Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #361 Del Skrevet 29. januar 2007 Håper det var ok med litt rødbetsnakk i boken din, Nilma. ←Heeelt i orden! Kjenner dere Wensleydale cheese? Jeg antar at den ikke er så lett å få tak i utendor Storbrittania, men det fins kanskje en annen ost som ligner litt? ←Vet du, jeg skulle gjerne også hatt tak i Wensleydale-ost, men jeg kan ikke komme på noen annen ost som likner. Jeg spiste det i England i sommer, og det nærmeste jeg kan komme på å sammenlikne det med må være Cottage Cheese, bare at den er litt fastere. Veldig spesielt, og veldig godt. Dessverre har jeg aldri sett det her i landet. Men det går kanskje an å spørre på en ostebutikk, i hvertfall om de har noe som likner? Tanken har slått meg mange ganger, men jeg er ikke så rask til å sette ting ut i livet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 29. januar 2007 #362 Del Skrevet 29. januar 2007 Ostesnakk! Jeg elsker ost! Her finnes det en delikatesse-ostebutikk, men jeg har holdt meg unna, for det blir fort til at jeg lever på ost, og prisene er heller ikke noe for ei lommebok som har mye flybilletter å betale. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #363 Del Skrevet 29. januar 2007 Men jeg har i hvertfall tenkt meg på én konsert under Nordlysfestivalen, nemlig denne.←Konserten levde absolutt opp til forventningene. Det vil si, det første stykket var litt vel moderne for min smak; jeg lurte nesten på hvor lang tid de egentlig skulle bruke på å stemme instrumentene (men det sier kanskje mer om mine musikk-kunnskaper enn om musikken ). De to andre stykkene var derimot en ren fryd. Tror jeg må bli litt flinkere til å gå på konsert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #364 Del Skrevet 29. januar 2007 Hei Deception. Ost er gode greier, ja. For tiden har jeg litt dilla på talleggio, det tror jeg må være bortimot den beste osten jeg har smakt. Prøvd den? Skjønner godt at det er lurest å holde seg unna en delikatesse-ostebutikk. Når jeg tenker på hvor mye god ost som finnes, må jeg innrømme at jeg blir litt fascinert over mennesker som vakler mellom Norvegia og Synnøve når de skal utpeke sin favoritt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 29. januar 2007 #365 Del Skrevet 29. januar 2007 Hva slags type ost er talleggio? Jeg er selv veldig glad i en god gorgonzola, en skikkelig engelsk cheddar, chèvre, pecorino.... Nå fikk jeg en ide til hva jeg skal fikse i helga. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #366 Del Skrevet 29. januar 2007 Talleggio. Best når den er godt moden og nesten flytende. Herlig konsistens og masse, masse smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 29. januar 2007 #367 Del Skrevet 29. januar 2007 Enda et spennende tema her inne! Jeg googlet litt for å finne ut noe om Wensleydale, men ble ikke noe særlig klokere. Kanskje jeg bør ta meg en liten tur innom den butikken her som har best utvalg i ost. Sist var jeg ikke så begeistret, verken servicen eller kunnskapen var noe å skryte av, men det kan jo hende det var en vikar som sto der. Verdt et forsøk til! For mange, mange år siden (jeg føler meg veldig gammel i dag ) skulle jeg være et år i utlandet etter vgs. Den første uka savnet jeg Norvegia. Så oppdaget jeg utvalget på den lokale butikken. Det ble verre med alle de tingene jeg savnet da jeg et år senere var tilbake på hjemstedet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 29. januar 2007 #368 Del Skrevet 29. januar 2007 Talleggio. Best når den er godt moden og nesten flytende. Herlig konsistens og masse, masse smak. ← Blodårene mine skriker i protest bare av å lese infoen på linken din. Hmm, det så unektelig veldig godt ut. Apropos utland: vellagret gouda (oude gouda) er heller ikke til å forakte), eller gouda med karvefrø; litt lik vår nøkkelost, men med smak og konsistens nærmere parmesan. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #369 Del Skrevet 29. januar 2007 Blodårene mine skriker i protest bare av å lese infoen på linken din. ← Ikke sant? Skulle nesten ønske at jeg ikke hadde lest det selv, men det er vel et typisk eksempel på at for mye av det gode er deilig. De ostene du nevnte hørtes gode ut, men det finnes vel ikke noe sånt her i byen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #370 Del Skrevet 29. januar 2007 Enda et spennende tema her inne! Jeg googlet litt for å finne ut noe om Wensleydale, men ble ikke noe særlig klokere. Kanskje jeg bør ta meg en liten tur innom den butikken her som har best utvalg i ost. Sist var jeg ikke så begeistret, verken servicen eller kunnskapen var noe å skryte av, men det kan jo hende det var en vikar som sto der. Verdt et forsøk til!←Du kan jo mase til de blir lei deg og skaffer det du vil ha for å få deg til å holde kjeft. