Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6701 Del Skrevet 27. februar 2009 Den tanken har slått meg mange ganger. *trenger større kjøkken* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalind Skrevet 27. februar 2009 #6702 Del Skrevet 27. februar 2009 God helg, Nilma! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Krynkel Skrevet 27. februar 2009 #6703 Del Skrevet 27. februar 2009 Tanken har slått meg også flere ganger, at to stekeovner er et must i hjem som ikke lever på Toro og lignende. Større kjøkken hadde gjort seg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6704 Del Skrevet 27. februar 2009 God helg, Nilma! Takk, det samme! Tanken har slått meg også flere ganger, at to stekeovner er et must i hjem som ikke lever på Toro og lignende. Større kjøkken hadde gjort seg! Nå er jeg rød i kinnene etter tur i friskt og deilig vintervær, og mett i magen etter kveite, colcannon og appelsinglaserte gulrøtter. Helg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 27. februar 2009 #6705 Del Skrevet 27. februar 2009 (endret) Maten hørtes nydelig ut! Jeg lurer på på søndag: Har du tenkt å kjøre, ta buss e.l.? Jeg har i utgangspunktet tenkt å ta buss til byen, men er ikke helt sikker. Og nr. 2: Har du noen tips til hvilke kryddere jeg skal kjøpe inn/trenger å ha for å gjøre meg indisk-klar? Jeg planlegger og planlegger, men kommer aldri helt i gang. Den der Curry Bible-boka bør jeg vel også bestille. Endret 27. februar 2009 av Deception Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 27. februar 2009 #6706 Del Skrevet 27. februar 2009 Takk, det samme! Nå er jeg rød i kinnene etter tur i friskt og deilig vintervær, og mett i magen etter kveite, colcannon og appelsinglaserte gulrøtter. Helg! Jeg er også rødkinnet, og helt gelè i beina. Vi fikk beskjed om at det var begått tjuvhogst på eiendommen vår, og jeg har nå vært på inspeksjon. For å komme til området må man gå på ski, noe jeg av prinsipp ikke gjør. Jeg tok derfor på meg truger og labbet i vei. Det var nydelig, kaldt og sterneklart, men ugh,- så tungt å gå. Det viste seg å være et uskyldig tyveri, bare litt av unge busker var hugd, tipper det er unger som har hyttebygging for seg. Vi er egentlig bare glad til, for skogen må tynnes, og med mange mål eiendom er det litt av et arbeid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6707 Del Skrevet 27. februar 2009 Maten hørtes nydelig ut! Takk, det var veldig godt, og egentlig veldig enkelt. Jeg lurer på på søndag: Har du tenkt å kjøre, ta buss e.l.? Jeg har i utgangspunktet tenkt å ta buss til byen, men er ikke helt sikker.Jeg tenkte å kjøre, skal hente noen på hurtigbåten etterpå, så det er greiest. Bare si fra om du vil plukkes opp, det er vel ikke så lange omveien. Og nr. 2: Har du noen tips til hvilke kryddere jeg skal kjøpe inn/trenger å ha for å gjøre meg indisk-klar? Jeg planlegger og planlegger, men kommer aldri helt i gang. Den der Curry Bible-boka bør jeg vel også bestille. I tilfeldig rekkefølge kommer jeg på disse (jeg regner med at du har en god del): - hel (og malt) spisskummen - koriander - cayenne - gurkemeie - bukkehornkløver (fenugreek) - nigellafrø (løkfrø/kalonji) - hel kanel - hel kardemomme - asafoetida - hel nellik - laurbærblader - sennepsfrø - garam masala Curry Bible er fin, og veldig omfattende, men i praksis har jeg nok brukt denne mer. Den er jo mer spesifikt indisk, og mer oversiktlig, synes jeg. Men for all del, Curry Bible er super. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6708 Del Skrevet 27. februar 2009 Jeg er også rødkinnet, og helt gelè i beina. Vi fikk beskjed om at det var begått tjuvhogst på eiendommen vår, og jeg har nå vært på inspeksjon. For å komme til området må man gå på ski, noe jeg av prinsipp ikke gjør. Jeg tok derfor på meg truger og labbet i vei. Det var nydelig, kaldt og sterneklart, men ugh,- så tungt å gå. Det viste seg å være et uskyldig tyveri, bare litt av unge busker var hugd, tipper det er unger som har hyttebygging for seg. Vi er egentlig bare glad til, for skogen må tynnes, og med mange mål eiendom er det litt av et arbeid.Det høres ut som litt av en tur! :dåne: Godt det ikke var noe verre fatt, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 27. februar 2009 #6709 Del Skrevet 27. februar 2009 Takk for krydderliste; jeg tror faktisk jeg har det meste der, bortsett fra noen småting. Men nå blir det i hvertfall litt mer konkret. Men hva er asafoetida? Vanskelig å få tak i? Jeg takker ja til å plukkes opp, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 27. februar 2009 #6710 Del Skrevet 27. februar 2009 Jeg vil si at de aller mest anvendelige krydderne er koriander, spisskum og gurkemeie, og selvfølgelig kajennepepper. Garam masala er også nyttig (eller eventuelt hel kardemomme, kanel, nellikspiker og laurbærblad i stedet). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 27. februar 2009 #6711 Del Skrevet 27. februar 2009 Jeg tenker hele tiden at jeg aldri har alt som trengs av krydder, men ser jo nå, når jeg ser en sånn liste, at jeg tar totalt feil. Men nå har jeg jo en tendens til å kjøpe for sikkerhets skyld, i tilfelle jeg kan trenge det på et eller annet tidspunkt. Kokeboken så også interessant ut; det blir nok uansett ganske snart en amazonbestilling på meg, for det er mangt og mer jeg kunne tenkt meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6712 Del Skrevet 27. februar 2009 Takk for krydderliste; jeg tror faktisk jeg har det meste der, bortsett fra noen småting. Men nå blir det i hvertfall litt mer konkret. Men hva er asafoetida? Vanskelig å få tak i? Jeg takker ja til å plukkes opp, tror jeg. Asafoetida. Brukes spesielt mye i linseretter, så om du har planer om det kan det være kjekt å ha. Jeg bestiller herfra, både asafoetida og mesteparten av det andre. God kvalitet, lav porto og rask levering. Men jeg har forsåvidt sett at en del av de mer spesielle tingene jeg har bestilt derfra finnes lokalt,om du synes det er greiere. Bare send en PM om hvor du vil plukkes opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 27. februar 2009 #6713 Del Skrevet 27. februar 2009 Bare send en PM om hvor du vil plukkes opp. Vil også plukkes opp Jeg føler at alle driver å møter for tiden, jeg vil også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 27. februar 2009 #6714 Del Skrevet 27. februar 2009 Hel kanel, kardemommekapsler og hel nellik er dessuten anvendelige også utover det indiske - feks i lake til fruktsalat (laget med feks presset appelsin, lime og litt sukker). Og jeg er også blitt hekta på hel kanelstang i kakao i det siste. Når man koker basmatiris til curry, er det også fint å surre litt løk med kanelstang, hel kardemomme, hel nellik, laurbærblad etc før ris, salt og vann går i, og så koke ferdig på vanlig måte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 27. februar 2009 #6715 Del Skrevet 27. februar 2009 (endret) Egentlig burde jeg kjøre selv; jeg hater å kjøre til byen, og søndags ettermiddag er en fin tid å teste på. Jeg sier fra i løpet av morgendagen hva jeg bestemmer meg for. Nå fikk jeg enda mer krydderinspirasjon! Jeg var innom innvandrerbutikk i dag, men den dårlige, fordi jeg var for lat til å gå til Internasjonalt Matsenter. Så det ble magert utbytte, med linser, mungbønner, litt kokosmelk og småtteri. Endret 27. februar 2009 av Deception Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6716 Del Skrevet 27. februar 2009 Jeg vil si at de aller mest anvendelige krydderne er koriander, spisskum og gurkemeie, og selvfølgelig kajennepepper. Garam masala er også nyttig (eller eventuelt hel kardemomme, kanel, nellikspiker og laurbærblad i stedet). Det kunne vært litt morsomt å prøve å lage sin egen garam masala, ja, men hittil har jeg vært for lat. Og den fra SP er veldig god synes jeg, og grei når man bare trenger litt om gangen. Jeg tenker hele tiden at jeg aldri har alt som trengs av krydder, men ser jo nå, når jeg ser en sånn liste, at jeg tar totalt feil. Men nå har jeg jo en tendens til å kjøpe for sikkerhets skyld, i tilfelle jeg kan trenge det på et eller annet tidspunkt.For å si det sånn, jeg har også ting som svart salt, anardana (tørkede granateplefrø) og amchoor (mangopulver), bare fordi jeg har sett det i en eller annen oppskrift og tenkt "enn hvis jeg får bruk for det". Det har jeg hittil ikke gjort så ofte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6717 Del Skrevet 27. februar 2009 Vil også plukkes opp Jeg føler at alle driver å møter for tiden, jeg vil også. Men er det ikke så at du kommer hit i løpet av våren? Egentlig burde jeg kjøre selv; jeg hater å kjøre til byen, og søndags ettermiddag er en fin tid å teste på. Jeg sier fra i løpet av morgendagen hva jeg bestemmer meg for. Oki. Nå fikk jeg enda mer krydderinspirasjon! Jeg var innom innvandrerbutikk i dag, men den dårlige, fordi jeg var for lat til å gå til Internasjonalt Matsenter. Så det ble magert utbytte, med linser, mungbønner, litt kokosmelk og småtteri.Den på Torgcenteret, mener du? Den er temmelig stusselig, ja. Men både IM og den andre (som jeg aldri husker navnet på) har ofte mye spennende, jeg kommer bestandig ut med minst et par ting som ikke sto på lista (type kjekt å ha ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 27. februar 2009 #6718 Del Skrevet 27. februar 2009 Du mener Alanya import? Finnes den fremdeles? Jeg orker sjelden å tusle rundt i sentrum uten mål og mening. I dag var vel målet egentlig IM, og Notabene (jeg har et gavekort som brenner i lommen), men så ble jeg lat, og fant ut at jeg skulle ta bussen hjem i stedet. Det var første og siste gang jeg er innom butikken i Torgsenteret. De har ingen verdens ting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 27. februar 2009 #6719 Del Skrevet 27. februar 2009 Det kunne vært litt morsomt å prøve å lage sin egen garam masala, ja, men hittil har jeg vært for lat. Og den fra SP er veldig god synes jeg, og grei når man bare trenger litt om gangen.ke gjort så ofte. Jeg tenkte mest på Mamtas oppskrifter, hvor hun sier at man enten kan la hele krydder koke med fra begynnelsen, eller tilsette garam masala mot slutten. Jeg laget garam masala for 2-3 år siden, etter Madhur Jaffreys oppskrift. Jeg tror allikevel at jeg foretrekker SPs variant. For å si det sånn, jeg har også ting som svart salt, anardana (tørkede granateplefrø) og amchoor (mangopulver), bare fordi jeg har sett det i en eller annen oppskrift og tenkt "enn hvis jeg får bruk for det". Det har jeg hittil ikke gjort så ofte. *kjenner seg igjen* Og dessuten: Indisk mat må på menyen snarest! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. februar 2009 Forfatter #6720 Del Skrevet 27. februar 2009 For eventuelt (spesielt) interesserte har jeg nå spikret morgendagens meny, og fått vinhjelp av hyggelig mann på polet: - Bocuse-inspirert ertesuppe (sjalottløk, kyllingkraft, hvitvin (?), erter, kremfløte) med ostegougères til (hadde lyst på gruyère, men gadd ikke dra til byen, så det blir med cheddar). Petit Chablis. - Benfri stek av lammelår, brunet og langtidsstekt på meget lav varme. Sarladaisepoteter, lammesjysaus med rødvin, honning og timian, duxelletomater, kremet jordskokkpuré og dampet asparges. Rioja. - Mørk sjokolademousse (uten fløte) med mangosaus tilsmakt med lime og vanilje. Kaffe til, siden gjestene ikke drikker dessertvin (). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå