onyx Skrevet 1. august 2008 #3421 Del Skrevet 1. august 2008 Ah... lekre matplaner ser jeg. Forrige uke lagde jeg en slags paella med kyllinglårkjøtt og chorizo, safran og risottoris som var så god jeg vet ikke om jeg tør lage den igjen. Jeg og mannen spiste rubbel og bit, jeg har normalt ikke problemer med å begrense meg, men denne gangen gik det helt skeis.... Dessert her i huset går for tiden hovedsakelig i friske bær fra gårdsbutikken, enten med vaniljesaus, vaniljeyoghurt, is eller rispudding til. Enkelt og godt.. og så innbiller jeg meg at det ikke er så usunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 1. august 2008 #3422 Del Skrevet 1. august 2008 (endret) Om jeg skulle få ånden over meg, vurderer jeg noe i retning disse. Jeg har sett dem i kombinasjon med diverse desserter, og synes i grunnen det høres ganske lekkert ut. Haha, jeg vurderte å foreslå tuiles, men våget ikke fordi jeg nettopp fikk inntrykk av at baking var utelukket. Jeg fikk forresten nylig noen nydelige tuiles på en nyoppdaget lokal bakgårdskafé/restaurant, som en del av dessert bestående av krydret rabarbrasuppe og jordbærsorbet. Fantastisk sted, med mat laget fra grunnen av lokale råvarer, og (hold deg fast) ny meny hver dag! Jeg ble så begeistret at jeg ga absurd mye i driks. Endret 1. august 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. august 2008 Forfatter #3423 Del Skrevet 1. august 2008 Jeg bakte Tuiles som jeg hadde til deserten i bryllep vårt, men jeg tilsatte litt kanel. Veldig lekre, og veldig gode Nam! Kanel er nesten litt undervurdert, synes jeg. Men til jordbærdessert funker det kanskje bedre med vanilje? Eller vanilje og bittelitt limeskall? Jeg mener nemlig å ha sett en oppskrift på tuiles smaksatt med appelsinskall, det må vel gå an å bruke limeskall i stedet, sammen med litt vaniljefrø? Jeg kjenner jeg blir litt inspirert her. Dessuten har jeg eggehviter til overs etter å ha laget aioli, så nå har jeg nesten ikke noe valg. Haha, jeg vurderte å foreslå tuiles, men våget ikke fordi jeg nettopp fikk inntrykk av at baking var utelukket. Jo, men tuiles virker ikke som så mye jobb, så det tror jeg at jeg kan vurdere, midt i latskapen. Jeg fikk forresten nylig noen nydelige tuiles på en nyoppdaget lokal bakgårdskafé/restaurant, som en del av dessert bestående av krydret rabarbrasuppe og jordbærsorbet. Fantastisk sted, med mat laget fra grunnen av lokale råvarer, og (hold deg fast) ny meny hver dag! Jeg ble så begeistret at jeg ga absurd mye i driks.Sånne steder burde det vært flere av! Jeg skjønner godt reaksjonen din. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 1. august 2008 #3424 Del Skrevet 1. august 2008 Jeg fikk forresten nylig noen nydelige tuiles på en nyoppdaget lokal bakgårdskafé/restaurant, som en del av dessert bestående av krydret rabarbrasuppe og jordbærsorbet. Fantastisk sted, med mat laget fra grunnen av lokale råvarer, og (hold deg fast) ny meny hver dag! Jeg ble så begeistret at jeg ga absurd mye i driks. Så herlig Lillebroren til en kompis driver et sted av den typen i Oslo. De tar dessuten ikke i mot bordbestillinger, og har en bordsetting i løpet av kvelden. Det vil si at gjesten møter opp, venter til restauranten er full, også får alle servert det samme samtidig. Med kokkenes utvalgte vin til. Har ikke kommet meg til å spise der enda, men skal definitivt gjøre det neste gang jeg har en anledning. Jeg har forresten fått et mat-problem i hus. Problem fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med 10 kg brosmefilet. Om du har noen tips Nilma (eller andre) har jeg lagt en nærmere utbrodering av problemet i bloggen min . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 1. august 2008 #3425 Del Skrevet 1. august 2008 Nam! Kanel er nesten litt undervurdert, synes jeg. Men til jordbærdessert funker det kanskje bedre med vanilje? Eller vanilje og bittelitt limeskall? Jeg mener nemlig å ha sett en oppskrift på tuiles smaksatt med appelsinskall, det må vel gå an å bruke limeskall i stedet, sammen med litt vaniljefrø? Jeg kjenner jeg blir litt inspirert her. Dessuten har jeg eggehviter til overs etter å ha laget aioli, så nå har jeg nesten ikke noe valg. Kanel er svært undervurdert, og passer til mye mer enn man skulle tro. P.g.a allergi i heimen brukes ikke citrus samt nøtter, mandler o.l, i matlaging hos meg, men ideène dine hørtes veldig gode ut. Jeg har selv lekt med tanken på å smaksette Tuile med knuste vanilje,- og anisfrø, det er en smak jeg synes passer så godt til røde bær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 1. august 2008 #3426 Del Skrevet 1. august 2008 Så herlig Lillebroren til en kompis driver et sted av den typen i Oslo. De tar dessuten ikke i mot bordbestillinger, og har en bordsetting i løpet av kvelden. Det vil si at gjesten møter opp, venter til restauranten er full, også får alle servert det samme samtidig. Med kokkenes utvalgte vin til. Har ikke kommet meg til å spise der enda, men skal definitivt gjøre det neste gang jeg har en anledning. Jeg har forresten fått et mat-problem i hus. Problem fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med 10 kg brosmefilet. Om du har noen tips Nilma (eller andre) har jeg lagt en nærmere utbrodering av problemet i bloggen min . Har ikke peiling når det gjelder brosme (rop på Eurydike?), men jeg er særdeles nysgjerrig når det gjelder det omtalte Oslo-stedet. PM? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 1. august 2008 #3427 Del Skrevet 1. august 2008 Har ikke peiling når det gjelder brosme (rop på Eurydike?), men jeg er særdeles nysgjerrig når det gjelder det omtalte Oslo-stedet. PM? PM kommer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 1. august 2008 #3428 Del Skrevet 1. august 2008 PM kommer Det er et fantastisk sted Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 1. august 2008 #3429 Del Skrevet 1. august 2008 Jeg har forresten fått et mat-problem i hus. Problem fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med 10 kg brosmefilet. Om du har noen tips Nilma (eller andre) har jeg lagt en nærmere utbrodering av problemet i bloggen min . 10 kg brosmefilet er ikke noe problem, men en skatt. Jeg er litt brisen akkurat nå, men kommer sterkere tilbake i bloggen din etterhvert. Kort fortalt kan du bruke brosme til alt du ville brukt breiflabb til, og bli glad og lykkelig. Kanel er svært undervurdert, og passer til mye mer enn man skulle tro. P.g.a allergi i heimen brukes ikke citrus samt nøtter, mandler o.l, i matlaging hos meg, men ideène dine hørtes veldig gode ut. Jeg har selv lekt med tanken på å smaksette Tuile med knuste vanilje,- og anisfrø, det er en smak jeg synes passer så godt til røde bær. Den tuilen jeg fikk på det nevnte stedet var smakt til med blåbærpuré, tror jeg! Veldig morsomt. Jeg er forresten også helt vill etter kanel, og bruker det der jeg kan. I tillegg til å være rasende godt, er det jo supersunt! Tuile er også genialt å lage til hjemmelaget iskrem, fordi det smaker godt til, og fordi man får brukt opp eggehvitene man har til overs. Ellers kan jeg melde at risottoen ble god, og at vinen var det samme. :juhu: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 2. august 2008 #3430 Del Skrevet 2. august 2008 10 kg brosmefilet er ikke noe problem, men en skatt. Jeg er litt brisen akkurat nå, men kommer sterkere tilbake i bloggen din etterhvert. Kort fortalt kan du bruke brosme til alt du ville brukt breiflabb til, og bli glad og lykkelig. Jeg vet "Problemet" besto jo mest i at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med den, så takk for hjelpa! Hvordan gikk det på Bondens marked Nilma? Kom du dit i tide til at grønnsakmannen ikke var utsolgt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. august 2008 Forfatter #3431 Del Skrevet 2. august 2008 Hvordan gikk det på Bondens marked Nilma? Kom du dit i tide til at grønnsakmannen ikke var utsolgt?Jada! Dagens fangst: - aniskringler (som jeg spiser akkurat nå med Kviteseidsmør og ost ) - blomkål og romanesco - kjelår og blåmuggost av geitemelk - "pastrami" av svinekjøtt Dessuten kjøpte jeg norske moreller, franske cherie(?)poteter og jordbær, som i dette øyeblikket står og godgjør seg i Moscato d'Asti-gelé, fra de vanlige torgselgerne. Var du der, Fakse? Det var jo ikke allverdens til utvalg, men jeg regner med at det blir bedre utover i sesongen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. august 2008 #3432 Del Skrevet 2. august 2008 Så mye godt! Morsomt med forretten din i dag - som jeg nettopp skrev i middagstråden, har jeg i løpet av formiddagen kommet fram til at det var akkurat en sånn forrett jeg burde hatt i går. Roséen vi hadde var så lys i fargen og virket så delikat, så jeg trodde i utgangspunktet den ikke ville tåle slikt tilbehør, men jeg tror nå det hadde passet utmerket. Håper ellers desserten faller i smak! For øvrig: har du sendt den naboen din hit? *drukner i lystige trekkspilltoner* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 2. august 2008 #3433 Del Skrevet 2. august 2008 Jupp jeg var der, har skrevet utførlig rapport i bloggen(midt i brosme-tråden). Så de solgte kjelår, og syntes det var litt gøy, men jeg har jo tilgang på sånn fra privat levrandør, så jeg kjøpte ikke. Derimot kjøpte jeg gjetaost fra samme produsent, den er nydelig! Utvalget var egentlig veldig bra til å være så tidlig på året synes jeg, så nå gleder jeg meg bare til senere ut i sesongen når det bugner over . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. august 2008 Forfatter #3434 Del Skrevet 2. august 2008 Håper ellers desserten faller i smak!Den var deilig! Akkurat sånn passe myk gelé som jeg liker, og perfekt i kombinasjon med jordbærene. Tuilene (hva heter det egentlig i flertall) smakte veldig godt til - jeg synes den kombinasjonen jordbær/vanilje/lime er så god - men fryktelig elegante var de ikke. Nei, jeg tror trekkspillnaboen fremdeles befinner seg her, men jeg har heldigvis ikke hørt så mye fra ham i det siste. Jupp jeg var der, har skrevet utførlig rapport i bloggen(midt i brosme-tråden). Så de solgte kjelår, og syntes det var litt gøy, men jeg har jo tilgang på sånn fra privat levrandør, så jeg kjøpte ikke. Derimot kjøpte jeg gjetaost fra samme produsent, den er nydelig! Utvalget var egentlig veldig bra til å være så tidlig på året synes jeg, så nå gleder jeg meg bare til senere ut i sesongen når det bugner over .Jeg gleder meg til å prøve kjelår. Har en vag plan om å prøve det i en curry av noe slag. Det har jeg smakt en gang, og det var kjempegodt. Kan det forresten stemme at jeg har sett deg skrive noe om at du har prøvd noe sånt en gang? Jeg gleder meg også til markedene fremover. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. august 2008 #3435 Del Skrevet 2. august 2008 Den var deilig! Akkurat sånn passe myk gelé som jeg liker, og perfekt i kombinasjon med jordbærene. Tuilene (hva heter det egentlig i flertall) smakte veldig godt til - jeg synes den kombinasjonen jordbær/vanilje/lime er så god - men fryktelig elegante var de ikke. Nei, jeg tror trekkspillnaboen fremdeles befinner seg her, men jeg har heldigvis ikke hørt så mye fra ham i det siste. Bra at geléen falt i smak! Og det er virkelig sant at den vinen passet til jordbær (men det har jeg jo lest meg til, bl.a. takket være gjesten "sommelier" som postet en del på KG for et års tid siden). Trekkspilleren underholder oss fremdeles, så da har jeg fått min egen, ser det ut til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 2. august 2008 #3436 Del Skrevet 2. august 2008 Bra at geléen falt i smak! Og det er virkelig sant at den vinen passet til jordbær (men det har jeg jo lest meg til, bl.a. takket være gjesten "sommelier" som postet en del på KG for et års tid siden). Jøss, hun/han husker jeg ikke. Men jeg vet godt at Saracco Moscato d'Asti er glimrende til jordbær - dels takket være den dyktige sommelieren som jobbet på polet mitt (men som sluttet for et par år siden ), dels takket være DN. Vi har enda ikke hatt den vinen til jordbær i år, og nå er jo sesongen nesten over. Trekkspilleren underholder oss fremdeles, så da har jeg fått min egen, ser det ut til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. august 2008 #3437 Del Skrevet 2. august 2008 Jøss, hun/han husker jeg ikke. Men jeg vet godt at Saracco Moscato d'Asti er glimrende til jordbær - dels takket være den dyktige sommelieren som jobbet på polet mitt (men som sluttet for et par år siden ), dels takket være DN. Vi har enda ikke hatt den vinen til jordbær i år, og nå er jo sesongen nesten over. Det er mulig det er et par år siden også, men i en periode skrev en bruker med gjestenicket "sommelier" flere lange og informative innlegg på matforumet om vin. Jeg satte skikkelig pris på det, og ga uttrykk for det. Jeg har lurt på hvem det var, faktisk! Ang. musikken så er det helt vilt her. For noen dager siden hadde vi faktisk et regulært live sigøynerorkester i nabokvartalet, som spilte hele kvelden på en fest, komplett med hoing og tilrop. Noe er jo gøy og flott (feks operaøving), andre ting klarer jeg meg uten, særlig når det blir for mye, for ofte, for monotont og for amatørmessig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. august 2008 Forfatter #3438 Del Skrevet 3. august 2008 Bra at geléen falt i smak! Og det er virkelig sant at den vinen passet til jordbær (men det har jeg jo lest meg til, bl.a. takket være gjesten "sommelier" som postet en del på KG for et års tid siden).Ja, jeg husker ham/henne vagt. Jeg må innrømme at jeg synes vinen var bedre i geléform enn flytende form. Som den var synes jeg den var for søt og litt "tam". Men desserten var nydelig, vi har akkurat kost oss med resten, etter å ha satt til livs noe så usommerlig som krydrede lammeskanker med myk polenta, etter en Jamie Oliver-oppskrift. *stappmett* Ang. musikken så er det helt vilt her. For noen dager siden hadde vi faktisk et regulært live sigøynerorkester i nabokvartalet, som spilte hele kvelden på en fest, komplett med hoing og tilrop. Noe er jo gøy og flott (feks operaøving), andre ting klarer jeg meg uten, særlig når det blir for mye, for ofte, for monotont og for amatørmessig.Jeg skjønner at jeg ikke bør klage på trekkspilleren "vår". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 3. august 2008 #3439 Del Skrevet 3. august 2008 Ja, jeg husker ham/henne vagt. Jeg må innrømme at jeg synes vinen var bedre i geléform enn flytende form. Som den var synes jeg den var for søt og litt "tam". Men desserten var nydelig, vi har akkurat kost oss med resten, etter å ha satt til livs noe så usommerlig som krydrede lammeskanker med myk polenta, etter en Jamie Oliver-oppskrift. *stappmett* Det er jeg i all ubeskjedenhet enig i! Som vin føltes den for søt og uten nyanser, som gelé ble den frisk og lett. Med god hjelp av jordbærene, selvsagt. Hørtes ut som god middag! Vi er i gang med pizzalaging, dvs deigen står til heving, sausen er i anmarsj, og vinen står til kjøling i det åpne vinduet. *rumler* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. august 2008 #3440 Del Skrevet 3. august 2008 Jeg gleder meg til å prøve kjelår. Har en vag plan om å prøve det i en curry av noe slag. Det har jeg smakt en gang, og det var kjempegodt. Kan det forresten stemme at jeg har sett deg skrive noe om at du har prøvd noe sånt en gang? Jeg gleder meg også til markedene fremover. Akkurat kje i curry kan jeg ikke huske at jeg har prøvd, men jeg skal ikke nekte heller, for jeg har laget ganske mye forskjellig med kje siden jeg har så god tillgang. Tviler ikke på at det blir godt, men jeg tror kanskje at noe av den særegne smaken kan bli litt borte om det er mange sterke smaker i curryen :klø:. Kje er jo mye mildere på smak enn lam, så om man vil kjenne kjøttets egensmak må man være litt forsiktig med tilbehøret, ellers blir kjøttet relativt anonymt. Litt som kylling i så måte... Helgrillet kjelår med salt/pepper/timian og olje er forresten utrolig godt, og noen (husker ikke hvem, men jeg har det et sted) var snille og delte en oppskrift med kje og tørr engelsk cider med meg her tidligere i år. Den var også helt fantastisk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå