Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Gjest nextlife
Ahh, endelig tid til å sette seg ned. :veslejenta:

Dro rett fra jobb og på trening, så var det hjem for å lage og spise middag, før jeg ga meg i kast med terrinelaging. Det var overhodet ikke vanskelig, men litt jobb (jeg tok meg til og med for første gang i mitt liv bryet med å steke en prøvekake). Nå står en litt stor form og tre mindre på benken til kjøling.

I oppskriften anbefalte de at terrinen får hvile en dag eller to, men den ene formen var ikke helt full, og det dufter deilig... :lur:

Hvordan løste du det med steketid og grader?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurydike
Ahh, endelig tid til å sette seg ned. :veslejenta:

Dro rett fra jobb og på trening, så var det hjem for å lage og spise middag, før jeg ga meg i kast med terrinelaging. Det var overhodet ikke vanskelig, men litt jobb (jeg tok meg til og med for første gang i mitt liv bryet med å steke en prøvekake). Nå står en litt stor form og tre mindre på benken til kjøling.

I oppskriften anbefalte de at terrinen får hvile en dag eller to, men den ene formen var ikke helt full, og det dufter deilig... :lur:

:sikle:

Skikkelig imponert! :tommelsmil:

Og vil gjerne ha smaksrapport etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan løste du det med steketid og grader?
170 grader, ca. 40 min for de små formene (jeg brukte litt store porsjonsformer) og vel en time for den større. Og så brukte jeg altså steketermometer og tok dem ut på rundt 70 grader.

Og vil gjerne ha smaksrapport etterhvert.
Det kommer sikkert ganske snart. *selvbeherskelse, hva er det?* :fnise:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi skal forresten leke litt med gris på søndag. Jeg vet ikke helt hva det blir til ennå, men noe blir det i hvertfall. :)

Svinkjærring :fnise:
:rulle:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chef, sjef - er ikke begge deler meg, da? :sjarmor:

For øvrig har vi smakt på terrinen nå, og den var deilig. :strix: Saftig, passe stekt, passe krydret (jeg elsker nellik til svinekjøtt) og det gjorde seg veldig godt med tranebær i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nextlife
Chef, sjef - er ikke begge deler meg, da? :sjarmor:

For øvrig har vi smakt på terrinen nå, og den var deilig. :strix: Saftig, passe stekt, passe krydret (jeg elsker nellik til svinekjøtt) og det gjorde seg veldig godt med tranebær i.

:sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Terrine og jul i stuen! :nissevink:

Det hørtes nydelig ut. Jeg har i det minste kakao. :sjenert:

Kakao på en fredagskveld? :sjokk: Hva blir det neste, kamferdrops? :fnise:

Ikke for det, mannen lagde seg kakao tidligere i kveld, og var langt mer entusiastisk da enn da han hentet rødvinen. :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Kakao på en fredagskveld? :sjokk: Hva blir det neste, kamferdrops? :fnise:

Ikke for det, mannen lagde seg kakao tidligere i kveld, og var langt mer entusiastisk da enn da han hentet rødvinen. :roll:

*kakaomobbet*

:grine:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Eurydike
Jeg synes kakao er godt, altså. :kose:

Det er bare det at rødvin er så mye bedre. :hjerter:

Jeg har drukket hvitvin til lunsj og rosé til middag i dag, så det var på tide å roe ned litt. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har drukket hvitvin til lunsj og rosé til middag i dag, så det var på tide å roe ned litt. :fnise:
Ja, du er vel ikke kjent for å tåle så mye heller. :Hehe:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...