Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Smaksrapport: Supermørt kjøtt i fyldig, mørk og veldig smakfull saus. Jeg tror særlig allehånden og muskat, sammen med sukkeret og eddiken, ga en ekstra dimensjon i forhold til "vanlige" curryer. Jeg kommer garantert til å lage det igjen, og det eneste jeg kommer til å endre er faktisk å øke chilimengden litt; jeg brukte én stor rød chili, og det kunne godt vært litt mer (men samtidig var sausen så smaksrik at det ikke var noe stort savn).

Veldig fornøyd, altså! :strix:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare inn og skryte litt av meg selv...hihihi

Fredag var jeg så heldig å ha en liten breiflabb, så da ble det breiflabb i rødvinssaus med sukkererter og potet/jordskokkpuré. Forretten var blandet salat og nydelig fersk "Pallaisse" bakt med urter og grillede grønnsaker. Ble for mette til å orke tenke på dessert....

Igår fik jeg ånden over meg og beinet ut en hel kylling som jeg stuffet med rå bratwurstpølse blandet med salvie og sjalottløk. Jeg greide faktisk å bene ut kyllingen uten å lage uplanlagte hull i skinnet, så det var gøy å forme kyllingen med pølsefyllet så den så helt normal ut. Stekte i ovnen og serverte nyelig saus av sjyen glaserte rotgrønnsaker og poteter stekt i oven med andfett... jeg hadde til og med klart å lage en terte fylt med epler og vaniljekrem som jeg serverte med pisket konjakkrem...

Jeg er ganske fornøyd med meg selv, mest fordi jeg har hatt litt kokkevegring siden jul ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smaksrapport: Supermørt kjøtt i fyldig, mørk og veldig smakfull saus. Jeg tror særlig allehånden og muskat, sammen med sukkeret og eddiken, ga en ekstra dimensjon i forhold til "vanlige" curryer. Jeg kommer garantert til å lage det igjen, og det eneste jeg kommer til å endre er faktisk å øke chilimengden litt; jeg brukte én stor rød chili, og det kunne godt vært litt mer (men samtidig var sausen så smaksrik at det ikke var noe stort savn).

Veldig fornøyd, altså! :strix:

Så bra :)

Da adoptere jeg oppskriften, og tester den ut med kje når aneldningen byr seg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så bra :)

Da adoptere jeg oppskriften, og tester den ut med kje når aneldningen byr seg!

Det blir sikkert kjempebra, såvidt jeg vet brukes mye geit/kje i vestindiske curryer. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir sikkert kjempebra, såvidt jeg vet brukes mye geit/kje i vestindiske curryer. :)

Ja, det var liksom noe sånn jeg tenkte :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant. :) Jeg er ikke noe glad i Stansted, så det hadde ikke vært så dumt. Nå har jeg ikke reist fra Gatwick, bare kommet dit en gang, men det høres jo absolutt ut som en forbedring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BBC ser til Tromsø for snøråd.

Jeg skjønner det er litt kjipt for de stakkars britene som ikke er så vant til snø, men jeg kan ikke annet enn å le når jeg leser kommentarene til noen britiske bekjente på et annet forum, man skulle tro det var en ny istid på vei - minst! :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Ludovie

Du har ikke tilfeldigvis noen idéer om hva man kan bruke røkt ansjos til? De kan jo selvfølgelig erstatte vanlig ansjos, og jeg har ellers tenkt på mini-quiche, kanskje sammen med purre og/eller (litt) pepperrot, men ellers er hodet helt tomt! :snurt:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, røkt ansjos har jeg aldri vært borti. Umiddelbart tenker jeg at det kanskje kan brukes som bacon i enkelte retter, f.eks. pastaretter der det kan passe med røksmak, ellers kommer jeg ikke på så mye på sparket. :klø:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ludovie
Hm, røkt ansjos har jeg aldri vært borti. Umiddelbart tenker jeg at det kanskje kan brukes som bacon i enkelte retter, f.eks. pastaretter der det kan passe med røksmak, ellers kommer jeg ikke på så mye på sparket. :klø:

:tommelsmil: God idé! Det høres slettes ikke dumt ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Ludovie
Kanskje sammen med grillet paprika eller grillet aubergine på en eller annen måte? :klø:

Enda en god idé! :hoppe:

Jeg synes de er kjempegode, og vi har 4-5 bokser :fnise: så jo flere idéer jo bedre! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke tilfeldigvis noen idéer om hva man kan bruke røkt ansjos til? De kan jo selvfølgelig erstatte vanlig ansjos, og jeg har ellers tenkt på mini-quiche, kanskje sammen med purre og/eller (litt) pepperrot, men ellers er hodet helt tomt! :snurt:

Så spennende med røkt ansjos. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det?

Hvis du liker Jansons fristelse, kan du jo lage en ny vri med røyksmak. Det kunne jeg selv ha tenkt meg.

Ellers kan du jo surre den sammen med for eksempel løk og hvitløk som en grunn for supper, gryteretter og sauser. Det gir nok en pikant smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ludovie
Så spennende med røkt ansjos. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det?

Hvis du liker Jansons fristelse, kan du jo lage en ny vri med røyksmak. Det kunne jeg selv ha tenkt meg.

Ellers kan du jo surre den sammen med for eksempel løk og hvitløk som en grunn for supper, gryteretter og sauser. Det gir nok en pikant smak.

Tusen takk for enda flere gode tips! :)

Ansjosen er kjøpt i England Jeg vet ikke om den er å få tak i her i landet. Det er forresten disse vi har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...