stedet? Jeg fikk lyst til å teste i hvert fall - takk for tips! Endret 5. desember 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5573 Del Skrevet 5. desember 2008 Nå har vi akkurat spist denne til middag, den så så god ut da du postet linken for en tid tilbake.Er det forresten noen som har et vintips til denne? Jeg kan selvsagt spørre på polet, men flere idéer er alltid kjekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5574 Del Skrevet 5. desember 2008 Da blir det jo også kjempeenkelt å lage, med andre ord. Jepp, det kan umulig ta mange minuttene. Går sikkert fint å bruke annen salat i stedet, jeg kan også tenke meg at feldsalat kan funke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. desember 2008 #5575 Del Skrevet 5. desember 2008 Du har ikke begynt å kle på ham også? Nei, ikke ennå, men det var jo en tanke... det må jo være kaldt å bo i kjøleskapet? Kanskje jeg burde se om fiskemannen har piggvar, så kan jeg ha piggvar med trøffel? Eller..... en trøffel er jo en god anledning/unskyldning for å gå på den gourmetbutikken jeg egentlig ikke skal gå i... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 5. desember 2008 #5576 Del Skrevet 5. desember 2008 Jeg har sett oppskrift på rødbettzatziki, det så veldig godt ut, så det har jeg lyst til å prøve. Var sellerivarianten god, da? Rot- eller stilkselleri, forresten? Må ha vært rotselleri. Utsiktsmisunnelig, forresten.... for her er det grått og snø, vi ser bare en brøkdel av det vi pleier. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 5. desember 2008 #5577 Del Skrevet 5. desember 2008 Værrapport: Grått, men skrekkelig snørikt, takket være den mystiske lokale variasjonen. Noen kilometer nord og syd er det knapt snø i det hele tatt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. desember 2008 #5578 Del Skrevet 5. desember 2008 Er det forresten noen som har et vintips til denne? Jeg kan selvsagt spørre på polet, men flere idéer er alltid kjekt. Du tror vel jeg tuller etter all internhumoren med "passer til alt" osv, men hva med Gentil Hugel? Tåler sterk mat, røkt mat (dvs røyksmaken fra paprikaen), har restsødme/frukt til å matche sødmen til gulrøttene, og er god til litt kraftig fisk. Ellers har jeg stor tro på nøtter og hvit burgunder av en eller annen grunn, men det øvrige tilbehøret blir kanskje litt voldsomt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. desember 2008 #5579 Del Skrevet 5. desember 2008 Jeg vet ikke helt om jeg tør si dette her, men... mannen refererer til Gentil Hugel som "en ganske god tyggegummivin".. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2008 Forfatter #5580 Del Skrevet 5. desember 2008 Værrapport: Grått, men skrekkelig snørikt, takket være den mystiske lokale variasjonen. Noen kilometer nord og syd er det knapt snø i det hele tatt.Mystisk vær. Her er det fremdeles iskaldt (-11 da jeg dro på trening etter jobb!) og klart. Du tror vel jeg tuller etter all internhumoren med "passer til alt" osv, men hva med Gentil Hugel? Tåler sterk mat, røkt mat (dvs røyksmaken fra paprikaen), har restsødme/frukt til å matche sødmen til gulrøttene, og er god til litt kraftig fisk. Ventet i grunnen litt på den. Jeg har jo ikke kommet meg til å smake den ennå, så kanskje jeg skal gjøre et forsøk i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå