Gjest Deception Skrevet 5. oktober 2008 #4481 Del Skrevet 5. oktober 2008 Takk, E. Jeg tror jeg gir hunden den ene, og tar den andre selv, så er vi begge fornøyde. Oppskriften du linket til så forresten ut til å være veldig i min lei, så kanskje noe til helgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 5. oktober 2008 #4482 Del Skrevet 5. oktober 2008 Her er sikkert riktig sted å spørre. Hunden (dvs. jeg) har fått to lammeskanker, og jeg lurer på om jeg skal gi dem til ham, eller om jeg kanskje kunne lage noe godt av dem i stedet? Eventuelt dele (han en, jeg en)? Aberet er at jeg er alene, så små porsjoner er det lureste. Noen forslag? Er det hundemat eller menneskemat (det kommer vel an på om du spør hund eller menneske). Jeg stemmer for Eurydikes forslag. Ha to lammeskanker i en dyp ildfast form, strø over salt, pepper, 1/3 ss fennikelfrø, 1 smuldret tørket chili, 0.2 dl rødvinseddik eller balsamico, 1 dl tørr hvitvin og tørket oregano (helst hele kvister). Dekk formen godt med aluminiumsfolie slik at den bli helt tett. Stek i ovnen på 150 grader i et par timer til skankene blir helt møre. Fjern folien, hell sjyen i en skål, skru opp temperaturen til 175 grader, og sett lammeskankene tilbake i ovnen slik at de blir brunet på utsiden. Fantastic! Tiloversblevent kjøtt er veldig godt sammen med pasta, eller som i Nilmas forslag med Sheperd's Pie. Det kan også sikkert fryses. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 5. oktober 2008 #4483 Del Skrevet 5. oktober 2008 Lammeskanker til hundemat? Hos oss får hundene til nød avskjær og innvoller, ikke snakk om å "kaste bort" kjøtt på dem nei . Lammeskanker er ganske seigt kjøtt da, men blir nydelig dersom det får lav nok varme og lang nok tid til å bli mørt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. oktober 2008 #4484 Del Skrevet 5. oktober 2008 Stemmer for at Deception beholder begge skankene og heller inviterer noen på middag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 5. oktober 2008 #4485 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jeg glemte at hunden ikke er interessert i rått kjøtt, til nød vil han ha det frossent, så begge skankene gikk rett i fryseren. Det blir nok perfekt langsommat når jeg finner ut av hvordan jeg skal tilberede dem, kanskje når mannen er tilbake igjen? Han trenger nemlig å jobbe litt med sitt forhold til lammekjøtt. Hunden er faktisk en fiskeelsker, først og fremst, og toppen av lykke for ham er laksefilet, av alle ting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 5. oktober 2008 #4486 Del Skrevet 5. oktober 2008 Lammeskanker er jo vidunderlig menneskemat! Jeg har spist dte flere ganger i høst, dt er bare helt nydelig. Oppskriften fra Zia kommer til å gi supermørt, deilig kjøtt. Opptil flere middager, også, når du er alene. Jeg har spist lammebog med gammeldags gulrotstuing, bønnemos og dampet brokkoli i dag. Lammebogen ble langstekt under folie med hvitvin, eddik, hvitløk, salt, pepper og rosmarin i timevis, før den ble brunet litt i ca. 30 min, tilslutt. Det var nydelig. Du kan tilberede lammeskankene på samme vis, men de trenger ikke fullt så lang tid i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 5. oktober 2008 #4487 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jeg suger til meg alle forslag, og ser fram til matlagingsøkt. Dessverre blir det nok ikke før til helgen, for ukedagene mine er fulle nok som de er, men kanskje jeg på et mirakuløst vis får veldig mye energi denne uken, sånn helt plutselig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 5. oktober 2008 #4488 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jeg suger til meg alle forslag, og ser fram til matlagingsøkt. Dessverre blir det nok ikke før til helgen, for ukedagene mine er fulle nok som de er, men kanskje jeg på et mirakuløst vis får veldig mye energi denne uken, sånn helt plutselig? Jammen det som er så fint med lammeskanker, er at det tar jo minimalt med tid å lage - men det trenger litt tilberedningstid. Ergo kan de stå og gogjøre seg i ovnen mens du retter innleveringer, forbereder undervisning, og går tur med hunden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 5. oktober 2008 #4489 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jammen det som er så fint med lammeskanker, er at det tar jo minimalt med tid å lage - men det trenger litt tilberedningstid. Ergo kan de stå og gogjøre seg i ovnen mens du retter innleveringer, forbereder undervisning, og går tur med hunden. Du har vel rett. Men det trengs TID (middag kl 21 er ikke så bra på en tirsdag), og ikke minst trenger jeg å få tak i ymse ingredienser som trengs (fennikelfrø og hele rosmarinkvister), og som jeg mistenker at den lokale dealeren ikke har (=tur til sentrum). Hmm, må tenke litt og sjekke skapene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. oktober 2008 Forfatter #4490 Del Skrevet 5. oktober 2008 Så morsomt å lese om! Jeg liker også å forberede flere ting når jeg først er i gang. Det er jo dessuten veldig arbeidsbesparende. Nå har vi masse ferdiglaget mat i fryseren - jeg tror vi skal spise en del av det den kommende uken.Jeg elsker hjemmelaget ferdigmat! Andebryst! Jordskokkpuré! Rødløkskompott! Litt kanelstang i rødløkskompotten anbefales for øvrig på det varmeste.Fornøyd, ja? Her er sikkert riktig sted å spørre. Hunden (dvs. jeg) har fått to lammeskanker, og jeg lurer på om jeg skal gi dem til ham, eller om jeg kanskje kunne lage noe godt av dem i stedet? Eventuelt dele (han en, jeg en)? Aberet er at jeg er alene, så små porsjoner er det lureste. Noen forslag? Er det hundemat eller menneskemat (det kommer vel an på om du spør hund eller menneske). Som jeg regner med du har skjønt nå, lammeskanker er definitivt menneskemat. http://forum.kvinneguiden.no/uploads//emoticons/default_icon_wink.gif' alt=';)'> Faktisk er det noe av det aller beste jeg vet av kjøtt. Du har jo fått mange gode forslag allerede, men jeg kan også anbefale Jamie Olivers krydrede lammeskanker. De kan dessuten fint fryses når du først har laget dem, sånn apropos hjemmelaget ferdigmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 5. oktober 2008 #4491 Del Skrevet 5. oktober 2008 Du har jo fått mange gode forslag allerede, men jeg kan også anbefale Jamie Olivers krydrede lammeskanker. De kan dessuten fint fryses når du først har laget dem, sånn apropos hjemmelaget ferdigmat. Åh, ja den oppskriften tenkte jeg også på. Har ikke prøvd den selv, men så et program der han laget lammeskanker etter denne oppskriften for noen år siden, og blir enda sulten av å tenke på det. Hvorfor har jeg ikke testet den før tro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. oktober 2008 #4492 Del Skrevet 5. oktober 2008 Fornøyd, ja? Ganske. For en gangs skyld ble også timingen temmelig perfekt - med akkurat passe rosa andebryst, og 5 forskjellige tilbehør som ble separat tilberedt, passe varmebehandlet og varme til servering - på én gang. Nå har vi hatt deilig sjokoladeis (påvirket av div. tråder på matforumet de siste dagene) og bringebær fra fryseren, med en kopp espresso og et lite glass JP Moscatel de Setúbal. Søndagsstemningen hadde vært perfekt om det nå ikke hadde vært tid for litt mer jobbings. Men dere har gitt meg seriøst lyst på braiserte lammeskanker eller lammebog nå, alle som én! Må i løpet av neste uke skaffe meg en stekeovn som kan stå på lav varme i mer enn 5 min, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 5. oktober 2008 #4493 Del Skrevet 5. oktober 2008 Men dere har gitt meg seriøst lyst på braiserte lammeskanker eller lammebog nå, alle som én! Må i løpet av neste uke skaffe meg en stekeovn som kan stå på lav varme i mer enn 5 min, tror jeg. Svært så storforlangende du har blitt, da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. oktober 2008 #4494 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jeg stemmer for Eurydikes forslag. Rett skal være rett her - forslaget er egentlig ditt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. oktober 2008 #4495 Del Skrevet 5. oktober 2008 Svært så storforlangende du har blitt, da! Jeg begynner å bli litt sånn krevende Nigellakjøkkendiva. Så dere henne forresten på Senkveld på fredag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 5. oktober 2008 #4496 Del Skrevet 5. oktober 2008 Jeg begynner å bli litt sånn krevende Nigellakjøkkendiva. Jeg har faktisk tre stekeovner, så jeg er ikke berørt. Så dere henne forresten på Senkveld på fredag? Jepp. And I was not impressed. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. oktober 2008 Forfatter #4497 Del Skrevet 5. oktober 2008 Åh, ja den oppskriften tenkte jeg også på. Har ikke prøvd den selv, men så et program der han laget lammeskanker etter denne oppskriften for noen år siden, og blir enda sulten av å tenke på det. Hvorfor har jeg ikke testet den før tro?Nei, si det! De blir utrolig møre og smakfulle, og fantastiske med myk polenta ved siden av. Ganske. For en gangs skyld ble også timingen temmelig perfekt - med akkurat passe rosa andebryst, og 5 forskjellige tilbehør som ble separat tilberedt, passe varmebehandlet og varme til servering - på én gang. Nå har vi hatt deilig sjokoladeis (påvirket av div. tråder på matforumet de siste dagene) og bringebær fra fryseren, med en kopp espresso og et lite glass JP Moscatel de Setúbal. Søndagsstemningen hadde vært perfekt om det nå ikke hadde vært tid for litt mer jobbings. Men dere har gitt meg seriøst lyst på braiserte lammeskanker eller lammebog nå, alle som én! Må i løpet av neste uke skaffe meg en stekeovn som kan stå på lav varme i mer enn 5 min, tror jeg.Vanvittig lekker søndagsmiddag! Lammeskanker behøver du jo ikke nødvendigvis stekeovn for, de kan vel lages på svak varme i en gryte oppå ovnen? Jeg begynner å bli litt sånn krevende Nigellakjøkkendiva. Så dere henne forresten på Senkveld på fredag? Jepp. And I was not impressed.Matlagingen var jo bare tull, men jeg synes damen skal ha for en viss selvironi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 5. oktober 2008 #4498 Del Skrevet 5. oktober 2008 for fine reisereferat, Nilma. Dessuten melder jeg meg som bjørkekjøkkenliker og -eier. Bjørk blir riktignok mørkere med årene, men ikke så mørkt at det gjør noe synes jeg. Vi har en laminatbenk i grått, ikke helt ulik uttrykket på den du linket til, Eurydike. Jeg synes det funker veldig bra i kombinasjon, og liker godt kontrasten mellom det lyse gyldne og det litt mørkere grå. Hvis jeg skulle valgt nå, ville jeg nok hatt stein fremfor laminat. Da vi pusset opp hele huset på samme tid var det et kostnadsspørsmål for oss. Ellers blir man sulten av å lese her, og ikke minst lysten på lam. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. oktober 2008 Forfatter #4499 Del Skrevet 5. oktober 2008 Dag 3 – St Ives og St Michael’s Mount Som vanlig på ferie våknet vi grytidlig og helt frivillig, til en vakker dag i Penzance. B&B’et hadde et fiffig opplegg, der man hver dag fylte ut en lapp med når man ville ha frokost, og hva man ville ha. Vi hadde bestilt engelsk frokost, og fikk hver vår enorme, men velsmakende porsjon, servert av den koselige vertinnen. På grunn av et datakræsj hadde det påbegynte fargekodete tidsskjemaet vårt () forsvunnet, så planene for dagen var ikke helt klare. Etter en tur på turistinformasjonen og busstasjonen bestemte vi oss for at det passet å ta en tur til St Ives denne dagen. En liten halvtime på bussen var vi fremme. Siden gatene i St Ives er så smale og kronglete måtte vi gå av på en liten høyde i utkanten av byen, men det var helt i orden, fordi vi fikk et godt overblikk over byen, og en litt disig utsikt mot Godrevy Lighthouse, visstnok inspirasjonen til Virginia Woolfs ”To the Lighthouse”. St Ives er virkelig en nydelig by, der den ligger ut mot havet, med sine kronglete gater og sjarmerende havneområde. En av de opprinnelige planene våre var å besøke Tate St Ives, men vi fant ut at det var rett og slett en alt for fin dag til å bli tilbrakt innendørs, så vi spaserte rundt i gatene og satt på utecafé og spiste lokalprodusert iskrem mens vi så ut over stranden og folkelivet. Etter noen behagelige timer, og en rask lunsj (Cornish Pasty – nam!) tok vi bussen til Marazion. Marazion er mest kjent som byen der St Michael’s Mount befinner seg, men selve byen er også koselig. Mens vi ventet på at det skulle bli lavvann slik at vi kunne gå ut til øya, drakk vi ettermiddagste i hagen utenfor en liten kafé, eller rettere sagt, et tearoom. Solskinn, te og scones med mengder av clotted cream er ganske nær himmelen i min verden. Endelig ble det fjære, slik at vi kunne spasere utover gangveien til øya. Det var en ganske spesiell opplevelse å gå der vi selv hadde sett at det var vann for en liten halvtime siden. Vel over på øya så vi først en film om stedets historie, deretter kunne vi begynne klatreturen opp til selve bygningen. Da jeg så alle damene som stavret rundt på høye hæler var jeg veldig glad for at jeg hadde fulgt anbefalingene om fornuftige sko – jeg antar det er et alderdomstegn at komfort har begynt å bety mer enn stil. Selve slottet er ikke så stort, og det var lite informasjon rundt i bygget, men det var mye å se på, og vi hadde jo fått et innblikk i dets lange og fascinerende historie – det var opprinnelig et kloster og har også vært et fort, blant annet under borgerkrigen – gjennom å se filmen ved ankomst. I butikken på tur ut lot jeg meg friste av en boks med te produsert i Cornwall, og mannen fant en bok med luftfotos av området. Vel tilbake i Penzance gadd vi ikke gå helt hjem for å fiffe oss opp, så vi stakk innom en av byens berømte og beryktede puber, Admiral Benbow, for en rask matbit. Mannen hadde fish & chips og jeg hadde biff, begge deler servert med fantastiske chips, laget av potetbåter med skall og supersprø. I tillegg fikk jeg en mos av søtpotet og gresskar; normalt sett er ingen av delene favoritter, men kombinasjonen var overraskende god. Etter en herlig dag var vi klare for en tidlig kveld – utrolig så trøtt man blir av å ha ferie! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 5. oktober 2008 #4500 Del Skrevet 5. oktober 2008 For noen utrolig maleriske steder! Og med de stedsnavnene skulle man jo nesten tro at det var Frankrike du hadde besøkt - komplett med Cornwalls egen Mont St. Michel (jeg visste ikke at det fantes en der også!). Men - datakræsj og en hel dag uten skjema med fargekoder! Gikk det bra, altså? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå