Nilma Skrevet 19. oktober 2009 Forfatter #8641 Del Skrevet 19. oktober 2009 Jeg bruker kulturmelk, men som Aricia sier kan man bruke hva som helst av syrnede melkeprodukter. Det er jo ikke snakk om så mye, og det viktigste er vel at natronet skal ha noe å virke sammen med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honesty Skrevet 19. oktober 2009 #8642 Del Skrevet 19. oktober 2009 Ja, det er vel for å gi natronen syre, men jeg tenkte at kjernemelk (som jeg tror er den norske betegnelsen) er litt mindre syrlig enn våre hjemlige syrnede melkeprodukter, men det har kanskje ingen særlig effekt på smaken? Hmm, nå fikk jeg bakelyst, men det blir kanskje i ettermiddag eller senere i uka. Vi hadde tross alt eplekake i går, og jeg proklamerte at nå er det slutt på godsaker av den typen fram til helga. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. oktober 2009 Forfatter #8643 Del Skrevet 19. oktober 2009 Nei, det har minimalt å si for smaken. Jeg reduserer forresten som regel litt på sukkeret, siden jeg alltid bruker godt modne bananer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 19. oktober 2009 #8644 Del Skrevet 19. oktober 2009 Ja, det er vel for å gi natronen syre, men jeg tenkte at kjernemelk (som jeg tror er den norske betegnelsen) er litt mindre syrlig enn våre hjemlige syrnede melkeprodukter, men det har kanskje ingen særlig effekt på smaken? Den norske betegnelsen på "ekte" buttermilk er kjernemelk eller saup. Men ettersom jeg har lest meg til (dette har vært diskutert her før! ) er moderne buttermilk ikke biprodukt fra smørkjerning, men melk tilsatt bakteriekultur, i likhet med vår kulturmelk. Jeg har imidlertid ikke smakt eller brukt buttermilk i UK (dere har kanskje?), så det kan jo være en forskjell. http://en.wikipedia.org/wiki/Buttermilk Det jeg derimot har sett, er "ekte" kjernemelk på Bondens marked, og den ser veldig forskjellig ut fra kulturmelk (og fra bildet av glasset med buttermilk på Wikipedia), og minner mer om tynn skummet søtmelk. Jeg brukte forresten også bare en halv kopp sukker i går, og det var mer enn nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honesty Skrevet 19. oktober 2009 #8645 Del Skrevet 19. oktober 2009 (endret) Jeg fatter ikke hvorfor alle kakeoppskrifter inneholder dobbelt så mye sukker som nødvendig. Da jeg laget eplekake i går, halverte jeg sukkermengden, og det var allikevel mer enn nok. Endret 19. oktober 2009 av Honesty Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjodor D. Skrevet 19. oktober 2009 #8646 Del Skrevet 19. oktober 2009 Alle gode tips er notert her også (nå når jeg endelig tør bevege meg i dagboken fordi jeg omsider er "oppdatert" ), så kanskje jeg skal lage bannanbrød en dag, jeg også. (Jeg har laget det før, men vi er ikke så glad i det viser det seg, men dere skryter jo sånn av denne oppskriften at jeg bare må prøve, ja.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. oktober 2009 Forfatter #8647 Del Skrevet 19. oktober 2009 Alle gode tips er notert her også (nå når jeg endelig tør bevege meg i dagboken fordi jeg omsider er "oppdatert" ), så kanskje jeg skal lage bannanbrød en dag, jeg også. (Jeg har laget det før, men vi er ikke så glad i det viser det seg, men dere skryter jo sånn av denne oppskriften at jeg bare må prøve, ja.) Håper vi ikke har villedet deg nå da! Jeg synes det er veldig godt, men det er mulig det er en noe som faller mest i smak om man ikke er spesielt glad i "vanlige" kaker? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 19. oktober 2009 #8648 Del Skrevet 19. oktober 2009 Jeg elsker det bananbrødet. Men jeg må for skams skyld spise opp gårsdagens eplekake med revet marsipan først. Skriver under den med sukker og kaker. I brownies reduserer jeg alltid med e firedel i forhold til oppskriftene, og det er mer enn nok søtt uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. oktober 2009 Forfatter #8649 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg elsker det bananbrødet. Men jeg må for skams skyld spise opp gårsdagens eplekake med revet marsipan først. Skriver under den med sukker og kaker. I brownies reduserer jeg alltid med e firedel i forhold til oppskriftene, og det er mer enn nok søtt uansett.Både banan og epler er jo frukt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. oktober 2009 Forfatter #8650 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg har masse som må gjøres, men er totalt uinspirert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 20. oktober 2009 #8651 Del Skrevet 20. oktober 2009 Både banan og epler er jo frukt? Og brød er brød! Jeg har masse som må gjøres, men er totalt uinspirert. på travelNilma. Skulle gjerne oversendt inspirasjon - hvis jeg hadde noen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. oktober 2009 Forfatter #8652 Del Skrevet 20. oktober 2009 Har jobbet. Litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 20. oktober 2009 #8653 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg har vært fryktelig sløv i dag, og har nesten ikke jobbet litt engang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 20. oktober 2009 #8654 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg har ikke jobbet DET SPØTT. FlinkeNilma. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 20. oktober 2009 #8655 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg.Har.Vært.På.Jobb. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 20. oktober 2009 #8656 Del Skrevet 20. oktober 2009 Jeg.Har.Vært.På.Jobb. Å jasså, ja - du er vel en av disse perfekte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 20. oktober 2009 #8657 Del Skrevet 20. oktober 2009 Å jasså, ja - du er vel en av disse perfekte. Ja, det er jeg Nå har jeg varmet opp et perfekt måltid av pinnekjøttrester og hjemmelaget kålrotstappe. Pinnekjøttet er lagd av lammene som har beitet utenfor huset vår i sommer, og kålrabien og potetene kommer fra den økologiske åkeren vi gjødsler med hønseskit. I ovnen står et perfekt hjemmelaget bananbrød, men desverre var det ikke flere bananer igjen på treet vårt så de måtte jeg gå den tunge veien å kjøpe. Siden vi er opptatte av å leve veldig sunt i vår perfekte verden uten motgang ble det ikke dessert i dag. Det får vente til det blir helg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 20. oktober 2009 #8658 Del Skrevet 20. oktober 2009 Ja, det er jeg Nå har jeg varmet opp et perfekt måltid av pinnekjøttrester og hjemmelaget kålrotstappe. Pinnekjøttet er lagd av lammene som har beitet utenfor huset vår i sommer, og kålrabien og potetene kommer fra den økologiske åkeren vi gjødsler med hønseskit. I ovnen står et perfekt hjemmelaget bananbrød, men desverre var det ikke flere bananer igjen på treet vårt så de måtte jeg gå den tunge veien å kjøpe. Siden vi er opptatte av å leve veldig sunt i vår perfekte verden uten motgang ble det ikke dessert i dag. Det får vente til det blir helg. Nå ble jeg pinnekjøttsyk. Men altså, tomt banantre? Allerede i midten av oktober? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 20. oktober 2009 #8659 Del Skrevet 20. oktober 2009 Siden jeg ikke driver med personlige ting i åpent forum lenger, nøyer jeg meg med å litt. Ok da, masse . faktisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 20. oktober 2009 #8660 Del Skrevet 20. oktober 2009 Nå ble jeg pinnekjøttsyk. Men altså, tomt banantre? Allerede i midten av oktober? Ja, er det ikke fryktelig Jeg er en storforbruker av bananer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå