Nilma Skrevet 30. mai 2008 Forfatter #3041 Skrevet 30. mai 2008 Mat er godt og hvorfor ikke nyte midt i uka også? Prøver å gjøre det av og til her også, men jeg kler meg ikke nødvendigvis i kjole... Nettopp, av og til er det midt i uka det virkelig gjør seg med litt ekstra. Tro meg, jeg har ikke for vane å gå i kjole hjemme, men for en gangs skyld tenkte det var hyggelig å ikke se ut som en slask, men prøve å stå i stil med maten. Middagen din hørtes fantastisk ut, Nilma! Komplett med rosévin og kjole og det hele. Jeg var ganske fornøyd selv. Nå skal jeg for én gangs skyld ikke sutre over å måtte være sosial. I kveld skal vi treffe gode venner vi knapt har sett det siste halvåret til en øl (kanskje til og med utepils!) og en matbit, og det gleder jeg meg veldig til.
onyx Skrevet 30. mai 2008 #3042 Skrevet 30. mai 2008 Nettopp, av og til er det midt i uka det virkelig gjør seg med litt ekstra. Tro meg, jeg har ikke for vane å gå i kjole hjemme, men for en gangs skyld tenkte det var hyggelig å ikke se ut som en slask, men prøve å stå i stil med maten. Helt sant, jeg burde gå oftere i kjole, men av en eller annen grunn funker fancy undertøy og en litt gjennomsiktig neglisjé (hvordan skrives dette egentlig?) også ganske bra. Noen som har tips til retter som lar friske sommergrønnsaker virkelig komme til sin rett? Prver å planlegge hva jeg skal gjøre med overfloden av grønt jeg kjøpte på gårdsbutiken igår.
onyx Skrevet 30. mai 2008 #3044 Skrevet 30. mai 2008 Hva kjøpte du da? Jordbær (må tilbake og kjøpe mer idag...), nydelige små blomkål, vårløk og små belger med sukkererter. Kjempegode.... Hvis de har spinat når jeg stiker innom idag, så må jeg ha det også. Sist var spinaten så åfrisk og sprø at den knakte når jeg tok i den... I tillegg har jeg hauger med salat og klasetomater.
ashera Skrevet 30. mai 2008 #3045 Skrevet 30. mai 2008 Jeg har handlet asparges (som skal få selskap av spekeskinke, parmesan og St. Bris i kveld) og sicilianske sitroner som skal bli limonade i morgen.
Nilma Skrevet 30. mai 2008 Forfatter #3046 Skrevet 30. mai 2008 Jeg lagde en nydelig pastarett forrige helg; trofiettepasta, cherrytomater, erter, artiskokkhjerter, mozarella og parmesan. Det burde jo gå fint å bytte ut med / legge til noen av grønnsakene du har kjøpt? Kan forestille meg at både sukkererter, spinat og vårløk kan funke i ymse kombinasjoner, og klasetomater i biter i stedet for cherrytomater. Jeg har tenkt å lage samme retten i morgen, og legge til asparges.
Nilma Skrevet 30. mai 2008 Forfatter #3047 Skrevet 30. mai 2008 Jeg har handlet asparges (som skal få selskap av spekeskinke, parmesan og St. Bris i kveld) og sicilianske sitroner som skal bli limonade i morgen.Nam!
onyx Skrevet 30. mai 2008 #3048 Skrevet 30. mai 2008 Ja, jeg finner nok på noe. Igår ble de lett dampet i hjemmelaget urtesmør. Nydelig og noe jeg nesten kan spise hver dag... Jeg har også lyst på en kremet blomkålsuppe, så kanskje det blir forrett. Og så får jeg se hva jeg finner på butikken. Andebryst er jo også godt... *gruble, tenke, planlegge*
Gjest Eurydike Skrevet 30. mai 2008 #3049 Skrevet 30. mai 2008 Jordbær (må tilbake og kjøpe mer idag...), nydelige små blomkål, vårløk og små belger med sukkererter. Kjempegode.... Hvis de har spinat når jeg stiker innom idag, så må jeg ha det også. Sist var spinaten så åfrisk og sprø at den knakte når jeg tok i den... I tillegg har jeg hauger med salat og klasetomater. Du kan lage Le Grand aïoli, med tørr rosé. Bare et oppskriftseksempel - det finnes mange varianter der ute. Godt med blåskjell til også.
Gjest Eurydike Skrevet 30. mai 2008 #3050 Skrevet 30. mai 2008 Du kan lage Le Grand aïoli, med tørr rosé. Bare et oppskriftseksempel - det finnes mange varianter der ute. Godt med blåskjell til også. PS: Det er altså typisk "plukkemat" - man legger alle ingrediensene på et stort fat og serverer aïolien ved siden av: http://www.dkimages.com/discover/previews/758/400787.JPG
onyx Skrevet 30. mai 2008 #3051 Skrevet 30. mai 2008 Du kan lage Le Grand aïoli, med tørr rosé. Bare et oppskriftseksempel - det finnes mange varianter der ute. Godt med blåskjell til også. Mmmm.... ser nydelig ut! Skal tenke på den mens jeg er ute og jogger. Må trene litt så jeg kan spise alt jeg har lyst på uten snev av dårlig samvittighet.
ashera Skrevet 30. mai 2008 #3052 Skrevet 30. mai 2008 Det finnes jo mange oppskrifter på aïoli her på forumet dersom du er i beit....
Gjest Helen Parr Skrevet 30. mai 2008 #3053 Skrevet 30. mai 2008 (endret) Det finnes jo mange oppskrifter på aïoli her på forumet dersom du er i beit.... Jeg er ikke særlig god på treretters middager en vanlig hverdag. Derimot er jeg en kløpper på kjolebruk. Endret 30. mai 2008 av Helen Parr
onyx Skrevet 30. mai 2008 #3054 Skrevet 30. mai 2008 Det finnes jo mange oppskrifter på aïoli her på forumet dersom du er i beit.... Ja.... Akkurat idag er jeg ikke i beit for merkelige oppskrifter bestående av Mills majones og hvitløkspulver, men om behovet skulle oppstå vet jeg ihvetfall hvor jeg finner de. Derimot er jeg en kløpper på kjolebruk. Jeg er litt misunnelig...
Nilma Skrevet 30. mai 2008 Forfatter #3055 Skrevet 30. mai 2008 Nå tar jeg helg, akkurat i det solen titter frem. God helg, alle sammen!
Fresi Skrevet 30. mai 2008 #3056 Skrevet 30. mai 2008 Jeg har kjole, varme og vin. Ingen treretters, men har spist ute . Ha en fin helg!
Nilma Skrevet 2. juni 2008 Forfatter #3057 Skrevet 2. juni 2008 Har hatt en super helg! Fredag var vi som sagt ute med gode venner. Først spiste vi på et sted jeg i utgangspunktet var litt skeptisk til (de kaller maten sin "barbeque-tapas"...), men det var for så vidt greit, og det viktigste var jo det sosiale. Etterpå gikk vi på bar og tok et par drinker, og hadde det i det store og hele veldig trivelig. Lørdag våknet vi til SOL, så etter frokost gikk vi til byen, mest for turens del. Utbyttet ble et Donna Hay til meg og et sykkelblad til mannen. Jeg så noen fine sommertopper i en butikk, men følte meg såpass ulekker etter tre kvarters tur at jeg fant det best å utsette prøvingen til en annen gang. Kaffe på utekafé før vi gikk hjem igjen. Vel hjemme bar det på verandaen med Morgenbladet, en stabel matblader og et aldri så lite glass rosévin. Utrolig, fantastisk deilig! I går var det dessverre ikke så fint vær, så da ble det sløving inne, men det var i grunnen greit. Laget skikkelig søndagsmiddag (lammegryte med flageolettbønner og rosévin) og til og med dessert! - Îles flottantes med rosa praliner (spesielt medbrakt fra Lyon). Veldig fornøyd og avslappet etter helgen, faktisk såpass at jeg våknet før klokken ringte i morges og var på jobb halv åtte.
Nilma Skrevet 2. juni 2008 Forfatter #3059 Skrevet 2. juni 2008 Hvorfor må det plutselig bli fint vær når jeg har mengder å gjøre på jobb, og ingen sjans i havet til å avspasere litt for å sitte på verandaen?
Gjest Eurydike Skrevet 2. juni 2008 #3060 Skrevet 2. juni 2008 Hvorfor må det plutselig bli fint vær når jeg har mengder å gjøre på jobb, og ingen sjans i havet til å avspasere litt for å sitte på verandaen? Hva med hjemme"kontor"?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå