Fakse Skrevet 12. oktober 2008 #4601 Del Skrevet 12. oktober 2008 Den lammebogen med bønnemos ser også veldig god ut. Må nok prøve den snart. Jeg har funnet oppskriften på lammebogen, men er den noen som har en god oppskrift på bønnemos å dele? Her Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. oktober 2008 Forfatter #4602 Del Skrevet 13. oktober 2008 Jeg skal ha lammebog og bønnemos i dag! Ble du fornøyd? Hei Nilma Så mye god mat det er her Jeg hadde også en periode hvor jeg lagde mye indisk, men det er litt lenge siden nå. Kanskje jeg burde ta det opp igjen. Det er jo så godt. Den lammebogen med bønnemos ser også veldig god ut. Må nok prøve den snart. Jeg har funnet oppskriften på lammebogen, men er den noen som har en god oppskrift på bønnemos å dele?Hei Fjellsippa, så hyggelig å se deg igjen! Indisk mat er supergodt, og utrolig morsomt å lage. Jeg ser Fakse har vært grei og trådt til med bønnemosoppskrift; jeg har vært litt KG-fraværende i helgen pga. besøk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. oktober 2008 Forfatter #4603 Del Skrevet 13. oktober 2008 Ketchup-forbud! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 14. oktober 2008 #4604 Del Skrevet 14. oktober 2008 Vil gjerne høre hva du synes! Den var kjempegod, Tenåringen elsket den! Kløne-Fresi har selvsagt en del spørsmål angående retten (se min egen dagbok hvis du gidder), men hold deg fast: Jeg har notert meg under oppskriften i den fine oppskriftsmappen min nøyaktig hva jeg gjorde og hva jeg muligens bør endre på til neste gang for å perfeksjonere meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. oktober 2008 #4605 Del Skrevet 14. oktober 2008 (endret) Nå har jeg akkurat lagt frø i bløt for å lage spirer. Jeg kjøpte en spireboks for mange år siden, men den har ikke akkurat vært flittig brukt. Gleder meg til å se resultatet, det sto ikke spesifisert hvilke frø som inngikk i blandingen, men jeg kjente i hvert fall igjen bukkehornkløver og noe som kan være løkfrø. Jeg har forresten kjøpt en pakke med bare løkfrø også, men jeg tror jeg skal prøve meg på én type av gangen; det skal jo spises også. Spirer! Det er det lenge siden jeg har laget, takk for påminnelsen. Jeg har et slikt glass, det fungerer bra når jeg husker å bruke det. Herlig referat, Nilma. Jeg venter spent på resten. Jeg elsker reisereferatene dine. Det er nesten som å være litt på ferie selv. Aiaiai, enda mer lyst på bønnemos! Og det midt på svarte natta! Snakket om bønnemos fikk meg til å tenke på en pakke bønner jeg har stående i skapet. De er tofargede og ser marmorert ut. Har noen prøvd slike bønner? Ja, jeg er hoppende glad akkurat nå Har ikke du vært i Tyrkia? :klø: Fins det matreferat noe sted? Akkurat rødløkskompott kan jeg ikke huske å ha laget, men jeg har laget karamellisert sjalottløk med balsamico et par ganger, kan det være det du tenker på? Det funker sikkert med rødløk også, så bare si fra hvis du vil ha oppskriften. Enda en rødløkskompottlager melder seg Jeg bare surrer et par rødløker i litt olje og honning, tilsetter rødvin eller balsamico, litt salt og pepper og lar det hele koke inn Det er omtrent samme fremgangsmåte jeg bruker til sjalottløk, bare at jeg steker løken så lenge at den får farge "av seg selv", før jeg har i sukker, timian og balsamico, og lar det surre lenge på svak varme, til omtrent all væske er fordampet. Ingen rødvin, men det er sikkert ikke dumt. Disse tipsene må jeg notere meg. En venninne ba meg idag om å beskrive mitt forhold til mat og matlaging.... Kort oppsumert koker det ned til dette: Jeg har nå 7, ja sju, forskjellige typer ris i skapet mitt. Ja, jeg bruker alle. Nei, ingen av de er Uncle Ben's... Jeg hadde en opprydning i kjøkkenskapene for en stund siden og jeg slår deg visst i antall rissorter. Til de kommer i kveld har jeg tenkt å lage indisk mat: Mughlai-kylling, aloo gobi, cachumbar (tomat- og løksalat med koriander) og mynteraita, og om jeg får tid lager jeg nanbrød. Heldigvis er de åpne for alt som er nytt i matveien, ikke noe "middag må være kjøtt og poteter", så det er veldig morsomt å lage mat til dem. Nå fikk jeg lyst på indisk mat igjen. Endret 14. oktober 2008 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4606 Del Skrevet 14. oktober 2008 Den var kjempegod, Tenåringen elsket den! Kløne-Fresi har selvsagt en del spørsmål angående retten (se min egen dagbok hvis du gidder), men hold deg fast: Jeg har notert meg under oppskriften i den fine oppskriftsmappen min nøyaktig hva jeg gjorde og hva jeg muligens bør endre på til neste gang for å perfeksjonere meg. Jeg har svart i boken din (men jeg er ikke helt sikker på om det var på det du spurte om ). Imponert over notater! Spirer! Det er det lenge siden jeg har laget, takk for påminnelsen. Jeg har et slikt glass, det fungerer bra når jeg husker å bruke det. Har du noen gode brukstips? Jeg ender ofte opp med å spise spirene som snacks, i og for seg godt, men det hadde jo vært morsomt å prøve noe mer spenstig. Jeg elsker reisereferatene dine. Det er nesten som å være litt på ferie selv. Tusen takk, det var veldig hyggelig å høre! Snakket om bønnemos fikk meg til å tenke på en pakke bønner jeg har stående i skapet. De er tofargede og ser marmorert ut. Har noen prøvd slike bønner?Ikke som jeg kan huske, i hvert fall. Men jeg tror faktisk jeg har en pakke med noe som ser omtrent slik ut, så jeg tar også gjerne i mot tips. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4607 Del Skrevet 14. oktober 2008 Slutt på mammabesøk i dag. Vi har hatt det veldig fint, skravlet til den store gullmedaljen, spist god mat og i det hele tatt kost oss stort. Dessuten hadde de nylig vært i Sverige, så vi har fått kalvekjøttdeig, and og varmrøkt bacon (hvorfor finnes ikke det i Norge?). For ikke å snakke om at de hadde med seg noe av det beste som finnes, nemlig hjemmedyrkede gulløyepoteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 14. oktober 2008 #4608 Del Skrevet 14. oktober 2008 Har du noen gode brukstips? Jeg ender ofte opp med å spise spirene som snacks, i og for seg godt, men det hadde jo vært morsomt å prøve noe mer spenstig. Jeg er ikke salsera, men ettersom jeg har et par tips, svarer jeg allikevel. Jeg regner med at det er lov. Jeg synes at det er veldig godt i salat, i wok, og i påleggssalat bestående av hardkokte egg, majones og løk av noe slag. Dessuten hadde de nylig vært i Sverige, så vi har fått kalvekjøttdeig, and og varmrøkt bacon (hvorfor finnes ikke det i Norge?). For ikke å snakke om at de hadde med seg noe av det beste som finnes, nemlig hjemmedyrkede gulløyepoteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. oktober 2008 #4609 Del Skrevet 14. oktober 2008 Mornings Nilma! Jeg er ikke så nøye på det der med korrekt hilsningsterm ihht klokkeslett. Varmrøkt bacon har jeg aldri hørt om engang, men det høres godt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4610 Del Skrevet 14. oktober 2008 Mornings Nilma! Jeg er ikke så nøye på det der med korrekt hilsningsterm ihht klokkeslett. Her ser vi stort på sånt. God morgen! Varmrøkt bacon har jeg aldri hørt om engang, men det høres godt ut!Det er veldig godt! Jeg må prøvesmake ganske ofte når jeg lager mat med det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4611 Del Skrevet 14. oktober 2008 I dag har jeg vært litt effektiv; har ryddet ut av et skap på gjesterommet, og kastet ørten par sko og jakker som jeg tror har befunnet seg i det skapet siden vi flyttet hit for 4 år siden. Planen er å flytte en del hjemløse bøker og matblad dit, jeg må bare finne ut hvordan jeg skal organisere dem. Esker? Noe slags hylle-/kurvsystem? Uhåndterlige stabler? Dessuten har jeg endelig fått tak i lammekoteletter, etter to bomturer til lammepusheren, så nå har jeg frosset ned flere porsjoner til vinteren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. oktober 2008 #4612 Del Skrevet 14. oktober 2008 Lammekoteletter! Og så flink du har vært med rydding! Apropos rydding og systematisering: Jeg organiserte alle de løse matoppskriftene mine i sånn hjemmearkiv her i forrige uke, med små fargete lapper som stikker opp fra hver lomme med "suppe", "salat", "lam", "fisk" etc. Siden jeg ikke akkurat er et utpreget ordens- og systemmenneske (vi finner feks ofte uåpnede fem år gamle brev og sånn nederst i papirbunkene mine), var det en annen her som holdt på å få hjertestans omtrent, og spurte om jeg følte meg frisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4613 Del Skrevet 14. oktober 2008 (endret) Og så flink du har vært med rydding! Apropos rydding og systematisering: Jeg organiserte alle de løse matoppskriftene mine i sånn hjemmearkiv her i forrige uke, med små fargete lapper som stikker opp fra hver lomme med "suppe", "salat", "lam", "fisk" etc.Det var kjempelurt! Jeg har en skuff med løse oppskrifter som snart går over sine bredder, jeg tror jeg må stjele idéen din. Siden jeg ikke akkurat er et utpreget ordens- og systemmenneske (vi finner feks ofte uåpnede fem år gamle brev og sånn nederst i papirbunkene mine), var det en annen her som holdt på å få hjertestans omtrent, og spurte om jeg følte meg frisk. Jeg har superorden på enkelte ting (alfabetisert krydderhylle og sånt), mens (mange) andre områder er totalt kaos. Endret 14. oktober 2008 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4614 Del Skrevet 14. oktober 2008 Nå drikker jeg te og spiser sesamkaka. Veldig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4615 Del Skrevet 14. oktober 2008 Dag 5 – Eden Project og Mevagissey. Etter frokost med laks og eggerøre dro vi med tog til St Austell, for så å ta buss til Eden Project, en slags gedigen botanisk hage med stor vekt på miljøvern, opplysning og undervisning. Kuplene ligger skjult nede i et tidligere dagbrudd, og kom ikke til syne før vi var like ved. De var rett og slett gigantiske! Vi begynte i ”regnskogkuppelen”, som absolutt lever opp til navnet. Det var som å gå inn i en badstue, med voldsom luftfuktighet og sterk varme. Vi fulgte den merkede ruten gjennom regnskogen, og så mengder av planter i alle farger og fasonger. Jeg synes selvsagt avdelingen for nytteplanter var mest interessant, med alt fra kakaotrær og bananer til ingefærplanter og karriblader. På grunn av varmen og fuktigheten orket vi ikke være der så lenge, men det lille vi fikk med oss var fascinerende. Etter regnskogen føltes det riktig behagelig å gå inn i kuppelen med middelhavsklima. Mye spennende der også, men der vistes det ganske tydelig at det var høst, for en del av plantene var begynt å visne. Etter en liten runde gjennom uteområdene bestemte vi oss for å ta en kaffekopp i kaféen. Ikke nok med at jeg brant meg på tunga, jeg greide også å søle glovarm kaffe på den lyse buksen min, riktig så behagelig og lekkert. Men det skal mer til for å stoppe oss når vi er på tur, så vi fortsatte til Mevagissey som planlagt. Der vandret vi rundt på måfå en stund, og bare tok inn stemningen. Som flere av de små kystbyene vi så i Cornwall ligger Mevagissey innerst i en liten bukt med bebyggelse opp langs temmelig bratte skrenter. Vi ruslet rundt for å ta inn stemningen litt, så gikk vi på pub for å spise en sen lunsj; en fisketallerken med bl.a. blåskjell, varmrøkt makrell og krabbe. Resten var midt på treet, men krabben var fantastisk, så utrolig frisk og lekker. Enda mer rusling og en pint senere var vi klare for hjemturen; igjen en ganske lang tur med buss- og togbytter. Litt kjedelig, men samtidig fikk vi jo sett veldig mye av området. Etter to pubmiddager på rad hadde vi lyst på litt forandring, så vi bestemte oss for å gå på en indisk restaurant like ved hotellet. Lam rogan josh, kylling makhani, og selvsagt ris, naan og raita, smakte akkurat som det skulle. Veldig mette og veldig trøtte som vi var hadde vi heldigvis ikke mange meterne å vakle tilbake til hotellet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. oktober 2008 #4616 Del Skrevet 14. oktober 2008 Og så flink du har vært med rydding! Apropos rydding og systematisering: Jeg organiserte alle de løse matoppskriftene mine i sånn hjemmearkiv her i forrige uke, med små fargete lapper som stikker opp fra hver lomme med "suppe", "salat", "lam", "fisk" etc. Så lurt! Jeg har en overfylt perm og har forsøkt å dele den inn i "middag" og "bakst", men ofte skriver jeg ut flere oppskrifter på et ark og glemmer hele systemet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 14. oktober 2008 #4617 Del Skrevet 14. oktober 2008 Atter en gang får din reisebeskrivelse meg til å ønske meg til stedet du beskriver Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 14. oktober 2008 #4618 Del Skrevet 14. oktober 2008 Jeg vil til Cornwall! Jeg vil til Cornwall! Jeg vil til Cornwall! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. oktober 2008 #4619 Del Skrevet 14. oktober 2008 Nytt referat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. oktober 2008 Forfatter #4620 Del Skrevet 14. oktober 2008 Atter en gang får din reisebeskrivelse meg til å ønske meg til stedet du beskriver Jeg vil til Cornwall! Jeg vil til Cornwall! Jeg vil til Cornwall! Nytt referat!Det er veldig hyggelig å skrive referat med sånne entusiastiske lesere. Nå tror jeg faktisk jeg skal køye, det har vært alt for mye på hverdager de siste ukene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå