Gjest Eurydike Skrevet 13. desember 2007 #1581 Del Skrevet 13. desember 2007 Knarkeballer? Kan du utdype? Utrolig nok fikk jeg likevel lyst på lussekatter nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #1582 Del Skrevet 13. desember 2007 Uff, det har ikke slått meg før nå at knarkeball muligens ikke er et veldig utbredt uttrykk - og at det lett kan misforstås. Men altså, det er vel innlysende at det dreier seg om noe lite og knortete, er det ikke? Det er stort sett i sammenheng med mislykket bakverk og liknende jeg har hørt og brukt ordet. Antar det må være et meget lokalt uttrykk fra hjemstedet mitt, når jeg tenker meg om kan jeg ikke huske å ha hørt det her i byen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 13. desember 2007 #1583 Del Skrevet 13. desember 2007 Men joda, jeg har da sett noen ikke akkurat luftige misforstre av hjemmebakte lussekatter, jeg også, så jeg skjønner hva du mener. Vurderer om jeg skal utdype hvaslags assosiasjoner jeg umiddelbart fikk av ordet ditt, men jeg tror vi lar det ligge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #1584 Del Skrevet 13. desember 2007 Vurderer om jeg skal utdype hvaslags assosiasjoner jeg umiddelbart fikk av ordet ditt, men jeg tror vi lar det ligge. Jeg tror ikke det er nødvendig, det rullet en god del bilder gjennom hodet mitt da jeg så det forrige innlegget ditt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 13. desember 2007 #1585 Del Skrevet 13. desember 2007 Jeg har fått Good Food i dag! Med enda mer julemat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 13. desember 2007 Forfatter #1586 Del Skrevet 13. desember 2007 Jeg har fått Good Food i dag! Med enda mer julemat. Det er nesten så jeg gleder meg til healthy living-utgavene som pleier å komme i januar/februar. Krysser fingrene for at det ligger et eksemplar i postboksen når jeg kommer hjem! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 13. desember 2007 #1587 Del Skrevet 13. desember 2007 Forsidebildet er av "Chocoholic's Christmas Pudding", for å si det sånn. Jeg jobber hjemme i dag, men må innrømme at det ble ekstra lang lunsjpause med Good Food og Malabar-espresso. Noe som medførte at jeg fikk skrekkelig lyst på sjokoladekake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 13. desember 2007 #1588 Del Skrevet 13. desember 2007 Nå skal jeg imidlertid forsøke i julen med den nevnte oppskriften og kartongvinen min, tror jeg. Kan man servere gløgg som apéritif i middagsselskap? Jeg har en oppskrift på gul gløgg, frisk og god, som kanskje passer bedre til aperitif. Kan finne den når jeg kommer hjem i dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. desember 2007 Forfatter #1589 Del Skrevet 14. desember 2007 Krysser fingrene for at det ligger et eksemplar i postboksen når jeg kommer hjem! Og det gjorde det! (Jeg lurer forresten på hva det betyr når Good Food er et av månedens høydepunkter? At jeg bør skaffe meg et liv?) Jeg rakk dessverre ikke å lese så mye i det, jeg var alt for opptatt med å være huslig. Vi venter gjester i helga, så jeg har strøket duker, bakt to typer brød (!), laget ghee og lammekraft og lagt kjøtt i marinade til Mamtas lam pasanda. Heldigvis tok mannen seg av de kjedelige delene av forberedelsene, som å rydde og vaske gjesterommet, så kunne jeg ta meg av det morsomme (vel, unntatt strykingen). I tillegg til en ny porsjon av det før nevnte brødet fra Leiths Cookery Bible prøvde jeg dette fikenbrødet. Men jeg byttet rosiner ut med valnøtter, og litt av det fine melet med sammalt mel. Har ikke smakt på det enda, så jeg er litt spent. Det ser i hvert fall fint ut. Etter all den harde (nåja) jobbingen, synes jeg at jeg behøvde litt gløgg, så jeg prøvde ut oppskriften Eurydike linket til. Den var nydelig, særlig gjorde det seg med litt vanilje i krydderblandingen. Forsidebildet er av "Chocoholic's Christmas Pudding", for å si det sånn. Gleder meg definitivt til neste nummer! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. desember 2007 #1590 Del Skrevet 14. desember 2007 Jeg har en oppskrift på gul gløgg, frisk og god, som kanskje passer bedre til aperitif. Kan finne den når jeg kommer hjem i dag Jeg tar gjerne i mot oppskrift, hvis du orker å skrive den inn! Vi venter gjester i helga, så jeg har strøket duker, bakt to typer brød (!), laget ghee og lammekraft og lagt kjøtt i marinade til Mamtas lam pasanda. Håper du liker den, det gjorde ihvertfall jeg! I tillegg til en ny porsjon av det før nevnte brødet fra Leiths Cookery Bible prøvde jeg dette fikenbrødet. Men jeg byttet rosiner ut med valnøtter, og litt av det fine melet med sammalt mel. Har ikke smakt på det enda, så jeg er litt spent. Det ser i hvert fall fint ut. Haha, etter å lest en stund inne på samme nettsted, har jeg blinket meg ut nøyaktig samme oppskrift, med nøyaktig samme planlagte endringer! Uncanny! Etter all den harde (nåja) jobbingen, synes jeg at jeg behøvde litt gløgg, så jeg prøvde ut oppskriften Eurydike linket til. Den var nydelig, særlig gjorde det seg med litt vanilje i krydderblandingen. Så bra! Da skal jeg også teste i helgen, hvis det blir tid - har tenkt å få bakt litt julekaker. Så du forresten biscottiene jeg linket til i junias bok, fra Epicurious? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. desember 2007 Forfatter #1591 Del Skrevet 14. desember 2007 Håper du liker den, det gjorde ihvertfall jeg!Det var det jeg syntes å huske. Hva slags tilbehør hadde du til? Jeg har planlagt aloo gobi, cachumbar og selvsagt naan, raita og basmatiris. Haha, etter å lest en stund inne på samme nettsted, har jeg blinket meg ut nøyaktig samme oppskrift, med nøyaktig samme planlagte endringer! Uncanny! Definitivt litt nifst! Så du forresten biscottiene jeg linket til i junias bok, fra Epicurious? De så kjempelekre ut! Jeg har faktisk aldri bakt biscotti, det må jeg få se til å få gjort noe med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. desember 2007 #1592 Del Skrevet 14. desember 2007 Det var det jeg syntes å huske. Hva slags tilbehør hadde du til? Jeg har planlagt aloo gobi, cachumbar og selvsagt naan, raita og basmatiris. Jeg hadde omtrent tilsvarende, dvs en svært liknende tomat/koriandersak fra madhur Jaffrey, samt naan og basmatipilaff med "whole garam masalas" (også Madhur Jaffrey). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. desember 2007 Forfatter #1593 Del Skrevet 14. desember 2007 Et spørsmål til, forresten. Brunet du kjøttet? Det sto ingenting om det i oppskriften, men jeg tror jeg kommer til å gjøre det likevel. Det sto heller ingenting om å bruke marinaden i sausen, men jeg regner med at man skal det, det er vel ikke noe annet som kan gjøre sausen kremet? (Og det skal jo vel være ifølge oppskriften.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. desember 2007 #1594 Del Skrevet 14. desember 2007 Nå måtte jeg inn til Mamta og sjekke litt. Jeg brunet ikke kjøttet, nei. Normalt ville jeg tenkt som deg, men jeg fikk lyst til å teste om det fungerte slik det står i oppskriften, for da blir det jo en veldig enkel og rask rett å lage. Jeg synes det fungerte fint uten bruning, men det er jo selvsagt mulig at det blir enda bedre med! Og ja, jeg tok i marinaden - det står "add lamb and water", og da tok jeg det bare for gitt at marinaden også skulle være med. Så jeg bare lempet kjøtt og marinade rett fra posen og ned i gryten - enkelt og greit! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. desember 2007 Forfatter #1595 Del Skrevet 14. desember 2007 Og ja, jeg tok i marinaden - det står "add lamb and water", og da tok jeg det bare for gitt at marinaden også skulle være med. Det var i grunnen det jeg også tenkte, ville bare sjekke. Kanskje jeg burde ta sjansen på å sløyfe bruningen, for én gangs skyld? *pyse mht. kokt kjøtt* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. desember 2007 #1596 Del Skrevet 14. desember 2007 Kanskje jeg burde ta sjansen på å sløyfe bruningen, for én gangs skyld? *pyse mht. kokt kjøtt* Jeg fraskriver meg ansvaret for eventuelle skuffelser! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 14. desember 2007 #1597 Del Skrevet 14. desember 2007 Jeg tar gjerne i mot oppskrift, hvis du orker å skrive den inn! Den orginale oppskriften er som følger: 1/2 dl vodka 1 1/2 dl tørr sherry 7 dl eplemost 4 stk hele nelik 1 knippe safran saft av 1 sitron skallet av 1 sitron - skallet av 1 appelsin 3 stk stjerneanis 1 stk vaniljestang Varm opp eplemost sammen med krydder og sitrusfrukt. Tilsett alkohol når drikken ahr blitt varm og har fått gul farge. Jeg har også laget uten vodka, og uten sitrusfrukter, det ble også veldig godt. Kvaliteten på eplemosten er nok viktig her vil jeg tro, billig pappkartong fra Rimi har jeg ikke prøvd med, så den varianten står jeg ikke inne for Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. desember 2007 #1598 Del Skrevet 14. desember 2007 Takker så mye - den så veldig spennende ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 14. desember 2007 #1599 Del Skrevet 14. desember 2007 Ååå, så mye matprat. Jeg får lyst på alt sammen, og nå klarer jeg ihvertfall ikke bestemme meg for en nyttårmeny! Søren også, for den må planlegges helst i kveld for julereising gjør saken litt komplisert. Oppdatering angående den svarte italienske risen. Den var nydelig, men veldig spesiell i smaken. Vet ikke helt hva jeg hadde forventet at den skulle smake, kanskje mer "risaktig", men den var mindre søt og med en mer fermentert ettersmak (= litt muggent, råttent høy ), klart mer gressaktig, men ikke helt som vanlig villris heller. Brukte den i en rødvinsrisotto og må si at den så helt fantastisk ut, nesten svart og veldig blank. Nydelig til rosastekt andebryst og grønne bønner. Neste gang har jeg planer om å tilberede den mer naturell så egensmaken kommer bedre frem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 17. desember 2007 Forfatter #1600 Del Skrevet 17. desember 2007 Jeg fraskriver meg ansvaret for eventuelle skuffelser! Ingen grunn til å frykte represalier, det ble veldig godt. Oppdatering angående den svarte italienske risen. Den var nydelig, men veldig spesiell i smaken. Vet ikke helt hva jeg hadde forventet at den skulle smake, kanskje mer "risaktig", men den var mindre søt og med en mer fermentert ettersmak (= litt muggent, råttent høy ), klart mer gressaktig, men ikke helt som vanlig villris heller. Brukte den i en rødvinsrisotto og må si at den så helt fantastisk ut, nesten svart og veldig blank. Nydelig til rosastekt andebryst og grønne bønner. Neste gang har jeg planer om å tilberede den mer naturell så egensmaken kommer bedre frem. Takk for rapport, høres ut til å være verdt et forsøk, om jeg noensinne snubler over det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå