Gjest Eurydike Skrevet 31. januar 2009 #6221 Del Skrevet 31. januar 2009 Tusen takk for curryoppskrift! Spent på smaksrapport. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2009 Forfatter #6222 Del Skrevet 31. januar 2009 Smaksrapport: Supermørt kjøtt i fyldig, mørk og veldig smakfull saus. Jeg tror særlig allehånden og muskat, sammen med sukkeret og eddiken, ga en ekstra dimensjon i forhold til "vanlige" curryer. Jeg kommer garantert til å lage det igjen, og det eneste jeg kommer til å endre er faktisk å øke chilimengden litt; jeg brukte én stor rød chili, og det kunne godt vært litt mer (men samtidig var sausen så smaksrik at det ikke var noe stort savn). Veldig fornøyd, altså! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 31. januar 2009 #6223 Del Skrevet 31. januar 2009 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 1. februar 2009 #6224 Del Skrevet 1. februar 2009 Midt på natta, du! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 1. februar 2009 #6225 Del Skrevet 1. februar 2009 Jeg må bare inn og skryte litt av meg selv...hihihi Fredag var jeg så heldig å ha en liten breiflabb, så da ble det breiflabb i rødvinssaus med sukkererter og potet/jordskokkpuré. Forretten var blandet salat og nydelig fersk "Pallaisse" bakt med urter og grillede grønnsaker. Ble for mette til å orke tenke på dessert.... Igår fik jeg ånden over meg og beinet ut en hel kylling som jeg stuffet med rå bratwurstpølse blandet med salvie og sjalottløk. Jeg greide faktisk å bene ut kyllingen uten å lage uplanlagte hull i skinnet, så det var gøy å forme kyllingen med pølsefyllet så den så helt normal ut. Stekte i ovnen og serverte nyelig saus av sjyen glaserte rotgrønnsaker og poteter stekt i oven med andfett... jeg hadde til og med klart å lage en terte fylt med epler og vaniljekrem som jeg serverte med pisket konjakkrem... Jeg er ganske fornøyd med meg selv, mest fordi jeg har hatt litt kokkevegring siden jul Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 2. februar 2009 #6226 Del Skrevet 2. februar 2009 Smaksrapport: Supermørt kjøtt i fyldig, mørk og veldig smakfull saus. Jeg tror særlig allehånden og muskat, sammen med sukkeret og eddiken, ga en ekstra dimensjon i forhold til "vanlige" curryer. Jeg kommer garantert til å lage det igjen, og det eneste jeg kommer til å endre er faktisk å øke chilimengden litt; jeg brukte én stor rød chili, og det kunne godt vært litt mer (men samtidig var sausen så smaksrik at det ikke var noe stort savn). Veldig fornøyd, altså! Så bra Da adoptere jeg oppskriften, og tester den ut med kje når aneldningen byr seg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. februar 2009 Forfatter #6227 Del Skrevet 2. februar 2009 Så bra Da adoptere jeg oppskriften, og tester den ut med kje når aneldningen byr seg!Det blir sikkert kjempebra, såvidt jeg vet brukes mye geit/kje i vestindiske curryer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. februar 2009 #6228 Del Skrevet 3. februar 2009 Det blir sikkert kjempebra, såvidt jeg vet brukes mye geit/kje i vestindiske curryer. Ja, det var liksom noe sånn jeg tenkte Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 3. februar 2009 #6229 Del Skrevet 3. februar 2009 Lurer på om dette gjelder vår London-rute også... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. februar 2009 Forfatter #6230 Del Skrevet 3. februar 2009 Interessant. Jeg er ikke noe glad i Stansted, så det hadde ikke vært så dumt. Nå har jeg ikke reist fra Gatwick, bare kommet dit en gang, men det høres jo absolutt ut som en forbedring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. februar 2009 Forfatter #6231 Del Skrevet 3. februar 2009 BBC ser til Tromsø for snøråd. Jeg skjønner det er litt kjipt for de stakkars britene som ikke er så vant til snø, men jeg kan ikke annet enn å le når jeg leser kommentarene til noen britiske bekjente på et annet forum, man skulle tro det var en ny istid på vei - minst! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 3. februar 2009 #6232 Del Skrevet 3. februar 2009 Har du sett BBC Good Food i dag, da? http://www.bbcgoodfood.com/ Gode råd om å spise hermetikk for de som er snødd inne! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. februar 2009 Forfatter #6233 Del Skrevet 3. februar 2009 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 3. februar 2009 #6234 Del Skrevet 3. februar 2009 Du har ikke tilfeldigvis noen idéer om hva man kan bruke røkt ansjos til? De kan jo selvfølgelig erstatte vanlig ansjos, og jeg har ellers tenkt på mini-quiche, kanskje sammen med purre og/eller (litt) pepperrot, men ellers er hodet helt tomt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. februar 2009 Forfatter #6235 Del Skrevet 3. februar 2009 Hm, røkt ansjos har jeg aldri vært borti. Umiddelbart tenker jeg at det kanskje kan brukes som bacon i enkelte retter, f.eks. pastaretter der det kan passe med røksmak, ellers kommer jeg ikke på så mye på sparket. :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 3. februar 2009 #6236 Del Skrevet 3. februar 2009 Hm, røkt ansjos har jeg aldri vært borti. Umiddelbart tenker jeg at det kanskje kan brukes som bacon i enkelte retter, f.eks. pastaretter der det kan passe med røksmak, ellers kommer jeg ikke på så mye på sparket. :klø: God idé! Det høres slettes ikke dumt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 3. februar 2009 #6237 Del Skrevet 3. februar 2009 Kanskje sammen med grillet paprika eller grillet aubergine på en eller annen måte? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 3. februar 2009 #6238 Del Skrevet 3. februar 2009 Kanskje sammen med grillet paprika eller grillet aubergine på en eller annen måte? :klø: Enda en god idé! Jeg synes de er kjempegode, og vi har 4-5 bokser så jo flere idéer jo bedre! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjellsippa Skrevet 3. februar 2009 #6239 Del Skrevet 3. februar 2009 Du har ikke tilfeldigvis noen idéer om hva man kan bruke røkt ansjos til? De kan jo selvfølgelig erstatte vanlig ansjos, og jeg har ellers tenkt på mini-quiche, kanskje sammen med purre og/eller (litt) pepperrot, men ellers er hodet helt tomt! Så spennende med røkt ansjos. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det? Hvis du liker Jansons fristelse, kan du jo lage en ny vri med røyksmak. Det kunne jeg selv ha tenkt meg. Ellers kan du jo surre den sammen med for eksempel løk og hvitløk som en grunn for supper, gryteretter og sauser. Det gir nok en pikant smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 3. februar 2009 #6240 Del Skrevet 3. februar 2009 Så spennende med røkt ansjos. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det? Hvis du liker Jansons fristelse, kan du jo lage en ny vri med røyksmak. Det kunne jeg selv ha tenkt meg. Ellers kan du jo surre den sammen med for eksempel løk og hvitløk som en grunn for supper, gryteretter og sauser. Det gir nok en pikant smak. Tusen takk for enda flere gode tips! Ansjosen er kjøpt i England Jeg vet ikke om den er å få tak i her i landet. Det er forresten disse vi har. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå