Gjest Eurydike Skrevet 23. oktober 2008 #4741 Del Skrevet 23. oktober 2008 Morgendagen, etter handling. Og jeg har fryseren full av bolognaise, og for mye laks og ørret, og kjøttdeig, og generelt. Jeg lager nemlig mat til fryseren, men tar den ikke opp derfra. Så gjerne noe som er innbydende og hverken suppe eller pastasaus, som jeg kan spise i morgen Da foreslår jeg bramfritt ovnstørkede plommetomater (i to, olje/oregano/salt/pepper/litt melis, 3 timer 125 g), blomkålpuré, stekt kyllingfilet eller lår med sprøtt skinn, evt hvit fisk (eller kamskjell!) med bacon rundt, og litt pesto som saus. Samt en god og passende hvitvin, selvsagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 23. oktober 2008 #4742 Del Skrevet 23. oktober 2008 Utmerket, Eurydike. Men jeg tror det blir fisk hvis formkurven peker i riktig retning. I motsetning til mitt normale jeg har jeg nemlig ikke spist fisk denne uken (ikke så mye annet interessant, heller). Jeg må ha vært sykere enn jeg trodde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 23. oktober 2008 #4743 Del Skrevet 23. oktober 2008 Utmerket, Eurydike. Men jeg tror det blir fisk hvis formkurven peker i riktig retning. I motsetning til mitt normale jeg har jeg nemlig ikke spist fisk denne uken (ikke så mye annet interessant, heller). Jeg må ha vært sykere enn jeg trodde. Godt at du er på bedringens vei, da! Jeg har også bare spist én fiskemiddag denne uken, og ellers kjøttmat! Planen var vegetarisk i morgen, dvs den nevnte purre, chèvre og valnøttpaien, men nå er det change of plans, for jeg har plutselig fått en fasan her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. oktober 2008 Forfatter #4744 Del Skrevet 24. oktober 2008 Jeg brukte meg selv som referanseramme altså, bare så det er sagt. Aha! Men nå er det helg, og "fri" til mandag. Hmm, nå ble jeg litt inspirert her: Jeg har en pakke plommetomater i kjøleskapet, og vet ikke helt hva planen var da jeg kjøpte dem, annet enn at jeg er panisk nødt til å ha en haug med grønnsaker i kjøleskapet til enhver tid. Jeg har derfor også brokkoli og blomkål, også uten planer. Noen forslag, o store matguru? Helst noen som funker når man bortimot er aggressiv av sult/utmattelse/frustrasjon. Da foreslår jeg bramfritt ovnstørkede plommetomater (i to, olje/oregano/salt/pepper/litt melis, 3 timer 125 g), blomkålpuré, stekt kyllingfilet eller lår med sprøtt skinn, evt hvit fisk (eller kamskjell!) med bacon rundt, og litt pesto som saus. Samt en god og passende hvitvin, selvsagt. Store sjeler tenker visst likt; det første som falt meg inn var nettopp blomkålpuré, stekt fisk og ovnsbakte tomater. Jeg synes også bittesmå terninger av gulrot og squash surret i panne med litt smør/olje er veldig godt til fisk og blomkålpuré. Ellers kan kanskje denne være en idé når du skal bruke opp brokkolien. Godt at du er på bedringens vei, da! Jeg har også bare spist én fiskemiddag denne uken, og ellers kjøttmat! Planen var vegetarisk i morgen, dvs den nevnte purre, chèvre og valnøttpaien, men nå er det change of plans, for jeg har plutselig fått en fasan her! Aiai! Vil gjerne høre om fasankokkelering og -spising når du kommer så langt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 24. oktober 2008 #4745 Del Skrevet 24. oktober 2008 Fasan! Skal du ribbe den selv? De har så fine fjær! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 24. oktober 2008 #4746 Del Skrevet 24. oktober 2008 Vil også gjerne høre om fasan! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4747 Del Skrevet 24. oktober 2008 Men - jeg vil jo også høre om fasan! For jeg har aldri tilberedt det før, ikke smakt det engang, bare sett på dem i hagen et sted jeg bodde før. Den jeg har fått nå er imidlertid ferdig ribbet og vakumert. Alt jeg har tenkt så langt er at jeg vil ha jordskokkpuré til, for jeg har fine økologiske jordskokker (som vanlig, hadde jeg nær sagt). Samt muligens drikke Guigalen til, siden det er en ung og saftig Crozes Hermitage. Ellers vet jeg ikke helt? :klø: Og fasanen er jo i størrelse som en liten kylling, da. Man vil antakelig kunne bene den ut, rosasteke bryststykkene, gjøre noe mer langstidsaktig med lårene og koke kraft på skroget, eller feks grytesteke hele fuglen med god bacon rundt e.l? (sistnevnte inspirert fra oppskrifter fra The River Café - jeg har lest kokebøker til frokosten i dag ). Innspill et velkomne - her trenger jeg all den hjelp jeg kan få! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. oktober 2008 Forfatter #4748 Del Skrevet 24. oktober 2008 Man vil antakelig kunne bene den ut, rosasteke bryststykkene, gjøre noe mer langstidsaktig med lårene og koke kraft på skrogetJeg likte denne idéen, kanskje noe confitaktig av lårene? Mtp tilbehør, hvordan er egentlig fasan på smak, jeg innbiller meg at det er ganske mildt og ikke så veldig viltpreget? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4749 Del Skrevet 24. oktober 2008 Jeg likte denne idéen, kanskje noe confitaktig av lårene? Mtp tilbehør, hvordan er egentlig fasan på smak, jeg innbiller meg at det er ganske mildt og ikke så veldig viltpreget? Jeg aner ikke, men innbiller meg det samme, ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 24. oktober 2008 #4750 Del Skrevet 24. oktober 2008 Nå er det mange år siden jeg sist lagde fasan, men mener å huske at kjøttet er lyst og viltsmaken er lite utpeget og mild. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4751 Del Skrevet 24. oktober 2008 Ang. confit av fasanlår: Da må jeg få tak i andefett eller gåsefett eller noe i den dur. Fant forresten denne siden: http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=118457 Hmmm. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 24. oktober 2008 #4752 Del Skrevet 24. oktober 2008 Man vil antakelig kunne bene den ut, rosasteke bryststykkene, gjøre noe mer langstidsaktig med lårene og koke kraft på skroget Det synes jeg det er best å gjøre med fasan. Fasanbryst har en enda større tendens til å bli tørre enn kyllingbryst når man helsteker fuglen. Ellers var ideen med grytesteking med bacon veldig god, synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 24. oktober 2008 #4753 Del Skrevet 24. oktober 2008 Ang. confit av fasanlår: Da må jeg få tak i andefett eller gåsefett eller noe i den dur. Fant forresten denne siden: http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=118457 Hmmm. Jeg elsker confit! Vi har litt perlehøneconfit blandet med pistasjenøtter, enebær og madeira fra da jeg laget perlehøneterrine, og det har vi tenkt å ha til middag i dag sammen med hjemmelaget tagliatelle. Vi driver nemlig og spiser opp ting fra fryseren for tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 24. oktober 2008 #4754 Del Skrevet 24. oktober 2008 (sistnevnte inspirert fra oppskrifter fra The River Café - jeg har lest kokebøker til frokosten i dag ). Det gjorde jeg også. Har noen av dere hørt om Nar Eksisi (sour pomegranate extract)? :klø: Jeg håper jeg finner det på en innvandrerbutikk i dag, det var nemlig en ingrediens i flere av oppskriftene, bl.a. i en bulgursalat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4755 Del Skrevet 24. oktober 2008 (endret) Jeg elsker confit! Vi har litt perlehøneconfit blandet med pistasjenøtter, enebær og madeira fra da jeg laget perlehøneterrine, og det har vi tenkt å ha til middag i dag sammen med hjemmelaget tagliatelle. Vi driver nemlig og spiser opp ting fra fryseren for tiden. Det bør jo være ganske sammenlignbart! Hva slags fett brukte du da? Jeg vil gjerne vite så mye som mulig om fremgangsmåte, jeg har aldri laget confit før heller. Har noen av dere hørt om Nar Eksisi (sour pomegranate extract)? :klø: Jeg håper jeg finner det på en innvandrerbutikk i dag, det var nemlig en ingrediens i flere av oppskriftene, bl.a. i en bulgursalat. Jeg har! Det brukes mye i kokeboken til Moro, i retter fra Midt-Østen. Men jeg har ikke brukt/smakt det selv. Endret 24. oktober 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 24. oktober 2008 #4756 Del Skrevet 24. oktober 2008 Ang. confit av fasanlår: Da må jeg få tak i andefett eller gåsefett eller noe i den dur. Fant forresten denne siden: http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=118457 Hmmm. Jeg tror det skal la seg gjøre å få tak i ande- eller gåsefett. Jeg husker ikke helt hvor jeg så det sist, Ultra eller Smart Club, antakelig (men det vet du sikkert). Jeg elsker confit! Vi har litt perlehøneconfit blandet med pistasjenøtter, enebær og madeira fra da jeg laget perlehøneterrine, og det har vi tenkt å ha til middag i dag sammen med hjemmelaget tagliatelle. Vi driver nemlig og spiser opp ting fra fryseren for tiden. Jeg elsker også confit! Det er helt utrolig godt. Perlehøneconfit (perlehøne i det hele tatt) har jeg dessverre aldri smakt. Fasan har jeg spist i Øst/Sentral-Europa, der serveres det jo overalt, dog ikke confit. Lag confit, Eurydike! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4757 Del Skrevet 24. oktober 2008 Jeg tror det skal la seg gjøre å få tak i ande- eller gåsefett. Jeg husker ikke helt hvor jeg så det sist, Ultra eller Smart Club, antakelig (men det vet du sikkert). Jeg har en plan. Men først må jeg overbevise fasanbringeren om at confit er tingen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 24. oktober 2008 #4758 Del Skrevet 24. oktober 2008 Det bør jo være ganske sammenlignbart! Hva slags fett brukte du da? Jeg vil gjerne vite så mye som mulig om fremgangsmåte, jeg har aldri laget confit før heller. Jeg gjorde det på samme måte som med andeconfit, lenke her. Jeg foretrekker imidlertid å bruke forholdsvis lite salt, og i tillegg grovmalt pepper og kanskje et laurbærblad. Hvis de saltes for mye og/eller blir liggende veldig lenge, trekker saltet ut mye mer væske enn ønskelig (i hvertfall etter min mening). Fasan er vel forholdsvis magert, så det er mulig at det er liten vits i å smelte ned fettet. Hvis du allikevel gjør det, må det selvfølgelig brukes! Det blir uansett helt sikkert altfor lite, så da må du bruke ande- eller gåsefett i tillegg. Jeg lurer faktisk på å lage andeconfit i helga, Ultra har nemlig tilbud på andelår. Vi har imidlertid også et digert stykke oksebog som vi antakelig kommer til å lage bolognesesaus av, og i tillegg får vi kanskje mer kalvebein i morgen. Så vi får se hvordan det blir med andeconfiten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. oktober 2008 Forfatter #4759 Del Skrevet 24. oktober 2008 Det gjorde jeg også. Har noen av dere hørt om Nar Eksisi (sour pomegranate extract)? :klø: Jeg håper jeg finner det på en innvandrerbutikk i dag, det var nemlig en ingrediens i flere av oppskriftene, bl.a. i en bulgursalat.Jeg sto faktisk og så på en flaske med granatepleetellerannet i går, men akkurat hva det var husker jeg ikke. På samme butikken fant jeg forresten endelig salep, som jeg har vært på utkikk etter lenge. Det burde passe utmerket til kveldskos i pøsregnet i kveld. Jeg har en plan. Men først må jeg overbevise fasanbringeren om at confit er tingen. Kan det være noe vanskelig da? Hva er planen ellers, forresten? *nysgjerrig* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 24. oktober 2008 #4760 Del Skrevet 24. oktober 2008 Hva er planen ellers, forresten? *nysgjerrig* Planen gjelder foreløpig bare hvor jeg skal finne andefett, dessverre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå