ashera Skrevet 17. desember 2007 #1601 Del Skrevet 17. desember 2007 He var det mye deilig matprat. Jeg lagde hvit gløgg til julebordet på jobben i forfjor, oppskriften lignet på den Fakses, men med hylleblpomstsaft istedet for eplemost. Veldig godt, men perler for svin. Definitivt. Morsomt å høre hvordan det gikk med den svarte risen, Onyx1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1602 Del Skrevet 18. desember 2007 Nå har det sedvanlige ta-ferien-på-forskudd-moduset koblet inn igjen: Være oppe alt for lenge om kvelden, men må jo like forbasket tidlig opp om morgenen, FOR JEG HAR JO IKKE FERIE ENDA! Det blir neppe noe bedre i morgen, for da har jeg i et anfall av bløthjertethet lovt å kjøre mannen til flyplassen for å rekke 7-flyet, dvs. at vi må kjøre hjemmefra 05.45. Han har nemlig litt mer avspasering til gode enn meg, så han kan ta juleferie tidligere, sniken. Men skal jeg være helt ærlig er i grunnen ikke det så dumt, jeg trenger et par dager i fred og ro før jeg skal være omgitt av mennesker i en uke i strekk. Nå bør snart dagens første Malabar-kanne begynne å virke, sånn at jeg får gjort noe fornuftig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1603 Del Skrevet 18. desember 2007 Nå har det sedvanlige ta-ferien-på-forskudd-moduset koblet inn igjen: Være oppe alt for lenge om kvelden, men må jo like forbasket tidlig opp om morgenen, FOR JEG HAR JO IKKE FERIE ENDA! Velkommen i klubben! Dvs for meg ble dette natterangleriet trigget av at jeg først hadde det så travelt at jeg satt oppe til langt på natt og jobbet, og så forsterket av at jeg satt oppe til langt på natt og feiret at jeg var ferdig med all jobbingen. Du har all min sympati - kos deg med Malabar-kannen. PS: Og godt at Lamb Pasanda falt i smak! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1604 Del Skrevet 18. desember 2007 Dvs for meg ble dette natterangleriet trigget av at jeg først hadde det så travelt at jeg satt oppe til langt på natt og jobbet, og så forsterket av at jeg satt oppe til langt på natt og feiret at jeg var ferdig med all jobbingen. Og nå er det jo snart juleferie likevel, så da er det jo bare å fortsette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 18. desember 2007 #1605 Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg følger opp matpratet i denne dagboken med å spørre om hva som er forskjellen på iranske og ikke-iranske dadler? (eller var det fikner?) Jeg gikk til innkjøp av både fikner og dadler i går, og har fryktelig lyst til å teste ut marsipanoppskriften til Eurydike, uten skolding av mandler etter råd fra Fakse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1606 Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg er ikke spesielt glad i dadler, så det eneste jeg har brukt dem til er Sticky Toffee Pudding. Da brukte jeg Medjool-dadler, som for så vidt var bedre enn "vanlige", men iranske dadler vet jeg ingenting om. Eurydike! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1607 Del Skrevet 18. desember 2007 (endret) Did anyone call me? Er i gang og googler litt for Helen allerede jeg! Altså: Det finnes to hovedtyper dadler - de "gammeldagse" tørkede innsmurt med daddelsirup i avlange esker, og de såkalt ferske. Den første typen må man under alle omstendingheter unngår - det er den siste typen du vil ha. Av ferske dadler kjenner jeg så til to typer (det finnes sikkert flere). Den ene er medjool, som Nilma nevner (fra California?), og som man etterhvert får kjøpt i løs vekt i de fleste dagligvarebutikker med ok utvalg. De er ganske store, lysebrune i fargen, litt rynkete i skallet og karamellsøte i smaken. Den andre typen ferske dadler er de iranske. De er mindre enn medjool, har mørkebrunt, glatt skinn og er supermyke i konsistens, og litt mindre søte enn medjool. Jeg pleier å kjøpe på innvandrerbutikk, merket er Sunrise: http://www.sunrisefood.no/Produkter%20med%20yoghurt.htm (heeelt nederst til høyre). Endret 18. desember 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 18. desember 2007 #1608 Del Skrevet 18. desember 2007 Takk. Nå ble jeg straks litt klokere. Jeg får tak i dadler i løs vekt hos oss. De er kjempegode, men er antekeligvis det du kaller medjool. Innvandrerforretninger har vi dessverre ikke i byen min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1609 Del Skrevet 18. desember 2007 Pokker, nå fikk jeg lyst på dadler selv om jeg egentlig ikke liker det så godt. De iranske dadlene hørtes jo gode ut, særlig det med at de ikke er fullt så søte. Kanskje jeg må gi daddelspising en ny sjanse? Og kanskje det kunne være en fin ting å ta med "til huset" når vi skal til svigerfamilien i jula? Jeg har allerede planlagt å kjøpe med ordentlig julekaffe, men har lurt litt på hva annet jeg kunne ta med, så ekstra gode dadler er kanskje ikke så dumt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1610 Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg får tak i dadler i løs vekt hos oss. De er kjempegode, men er antekeligvis det du kaller medjool. Enig i at de også er veldig gode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1611 Del Skrevet 18. desember 2007 Har du forresten sett denne, Nilma? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1612 Del Skrevet 18. desember 2007 Har ikke sett den før, nei, men den så absolutt ut som noe jeg kunne like. Brandy/konjakk-sirup høres litt mindre søtt ut enn sausen til vanlig STP, og litt krydder er sikkert heller ikke dumt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 18. desember 2007 #1613 Del Skrevet 18. desember 2007 Daddler er snadder. Spessielt de som selges i løsvekt. De som er innsmur med sirup blir litt for søte for meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 18. desember 2007 #1614 Del Skrevet 18. desember 2007 Den kaken så veldig mektig ut, men den kaffen dere hele tiden drikker, høres fryktelig forlokkende ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1615 Del Skrevet 18. desember 2007 Salsera, jeg er helt enig i at den kaken høres veldig mektig ut, men STP (med hjemmelaget vaniljesaus!) er fantastisk godt, selv for meg som i utgangspunktet ikke er så glad i kaker, så jeg tror denne også kan være god. Tenker du på Malabar-espressoen? Den er nydelig, mørk og kraftig uten å være så fryktelig bitter, kan absolutt anbefales om du får tak i den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1616 Del Skrevet 18. desember 2007 Kanskje det vil hjelpe å skylle den nevnte mektige kaken ned med en god kopp av den nevnte espressoen? Siden sist har jeg forresten laget krumkaker! *blåser på lett forbrent tommel* (Jeg har nemlig tatt meg fri i dag. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. desember 2007 Forfatter #1617 Del Skrevet 18. desember 2007 Oohh, krumkaker! Det og kokosmakroner er de eneste julekakene jeg spiser med noen større entusiasme. Jeg tror bestemt at fridagen er vel fortjent, Eurydike. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. desember 2007 #1618 Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg tror bestemt at fridagen er vel fortjent, Eurydike. Takk - det var snilt sagt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 18. desember 2007 #1619 Del Skrevet 18. desember 2007 Imponert over krumkakelaging! selv har jeg ikke jern engang. Fikk heligvis en magnumboks av svigermor i forgårs, så vi er berget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 18. desember 2007 #1620 Del Skrevet 18. desember 2007 Hei Nilma Vet du hva jeg fant i byen i dag? Jordskokk!!! Så nå blir det jordskokksaus til andebrystet på første juledag. Dessuten blir det portvin og stilton i romjula. *Glede seg* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå