ashera Skrevet 6. september 2008 #4081 Del Skrevet 6. september 2008 Nå skulle jeg være morsom å takke med det dansende banantrollet med rastafletter, men det ser ut som det forsvanti den store ryddeaksjonen til Mette,, gitt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4082 Del Skrevet 6. september 2008 Nå skulle jeg være morsom å takke med det dansende banantrollet med rastafletter, men det ser ut som det forsvanti den store ryddeaksjonen til Mette,, gitt God morgen. God morgen! I dag har jeg faktisk hatt en usedvanlig effektiv lørdagsmorgen, til meg å være, riktignok. Før klokken var 12 hadde jeg spist frokost, handlet på Bondens marked og dessuten vært og svømt. Vanligvis har jeg knapt fått i meg frokosten på det tidspunktet. På markedet i dag fant jeg mangold (jeg møtte kjøpe den fordi den var så vakker, med grønne blader og dyprøde stilker), grønne bønner, de søteste små purrer jeg har sett og bittesmå gulløye, som jeg tenker å dele i to og ovnsbake. Egentlig synes jeg det var litt absurd å betale for småpoteter, av samme type som vi ga til sauene da jeg var barn. Men jeg fant ut at det var tross alt bedre å kjøpe lokale småpoteter til 15 kr enn importe amandine- eller cheriepoteter til nesten det tredobbelte. Nå har jeg akkurat kokt inn laken fra de omtalte morellene med litt sitron og en god skvett brun rom, så nå ligger bærene og godgjør seg i marinaden, klar til å bli dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. september 2008 #4083 Del Skrevet 6. september 2008 Så mye god mat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4084 Del Skrevet 6. september 2008 Så mye god mat! Jeg blir så lykkelig av sånt. For øvrig mottas mangold-tips med takk, for det har jeg aldri laget før. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 6. september 2008 #4085 Del Skrevet 6. september 2008 Jeg har heller aldri smakt mangold, så nå skal jeg følge med her..... Svømming høres forresten veldig deilig ut på en lørdags morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4086 Del Skrevet 6. september 2008 Svømming høres forresten veldig deilig ut på en lørdags morgen.Det kunne nok vært enda deiligere, hadde det ikke vært for gjengen med gamle gubber som hadde syklubb på den ene kortsiden, så det var nesten umulig å få vendt. Men etterpå var det herlig, jeg blir så behagelig sliten av svømming, hvis det er noe som heter det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. september 2008 #4087 Del Skrevet 6. september 2008 Mangold brukes endel i River Café-kokebøkene, feks i minestroneaktige supper sammen med bønner og denslags. Eller man kan rett og slett forvelle det raskt, og så tilberede som spinat, dvs surre lett med olivenolje og hvitløk, og ha som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Swiss chard er jo det engelske navnet, men det vet du, regner jeg med. Lurer på om det også er vanlig som ingrediens i raviolifyll? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4088 Del Skrevet 6. september 2008 Mangold brukes endel i River Café-kokebøkene, feks i minestroneaktige supper sammen med bønner og denslags. Eller man kan rett og slett forvelle det raskt, og så tilberede som spinat, dvs surre lett med olivenolje og hvitløk, og ha som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.Jeg tenkte også på at bladene må kunne brukes som spinat, ja. Men han som solgte den mente stilkene burde kokes, så å bruke dem i en suppe er kanskje ikke så dumt. Swiss chard er jo det engelske navnet, men det vet du, regner jeg med. Tenkte jeg skulle surfe litt og se hva jeg finner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. september 2008 #4089 Del Skrevet 6. september 2008 Jeg tenkte også på at bladene må kunne brukes som spinat, ja. Men han som solgte den mente stilkene burde kokes, så å bruke dem i en suppe er kanskje ikke så dumt. Jeg ser også at Jamie snitter stilkene på langs for at de skal trenge tilnærmet like lang til som bladene. Den mangolden jeg har tilberedt har forresten vært typen med store, hvite midtstilker, til forveksling helt lik pak choi, så jeg har ikke erfaring med de røde stilkene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. september 2008 #4090 Del Skrevet 6. september 2008 Dvs sånne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4091 Del Skrevet 6. september 2008 Dvs sånne.Aha! Jeg har sånne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. september 2008 #4092 Del Skrevet 6. september 2008 De er fantastisk vakre med den rødfargen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4093 Del Skrevet 6. september 2008 De er fantastisk vakre med den rødfargen! Ikke sant? :rødme: Bonden hadde gule og lysegrønne også, og selv om han mente de lysegrønne var litt bedre, måtte jeg bare kjøpe røde. Forresten tror jeg at jeg har en plan. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 6. september 2008 #4094 Del Skrevet 6. september 2008 Nammetinam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 6. september 2008 #4095 Del Skrevet 6. september 2008 (endret) Grusomt misunnelig på mangolden, og selvsagt også minigulløyene - jeg er helt sikker på at de smaker ti tusen ganger bedre enn franske poteter, og morelldessert. Jeg har heller ingen erfaring med mangold. Min favorittmatblogger bruker det imidlertid en del - her er alt det hun har lagt ut om det. Kanskje noe av det kan være til inspirasjon? Endret 6. september 2008 av Zia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. september 2008 Forfatter #4096 Del Skrevet 6. september 2008 Takk for link, Zia. Jeg tror nok det blir risottoen jeg linket til denne gangen, men du minner meg på at jeg hadde planer om et dypdykk i den bloggen - mye fristende der! Ellers kan jeg meddele at desserteksperimentet ble vellykket, kombinasjonen av rommarinerte moreller, is og stjerneaniskaker var veldig god. Eneste innvendingen er at jeg kunne tenkt meg enda litt mer anissmak på kakene, men totalt sett er jeg veldig fornøyd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 7. september 2008 Forfatter #4097 Del Skrevet 7. september 2008 Nå står mangoldrisottoen og putrer, og jeg må innrømme at jeg er litt spent, for den har en mildt sagt interessant farge. Dessuten har jeg gjort morgendagens middag - vegetargryte med kikerter, gulrot, squash, paprika og rosiner, krydret med spisskummen og cayenne - nesten ferdig, sånn at det er bare å gi den et lite oppkok, samt å koke couscous/bulgur, i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 7. september 2008 #4098 Del Skrevet 7. september 2008 Høres ut som en god mandagsmiddag. Av en eller annen grunn har vi ofte vegetarmiddager på mandag. Kanskje det er behoved for litt askese etter utskeielser i helga? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 7. september 2008 #4099 Del Skrevet 7. september 2008 Dessuten har jeg gjort morgendagens middag - vegetargryte med kikerter, gulrot, squash, paprika og rosiner, krydret med spisskummen og cayenne - nesten ferdig, sånn at det er bare å gi den et lite oppkok, samt å koke couscous/bulgur, i morgen. Vi skal ha omtrent nøyaktig det samme i dag - bare med store mengder lam fra fryseren. Må spise opp fjorårets for å gi plass til årets. Rosiner, ja! Det holdt jeg nesten på å glemme. Spent på mangoldrisottorapport! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 7. september 2008 Forfatter #4100 Del Skrevet 7. september 2008 Høres ut som en god mandagsmiddag. Av en eller annen grunn har vi ofte vegetarmiddager på mandag. Kanskje det er behoved for litt askese etter utskeielser i helga? Kanskje det. Den gryten er faktisk noe av det aller beste mannen vet, så her i huset mases det ikke etter biff og bakte poteter eller noe sånt, men vegetargryte, av alle ting. Vi skal ha omtrent nøyaktig det samme i dag - bare med store mengder lam fra fryseren. Må spise opp fjorårets for å gi plass til årets. Det har jeg også planer om, så jeg tror det blir lammekoteletter en dag til uken. Spent på mangoldrisottorapport! Den ble faktisk god, på tross av fargen den fikk da stilkene begynte å lekke. Jeg vurderte å surre/smørdampe mangolden for seg, for så å ha den i ved slutten av koketiden, og det hadde nok ikke vært så dumt, både mht. fargen, og fordi mangolden ble en anelse overkokt siden jeg gjorde som oppskriften sa og hadde den i fra begynnelsen. Men totalt sett ble det absolutt godkjent. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå