Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

:fnise: Jeg så forresten en oppskrift på nettsiden til Good Food som så veldig god ut, med granateple og pinjekjerner. Den tror jeg må prøves snart.

Men granateple er vel ikek helt uproblematisk å få tak i?

Jeg tror jeg skal teste denne, har nemlig observert at den ene innvandrerbutikken har butternut squash (hva var det det het på norsk igjen?) jevnlig, og har lurt på hva jeg skulle bruke det i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Både Eurospar og Mega har som regel granateple :) (og innvandrerbutikkene, mener jeg å ha sett).

Lurer på om ikke butternut squash heter muskatgresskar på norsk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

Jeg har kjøpt fersk sild! :hoppe:

Jeg hadde egentlig tenkt å lage fiskekaker i dag, med en blanding/lapskaus av rotgrønnsaker, poteter, bladpersille og vårløk som tilbehør. Men nå ble jeg litt usikker mht om det kan passe. Innspill? :)

Sild trenger jo noe syrlig, så jeg tenkte også på denne oppskriften, som jeg tror jeg har nevnt her før. Men jeg har ikke soltørkede tomater. Kanskje jeg kunne forsøkt dette med bare grov dijonsennep og dill som fyll i midten, og så rotgrønnsakene etc ved siden av? :klø:

Fant denne også. Men har ikke safran og heller ikke de helt riktige grønnsakene - kan man koke kålrabi i hvitvin, mon tro? :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både Eurospar og Mega har som regel granateple :) (og innvandrerbutikkene, mener jeg å ha sett).

Lurer på om ikke butternut squash heter muskatgresskar på norsk?

På frukt.no kaller de det for muskatgresskar, men jeg klarer ikke helt å akseptere det navnet. For meg er dette muskatgresskar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vær så streng, da, onyx, det var faktisk et par oppskrifter der uten ferdig krydderblanding. ;) Men jeg må si at de virket litt kjedelige og tamme. Hva mener de forresten med "chilisaus"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sild trenger jo noe syrlig, så jeg tenkte også på denne oppskriften, som jeg tror jeg har nevnt her før. Men jeg har ikke soltørkede tomater. Kanskje jeg kunne forsøkt dette med bare grov dijonsennep og dill som fyll i midten, og så rotgrønnsakene etc ved siden av? :klø:
Nå skal ikke jeg påberope meg noe som helst kunnskap om sildemiddager, jeg bruker det kun som pålegg, men for meg høres det godt ut. :) Faktisk synes jeg det hørtes bedre ut uten tomatene.

Fant denne også. Men har ikke safran og heller ikke de helt riktige grønnsakene - kan man koke kålrabi i hvitvin, mon tro? :fnise:
Man kan sikkert, spørsmålet er kanskje om man bør? ;)

På frukt.no kaller de det for muskatgresskar, men jeg klarer ikke helt å akseptere det navnet. For meg er dette muskatgresskar.
Du har sikkert rett, når jeg tenker på det mener jeg vi har diskutert det før en gang, og kom frem til et annet navn på butternut squash, men jeg har glemt hva. :klø:

Hva er det med "matskribentene" i avisene. Er det noe hvilken som helst kunnskapsløs gjøk kan bli? ;)

http://dinmat.bt.no/content/view/full/9548

Vanligvis synes jeg faktisk Yngve Ekern er ganske flink (selv om han prøver litt for hardt å være morsom), men dette var kanskje ikke et av hans bedre verk.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vær så streng, da, onyx, det var faktisk et par oppskrifter der uten ferdig krydderblanding. ;) Men jeg må si at de virket litt kjedelige og tamme. Hva mener de forresten med "chilisaus"?

Nei, jeg skal prøve å skjerpe meg.... :sjenert:

*skrive 100 ganger på tavlen*

"Ikke ha for store forventninger til matskribenter og journalister"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Nå skal ikke jeg påberope meg noe som helst kunnskap om sildemiddager, jeg bruker det kun som pålegg, men for meg høres det godt ut. :) Faktisk synes jeg det hørtes bedre ut uten tomatene.

Jeg har bestemt meg for følgende, tror jeg: Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt. Kålrabi droppes! (:fnise: den opprinnelige middagsplanen i dag var dessverre designet for å bli "kvitt" kålrabien. Sånn kan det gå).

Sild ja.... Det var utvilsomt blant barndommens verste middagsopplevelser. *grøsse*

:danser:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt.
:spise: - Og jeg er som sagt ikke begeistret for varm sild!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om under 24 timer sitter jeg på flyet! :hoppe: :hoppe: :hoppe: :hoppe::hoppe: :hoppe:

*akutt anfall av reisefeber og sommerfugler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse
Gjest Eurydike
God tur - og husk rapport. Gjerne underveis.

Ja! Det har blitt en ny og morsom genre her inne.

Men jeg har også forståelse for at man vil bruke en kort tur til å være tilstede i RL der man faktisk er på tur, altså. :ler:

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Jeg har bestemt meg for følgende, tror jeg: Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt.

Sildemiddagen ble slett ikke verst! :)

Det gikk ok å steke silden, selv med fyll som ikke holdt filetene sammen overhodet, og fisk som krøllet og vrengte seg i pannen. :ler: Og sennepen passet veldig bra - en liten skarphet for å balansere fettet i fisken.

Dessuten synes jeg det var en lur måte å tilberede grønnsaker på (som jeg ikke har gjort før, tror jeg): jeg kokte/dampet rotgrønnsakene i bittelitt hvitvin, og rørte vårløk, persille, dill og en smørklatt inn tilslutt, samt en god skvis sitron. Vinen kokte nesten helt inn i grønnsakene, og det hele ble friskt, mildt og lett. Sikkert også godt til feks kveite.

Og alt dette sammen med kremet potetmos av økologiske Troll-poteter: :hoppe:

Nå skal jeg slutte å snakke om sild i boken din. :fnise: Ha en riktig, riktig fin tur! :goodbye:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...