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 29. januar 2007 #371 Del Skrevet 29. januar 2007 Talleggio. Best når den er godt moden og nesten flytende. Herlig konsistens og masse, masse smak. ← Kjøpes på Helmersen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #372 Del Skrevet 29. januar 2007 Jepp, Helmersen har! Et par ganger har jeg til og med funnet den på Eurospar (i hvert fall på Tomasjord, vet ikke de andre). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 2. februar 2007 #373 Del Skrevet 2. februar 2007 God helg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. februar 2007 Forfatter #374 Del Skrevet 2. februar 2007 Takk salsera! Har vært i hovedstaden i forbindelse med jobb et par dager. Veldig interessant men ganske krevende, så jeg kjenner at jeg er litt sliten i hodet nå, har ikke hatt verdens mest produktive dag på jobb. Snille samboeren hadde kjøpt "velkommen-hjem-gave" til meg, den siste boken til Carsten Jensen. Go'ingen! (Kjæresten altså. ) Jeg har egentlig mest lyst til å tilbringen helga på sofaen med kjæreste, bok og rødvin, men i morgen er det årsfest med jobben. Det blir sikkert koselig, men hjemmekos frister mer. Dessuten a) har jeg ingenting pent å ha på meg og b) blir det buffét og det er jo noe jeg misliker intenst. For det første synes jeg det er noe styr når alle løper frem og tilbake helt tiden, og maten i sånne sammenhenger føles mer som en lunsj enn en skikkelig god middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 2. februar 2007 #375 Del Skrevet 2. februar 2007 Måtte stikke innom igjen for å fortelle deg at vi hadde den gresskarsuppen som du prøvde en gang, i dag. Jeg forsøkte det med villris, og det var godt. Neste gang du kommer over et hokkaidogresskar, bør du prøve det. Det er mitt favorittgresskar så langt! Ble det noe god mat på deg i Oslo? Jeg så du etterlyste tips et sted her på forumet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 2. februar 2007 #376 Del Skrevet 2. februar 2007 Da jeg fant talleggio i ostedisken på ICA, måtte jeg teste siden du anbefalte det. Og wow! Mild på smak, og god til kjeks, pærer og druer. Føles litt sært å spise ost og kjeks alene, men hvorfor ikke? Jeg hadde talleggio, brie og gorgonzola. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. februar 2007 Forfatter #377 Del Skrevet 5. februar 2007 Det blir sikkert koselig, men hjemmekos frister mer. Dessuten a) har jeg ingenting pent å ha på meg og b) blir det buffét og det er jo noe jeg misliker intenst. For det første synes jeg det er noe styr når alle løper frem og tilbake helt tiden, og maten i sånne sammenhenger føles mer som en lunsj enn en skikkelig god middag. ←...og det ble omtrent som forventet, eller faktisk verre enn forventet. Maten var stort sett iskald og ikke særlig god, det var dårlig utvalg og elendig organisering, sånn at køene rundt buffeten var eviglange. Festen tok seg imidlertid opp etterhvert, med musikk fra 70-/80-/90-tallet. Måtte stikke innom igjen for å fortelle deg at vi hadde den gresskarsuppen som du prøvde en gang, i dag. Jeg forsøkte det med villris, og det var godt. Neste gang du kommer over et hokkaidogresskar, bør du prøve det. Det er mitt favorittgresskar så langt! *noterer* Ble det noe god mat på deg i Oslo? Jeg så du etterlyste tips et sted her på forumet?←Jeg endte opp på Layali som jeg fikk anbefalt. Ikke det lekreste lokalet jeg har sett, men hyggelig, og maten var veldig god. Mezze, som inkluderte et par varianter som var nye for meg. Da jeg fant talleggio i ostedisken på ICA, måtte jeg teste siden du anbefalte det. Og wow! Mild på smak, og god til kjeks, pærer og druer. Føles litt sært å spise ost og kjeks alene, men hvorfor ikke? Jeg hadde talleggio, brie og gorgonzola. ←Nei, jeg kan ikke se noen grunn til ikke å spise ost og kjeks alene. Som du sier er talleggioen mild, men samtidig har den en utrolig god smak. Jeg liker også pærer til talleggio (og for så vidt til ost generelt). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. februar 2007 Forfatter #378 Del Skrevet 5. februar 2007 Det nytter vel ikke lenger å ignorere det faktum at jeg holder på å bli syk. Sår hals, hodet føles som om det veier et tonn og kuldeskjelvinger og svettetokter om hverandre. Nå slurper jeg te, knasker Ibux og halspastiller og håper det beste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 8. februar 2007 #379 Del Skrevet 8. februar 2007 Går det bedre med deg? Jeg har et spørsmål angående den geitostdipen. Hva slags geitost brukte dere til den? Snøfrisk eller en annen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. februar 2007 Forfatter #380 Del Skrevet 9. februar 2007 Hei salsera! Jotakk, det går mye bedre. Var litt uggen et par dager, men nå er jeg frisk og rask igjen. Jeg har brukt chèvre i denne dipen, men det går sikkert fint å bruke Snøfrisk eller annen tilsvarende ost. Og som sagt tidligere, så synes jeg nesten dipen blir enda bedre med fetaost. Spent på å høre hva du synes om du lager den! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå