Gjest Eurydike Skrevet 10. mars 2008 #2301 Skrevet 10. mars 2008 Nå i morges oppdaget jeg plutselig at jeg hadde fått knallgule neglebånd. Min første tanke var en ukjent og dødelig form for gulsott, men så gikk det opp for meg at jeg hadde vendt laks til gårsdagens middag i en krydderblanding som inneholdt gurkemeie. Mystery solved! Godt du er frisk og rask likevel, da. Middagen hørtes nydelig ut - hvis jeg skulle dumpe over kalveskanker i nærmeste fremtid, hadde det kanskje vært en fin påskemiddag, komplett med korrekt risotto?
Nilma Skrevet 10. mars 2008 Forfatter #2302 Skrevet 10. mars 2008 De sies at det er mest mat i hokrabben men det er et valg man gjør. Du vet vel hvordan man kjønnsbestemmer krabben ? Aner ikke! Dette var mitt første forsøk med hel krabbe, før har jeg enten kjøpt fylte skjell eller bare klør. Middagen hørtes nydelig ut - hvis jeg skulle dumpe over kalveskanker i nærmeste fremtid, hadde det kanskje vært en fin påskemiddag, komplett med korrekt risotto? Definitivt!
ashera Skrevet 10. mars 2008 #2303 Skrevet 10. mars 2008 De sies at det er mest mat i hokrabben men det er et valg man gjør. Du vet vel hvordan man kjønnsbestemmer krabben ? Har ikke hokrabben en bredere "flapp" på undersiden enn hannkrabben, da? Eller var det omvendt? Dette burde jeg virkelig vite, så mye krabbe jeg egenhendig har fanget i mitt liv.
Gjest Eurydike Skrevet 10. mars 2008 #2304 Skrevet 10. mars 2008 Har ikke hokrabben en bredere "flapp" på undersiden enn hannkrabben, da? Eller var det omvendt? Dette burde jeg virkelig vite, så mye krabbe jeg egenhendig har fanget i mitt liv. Stemmer - hunnen er bredest.
Gjest Eurydike Skrevet 11. mars 2008 #2305 Skrevet 11. mars 2008 God morgen Nilma! Måtte bare innom for å spamme litt. For på min daglige surfeferd gjennom faste matposter kom jeg over dagens fra Frokost-TV: http://www.nrk.no/magasin/tidlig/1.5070026 Jeg har ikke sett på programmet, bare så det er sagt, og jeg hadde ihvertfall ikke sett på da jeg på lørdag skrev dette i ukesmenyen: Torsdag: Skinnstekt torskefilet, sitronbåter, stekt chorizo, braisert bladspinat og blomkålpuré med chèvre. Ha en god dag!
Nilma Skrevet 11. mars 2008 Forfatter #2306 Skrevet 11. mars 2008 Er du egentlig Kokke-Lise? Uansett, begge oppskriftene hørtes nydelige ut! Jeg er veldig glad i blomkålpuré til fisk; enten til stekt torsk med asparges og/eller smørstekt gulrot og squash, eller til breiflabb bakt i spekeskinke med bakte rotgrønnsaker og Puy-linser. *ble plutselig sulten*
Gjest Eurydike Skrevet 11. mars 2008 #2307 Skrevet 11. mars 2008 Er du egentlig Kokke-Lise? *står fram*
Nilma Skrevet 11. mars 2008 Forfatter #2308 Skrevet 11. mars 2008 Jaja, så lenge du ikke er TV2-Wenche!
Gjest Eurydike Skrevet 11. mars 2008 #2309 Skrevet 11. mars 2008 En annen mulig forklaring er selvsagt at Kokke-Lise henter oppskriftsidéene sine fra innlegg på KG.
Fakse Skrevet 11. mars 2008 #2311 Skrevet 11. mars 2008 En annen mulig forklaring er selvsagt at Kokke-Lise henter oppskriftsidéene sine fra innlegg på KG. Sånn må det være! Blir sulten av alt fiske-pratet jeg også. Kanskje jeg må planlegge middag med fersk torsk når vi skal til mine foreldre i helga? Pappa er ute og fisker hver dag nå, det koker visst over av torsk der ute. Gjett hvem som skal fylle fryseren
Fakse Skrevet 11. mars 2008 #2312 Skrevet 11. mars 2008 Nå sitter jeg her og nipper til en kopp Lady Grey, spesialblandet av vår lokale kaffe og tebutikk. Drikker vanligvis Earl Grey med rød blomst, men denne var slett ikke et dumt alternativ. Ble anbefalt å prøve denne fordi butikken ikke får inn rød blomst fra sin faste levrandør mer. Har også testet Fransk Earl Grey, og den er også et bra alternativ. Kan jo ikke skade å variere litt da, får være grenser for hvor mye vanedyr man skal være
Gjest Helen Parr Skrevet 11. mars 2008 #2313 Skrevet 11. mars 2008 (endret) En annen mulig forklaring er selvsagt at Kokke-Lise henter oppskriftsidéene sine fra innlegg på KG. Jeg stemmer for denne. Det er nesten så du skulle hatt royalty. I hvertfall av kg som bruker oppskriftene deres i ukemenyene sine. Uansett om det er irriterende, kan det ganske sikkert betraktes som et kompliment. Endret 11. mars 2008 av Helen Parr
Gjest Eurydike Skrevet 11. mars 2008 #2314 Skrevet 11. mars 2008 For the record så tror jeg ikke på fullt alvor at Kokke-Lise kan beskyldes for noe slags oppskriftstyveri, altså! Men det var litt morsomt fordi jeg før jeg bestemte meg for kombinasjonen, googlet litt for å finne noe liknende, men uten hell. Og så dukker plutselig en svært lik oppskrift opp på Frokost-TV bare tre dager senere. Når det derimot gjelder KGs ukesmenyer... vel.
Nilma Skrevet 11. mars 2008 Forfatter #2315 Skrevet 11. mars 2008 Blir sulten av alt fiske-pratet jeg også. Kanskje jeg må planlegge middag med fersk torsk når vi skal til mine foreldre i helga? Pappa er ute og fisker hver dag nå, det koker visst over av torsk der ute. Gjett hvem som skal fylle fryseren Egenfisket (mer eller mindre ) fisk er supert! Nå sitter jeg her og nipper til en kopp Lady Grey, spesialblandet av vår lokale kaffe og tebutikk. Drikker vanligvis Earl Grey med rød blomst, men denne var slett ikke et dumt alternativ. Ble anbefalt å prøve denne fordi butikken ikke får inn rød blomst fra sin faste levrandør mer. Har også testet Fransk Earl Grey, og den er også et bra alternativ. Kan jo ikke skade å variere litt da, får være grenser for hvor mye vanedyr man skal være Jeg er også veldig glad i Earl Grey i ymse varianter. Hvis du tilfeldigvis skal til London i nær fremtid kan jeg anbefale denne. Veldig god! Jeg ser at de skriver at den noen ganger kalles Lady Grey, men den likner ikke på det jeg forbinder med Lady Grey (med sitrussmak). For ikke å snakke om denne, da. Det er nesten så du skulle hatt royalty. I hvertfall av kg som bruker oppskriftene deres i ukemenyene sine.
Fakse Skrevet 11. mars 2008 #2316 Skrevet 11. mars 2008 Jeg er også veldig glad i Earl Grey i ymse varianter. Hvis du tilfeldigvis skal til London i nær fremtid kan jeg anbefale denne. Veldig god! Jeg ser at de skriver at den noen ganger kalles Lady Grey, men den likner ikke på det jeg forbinder med Lady Grey (med sitrussmak). For ikke å snakke om denne, da. Tror du? Takk for tips, skal absolutt sjekkes ut
Nilma Skrevet 11. mars 2008 Forfatter #2317 Skrevet 11. mars 2008 Jeg mistenkte at det var en viss sjanse for det, ja.
pøbelsara Skrevet 11. mars 2008 #2319 Skrevet 11. mars 2008 Teen jeg drikker nå, er dyrket akkurat her. Uttales det med tykk "L"? (Altså stedet teen din er dyrket?)
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå