Gjest nextlife Skrevet 2. september 2009 #8321 Del Skrevet 2. september 2009 over reisebeskrivelsen til Nilma. Jeg ER der Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 2. september 2009 #8322 Del Skrevet 2. september 2009 (endret) Fantastisk! Og tenk, jeg har aldri vært i Italia. Det er en skam. Men faktisk forteller ganske mange jeg kjenner om overraskende halvgod/halvdårlig mat mange steder. Rart? Endret 2. september 2009 av Fresi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. september 2009 Forfatter #8323 Del Skrevet 2. september 2009 over reisebeskrivelsen til Nilma. Jeg ER der Takk, det var pent sagt. Fantastisk! Og tenk, jeg har aldri vært i Italia. Det er en skam. Men faktisk forteller ganske mange jeg kjenner om overraskende halvgod/halvdårlig mat mange steder. Rart?Jeg har i grunnen også hørt det, så jeg er ikke så overrasket, men hermetisk sopp og asparges synes jeg var drøyt. Jeg har også hørt at man ofte får den beste maten på ganske usannsynlige steder, og det så jamen også ut til å stemme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 2. september 2009 #8324 Del Skrevet 2. september 2009 Takk, det var pent sagt. Jeg har i grunnen også hørt det, så jeg er ikke så overrasket, men hermetisk sopp og asparges synes jeg var drøyt. Jeg har også hørt at man ofte får den beste maten på ganske usannsynlige steder, og det så jamen også ut til å stemme. Turistgreie, sikkert? Jeg glemmer aldri den pizzaen jeg en gang fikk i Chamonix for eksempel. Verre en grandiosa og svartbrent i tillegg, og dessuten servert med det ypperste av fransk arroganse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 3. september 2009 #8325 Del Skrevet 3. september 2009 Herlig å lese reiseskildringene dine Nilma. Hermetisk sopp og asparges spiste jeg ikke i sommer. God mat finnest i Italia, det vet jeg for jeg har selv spist noe av den. Isen er god, men jeg smakte en sitronsorbet som var himmelsk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 3. september 2009 #8326 Del Skrevet 3. september 2009 Herlig å lese reiseskildringene dine Nilma. Hermetisk sopp og asparges spiste jeg ikke i sommer. God mat finnest i Italia, det vet jeg for jeg har selv spist noe av den. Isen er god, men jeg smakte en sitronsorbet som var himmelsk. Så fint å høre at du kom deg til Italia i sommer, Toro! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. september 2009 #8327 Del Skrevet 3. september 2009 Helt i tråd med mine fordommer om Italia kom vi ut til en tom flybuss, der ingen sjåfør viste seg, selv etter at avgangstiden for lengst var passert… før fyren som hadde sittet og røkt på benken like ved reiste seg og satte seg bak rattet. Hadde det vært Hellas hadde han kommet for sent, for så å sette seg bak rattet og røyke Ellers har jeg forstått at man ofte får god og hjemmelaget mat på barer i Italia, spesielt om man ber om å få servert "personalmaten" for dagen . Håper dere fikk bedre matopplevelser resten av oppholdet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 3. september 2009 #8328 Del Skrevet 3. september 2009 av Fakses bussjåførbeskrivelser. Og for reisebeskrivelse. Jeg har ikke vært i Toscana, men i Piemonte, og der fikk vi virkelig fantastisk mat overalt. Og vin. Men jeg husker at Roma var en liten smule så-som-så i forhold til matkvalitet. Jo nærmere de store turistattraksjonene, jo mer middelmådig mat. Velkommen hjem! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. september 2009 #8329 Del Skrevet 3. september 2009 Fakse: Jeg kan ikke huske å ha kommet med noen revolusjonerende tips ang. portvin, men jeg er veldig glad i denne, så kanskje det er den? :klø: Den var nok i alle fall en av dem. Mener vi diskuterte flere, men jeg må kanskje sette meg ned og lese gamle innlegg i notatene dine. Av og til er det veldig kjekkt at du ikke har for vane å slette dagbok i hytt og pine Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. september 2009 Forfatter #8330 Del Skrevet 3. september 2009 (endret) Hadde det vært Hellas hadde han kommet for sent, for så å sette seg bak rattet og røyke Ellers har jeg forstått at man ofte får god og hjemmelaget mat på barer i Italia, spesielt om man ber om å få servert "personalmaten" for dagen . Håper dere fikk bedre matopplevelser resten av oppholdet!Det kom seg absolutt! av Fakses bussjåførbeskrivelser. Og for reisebeskrivelse. Jeg har ikke vært i Toscana, men i Piemonte, og der fikk vi virkelig fantastisk mat overalt. Og vin. Men jeg husker at Roma var en liten smule så-som-så i forhold til matkvalitet. Jo nærmere de store turistattraksjonene, jo mer middelmådig mat. Velkommen hjem!Det er det nok mye sant i, selv om restauranten vi var på første kvelden hadde fått mye skryt på diverse nettsider. Den var nok i alle fall en av dem. Mener vi diskuterte flere, men jeg må kanskje sette meg ned og lese gamle innlegg i notatene dine. Av og til er det veldig kjekkt at du ikke har for vane å slette dagbok i hytt og pine Det har sine fordeler å være lat. Håper du finner noe, jeg vet, som du sier, at det har vært diskutert noen ganger (sikkert i andre bøker/blogger også). Endret 3. september 2009 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 3. september 2009 #8331 Del Skrevet 3. september 2009 Jag vill höra mera! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. september 2009 Forfatter #8332 Del Skrevet 3. september 2009 Jeg skal gjøre mitt beste, ashera! Ellers er hjernen min fortsatt litt ferietreg, eller i det minste mer opptatt med å spekulere ut meny for de kommende dagene enn å jobbe. Jeg så hyse til noenlunde fornuftig pris i går, og nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte, så jeg lurer på om jeg må ta meg en tur i dag igjen. Jeg greier ikke slå fra meg tanken på nystekte fiskekaker. Dessuten har jeg selvsagt handlet med meg diverse godsaker fra ferie, som jeg klør etter å bruke (castelluccio-linser, Ortiz-tunfisk, salte kapers, farro...). Må lete etter oppskrifter i kveld, tror jeg. Får alltid så lyst til å kokkelere når jeg har vært på ferie! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 3. september 2009 #8333 Del Skrevet 3. september 2009 (endret) Så mye godt! Og jeg som akkurat har spist opp mine tre glass med salte italienske kapers. Ellers har jeg faktisk mange svært gode matminner fra Roma, der vi ble positivt overrasket på minst tre restauranter med enkel, men fantastisk italiensk mat, bl.a. nydelige gnocchi som jeg aldri glemmer, og saltimbocca, og grillet lam med sitron og enkle stekte poteter. Dvs ikke gourmet, men ærlig mat og helstøpt mat, av typen jeg også har fått endel av på landsbygda i Frankrike. Jeg glemmer aldri den pizzaen jeg en gang fikk i Chamonix for eksempel. Verre en grandiosa og svartbrent i tillegg, og dessuten servert med det ypperste av fransk arroganse. Veldig bra. Endret 3. september 2009 av Aricia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 3. september 2009 #8334 Del Skrevet 3. september 2009 Dessuten har jeg selvsagt handlet med meg diverse godsaker fra ferie, som jeg klør etter å bruke (castelluccio-linser, Ortiz-tunfisk, salte kapers, farro...). Må lete etter oppskrifter i kveld, tror jeg. Får alltid så lyst til å kokkelere når jeg har vært på ferie! Jeg har bare én kommentar: MISUNNELIG! Heldige deg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Englefjes- Skrevet 3. september 2009 #8335 Del Skrevet 3. september 2009 Herlig reisebeskrivelse! Matmessig har jeg også gjort meg en del ymse og rare erfaringer i Italia. De stedene som jeg på forhånd har lest god omtale om, har på ett eller annet merkelig vis forfalt og blitt i beste fall middelmmådige. På de rare, små stedene man plutselig dumper over (og som det sitter mange lokale inne på, og som gjerne har priser i lire på menyen fortsatt ), har jeg derimot spist helt fantastiske måltider. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. september 2009 Forfatter #8336 Del Skrevet 3. september 2009 Herlig reisebeskrivelse! Matmessig har jeg også gjort meg en del ymse og rare erfaringer i Italia. De stedene som jeg på forhånd har lest god omtale om, har på ett eller annet merkelig vis forfalt og blitt i beste fall middelmmådige. På de rare, små stedene man plutselig dumper over (og som det sitter mange lokale inne på, og som gjerne har priser i lire på menyen fortsatt ), har jeg derimot spist helt fantastiske måltider. Det stemmer veldig bra med det vi opplevde; et par av stedene vi var på (deriblant restauranten jeg beskrev over her) hadde fått strålende omtaler, men var temmelig skuffende, mens noen av stedene vi bare dumpet inn på var veldig positive opplevelser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 4. september 2009 #8337 Del Skrevet 4. september 2009 Apropos røkt fisk og posjert egg: Har du sett denne? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. september 2009 Forfatter #8338 Del Skrevet 4. september 2009 Nå angrer jeg litt på at jeg ikke kjøpte porsjonspaiformene jeg siklet på i England. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sauen Shaun Skrevet 4. september 2009 #8339 Del Skrevet 4. september 2009 Får veldig lyst til å dra til Italia når jeg leser her ja. Har bare vært på tur sør i Norge jeg. Og skal vel ikke skryte av så mange gourmetmiddager den siste uka. Men Multi lagde en helt nydelig chilligryte på lørdag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 4. september 2009 #8340 Del Skrevet 4. september 2009 Apropos røkt fisk og posjert egg: Har du sett denne? Det var akkurat den jeg (og sønnen min) siklet over i septemberutgaven av GF! God helg, Nilma! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå