Gjest Eurydike Skrevet 20. februar 2008 #2061 Del Skrevet 20. februar 2008 Jeg har nylig - påvirket av overbevisende reklame fra Badiane og Eurydike - gått til anskaffelse av Madhur Jaffreys Ultimate Curry Bible. I går prøvde jeg to av oppskriftene derfra, kenyansk kokoskylling og en sør-afrikansk potet- og ertecurry. Sausen til kyllingen var nydelig, med fin balanse mellom kremet kokos og friskhet fra tomater, sitron og fersk koriander. Grønnsaksretten var godt, men ikke for sterkt krydret, og tilførte god smak og farge til måltidet som helhet. Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med det første møtet med currybibelen. Og i dag er det rester til lunsj. Det er notert! (Jeg forvekslet forresten retten med kenyansk kylling med koriander, og den er den første i kyllingkapitlet). Ellers har jeg nettopp skrevet (nok et) innlegg i matforumet til støtte for hjemmelaget middag på hverdager. Dvs svar på tiltale, og et stygt angrep på Grandiosaen. *fornøyd* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2062 Del Skrevet 20. februar 2008 hørtes fantastisk godt ut! Rester er alltid godt til lunch. Hvor kjøpte du boken?Rester til lunsj er supert! Jeg kjøpte boken på ebay (fant et godt tilbud ), men den finnes både på Amazon eller Play.com. Det er notert! (Jeg forvekslet forresten retten med kenyansk kylling med koriander, og den er den første i kyllingkapitlet).Som jeg skrev hos Badiane, jeg så på den, og den ser også lovende ut. Ellers har jeg nettopp skrevet (nok et) innlegg i matforumet til støtte for hjemmelaget middag på hverdager. Dvs svar på tiltale, og et stygt angrep på Grandiosaen. *fornøyd* Ooh - må lese! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2063 Del Skrevet 20. februar 2008 *har lest* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 20. februar 2008 #2064 Del Skrevet 20. februar 2008 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 20. februar 2008 #2065 Del Skrevet 20. februar 2008 Dvs svar på tiltale, og et stygt angrep på Grandiosaen. *fornøyd* Det har du all grunn til å være. Ellers må jeg få si at jeg trenger både ideer og inspirasjon til å lage middag fra bunnen av, når ungene henger sultne, trøtte og kranglete rundt meg vanlige hverdager. Jeg gjør det ofte, men synes det tar mye lengre tid enn 25 minutter. Så hvis dere har noen....? Grandiosa får de forresten aldri, selvom de gjerne vil ha. Men pizza med mais og ananas. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2066 Del Skrevet 20. februar 2008 Tja, middagen vi skal ha i dag kommer vel i kategorien relativt kjapp: Smør en laksefilet med en blanding av sennep, sitron og honning, ha på salt og pepper og sett i ovnen på relativt høy varme. Mens laksen steker åpner man en boks limabønner (eller andre bønner), skjærer opp et par tomater og en halv rødløk, blander dette og har over litt dressing (olje og sitron/eddik, s&p). Ferdig! (Vi bruker ca. 500g laks til dette, og da steker jeg den i et drøyt kvarter - tror jeg, det går litt på feelingen her. Større biter bør antagelig stekes litt lengre.) Vet ikke helt hvor barnevennlig dette er, men dine er vel ikke av de mest pysete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2067 Del Skrevet 20. februar 2008 Ellers hender det jeg lager / forbereder middagen dagen i forveien, om jeg vet neste dag blir travel, særlig supper og gryter som tåler oppvarming. Å lage store porsjoner fiskegrateng, pastasaus og liknende for nedfrysing er jo også lurt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 20. februar 2008 #2068 Del Skrevet 20. februar 2008 Takk for tips! De er veldig glade i laks, men litt mer pysete når det gjelder grønnsaker, dessverre. Skjønt den ene gomler i seg tomat og agurk istedet for snop på lørdager (vel, det også...). Med litt pasta til, er det barnevennlig nok. Det hørtes uansett nydelig ut, og ikke minst lettvint. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2069 Del Skrevet 20. februar 2008 Med litt pasta til, er det barnevennlig nok. Det hørtes uansett nydelig ut, og ikke minst lettvint. Couscous er forresten også godt til, om de liker det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 20. februar 2008 #2070 Del Skrevet 20. februar 2008 Oppskriften på den nevnte kyllingsuppen finner du i denne tråden. I følge den andre kokken her hjemme tok den minst 40 minutter å lage, forresten, men det må du ikke si til noen. Til hele familien din trenger du sikkert dobbel porsjon. Og med mais og det hele burde jo dette være midt i blinken. Kyllingen kan være feks oppstrimlet kyllingbryst som du steker raskt, eller til og med kjøttet av en grillkylling fra butikken (ikke skinn). (Jeg brukte rester renset fra utbenet kyllingskrog etter at jeg hadde kokt kraft på det, dvs kjøtt jeg oftest bare kaster, noe som selvsagt gjorde ekstra godt i husmorgenene). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2008 #2071 Del Skrevet 20. februar 2008 Hvilket minner meg på, hva er forskjellen på couscous og bulgur? Har fått veldig sansen for bugur i det siste, synes den er mer smaksrik og bedre enn couscous. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2008 #2072 Del Skrevet 20. februar 2008 Eurydike, den suppa høres nydelig ut, men det burde vel gå greit å bare ha rå, strimlet kyllingbryst rett i suppa. Det vil jo bli gjennomkokt rimelig fort vil jeg tro. Ihvertfall har jeg en tendens til å være lat og gjøre det slik... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2073 Del Skrevet 20. februar 2008 Hvilket minner meg på, hva er forskjellen på couscous og bulgur? Har fått veldig sansen for bugur i det siste, synes den er mer smaksrik og bedre enn couscous.Såvidt jeg vet er couscous laget av mel, mens bulgur er knuste hvetegryn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2074 Del Skrevet 20. februar 2008 (Jeg brukte rester renset fra utbenet kyllingskrog etter at jeg hadde kokt kraft på det, dvs kjøtt jeg oftest bare kaster, noe som selvsagt gjorde ekstra godt i husmorgenene).Kjempelurt, det skal jeg prøve å huske neste gang jeg koker kyllingkraft. Er forresten enig i at suppa høres nydelig ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 20. februar 2008 #2075 Del Skrevet 20. februar 2008 Eurydike, den suppa høres nydelig ut, men det burde vel gå greit å bare ha rå, strimlet kyllingbryst rett i suppa. Det vil jo bli gjennomkokt rimelig fort vil jeg tro. Ihvertfall har jeg en tendens til å være lat og gjøre det slik... Ja, det har du helt sikkert rett i! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2008 #2076 Del Skrevet 20. februar 2008 Jeg lurer på å lage kyllingsuppe av et slag idag. Har endel grønnsaker jeg burde brukt opp og suppe er fint til denslags. Og jeg hater sånne tråder der folk spør om hva slags basisvarer man har i skapet. Orker ikke skrive alt, har jo en halv dagligvarebutikk i skapet mitt..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. februar 2008 Forfatter #2077 Del Skrevet 20. februar 2008 Og jeg hater sånne tråder der folk spør om hva slags basisvarer man har i skapet. Orker ikke skrive alt, har jo en halv dagligvarebutikk i skapet mitt..... Den tanken slo meg også! Og jeg har garantert noe mer enn "minst 7 typer krydder" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 20. februar 2008 #2078 Del Skrevet 20. februar 2008 (endret) Den tanken slo meg også! Og jeg har garantert noe mer enn "minst 7 typer krydder" Ja, herregud... bare 7 typer krydder?! Det er jo ingenting.... Fyller egne hyller med krydder jeg. Jeg har 5-6 typer ris i skapet jeg.... Når jeg tenker meg om er 6 typer ris litt lite til meg å være, men jeg er tom for basmati og har bare 1 type risottoris akkurat nå... Endret 20. februar 2008 av onyx Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 20. februar 2008 #2079 Del Skrevet 20. februar 2008 Hjelpe meg - spiser dere ikke normal mat? Debatten er i gang nok en gang på matforumet. Nei, jeg lager ikke maten jeg gjør for at andre skal føle seg dårligere, men fordi jeg selv har glede av det. Kanskje vi skal flytte middagstråd og ukemenyer inn hit? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. februar 2008 #2080 Del Skrevet 20. februar 2008 Hjelpe meg - spiser dere ikke normal mat? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå