Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8781 Del Skrevet 10. november 2009 Nå er ikke den tunfisken jeg spiser fisket i Japan, da, ei heller er det snakk om "bluefin tuna", som er utrydningstruet, så jeg ser ingen grunn til å boikotte tunfisk på generelt grunnlag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8782 Del Skrevet 10. november 2009 Plan for ettermiddagen: - Dra fra jobb. - Trene. - Spise "røkelakscarbonara". - KG-kakle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 10. november 2009 #8783 Del Skrevet 10. november 2009 Bra plan! Jeg skal fortsette å lese på det jeg leser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8784 Del Skrevet 10. november 2009 Nå er ikke den tunfisken jeg spiser fisket i Japan, da, ei heller er det snakk om "bluefin tuna", som er utrydningstruet, så jeg ser ingen grunn til å boikotte tunfisk på generelt grunnlag. Jeg må være så ærlig å innrømme at jeg ikke har så veldig peiling på dette, og er muligens på tynn is, men jeg har hørt/lest at fangstmetoden ødelegger mye av livet i havet. Tunfisken er det visst ikke noe problem med, bare måten de fanger den på. (Dynamitt) Men som sagt, dette er jeg ingen racer på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8785 Del Skrevet 10. november 2009 Det stemmer at fiskemetoden har mye å si for hvor bærekraftig fisket etter tunfisk er, såvidt jeg vet anbefales line- eller stangfangst (og det brukes f.eks. av Ortiz som jeg nevnte), så det bør man sjekke at tunfisken man kjøper er. Og som sagt, enkelte typer er utrydningstruet. Jeg ser ikke bort i fra at det er en sammenheng mellom pris og etikk her også, jfr. kyllingeksemplet, det spørs vel om de billigste typene er "håndfanget". Men det er altså ingen grunn til å boikotte all tunfisk, med bittelitt research kan man spise tunfisk med god samvittighet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8786 Del Skrevet 10. november 2009 Første restaurantbestilling til London-turen er unnagjort! Vi skal på L'Autre Pied, søsterrestauranten til Pied à Terre som vi var på for noen år siden. Det var et fantastisk sted, så jeg har store forhåpninger til denne også. Jeg tror Tasting Menu ligger temmelig tynt an. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8787 Del Skrevet 10. november 2009 Bra! Tunfisk smaker nydelig, men jeg må innrømme at jeg foretrekker den ferske varianten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8788 Del Skrevet 10. november 2009 Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 10. november 2009 #8789 Del Skrevet 10. november 2009 Jeg spiser sjelden tunfisk jeg også, jeg tror aldri jeg har kjøpt det for å tilberede hjemme? :klø: Kanskje en gang. Men jeg spiser jo sushi iblant (dog ikke så ofte med tunfisk), og carpaccio eller skikkelig tunfiskbiff på restaurant, men det er ikke så ofte som én gan i året en gang. Det er nydelig! Jeg satser i min uvitenhet på at de har godkjente råvarer på de stedene jeg spiser. :blånn: Kattematvarianten styrer jeg som sagt unna etter en fæl opplevelse på ungdomsskolen. Fysj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8790 Del Skrevet 10. november 2009 Jeg har også forspist meg på den hermetiske varianten i de tider hvor Grethe Roede var min eneste kostholdsinspirasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8791 Del Skrevet 11. november 2009 Mornings Nilma! Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her. Helt enig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8792 Del Skrevet 11. november 2009 Jeg har også forspist meg på den hermetiske varianten i de tider hvor Grethe Roede var min eneste kostholdsinspirasjon. Det tror jeg det er mange som har gjort. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 11. november 2009 #8793 Del Skrevet 11. november 2009 Første restaurantbestilling til London-turen er unnagjort! Vi skal på L'Autre Pied, søsterrestauranten til Pied à Terre som vi var på for noen år siden. Det var et fantastisk sted, så jeg har store forhåpninger til denne også. Jeg tror Tasting Menu ligger temmelig tynt an. Heldiggrisen! Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her. Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8794 Del Skrevet 11. november 2009 Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato. Godt poeng! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 11. november 2009 #8795 Del Skrevet 11. november 2009 Vitello tonnato hadde jeg glemt. Og det er lenge siden jeg spiste det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 11. november 2009 Forfatter #8796 Del Skrevet 11. november 2009 Heldiggrisen! Jeg gleeeeder meg! Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato. Men da må det være Ortiz altså, kan ikke bruke kattemat til sånt. *tunfisksnobb* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 11. november 2009 Forfatter #8797 Del Skrevet 11. november 2009 Apropos restaurantbestillingen: I går forsøkte mannen å bestikke meg med middag på Le Gavroche mot en ekstra fotballkamp på Londonturen. Dessverre har de stengt på søndager, ellers er det godt mulig at jeg har latt meg bestikke. Det foregår knallharde forhandlinger i heimen for tiden, som dere skjønner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2009 Forfatter #8798 Del Skrevet 12. november 2009 I går hadde vi egentlig planer om å spise litt ute, for så å gå på kino, men det endte med at vi spiste uten å gå på kino. Jeg oppdaget helt tilfeldig at en av restaurantene i byen har begynt med et nytt konsept - "Pan Asian Fusion med inspirasjon fra India, Vietnam og Japan" - så det måtte prøves ut. Nå synes jo som regel jeg fusionmat er Satans verk, men muligheten for indisk mat fikk meg til å blåse i alle prinsipper. De hadde noen små (innkjørings-?) problemer, som at de kun hadde én dessert klar, og nanbrødet var for tykt og deigete, men de skal absolutt få flere sjanser. Jeg spiste vietnamesisk vårrull og lam masala, og begge deler var riktig gode, selv om sausen til lammet smakte vel mye av "rå" hermetisk tomat. Kjøttet var imidlertid store fine skiver av rosastekt lammefilet, og krydringen fin, så jeg var fornøyd. Mannen hadde kylling både til for- og hovedrett, hhv. små spyd med peanøttsaus og kyllingtempura, begge deler gode. Nå er det altså mulig å få servert indisk mat her i byen, så selv om det ikke var perfekt er jeg veldig glad. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dark Star Skrevet 12. november 2009 #8799 Del Skrevet 12. november 2009 Jeg er så dårlig på å lage indisk mat og det eneste stedet her i byen som serveres har et virkelig dårlig rykte. Jeg drømmer ennå om det indiske måltdiet jeg spiste da jeg var i hovedstaden i mars, det var nydelig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 12. november 2009 Forfatter #8800 Del Skrevet 12. november 2009 Dark Star! Så hyggelig å se deg! Indisk mat er så godt! Jeg synes det er morsomt å lage selv, men av og til er det jo deilig å bli servert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå