Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2741 Del Skrevet 29. april 2008 Du er på bedringens vei, Nilma! Og mens vi snakker om personlighetsforandringer - jeg bakte en kjempeporsjon grove rundstykker i går, som både hevet seg og smakte godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. april 2008 Forfatter #2742 Del Skrevet 29. april 2008 Du er på bedringens vei, Nilma! Så det er en forbedring, altså? Og mens vi snakker om personlighetsforandringer - jeg bakte en kjempeporsjon grove rundstykker i går, som både hevet seg og smakte godt. Jeg er storligen imponert! Du har ikke en oppskrift å dele? Jeg hadde en bakeperiode da Kenwooden var nyinnkjøpt, men det har dabbet litt av i det siste, så det er kanskje på tide med en ny giv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2743 Del Skrevet 29. april 2008 Jeg er storligen imponert! Du har ikke en oppskrift å dele? Jeg hadde en bakeperiode da Kenwooden var nyinnkjøpt, men det har dabbet litt av i det siste, så det er kanskje på tide med en ny giv. Måtte lete litt, men her er oppskriften. Resultat av en laaang søkerunde på nettet forleden, for å finne en grunndeig som var så grov som mulig, uten å bli helt Ingers rugbrød (9 dl kli og sånn blir liksom litt for mye for meg). Greit å ha et enkelt utgangspunkt som fungerer, før man starter de rare eksperimentene (jeg pleier å gjøre motsatt, og det har til nå ikke vært noen suksess ). Jeg brukte 5 dl kulturmelk som oppskriften sier - det gjorde brødene saftige og litt "tunge" (i positiv forstand) i konsistensen. Dessuten bittelitt lønnesirup og valnøttolje - neste gang forsøker jeg mer av begge. Og hvetekli ble byttet ut med havrekli. Jeg laget 16 rundstykker, som ble megastore - en slags frokostrundstykker eller minibrød (de hevet seg nemlig skikkelig også ved etterhevingen, noe jeg ikke hadde tatt høyde for ). Neste gang lager jeg 20 av samme porsjon. Stekte ved 225 g i ca. 15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. april 2008 Forfatter #2744 Del Skrevet 29. april 2008 Tusen takk, Eurydike! Kanskje jeg kan bruke 1. mai til noe fornuftig og ha en liten bakedag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. april 2008 Forfatter #2745 Del Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2746 Del Skrevet 29. april 2008 Bare hyggelig! Dessuten er jo dette også fornuftig bakst i seg selv - jeg forsøker liksom å utvide repetoaret litt utover kanelboller og div. loffevariasjoner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 29. april 2008 #2747 Del Skrevet 29. april 2008 ............ og "hva er Worchestershiresaus?" også.... Det har de jo tilogmed på Kiwi. *føler meg veldig slem, men kan ikke dy meg allikevel* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2748 Del Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Oi! Ellers synes jeg det er minst like fornøyelig å observere hva enkelte restauranter påstår at Cæsarsalat er. Jeg har sett mange rare varianter på menyer rundt omkring, og i forumet her, men "issalat, boksparmesan, mais, paprika og kylling med grillkrydder" (sitat fra nevnte tråd) går antakelig av med seieren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. april 2008 #2749 Del Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Skal vi fortelle eller la noen andre gjøre jobben? Gleder meg til reaksjonene når h*n finner ut hva det er..... ............ og "hva er Worchestershiresaus?" også.... Det har de jo tilogmed på Kiwi. *føler meg veldig slem, men kan ikke dy meg allikevel* Jeg føler meg slett ikke slem for å godte meg litt, men så bor det et ondskapsfult lite monster inni meg som liker å kose seg med andres manglende kunnskap.... Moahahahaha.... Oi! Ellers synes jeg det er minst like fornøyelig å observere hva enkelte restauranter påstår at Cæsarsalat er. Jeg har sett mange rare varianter på menyer rundt omkring, og i forumet her, men "issalat, boksparmesan, mais, paprika og kylling med grillkrydder" (sitat fra nevnte tråd) går antakelig av med seieren. Herregud, jeg ville ikke laget salat med nevnte ingredienser på mitt eget kjøkken engang, og ihvertfall ikke bestilt svineriet på en resturant... nåja, så fremt det ikke var en kjip veikro i de svenske møreke skogene der alternativene er få... *stolt matsnobb* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 29. april 2008 #2750 Del Skrevet 29. april 2008 Skal vi fortelle eller la noen andre gjøre jobben? Gleder meg til reaksjonene når h*n finner ut hva det er..... Been there! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2751 Del Skrevet 29. april 2008 Been there! Du er nå grei, junia! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 29. april 2008 #2752 Del Skrevet 29. april 2008 Du er nå grei, junia! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 29. april 2008 #2753 Del Skrevet 29. april 2008 Been there! *tar med og venter spent* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 29. april 2008 #2754 Del Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Been there! ... og det med helt genialt svar også. Jeg likte spesielt godt at du presisterte at de var døde. Forresten spiste jeg Cæsarsalat forrige helg på et overhypet sted (i mine øyne). Den nevnte Cæsarsalaten bekreftet igjen at stedet er oppskrytt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2755 Del Skrevet 30. april 2008 til junia for et av tidenes beste svar. Intet mindre enn fantastisk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. april 2008 #2756 Del Skrevet 30. april 2008 God formiddag. For et nydelig vær vi har i dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2757 Del Skrevet 30. april 2008 God formiddag, Fakse! Nydelig vær, ja - har lyst til å være ute! Men såvidt jeg har skjønt skal det visst bli fint i morgen også. *glede seg til fridag* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2758 Del Skrevet 30. april 2008 Jeg liker kolleger som har med seg sjokolade etter Sveits-tur. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. april 2008 #2759 Del Skrevet 30. april 2008 Jeg liker kolleger som har med seg sjokolade etter Sveits-tur. Hum... Det minner meg på at jeg har belgisk trøffelkonfekt i skuffen her. Gave fra en GOD venn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 30. april 2008 #2760 Del Skrevet 30. april 2008 til junia for et av tidenes beste svar. Intet mindre enn fantastisk! Takk for fin blomst! Måtte bare.... Og nå ble jeg sjokoladekjesken.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå