Nilma Skrevet 8. mai 2008 Forfatter #2881 Del Skrevet 8. mai 2008 Alle nordmenn burde hatt fiskende familie eller fiskebutikk i nærheten, også om man ser det fra et folkehelsemessig synspunkt.Jeg er bare redd det ikke hjelper stort på dem som "ikke liker fisk". Men jeg er selvfølgelig helt enig med deg! [spam] Jeg lurer på hva vi skal ha til middag i dag? Ettersom vi har både ruccola, dampet spinat og mengder av ulike urter, har jeg litt lyst til å lage en sauce verte, dvs. en majones (hjemmelaget), tilsatt en puré av diverse grønne smakstilsetninger. Denne sausen passer til fisk - både fersk og røkt, og sikkert også til røkt skinke. Jeg har også lyst til å skrelle, koke, og lage puré av de nederste delene som jeg brakk av fra aspargesene i går, og finhakke og tilsette de to hele stenglene som ikke ble spist opp. Dessuten vil jeg ha caprese-salat til forrett. Vi skulle egentlig ha det i går, men det utgikk da det ikke var en naturlig forrett til fiskeretten. Hm. [/spam]Sausen høres kjempegod ut! Burde ikke det passe godt med stekt fisk av noe slag, da, til begge deler? Jeg har ikke prøvd aspargespuré, men f.eks. blomkålpuré er jo nydelig til fisk. Eneste er at det kanskje blir litt mye "bløtt" tilbehør med både majonesbasert saus og puré? :klø: I teorien burde jeg likt den (det var jo derfor jeg valgte den), så det var egentlig litt rart. Jeg hadde sitronskall i, og masse nyplukket mynte, som mannen kjente smaken av, men ikke jeg. :klø: Men mistenker at jeg har et snev av allergi for tiden, så smakssansen er kanskje ikke helt på topp. Kanskje jeg bør gi retten en sjanse til? Det synes jeg du bør! Merket meg ellers at fisken på bildet var grillet på skinnsiden i grillpanne, det skal jeg forsøke, tror jeg, nå som all fiskefilet selges med skinn.Jeg tenkte også på det, men slo det fra meg siden torsk så lett ryr når man steker den. Til fastere fisk må det jo funke utmerket. Oki, den snapper jeg til ukens meny, bare så du vet det...Gjør det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. mai 2008 Forfatter #2882 Del Skrevet 8. mai 2008 Sporer av med et vinspørsmål. Smørdampet asparges, hva drikker dere til det ? Lagde meg en liten kveldstallerken med smørdampet asparges, litt serrano skinke og noen småe tomater. Men opplevde smakskrasj mot en ellers grei La Clape.Er det ikke så at Sauvignon Blanc er den klassiske druen til asparges? :klø: Jeg kjøpte en utrolig god SB sist vi var i England, men den er dessverre ikke tilgjengelig i Norge. Ellers bruker jeg sjelden asparges som egen rett, så jeg har dessverre ikke så mange erfaringer å dele. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2883 Del Skrevet 8. mai 2008 Er det ikke så at Sauvignon Blanc er den klassiske druen til asparges? :klø: Jeg kjøpte en utrolig god SB sist vi var i England, men den er dessverre ikke tilgjengelig i Norge. Ellers bruker jeg sjelden asparges som egen rett, så jeg har dessverre ikke så mange erfaringer å dele. Petit Bourgeois Sauvignon Blanc, som Zia (hei... ) har anbefalt, er super til asparges synes jeg. Den bør også takle smørsaus, for den er ganske syrefrisk. Men serranoskinke kompliserer muligens det hele noe, med det salte, og trenger kanskje noe mer i retning av en Riesling? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 8. mai 2008 #2884 Del Skrevet 8. mai 2008 *noterer tipset* Det er jo nå aspargesen er god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 8. mai 2008 #2885 Del Skrevet 8. mai 2008 Tror det ikke før jeg får se det. :slåss: :blaaveis: Jeg har ikke prøvd aspargespuré, men f.eks. blomkålpuré er jo nydelig til fisk. Eneste er at det kanskje blir litt mye "bløtt" tilbehør med både majonesbasert saus og puré? :klø: Nilma er snillere enn Eurydike, det er i hvertfall sikkert. Jeg tenkte akkurat likedan, de to tingene blir jo litt av det samme. Samme farge har de også. jeg får se hva de har på butikken. Petit Bourgeois Sauvignon Blanc, som Zia (hei... ) har anbefalt, er super til asparges synes jeg. Den bør også takle smørsaus, for den er ganske syrefrisk. Men serranoskinke kompliserer muligens det hele noe, med det salte, og trenger kanskje noe mer i retning av en Riesling? Riesling tror jeg er en god idé. Og Gentil Hugel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. mai 2008 Forfatter #2886 Del Skrevet 8. mai 2008 Nilma er snillere enn Eurydike, det er i hvertfall sikkert. *Skriver ut og henger på veggen* Hvor pinlig er det egentlig å sovne på et møte? Jeg tok meg flere ganger i å duppe med hodet - heldigvis var det et ganske kort møte, ellers hadde jeg vel begynt å snorke også. Må ha kaffe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2887 Del Skrevet 8. mai 2008 :blaaveis: Nilma er snillere enn Eurydike, det er i hvertfall sikkert. Må jeg da få lov til å minne om følgende: Du er alt for grei Eurydike. I rest my case! Hvor pinlig er det egentlig å sovne på et møte? Jeg tok meg flere ganger i å duppe med hodet - heldigvis var det et ganske kort møte, ellers hadde jeg vel begynt å snorke også. Må ha kaffe. Er det nå jeg skal fortelle at jeg jobber hjemme i dag, med Chanel-briller, solkrem og singlet i strålende på terrassen? *snill* Den Gentil Hugel-vinen går forresten inn på spillelisten min, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 8. mai 2008 #2888 Del Skrevet 8. mai 2008 Den Gentil Hugel-vinen går forresten inn på spillelisten min, tror jeg. Foreslo jeg Gentil Hugel til middagen med brosme innpakket i parmaskinke, forresten? Jeg tror nemlig muligens at den ikke vil være så dum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2889 Del Skrevet 8. mai 2008 Foreslo jeg Gentil Hugel til middagen med brosme innpakket i parmaskinke, forresten? Jeg tror nemlig muligens at den ikke vil være så dum. Ja det tror jeg du gjorde. Kanskje jeg skal prøve det til helgen. (middagen som helhet er nemlig avlyst inntil videre pga ulike omstendigheter, men meny og viner er lagret). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. mai 2008 Forfatter #2890 Del Skrevet 8. mai 2008 (endret) Er det nå jeg skal fortelle at jeg jobber hjemme i dag, med Chanel-briller, solkrem og singlet i strålende på terrassen? *snill* :slåss: <- Jeg er ikke like blid i regnværet. Endret 8. mai 2008 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. mai 2008 Forfatter #2891 Del Skrevet 8. mai 2008 Det hjelper ikke akkurat på humøret at det popper inn noen helt vanvittige spam-eposter. Hittil i dag har jeg blant annet fått: - Have a fabulous life partying and smacking all those cute asses with a big wiener. og -Do you want to keep popping cherries like you were young, you can now. Hvor tar de det fra? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2892 Del Skrevet 8. mai 2008 For å bøte litt på humøret ditt, Nilma, kan jeg fortelle at jeg nå har spist gufne blåskjell på utekafé i sol (riktignok) og sur vind. *gåsehud på armene* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 8. mai 2008 #2893 Del Skrevet 8. mai 2008 Eurydike! Er det her du kan kontaktes? Jeg brukte av ramsløkpuréen i dag. Jeg brukte ertepuréoppskriften din til å lage aspargespuré. Det er nemlig uaktuelt for oss å kjøpe grønnsaker i den aller nærmeste fremtid - vi har en grønnsakskasse pluss grønnsaker fra storhandel på Obs! å bruke opp. Så ertepuré var ikke en mulighet, men det var derimot aspargespuré. Jeg kokte den aller nederste delen av aspargesene fra i går, og kjørte det til puré sammen med de tre stenglene (minus toppene) som ikke ble spist opp. Jeg tilsatte crème fraîche, ramsløkpuré, og de allerede nevnte toppene, som jeg hadde grovhakket på forhånd. Det ble en aldeles nydelig saus. Det som er litt rart med ramsløkpuréen, er at smaken føltes veldig kjent. Enten er det fordi den minner om smaken fra andre løktyper, eller så må jeg ha fått det servert noe sted. Nydelig var det uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 8. mai 2008 #2894 Del Skrevet 8. mai 2008 Det hjelper ikke akkurat på humøret at det popper inn noen helt vanvittige spam-eposter. Hittil i dag har jeg blant annet fått: - Have a fabulous life partying and smacking all those cute asses with a big wiener. og -Do you want to keep popping cherries like you were young, you can now. Hvor tar de det fra? For noen måneder siden fikk jeg følgende: - Being well-hung is now stylish. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 8. mai 2008 #2895 Del Skrevet 8. mai 2008 Her er forresten bilder: *besatt* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 8. mai 2008 #2896 Del Skrevet 8. mai 2008 Bilder sier mer enn tusen ord Zia. Det ser godt ut. Ramsløkpuré vet jeg blir brukt ved damping av blåskjell. *tips* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2897 Del Skrevet 8. mai 2008 (endret) Eurydike! Er det her du kan kontaktes? Det finnes også noe som heter PM, hvis det er akutt. *hjelpsom* Så kjekt at du likte ramsløkpuréen! Ikke godt å si hvorfor den smaker kjent - første gang jeg luktet på et nyåpnet glass, var min første assosiasjon hvitløksgratinerte snegler , men jeg tror det skyldtes en kombinasjon av den hvitløksaktige lukten + den grønne fargen (persille i hvtløkssmøret til snegler?). Lukten er forresten ekstrem - jeg laget en gang en kaldrørt rømmesaus som ble stående et par dager i kjøleskapet i en skål med litt plastfolie over, og lukten satte seg i absolutt alt. Jeg trodde først noe var blitt dårlig inni der, og begynte å kaste ting, før jeg skjønte at det var ramsløken. Det dufter visstnok også intenst ute i terrenget på denne tiden av året dersom man går forbi et ramsløkfelt. Det er en løkplante (Allium ursinum), og bladene ser til forveksling ut som liljekonvallblader (nifst å bomme! :hår:). Bildene dine, forresten: Endret 8. mai 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 8. mai 2008 #2898 Del Skrevet 8. mai 2008 Nydelige bilder! Jeg sitter utenfor sommerhuset med et fllunkende nytt kjøkken som foreløpig kun kan brukes til koldtanretninger, så det ble kun brød til kveldsmat her..Men i morgen kommer hyttenaboelektrikeren nedover, så da blir det fart i sakene her også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 8. mai 2008 #2899 Del Skrevet 8. mai 2008 *får vann i munnen* Underskriver på at ramsløk lukter sterkt live. Vi hadde som sagt på tomta hos foreldrene mine, men den klarte seg ikke da den ble flyttet. På tidlige sommerkvelder kunne du kjenne lukta lang lei. Den vokste på toppen av en bakke der det alltid duftet kaprifol, og når du rundet bakketoppen slo lukten plutselig om til noe ikke fullt så godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. mai 2008 #2900 Del Skrevet 8. mai 2008 *får vann i munnen* Underskriver på at ramsløk lukter sterkt live. Vi hadde som sagt på tomta hos foreldrene mine, men den klarte seg ikke da den ble flyttet. På tidlige sommerkvelder kunne du kjenne lukta lang lei. Den vokste på toppen av en bakke der det alltid duftet kaprifol, og når du rundet bakketoppen slo lukten plutselig om til noe ikke fullt så godt. Har hørt at ramsløk også kan sette smak på melken hvis kyr beiter på den! Jeg har dessverre ikke sett den live foreløpig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå