Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1841 Del Skrevet 31. januar 2008 Jeg er forresten veldig fornøyd med gårsdagens middag: Indisk grønnsaksgryte med stekte poteter, blomkål, erter og gulrøtter. Frisk og godt krydret, men ikke veldig sterk, tomatsaus, med blant annet en god del senneps- og fennikelfrø. Denne chutneyen var nydelig, jeg laget den med en god del mindre chili, og i stedet for å mose den helt kjørte jeg alle ingrediensen veldig raskt i kjøkkenmaskin, slik at de ble finhakket. I tillegg hadde vi basmatiris og en korianderraita. Restene blir lunsj i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1842 Del Skrevet 31. januar 2008 Den ostekaka høres strålende god ut. Du skriver at ost og sopp skal kjøres raskt i maskin, betyr det at det skal være litt tekstur i massen? Kan du anbefale garnityr?Ja, jeg synes det er best når man merker at det er soppbiter i. Jeg bruker å servere den som tilbehør til and eller viltretter. Som egen rett er det veldig godt med noen tynne skiver spekeskinke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. januar 2008 #1843 Del Skrevet 31. januar 2008 Soppostekake må jeg definitivt prøve, spesielt siden jeg har kantarell i fryseren som jeg prøver å bruke opp Hvordan går det ellers med deg Nilma? Alt vel i snøføyka? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1844 Del Skrevet 31. januar 2008 Takk for oppskrift på soppostekake, Nilma. Den skal prøves, helt klart. Selv drømte jeg litt om mat i natt..ehm... og kom på enda et alternativ til middagen min, nemlig en potetkake med steinsopp. Jeg har sett noe lignende i en av mine kokebøker, husker ikke lengre hvilken og muligens er den nedpakket i et annet land, men det var ihvertfall lagvis med tynne potetskiver og sopp med urter og sannsynligvis masse smør stekt i form i ovnen. I såfall kunne jeg stikke ut fine potettertestykker med den fine dingsten min. Hele den planen derimot hviler på at jeg finner steinsopp, og den er vel litt ute av sesong nå..... Men jeg har kjøpt hauger av pasjonsfrukt til desserten ihvertfall.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1845 Del Skrevet 31. januar 2008 Soppostekake må jeg definitivt prøve, spesielt siden jeg har kantarell i fryseren som jeg prøver å bruke opp Hvordan går det ellers med deg Nilma? Alt vel i snøføyka?Den må jo bli supergod med kantarell! Alt vel med meg. Litt januarlei, men det har demret for meg at det bare er tre uker til London-tur - det hjelper med noe å se frem til. Selv drømte jeg litt om mat i natt..ehm... Potetkake med steinsopp høres veldig godt ut, du får huske den til neste sesong. Pasjonsfruktgelé virker spennende, hvordan lager du den? Og hva har du til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1846 Del Skrevet 31. januar 2008 Potetkake med steinsopp høres veldig godt ut, du får huske den til neste sesong. Pasjonsfruktgelé virker spennende, hvordan lager du den? Og hva har du til? Ja, mulig jeg må gjemme den potetterten til en senere anledning. Bedre å bestemme seg for noe jeg vet jeg får tak i, så slipper jeg fly byen rundt på en litt håpløs jakt! Pasjonsfruktgelen er fra Nigellas festmatkokebok. Veldig enkelt og utrolig godt! Serverer den med pisket krem irørt pasjonsfrukt... Mao ikke en dessert man serverer til de som ikke liker pasjonsfrukt. Jeg kan finne oppskriften og kopiere den inn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1847 Del Skrevet 31. januar 2008 Av en eller annen merkelig grunn finner jeg ikke denne oppskriften på nettet, sås her kommer den simultanoversatt fra tysk...faktisk. pasjonsfruktgele til 2 fruktkjøtt+ frø fra 5 store pasjonsfrukt (marajucas), ca 250 ml tilsammen. I norge er det vel små pasjonsfrukt som er vanligst, så min erfaring må man ha 8-10 stk minst. 175 ml hvitvin (jeg bruker appelsin og pasjonsfruktjus) 50 g sukker (kan fint bruke mindre hvis du bruker jus istedet for vin) 2 blad gelatin Kok opp pasjonsfrukt og vin/jus, tilsett sukker og rør til oppløst. Sil massen gjennom en fin sil. Rør inn oppbløtt gelatin. Fordel i 2 porsjonsglass, gjerne litt vide lave glass. Whiskeyglass kanskje? Avkjøl. Kan fint tas ut av kjøleskapet 1 time før servering så den blir litt temperert og ikke er iskald. Kremtoppingen 2 pasjonsfrukt 2 ss melis 1 ss hvitvin (kan fint droppes) 80 g krem Visp krem med melis/vin og tilsett pasjonsfrukkjøttet. Fordel oppå gelen før servering. NAM! Dette blir forresten sånn helt myk og kremaktig gele. Overhodet ikke det jeg til vanlig forbinder med gelé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1848 Del Skrevet 31. januar 2008 Oj, jeg ble avbrutt i det jeg skulle skrive et svar på det forrige innlegget ditt, onyx, så jeg rakk ikke å skrive at det ikke var nødvendig å legge ut oppskriften - jeg har nemlig boken. Men det er sikkert andre som kan ha glede av den. Tusen takk, uansett! Den ser kjempegod ut, jeg er veldig glad i pasjonsfrukt. Nigella har også en annen geléoppskrift jeg har lyst til å prøve, med bringebær i vingelé. Dessverre glemte jeg den i høst da det var friske bringebær å få tak i. Men jeg skal være på utkikk etter pasjonsfrukt, for dette så ut som en dessert helt etter min smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1849 Del Skrevet 31. januar 2008 Ok, noen andre har sikkert nytte av oppskriften. Den er en helt klar dessertfavoritt for tiden hos både meg og samboern. Vi liker godt at den er syrlig og frisk. Jeg har faktisk prøvd den med hvitvin og bringebær. Også nydelig, men klart en "voksengelé" for vin smaker den. Bare pass på å bruk en god og ikke for tørr hvitvin. Den jeg brukte var litt eikete noe som ble reflektert i geléen og føltes litt feil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1850 Del Skrevet 31. januar 2008 Jeg har faktisk prøvd den med hvitvin og bringebær. Også nydelig, men klart en "voksengelé" for vin smaker den. Jeg liker vin. Godt poeng å være litt obs på type vin, skal prøve å huske det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1851 Del Skrevet 31. januar 2008 Jeg liker vin. Godt poeng å være litt obs på type vin, skal prøve å huske det. Ja, liker også vin.. I denne geléen tror jeg det passer godt med en sånn søt vin jeg aldri ville funnet på å drikke bar. Hm, og jeg tror kanskje en søt musserende ville vært et spennende valg også. Jeg får prøve meg litt frem når det blir bærsesong igjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 31. januar 2008 #1852 Del Skrevet 31. januar 2008 Med musserende får en sikkert fine bobler i geléen (med litt fizz igjen når man spiser den) - Jamie Oliver har en slik oppskrift. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 31. januar 2008 #1853 Del Skrevet 31. januar 2008 Noen som har sett dagens rett på Apéritif, forresten? http://www.aperitif.no/?id=112287 Jeg stusset litt på denne formuleringen her, må jeg si: "Svinekjøtt er utrolig velsmakende og dagens anbefaling får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika". :klø: Akkurat Nord-Afrika eller andre deler av den muslimske verden er vel ikke det første jeg tenker på når det er snakk om retter med svinekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. januar 2008 Forfatter #1854 Del Skrevet 31. januar 2008 Akkurat Nord-Afrika eller andre deler av den muslimske verden er vel ikke det første jeg tenker på når det er snakk om retter med svinekjøtt. Vet du, jeg tenkte akkurat det samme da jeg så den. I mitt hode blir kombinasjonen couscous og svinekjøtt helt feil, selv om det sikkert er mulig at det kan smake godt sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. januar 2008 #1855 Del Skrevet 31. januar 2008 Vet du, jeg tenkte akkurat det samme da jeg så den. I mitt hode blir kombinasjonen couscous og svinekjøtt helt feil, selv om det sikkert er mulig at det kan smake godt sammen. Sånn ca like feil som da jeg hadde couscous til finnbiff (den typen som er med kjøtt i buljong, ikke den typen med rømme/fløte i sausen..). Det var en haste-reste-middag så jeg gadd ikke koke poteter, men jeg kvia meg nesten for å gjøre det, og min samiske venn (som lager finnbiff så orginal som mulig og dermed ikke engang bruker gulrot eller salat som tilbehør) ville ha blitt meget indignert Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 31. januar 2008 #1856 Del Skrevet 31. januar 2008 Ostekaka høres skikkelig god ut! Særlig for meg som ikke liker vanlig, søt ostekake. Kanskje det vil gjøre seg med noen dråper trøffelolje på toppen, og litt ruccola på siden? Jeg så forresten også den marokkanske svineoppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 31. januar 2008 #1857 Del Skrevet 31. januar 2008 Takk for utdyping av ostekaka! Her går det fort i svingene. I kveld har jeg spist vichyssoise med vaktelegg og trøffelolje og kveite på seng av risotto og jordskokkpuré. Dog ikke egenlaget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 31. januar 2008 #1858 Del Skrevet 31. januar 2008 I kveld har jeg spist vichyssoise med vaktelegg og trøffelolje og kveite på seng av risotto og jordskokkpuré. Dog ikke egenlaget. Jeg synes forresten kveite og jordskokkpuré er en veldig god kombinasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 31. januar 2008 #1859 Del Skrevet 31. januar 2008 Åååååå.... nå har jeg lyst på kveite... sukk.... Og jeg har støtt på et aldri så lite teknisk problem angående min andemiddag, nemlig andemangel!!! Jeg skal en tur til Zürich imorgen, men finner jeg ikke and der heller må jeg gå til plan B... Og jeg har ingen plan B!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 1. februar 2008 Forfatter #1860 Del Skrevet 1. februar 2008 Sånn ca like feil som da jeg hadde couscous til finnbiff Jeg må innrømme at jeg er litt purist på området, jeg kan heller ikke fordra å få ris servert til finnbiff. Det blir bare...feil. Ostekaka høres skikkelig god ut! Særlig for meg som ikke liker vanlig, søt ostekake. Kanskje det vil gjøre seg med noen dråper trøffelolje på toppen, og litt ruccola på siden?Jeg er heller ingen fan av vanlig ostekake, men denne elsker jeg. Trøffelolje, hmm... Takk for utdyping av ostekaka! Her går det fort i svingene. I kveld har jeg spist vichyssoise med vaktelegg og trøffelolje og kveite på seng av risotto og jordskokkpuré. Dog ikke egenlaget.Åhh, det høres fantastisk ut! Og jeg har støtt på et aldri så lite teknisk problem angående min andemiddag, nemlig andemangel!!! Jeg skal en tur til Zürich imorgen, men finner jeg ikke and der heller må jeg gå til plan B... Og jeg har ingen plan B!!!Får håpe du finner and i Zürich. Fine byen! Kan jeg spørre om du bor langt derfra? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå