Nilma Skrevet 18. august 2008 Forfatter #3761 Del Skrevet 18. august 2008 Svele? Kor henst?Her! Faktisk meddelte mannen at det ikke bare var de beste svelene jeg hadde laget, det var de beste han noensinne hadde smakt. :dåne: Men de var virkelig usedvanlig gode, lurer på om det var den lille rømmeskvetten jeg hadde i.:klø: Ikke for det, jeg reiste med ferge både torsdag og fredag, jeg.... Jamen, deromkring driver de jo og har smør og sukker på svelene. Uvitende nordlending som jeg er, er jo jeg vant med brunost på svelene, så første gang jeg bet i en fergesvele og det knaste mellom tennene ble jeg så overrasket at jeg nesten spyttet hele greia utover svigermor. Dét hadde nok gjort et strålende førsteinnttrykk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. august 2008 Forfatter #3762 Del Skrevet 18. august 2008 Når det er snakk om sveler, ser jeg forresten for meg (den litt halvdårlige) julekalenderserien Julefergå, der to av brødrene Førde, i rollene som fergebilletører, roet ned med hver sin svele plassert på pannen/hentesveisen.Den serien gikk før jeg visste at mannen i mitt liv var sunnmøring, så den gikk jeg dessverre glipp av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. august 2008 Forfatter #3763 Del Skrevet 18. august 2008 Forresten har jeg besluttet at grensen for å legge seg tidlig er forflyttet fra 23.00 til 23.30. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. august 2008 #3764 Del Skrevet 18. august 2008 Faktisk meddelte mannen at det ikke bare var de beste svelene jeg hadde laget, det var de beste han noensinne hadde smakt. :dåne: Men de var virkelig usedvanlig gode, lurer på om det var den lille rømmeskvetten jeg hadde i.:klø: Vakrere kjærlighetserklæring får man antakelig ikke av en sunnmøring! Forresten har jeg besluttet at grensen for å legge seg tidlig er forflyttet fra 23.00 til 23.30. En på alle måter fortreffelig og fornuftig beslutning! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. august 2008 Forfatter #3765 Del Skrevet 18. august 2008 Vakrere kjærlighetserklæring får man antakelig ikke av en sunnmøring!Nei, ikke sant? :rødme: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. august 2008 #3766 Del Skrevet 18. august 2008 Var det forresten her det ble snakket om butternut squash forleden? Jeg så noen fine eksemplarer på torget på lørdag, men kjøpte ikke. Nå angrer jeg litt, etter å ha lest risotto-oppskrift med nevnte grønnsak + salvie i Good Food (jeg har salvieoverflod på terrassen for øyeblikket), samt denne her. Synes det så så fristende ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 19. august 2008 #3767 Del Skrevet 19. august 2008 Sveler er det lenge siden jeg har laget. Kanskje jeg skal gjøre et forsøk igjen snart, jeg har litt kefir i kjøleskapet. Den oppskriften med butternut-squash så fristende ut. Nå begynner jeg å glede meg til gresskar-sesongen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. august 2008 Forfatter #3768 Del Skrevet 19. august 2008 Var det forresten her det ble snakket om butternut squash forleden? Jeg så noen fine eksemplarer på torget på lørdag, men kjøpte ikke. Nå angrer jeg litt, etter å ha lest risotto-oppskrift med nevnte grønnsak + salvie i Good Food (jeg har salvieoverflod på terrassen for øyeblikket), samt denne her. Synes det så så fristende ut! Den så interessant, selv for meg som jo har innrømmet at gresskar ikke er favorittgrønnsaken. For øvrig trenger jeg squash-input. I tillegg til de nevnte pattypan-squashene kjøpte jeg en type jeg ikke greier å finne ut hva er. Den er rund, på størrelse med et lite kålhode og litt stripete i ulike grønnsjatteringer. Jeg greier ikke å finne helt det samme, selv etter utstrakt googling. Mannen på markedet sa hva det het, men jeg har glemt det. Jeg innbiller meg at det hørtes litt italiensk ut. Noen idéer? Evt. forslag til hva jeg kan gjøre med det; jeg lurer litt på å fylle det, men andre muligheter mottas med takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. august 2008 Forfatter #3769 Del Skrevet 19. august 2008 Sveler er det lenge siden jeg har laget. Kanskje jeg skal gjøre et forsøk igjen snart, jeg har litt kefir i kjøleskapet.Ja! Sveler er utrolig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 19. august 2008 #3770 Del Skrevet 19. august 2008 Har noen en sveleoppskrift å dele, forresten? I uttales forresten "svele" sevele, av ålesundske, nasale Wenche. Seiren var veldig intern, vi som her svært inngående lokalkunnskap ombåde skuespillere og de som pariodieres fikk nok mer ut av den enn de som ikke hadde det. For historien var..... tynn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 19. august 2008 #3771 Del Skrevet 19. august 2008 Har noen en sveleoppskrift å dele, forresten? Ha ha, lillebroren var fast kunde på gatekjøkkenet jeg jobbet som 18-åring. Jeg kjente ham litt fra før på grunn av diverse ting, og derfor forsøkte jeg alltid å overtale ham til å kjøpe pizza, som var det minst heslige vi hadde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. august 2008 Forfatter #3772 Del Skrevet 19. august 2008 Har noen en sveleoppskrift å dele, forresten? Ha ha, lillebroren var fast kunde på gatekjøkkenet jeg jobbet som 18-åring. Jeg kjente ham litt fra før på grunn av diverse ting, og derfor forsøkte jeg alltid å overtale ham til å kjøpe pizza, som var det minst heslige vi hadde. :klø: Må man ha sett Julefergå for å skjønne dette, eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 19. august 2008 #3773 Del Skrevet 19. august 2008 :klø: Må man ha sett Julefergå for å skjønne dette, eller? Neida. Jeg bare henger ut den aktuelle personen litt. *ond* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 19. august 2008 #3774 Del Skrevet 19. august 2008 Er det forresten en sånn squash du har? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 19. august 2008 #3775 Del Skrevet 19. august 2008 Eller sånn som dette? Jeg har hatt sånne noen ganger (økologiske), og de kan brukes som vanlig, evt fylles "fra toppen". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. august 2008 Forfatter #3776 Del Skrevet 19. august 2008 Eller sånn som dette? Jeg har hatt sånne noen ganger (økologiske), og de kan brukes som vanlig, evt fylles "fra toppen".Ja, den tror jeg det er! Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. august 2008 Forfatter #3777 Del Skrevet 19. august 2008 Jeg lurer forresten på å bruke dette fyllet til. Får neppe tak i kalv, men vanlig karbonadedeig burde funke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 19. august 2008 #3778 Del Skrevet 19. august 2008 (endret) Neida. Jeg bare henger ut den aktuelle personen litt. *ond* Han var nok ikke bedre vant. Har jeg fortalt om den lokale gatekjøkkenslageren, nemlig landgang? Baguette fylt med kinakål, thousand island, tørrmør, norvegia og noe MSG-jævelskap på toppen. Derfra er det bare en vei: Oppover. Endret 19. august 2008 av junia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 19. august 2008 #3779 Del Skrevet 19. august 2008 God ettermiddag, Nilma. Jeg får lyst på sveler av å lese her. Men det er jo ikke noe nytt akkurat, at man blir sulten av å lese her, altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 19. august 2008 #3780 Del Skrevet 19. august 2008 Jeg har også kjøpt sånn squash som deg, og har funnet en oppskrift som vi skal teste i morra (se bloggen for link). Ser lovende ut, jeg kan rapportere når jeg har smakt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå