Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2741 Skrevet 29. april 2008 Du er på bedringens vei, Nilma! Og mens vi snakker om personlighetsforandringer - jeg bakte en kjempeporsjon grove rundstykker i går, som både hevet seg og smakte godt.
Nilma Skrevet 29. april 2008 Forfatter #2742 Skrevet 29. april 2008 Du er på bedringens vei, Nilma! Så det er en forbedring, altså? Og mens vi snakker om personlighetsforandringer - jeg bakte en kjempeporsjon grove rundstykker i går, som både hevet seg og smakte godt. Jeg er storligen imponert! Du har ikke en oppskrift å dele? Jeg hadde en bakeperiode da Kenwooden var nyinnkjøpt, men det har dabbet litt av i det siste, så det er kanskje på tide med en ny giv.
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2743 Skrevet 29. april 2008 Jeg er storligen imponert! Du har ikke en oppskrift å dele? Jeg hadde en bakeperiode da Kenwooden var nyinnkjøpt, men det har dabbet litt av i det siste, så det er kanskje på tide med en ny giv. Måtte lete litt, men her er oppskriften. Resultat av en laaang søkerunde på nettet forleden, for å finne en grunndeig som var så grov som mulig, uten å bli helt Ingers rugbrød (9 dl kli og sånn blir liksom litt for mye for meg). Greit å ha et enkelt utgangspunkt som fungerer, før man starter de rare eksperimentene (jeg pleier å gjøre motsatt, og det har til nå ikke vært noen suksess ). Jeg brukte 5 dl kulturmelk som oppskriften sier - det gjorde brødene saftige og litt "tunge" (i positiv forstand) i konsistensen. Dessuten bittelitt lønnesirup og valnøttolje - neste gang forsøker jeg mer av begge. Og hvetekli ble byttet ut med havrekli. Jeg laget 16 rundstykker, som ble megastore - en slags frokostrundstykker eller minibrød (de hevet seg nemlig skikkelig også ved etterhevingen, noe jeg ikke hadde tatt høyde for ). Neste gang lager jeg 20 av samme porsjon. Stekte ved 225 g i ca. 15 min.
Nilma Skrevet 29. april 2008 Forfatter #2744 Skrevet 29. april 2008 Tusen takk, Eurydike! Kanskje jeg kan bruke 1. mai til noe fornuftig og ha en liten bakedag?
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2746 Skrevet 29. april 2008 Bare hyggelig! Dessuten er jo dette også fornuftig bakst i seg selv - jeg forsøker liksom å utvide repetoaret litt utover kanelboller og div. loffevariasjoner.
pøbelsara Skrevet 29. april 2008 #2747 Skrevet 29. april 2008 ............ og "hva er Worchestershiresaus?" også.... Det har de jo tilogmed på Kiwi. *føler meg veldig slem, men kan ikke dy meg allikevel*
Gjest Eurydike Skrevet 29. april 2008 #2748 Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Oi! Ellers synes jeg det er minst like fornøyelig å observere hva enkelte restauranter påstår at Cæsarsalat er. Jeg har sett mange rare varianter på menyer rundt omkring, og i forumet her, men "issalat, boksparmesan, mais, paprika og kylling med grillkrydder" (sitat fra nevnte tråd) går antakelig av med seieren.
onyx Skrevet 29. april 2008 #2749 Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Skal vi fortelle eller la noen andre gjøre jobben? Gleder meg til reaksjonene når h*n finner ut hva det er..... ............ og "hva er Worchestershiresaus?" også.... Det har de jo tilogmed på Kiwi. *føler meg veldig slem, men kan ikke dy meg allikevel* Jeg føler meg slett ikke slem for å godte meg litt, men så bor det et ondskapsfult lite monster inni meg som liker å kose seg med andres manglende kunnskap.... Moahahahaha.... Oi! Ellers synes jeg det er minst like fornøyelig å observere hva enkelte restauranter påstår at Cæsarsalat er. Jeg har sett mange rare varianter på menyer rundt omkring, og i forumet her, men "issalat, boksparmesan, mais, paprika og kylling med grillkrydder" (sitat fra nevnte tråd) går antakelig av med seieren. Herregud, jeg ville ikke laget salat med nevnte ingredienser på mitt eget kjøkken engang, og ihvertfall ikke bestilt svineriet på en resturant... nåja, så fremt det ikke var en kjip veikro i de svenske møreke skogene der alternativene er få... *stolt matsnobb*
ashera Skrevet 29. april 2008 #2750 Skrevet 29. april 2008 Skal vi fortelle eller la noen andre gjøre jobben? Gleder meg til reaksjonene når h*n finner ut hva det er..... Been there!
Fresi Skrevet 29. april 2008 #2754 Skrevet 29. april 2008 Hva er ansjosfilet? Been there! ... og det med helt genialt svar også. Jeg likte spesielt godt at du presisterte at de var døde. Forresten spiste jeg Cæsarsalat forrige helg på et overhypet sted (i mine øyne). Den nevnte Cæsarsalaten bekreftet igjen at stedet er oppskrytt.
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2755 Skrevet 30. april 2008 til junia for et av tidenes beste svar. Intet mindre enn fantastisk!
Fakse Skrevet 30. april 2008 #2756 Skrevet 30. april 2008 God formiddag. For et nydelig vær vi har i dag
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2757 Skrevet 30. april 2008 God formiddag, Fakse! Nydelig vær, ja - har lyst til å være ute! Men såvidt jeg har skjønt skal det visst bli fint i morgen også. *glede seg til fridag*
Nilma Skrevet 30. april 2008 Forfatter #2758 Skrevet 30. april 2008 Jeg liker kolleger som har med seg sjokolade etter Sveits-tur.
Fakse Skrevet 30. april 2008 #2759 Skrevet 30. april 2008 Jeg liker kolleger som har med seg sjokolade etter Sveits-tur. Hum... Det minner meg på at jeg har belgisk trøffelkonfekt i skuffen her. Gave fra en GOD venn
ashera Skrevet 30. april 2008 #2760 Skrevet 30. april 2008 til junia for et av tidenes beste svar. Intet mindre enn fantastisk! Takk for fin blomst! Måtte bare.... Og nå ble jeg sjokoladekjesken....
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå