Fakse Skrevet 26. mars 2008 #2421 Del Skrevet 26. mars 2008 Jeg tror andebrystet kommer til å ende opp slik, med noen små justeringer. Det ser nydelig ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 26. mars 2008 #2422 Del Skrevet 26. mars 2008 Jeg har (selvsagt!) studert menyen, men tror nok jeg bestemmer meg der og da for hva jeg vil spise - det var mye som så godt ut. Det er mye der som ser godt ut. Ikke lett å bestemme seg. Jeg har jammen et par andebryst liggende i fryseren jeg også. Kanskje jeg skal ta opp et til helga. Den oppskriften som du linket til ser veldig god ut. Får se hvordan min variant blir. Må google litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 26. mars 2008 #2423 Del Skrevet 26. mars 2008 (endret) Jeg har spist en kraftig kålsuppe med knödleins i, samt et slags sosakjøtt med et krydder jeg ikke klarer å identifisere, med spätzle som tilbehør. Edit: Jippi! Nå kom jeg på det! Det var kanel i kjøttet. Jeg visste jeg hadde smakt kjøtt og kanel-kombinasjonen før, nemlig i stifado. Bra jeg kom på det nå, ellers hadde jeg irritert meg i hele natt. Endret 26. mars 2008 av junia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2424 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg har jammen et par andebryst liggende i fryseren jeg også. Kanskje jeg skal ta opp et til helga. Den oppskriften som du linket til ser veldig god ut. Får se hvordan min variant blir. Må google litt.Jeg gjorde en del endringer, så det ble en litt annen rett. Først stekte jeg andebrystet i panne til skinnet var sprøtt og fettet smeltet (stekte det ferdig i ovnen litt senere). Deretter stekte jeg poteter (hjemmedyrket Gulløye) i andefettet. Siden jeg ikke fikk tak i savoykål, dampet jeg brokkoli som jeg til slutt blandet med litt lettstekt bacon. Til det hele hadde vi en skvett blåbærsaus fra fryseren. Veldig godt, særlig ble potetene nydelige. Jeg har spist en kraftig kålsuppe med knödleins i, samt et slags sosakjøtt med et krydder jeg ikke klarer å identifisere, med spätzle som tilbehør. Edit: Jippi! Nå kom jeg på det! Det var kanel i kjøttet. Jeg visste jeg hadde smakt kjøtt og kanel-kombinasjonen før, nemlig i stifado. Bra jeg kom på det nå, ellers hadde jeg irritert meg i hele natt.Høres bra ut, spätzle er godt! Bra du fant ut av kanel-mysteriet, sånt er så irriterende. Kanel er forresten undervurdert i saltmat. Jeg skal lage en vegetargryte med litt nord-afrikansk tilsnitt i dag, og har faktisk lekt litt med idéen om å ha litt kanel i (sammen med spisskummen og cayenne som det står i oppskriften). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 27. mars 2008 #2425 Del Skrevet 27. mars 2008 Nå måtte jeg selvsagt forsøke å sjekke hvilken gryte du skal lage i dag, men du har visst ikke lagt ut ukemenyen din denne uka. Forresten minnet du meg om at jeg har gått tom for cayenne, så det må noteres på dagens handleliste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2426 Del Skrevet 27. mars 2008 Nei, jeg har ikke fått laget ukemeny siden vi var bortreist i helgen, så vi har tatt det litt på sparket denne uken. Jeg prøvde å søke litt, for jeg visste at jeg hadde lagt ut oppskriften et sted, og jeg fant den faktisk i en tråd du hadde startet, salsera. Hakk løk og hvitløk, surr lett i en gryte. Tilsett squash, gulrot og paprika skåret i passe biter, stek litt til. Ha så i (ferdigkokte) kikerter, en boks tomater, litt rosiner, litt grønnsakbuljong og spisskummen og cayenne etter smak (jeg bruker bare nok cayenne til at det blir litt "varmt", ikke glohett). Kokes til grønnsakene er møre, serveres med couscous (evt. bulgur). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. mars 2008 #2427 Del Skrevet 27. mars 2008 Jeg gjorde en del endringer, så det ble en litt annen rett. Først stekte jeg andebrystet i panne til skinnet var sprøtt og fettet smeltet (stekte det ferdig i ovnen litt senere). Deretter stekte jeg poteter (hjemmedyrket Gulløye) i andefettet. Siden jeg ikke fikk tak i savoykål, dampet jeg brokkoli som jeg til slutt blandet med litt lettstekt bacon. Til det hele hadde vi en skvett blåbærsaus fra fryseren. Veldig godt, særlig ble potetene nydelige. Dette hørtes ikke ille ut i det hele tatt! "Hjemmedyrket Gulløye stekt i andefett", du. På en onsdag. Vi hadde takeaway i går, vi. (Men en ganske god takeaway, heldigvis ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2428 Del Skrevet 27. mars 2008 "Hjemmedyrket Gulløye stekt i andefett", du. På en onsdag. Vi hadde takeaway i går, vi. Bra det var god takeaway, i det minste. (Det tror jeg ikke det er så mye av her i byen.) Er det forresten nå jeg skal fortelle at jeg akkurat hadde en kollega hjemvendt fra utenlandsreise innom kontoret mitt med belgisk konfekt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. mars 2008 #2429 Del Skrevet 27. mars 2008 Er det forresten nå jeg skal fortelle at jeg akkurat hadde en kollega hjemvendt fra utenlandsreise innom kontoret mitt med belgisk konfekt? :grine: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2430 Del Skrevet 27. mars 2008 *lager kaffe* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 27. mars 2008 #2431 Del Skrevet 27. mars 2008 Poteter stekt i andefett er bare fantastisk godt Er det forresten meg som er dårlig til å lete, eller er utvalget av div kål elendig her i byen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2432 Del Skrevet 27. mars 2008 Er det forresten meg som er dårlig til å lete, eller er utvalget av div kål elendig her i byen?Det er ikke bare deg, nei! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. mars 2008 #2433 Del Skrevet 27. mars 2008 Savoykål får ikke jeg heller tak i. Den ene gangen jeg fant ett på butikken, viste det seg å være stappfullt av store, grønne lus. Siden har det ikke fristet noe særlig. Ellers har jeg hatt en dårlig matdag - TO av mine yndlingsspesialbutikker var plutselig nedlagt! Ikke fikk jeg kjøpt meg Malabar-espresso heller, men fant en ok erstatning. Dessuten var det en underlig lukt i kjøleskapet i morges, til tross for at det er nesten tomt, så jeg vil ikke fylle det opp før jeg har fått rundvasket skikkelig inni der. Dermed ble det ingen fersk fisk og spolerte middagsplaner. Fordelen er at vi da blir nødt til å spise ute, og kanskje til og med bør få vin og dessert som plaster på såret? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2008 Forfatter #2434 Del Skrevet 27. mars 2008 Savoykål får ikke jeg heller tak i. Den ene gangen jeg fant ett på butikken, viste det seg å være stappfullt av store, grønne lus. Siden har det ikke fristet noe særlig. Ellers har jeg hatt en dårlig matdag - TO av mine yndlingsspesialbutikker var plutselig nedlagt! Så utrolig kjipt! Det er jo så mye bedre å handle slike steder enn hos remarimifaenskapet. Ikke fikk jeg kjøpt meg Malabar-espresso heller, men fant en ok erstatning. Dessuten var det en underlig lukt i kjøleskapet i morges, til tross for at det er nesten tomt, så jeg vil ikke fylle det opp før jeg har fått rundvasket skikkelig inni der. Dermed ble det ingen fersk fisk og spolerte middagsplaner. Fordelen er at vi da blir nødt til å spise ute, og kanskje til og med bør få vin og dessert som plaster på såret? Definitivt! Hva slags kaffe kjøpte du, forresten? Jeg drikker italiensk espresso som variasjon til Malabaren for tiden, men det er jo alltid morsomt å prøve noe nytt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. mars 2008 #2435 Del Skrevet 27. mars 2008 Hva slags kaffe kjøpte du, forresten? Jeg drikker italiensk espresso som variasjon til Malabaren for tiden, men det er jo alltid morsomt å prøve noe nytt. Det var en umerket blanding fra en veldig bra kaffebar, som i følge barristaen skulle bestå av 60 % italiensk espresso og 40 % fransk. Men den var brent på en (mer varsom?) måte som gjorde den rundere enn vanlig espresso, dvs også rundere enn ren fransk. *smaker på en kald skvett som er igjen i koppen* Den er ganske rund og fin, faktisk, men en del bitrere enn Malabar. :kaffe: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 27. mars 2008 #2436 Del Skrevet 27. mars 2008 Må jeg opprette kaffeluftbro til dere også? Neida, dere har min dypeste medfølelse. I dag har jeg spist en skikkelig schnitzel til lunsj, tilberedt av tykke bayerske bondekoner som jobber på kjøkkenet på dette konferansestedet. Såkalt schnitzel rører jeg ikke hjemme, men dette var skikkelige saker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. mars 2008 #2437 Del Skrevet 27. mars 2008 (endret) Må jeg opprette kaffeluftbro til dere også? Neida, dere har min dypeste medfølelse. I dag har jeg spist en skikkelig schnitzel til lunsj, tilberedt av tykke bayerske bondekoner som jobber på kjøkkenet på dette konferansestedet. Såkalt schnitzel rører jeg ikke hjemme, men dette var skikkelige saker. Kaffeproblemet mitt er forbigående, men jeg møtte nok min egen avhengighet i døren i dag, evt min hang til vaner og planer. Men takk for tilbudet! Skikkelig schnitzel hørtes godt ut! Sikkert av kalv da, vil jeg tro? Det er nok heller ikke å få her hjemme. Endret 27. mars 2008 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 27. mars 2008 #2438 Del Skrevet 27. mars 2008 Nei, jeg har ikke fått laget ukemeny siden vi var bortreist i helgen, så vi har tatt det litt på sparket denne uken. Jeg prøvde å søke litt, for jeg visste at jeg hadde lagt ut oppskriften et sted, og jeg fant den faktisk i en tråd du hadde startet, salsera. Hakk løk og hvitløk, surr lett i en gryte. Tilsett squash, gulrot og paprika skåret i passe biter, stek litt til. Ha så i (ferdigkokte) kikerter, en boks tomater, litt rosiner, litt grønnsakbuljong og spisskummen og cayenne etter smak (jeg bruker bare nok cayenne til at det blir litt "varmt", ikke glohett). Kokes til grønnsakene er møre, serveres med couscous (evt. bulgur). Jeg syntes det var noe kjent med den, men jeg måtte spørre for å se om det var en ny oppskrift du hadde tenkt å prøve ut. Jeg ble forresten overhodet ikke misunnelig når du nevnte belgisk konfekt og kaffe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 28. mars 2008 Forfatter #2439 Del Skrevet 28. mars 2008 Må jeg opprette kaffeluftbro til dere også? Det tror jeg du kan slippe, kaffe er en av tingene det er brukbart utvalg i her. I dag har jeg spist en skikkelig schnitzel til lunsj, tilberedt av tykke bayerske bondekoner som jobber på kjøkkenet på dette konferansestedet. Såkalt schnitzel rører jeg ikke hjemme, men dette var skikkelige saker. Skikkelig schnitzel hørtes godt ut! Sikkert av kalv da, vil jeg tro? Det er nok heller ikke å få her hjemme.Kalveschnitzel er gode greier! Jeg syntes det var noe kjent med den, men jeg måtte spørre for å se om det var en ny oppskrift du hadde tenkt å prøve ut.Har du prøvd den? Jeg synes den er nydelig, og det var faktisk retten som i sin tid overbeviste mannen om at vegetarmat kunne være riktig godt. Jeg ble forresten overhodet ikke misunnelig når du nevnte belgisk konfekt og kaffe. Det var da enda godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. mars 2008 #2440 Del Skrevet 28. mars 2008 Fikk london-kortstokken i posten for et par dager siden, og den var virkelig fin. Takk for tipset Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå