Fakse Skrevet 10. april 2008 #2581 Del Skrevet 10. april 2008 Jeg så forresten en oppskrift på nettsiden til Good Food som så veldig god ut, med granateple og pinjekjerner. Den tror jeg må prøves snart. Men granateple er vel ikek helt uproblematisk å få tak i? Jeg tror jeg skal teste denne, har nemlig observert at den ene innvandrerbutikken har butternut squash (hva var det det het på norsk igjen?) jevnlig, og har lurt på hva jeg skulle bruke det i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. april 2008 Forfatter #2582 Del Skrevet 10. april 2008 Både Eurospar og Mega har som regel granateple (og innvandrerbutikkene, mener jeg å ha sett). Lurer på om ikke butternut squash heter muskatgresskar på norsk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. april 2008 #2583 Del Skrevet 10. april 2008 Jeg har kjøpt fersk sild! Jeg hadde egentlig tenkt å lage fiskekaker i dag, med en blanding/lapskaus av rotgrønnsaker, poteter, bladpersille og vårløk som tilbehør. Men nå ble jeg litt usikker mht om det kan passe. Innspill? Sild trenger jo noe syrlig, så jeg tenkte også på denne oppskriften, som jeg tror jeg har nevnt her før. Men jeg har ikke soltørkede tomater. Kanskje jeg kunne forsøkt dette med bare grov dijonsennep og dill som fyll i midten, og så rotgrønnsakene etc ved siden av? :klø: Fant denne også. Men har ikke safran og heller ikke de helt riktige grønnsakene - kan man koke kålrabi i hvitvin, mon tro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 10. april 2008 #2584 Del Skrevet 10. april 2008 Både Eurospar og Mega har som regel granateple (og innvandrerbutikkene, mener jeg å ha sett). Lurer på om ikke butternut squash heter muskatgresskar på norsk? På frukt.no kaller de det for muskatgresskar, men jeg klarer ikke helt å akseptere det navnet. For meg er dette muskatgresskar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 10. april 2008 #2585 Del Skrevet 10. april 2008 Hva er det med "matskribentene" i avisene. Er det noe hvilken som helst kunnskapsløs gjøk kan bli? http://dinmat.bt.no/content/view/full/9548 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 10. april 2008 #2586 Del Skrevet 10. april 2008 Ikke vær så streng, da, onyx, det var faktisk et par oppskrifter der uten ferdig krydderblanding. Men jeg må si at de virket litt kjedelige og tamme. Hva mener de forresten med "chilisaus"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. april 2008 Forfatter #2587 Del Skrevet 10. april 2008 Sild trenger jo noe syrlig, så jeg tenkte også på denne oppskriften, som jeg tror jeg har nevnt her før. Men jeg har ikke soltørkede tomater. Kanskje jeg kunne forsøkt dette med bare grov dijonsennep og dill som fyll i midten, og så rotgrønnsakene etc ved siden av? :klø:Nå skal ikke jeg påberope meg noe som helst kunnskap om sildemiddager, jeg bruker det kun som pålegg, men for meg høres det godt ut. Faktisk synes jeg det hørtes bedre ut uten tomatene. Fant denne også. Men har ikke safran og heller ikke de helt riktige grønnsakene - kan man koke kålrabi i hvitvin, mon tro? Man kan sikkert, spørsmålet er kanskje om man bør? På frukt.no kaller de det for muskatgresskar, men jeg klarer ikke helt å akseptere det navnet. For meg er dette muskatgresskar.Du har sikkert rett, når jeg tenker på det mener jeg vi har diskutert det før en gang, og kom frem til et annet navn på butternut squash, men jeg har glemt hva. :klø: Hva er det med "matskribentene" i avisene. Er det noe hvilken som helst kunnskapsløs gjøk kan bli? http://dinmat.bt.no/content/view/full/9548Vanligvis synes jeg faktisk Yngve Ekern er ganske flink (selv om han prøver litt for hardt å være morsom), men dette var kanskje ikke et av hans bedre verk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 10. april 2008 #2588 Del Skrevet 10. april 2008 Ikke vær så streng, da, onyx, det var faktisk et par oppskrifter der uten ferdig krydderblanding. Men jeg må si at de virket litt kjedelige og tamme. Hva mener de forresten med "chilisaus"? Nei, jeg skal prøve å skjerpe meg.... *skrive 100 ganger på tavlen* "Ikke ha for store forventninger til matskribenter og journalister" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 10. april 2008 #2589 Del Skrevet 10. april 2008 Sild ja.... Det var utvilsomt blant barndommens verste middagsopplevelser. *grøsse* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. april 2008 #2590 Del Skrevet 10. april 2008 Nå skal ikke jeg påberope meg noe som helst kunnskap om sildemiddager, jeg bruker det kun som pålegg, men for meg høres det godt ut. Faktisk synes jeg det hørtes bedre ut uten tomatene. Jeg har bestemt meg for følgende, tror jeg: Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt. Kålrabi droppes! ( den opprinnelige middagsplanen i dag var dessverre designet for å bli "kvitt" kålrabien. Sånn kan det gå). Sild ja.... Det var utvilsomt blant barndommens verste middagsopplevelser. *grøsse* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. april 2008 Forfatter #2591 Del Skrevet 10. april 2008 Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt. - Og jeg er som sagt ikke begeistret for varm sild! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. april 2008 Forfatter #2592 Del Skrevet 10. april 2008 Om under 24 timer sitter jeg på flyet! :hoppe: :hoppe: :hoppe: *akutt anfall av reisefeber og sommerfugler* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. april 2008 #2593 Del Skrevet 10. april 2008 *ikkemisunneligidetheletatt* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. april 2008 Forfatter #2594 Del Skrevet 10. april 2008 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 10. april 2008 #2595 Del Skrevet 10. april 2008 *ikkemisunneligidetheletatt* Ikkejegheller :jugekors-smiley: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 10. april 2008 #2596 Del Skrevet 10. april 2008 God tur - og husk rapport. Gjerne underveis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. april 2008 #2597 Del Skrevet 10. april 2008 (endret) God tur - og husk rapport. Gjerne underveis. Ja! Det har blitt en ny og morsom genre her inne. Men jeg har også forståelse for at man vil bruke en kort tur til å være tilstede i RL der man faktisk er på tur, altså. Endret 10. april 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 10. april 2008 #2598 Del Skrevet 10. april 2008 Rapport! Rapport! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. april 2008 #2599 Del Skrevet 10. april 2008 Jeg har bestemt meg for følgende, tror jeg: Stekt sildefilet, enkelt og greit, eller doble med dijonsennep og dill imellom. Potetmos, med grov dijonsennep i hvis jeg ikke bruker den direkte på silden. Og hvitvinskokte gulrøtter, persillerøtter, selleristang og vårløk, med hakket bladpersille og/eller dill rørt inn tilslutt. Sildemiddagen ble slett ikke verst! Det gikk ok å steke silden, selv med fyll som ikke holdt filetene sammen overhodet, og fisk som krøllet og vrengte seg i pannen. Og sennepen passet veldig bra - en liten skarphet for å balansere fettet i fisken. Dessuten synes jeg det var en lur måte å tilberede grønnsaker på (som jeg ikke har gjort før, tror jeg): jeg kokte/dampet rotgrønnsakene i bittelitt hvitvin, og rørte vårløk, persille, dill og en smørklatt inn tilslutt, samt en god skvis sitron. Vinen kokte nesten helt inn i grønnsakene, og det hele ble friskt, mildt og lett. Sikkert også godt til feks kveite. Og alt dette sammen med kremet potetmos av økologiske Troll-poteter: Nå skal jeg slutte å snakke om sild i boken din. Ha en riktig, riktig fin tur! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 11. april 2008 Forfatter #2600 Del Skrevet 11. april 2008 *føler en smule forventningspress angående rapport* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå