Gjest Eurydike Skrevet 4. desember 2007 #1521 Del Skrevet 4. desember 2007 Grunnen til at det heter belugalinser er nok at det ligner på kaviaren fra belugastøren, den som er verdens dyreste kaviar. Sa etymologifreaken. Det trodde jeg var innlysende. Sa matvraket. Samme her - det var også det jeg mente med kommentaren tidligere her om at navnet alene gir en lyst til å prøve disse linsene. Ellers kalles jo også Puy-linser ofte "poor man's caviar" - jeg har innbilt meg at det også har noe med smaken å gjøre, i tillegg til utseendet, selvsagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 4. desember 2007 #1522 Del Skrevet 4. desember 2007 Ellers kalles jo også Puy-linser ofte "poor man's caviar" - jeg har innbilt meg at det også har noe med smaken å gjøre, i tillegg til utseendet, selvsagt. Jeg synes ikke linser smaker det minste som kaviar, så jeg tror nok det har mest med utseendet å gjøre. Men jeg tror nok at man kan kanskje anrette belugalinser som kaviar, for eksempel på en blini med en dært creme fraiche og gressløk... hm... (jeg driver egentlig å planlegger en litt eksklusiv nyttårsmiddag for det blir nok bare meg og samboeren, men det er fullt mulig jeg går for ekte kaviar ja....) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 5. desember 2007 #1523 Del Skrevet 5. desember 2007 Hihihi, trodde det bare jeg var jeg som drev på med slikt jeg! Ååå, jeg har hatt noen opplevelser på kinesiske og japanske supermarkeder, må nesten dras ut med tvang. Heldigvis begrenser handlingen seg av naturlige årsaker Belugalinser ja, det minner meg på at jeg har en oppskrift et sted som jeg lenge har tenkt på å prøve. Må bare se om jeg finner oppskriften igjen. Så fint å se at vi er flere! Salsera og onyx: Jeg tror nesten jeg må skrive ut denne siden til mannen min, slik at han skjønner at jeg ikke er så sær som han skal ha det til når jeg insisterer på å handle mat på ferie. Han begynner å bli vant til det nå, men ansiktsuttrykket hans første gang vi var på ferie sammen var ubetalelig. Etterhvert tror jeg han har innsett at det tross alt er mer interessant å være med på matbutikker enn klesbutikker, så han har vel konkludert med at det ikke er så ille. Det er uten tvil mye morsommere å handle mat enn vanlige souvernirer, hva man skal kjøleskapsmagneter og denslags dill har jeg aldri skjønt. Og rare blikk i sikkerhetskontrollen høres kjent ut. Det høres akkurat ut som oss! hahaha, å handle klær og souvernirer er jo dønn kjedelig! mat er gøy og helt klart viktig kultur, og det er jo så spennende å se hva folk spiser. Kinesiske og japanske supermarkeder er en utfordring, jeg aner jo ikke hva de forskjellige tingene er. Og hva kan vel være mer spennende enn å gå i en butikk som har verdens dyreste frukt? Seriøst, 70 nok for en appelsin og tusenvis for en perfekt melon... sært sært... Jeg har ofte hatt interessante samtaler med butikkansatte og andre kunder i forskjellige land. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. desember 2007 #1524 Del Skrevet 5. desember 2007 Jeg har ofte hatt interessante samtaler med butikkansatte og andre kunder i forskjellige land. Jeg også, spesielt i kinesiske butikker der ingen snakker engelsk blir samtalene meget interessante. Jeg må jo studere alt nøye selv om jeg ikke skjønner et ord, og alle vil jo gjerne hjelpe meg med å forstå hva det er. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 5. desember 2007 Forfatter #1525 Del Skrevet 5. desember 2007 Samme her - det var også det jeg mente med kommentaren tidligere her om at navnet alene gir en lyst til å prøve disse linsene.Skjønte det. For øvrig har jeg glemt å fortelle at jordskokksausen og andemiddagen ble veldig god, så takk for alle innspill. Endte opp med hasselbackpoteter (mannens verk, lurer på om han snart har gjort seg fortjent til souschef-tittel), jordskokksaus, sopp- og spinatblanding og gulrotterninger "glasert" med ripsgelé. Jeg har ofte hatt interessante samtaler med butikkansatte og andre kunder i forskjellige land. For ikke å snakke om kelnere! Jeg også, spesielt i kinesiske butikker der ingen snakker engelsk blir samtalene meget interessante. Jeg må jo studere alt nøye selv om jeg ikke skjønner et ord, og alle vil jo gjerne hjelpe meg med å forstå hva det er. Jeg mistenker at det finnes en del ting i kinesiske butikker jeg helst ikke vil vite hva er. Bortsett fra det står Kina høyt på listen over land jeg har lyst til å besøke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 5. desember 2007 #1526 Del Skrevet 5. desember 2007 Jeg mistenker at det finnes en del ting i kinesiske butikker jeg helst ikke vil vite hva er. Bortsett fra det står Kina høyt på listen over land jeg har lyst til å besøke. For ikke å snakke om alt det du får på resturanter.... Jeg kan fortelle at manet er en heller uinteressant opplevelse og at den berømte abalonen har konsistens og smak som viskelær. Generelt er det mye god mat (så lenge du styrer unna turistfeller), minner overhodet ikke om noe du får på kinaresturant i Norge eller andre vestlige land. Bare vær obs på at kinesisk mat faktisk ikke er spsielt magert, så legg inn mange turer med seightseeing til fots;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 5. desember 2007 #1527 Del Skrevet 5. desember 2007 Jeg trodde det var helt vanlig å handle mat når man er på ferie Jeg har i hvert fall gjort det bestandig. Har hatt med meg mye rart av både kjøkkenredskaper og matvarer. Har også hatt mange artige diskusjoner med butikkinnehavere, kelnere og kokker som gjerne delte oppskrifter og erfaringer. De blir veldig glad på for eksempel greske restauranter når man vet hva det som står på menyen er, og kan fortelle at man har laget det mange ganger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 7. desember 2007 #1528 Del Skrevet 7. desember 2007 For øvrig har jeg glemt å fortelle at jordskokksausen og andemiddagen ble veldig god, så takk for alle innspill. Endte opp med hasselbackpoteter (mannens verk, lurer på om han snart har gjort seg fortjent til souschef-tittel), jordskokksaus, sopp- og spinatblanding og gulrotterninger "glasert" med ripsgelé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 7. desember 2007 #1529 Del Skrevet 7. desember 2007 Ok, jeg har impulsshoppet italiensk svart ris, riso venere nero, noen som har vært borti det? Forslag til tilberedning? Jeg burde kanskje spurt i mat&drikke forumet, men sjansen er vel større for å få et interessant svar her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 8. desember 2007 #1530 Del Skrevet 8. desember 2007 Ok, jeg har impulsshoppet italiensk svart ris, riso venere nero, noen som har vært borti det? Forslag til tilberedning? Jeg burde kanskje spurt i mat&drikke forumet, men sjansen er vel større for å få et interessant svar her. Er det sånn ordentlig svart ris eller blekksprutfarget svart ris du har kjøpt? Hva med denne salaten fra Nigella? Har smaket den med vanlig ris et sted, og den var god. Riktig nok står det kinesisk svart ris der, men den spektakulære effekten blir den samme. Kanskje mer sommermat, men deilig til lunsj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 8. desember 2007 #1531 Del Skrevet 8. desember 2007 Det er ekte svart ris ja. Visstnok dyrket frem ved å krysse med kinesisk svart ris, og den dyrkes visstnok bare i Podalen i italia. Overraskende vanskelig å finne oppskrifter, så idag blir lager jeg rødvinsrisotto av den og serverer med andebryst. Nå må jeg pønske ut noen grønnsaker som kan passe til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #1532 Del Skrevet 10. desember 2007 Jeg trodde det var helt vanlig å handle mat når man er på ferie Jeg synes jo det er helt normal atferd, men det tok litt tid å overbevise mannen. Det er ekte svart ris ja. Visstnok dyrket frem ved å krysse med kinesisk svart ris, og den dyrkes visstnok bare i Podalen i italia. Overraskende vanskelig å finne oppskrifter, så idag blir lager jeg rødvinsrisotto av den og serverer med andebryst. Nå må jeg pønske ut noen grønnsaker som kan passe til. Jeg har ikke vært borti svart ris, men det høres veldig spennende ut. Ble det bra? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #1533 Del Skrevet 10. desember 2007 I går kom jeg meg endelig til å prøve den nye kjøkkenmaskinen. Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift fra Leith's Cookery Bible, mekket litt på den og endte opp med brød laget på en blanding av grov og fin sammalt hvete, hvetemel, sesamfrø, pinjekjerner og solsikkefrø. Dessuten erstattet jeg olivenoljen som skulle brukes med valnøttolje, og det ga en helt nydelig smak. Alt i alt ble jeg veldig fornøyd med resultatet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 10. desember 2007 #1534 Del Skrevet 10. desember 2007 Jeg synes jo det er helt normal atferd, men det tok litt tid å overbevise mannen. Nemlig. Det er også min erfaring. Det brødet høres nydelig ut! Hos meg er det et før og kjøkkenmaskinen når det gjelder brødbaking. jeg har alltid vært en samvittighetsfull elter, men elting i kjøkkenmaskin gir et helt annet resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 10. desember 2007 #1535 Del Skrevet 10. desember 2007 Så spennende med pinjekjerner i brød, det har jeg ikke prøvd før. Ble det bra synes du? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. desember 2007 #1536 Del Skrevet 10. desember 2007 *Brødimponert* Ang. pinjekjerner: I kokeboken fra Åpent bakeri er det en oppskrift på speltbrød med pinjekjerner. Ellers tar jeg med meg tipset om valnøttolje i brød med nøttekjerner - jeg har en flaske i skapet. Får idéer om litt grovt brød her med nøtter og kanskje litt tørket frukt, som ostetilbehør... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #1537 Del Skrevet 10. desember 2007 Det brødet høres nydelig ut! Hos meg er det et før og kjøkkenmaskinen når det gjelder brødbaking. jeg har alltid vært en samvittighetsfull elter, men elting i kjøkkenmaskin gir et helt annet resultat. Erklært bakehater som jeg er, jeg tok meg i å tenke "Jøss, det er jo ingen sak å bake brød" igår. Så spennende med pinjekjerner i brød, det har jeg ikke prøvd før. Ble det bra synes du?Jeg synes det ble veldig bra. Det sto ikke i oppskriften, men jeg fikk idéen da jeg ransaket skuffer og skap etter noe som kunne brukes. *Brødimponert* Ang. pinjekjerner: I kokeboken fra Åpent bakeri er det en oppskrift på speltbrød med pinjekjerner. Ellers tar jeg med meg tipset om valnøttolje i brød med nøttekjerner - jeg har en flaske i skapet. Får idéer om litt grovt brød her med nøtter og kanskje litt tørket frukt, som ostetilbehør... Jeg ble faktisk overrasket over at smaken av oljen kom såpass tydelig frem - veldig godt! Nøtter og tørket frukt i brød er kjempegodt, synes jeg, både til ost og til paté og liknende. Vil gjerne høre om det hvis du prøver. *i siget* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. desember 2007 #1538 Del Skrevet 10. desember 2007 Oi, siget ditt smitter! Har du forresten sett denne? http://www.dinmat.no/ Ny norsk matside. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. desember 2007 Forfatter #1539 Del Skrevet 10. desember 2007 Oi, siget ditt smitter! Har ikke sett den matsiden, nei. Må sjekkes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 10. desember 2007 #1540 Del Skrevet 10. desember 2007 (endret) Jeg har ikke sett detaljert på siden selv foreløpig, men leste litt nå på Brød, kaker og bakst - for anledningen - og det så veldig lovende ut! Har en anelse om at en av opphavskvinnene bak mange av oppskriftene er en dyktig og kreativ matskribent jeg har lest mye bra fra tidligere. Endret 10. desember 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå