Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Hm, kanskje frese sopp, og så tilsette litt spinat i siste øyeblikk kunne være en idé? Jeg må bare komme meg over spinatnevrosene mine; jeg står nemlig og fingransker omtrent hvert eneste blad i tilfelle jord/insekter/whatever, derfor blir det sjelden til at jeg gidder. :sjenert:

Løsningen er å "bade" spinaten i vasken i to-tre vann, for så å kjøre den i salatsentrifuge. Sand i spinaten er IKKE godt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurydike
Løsningen er å "bade" spinaten i vasken i to-tre vann, for så å kjøre den i salatsentrifuge. Sand i spinaten er IKKE godt....

Det gjør jeg også - det er ofte litt av en jobb.

Spinat/stekt soppblanding til anden hørtes veldig godt ut! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten ser jeg at jeg glemte å kommentere vinen i forrige innlegg. Jeg har stort sett brukt den som "meditasjonsvin", den er utrolig god som den er, men jeg ser for meg at den er super til and eller vilt (med tanke på at den er fyldig med en anelse sødme). Jeg mener at jeg har hatt den til mat også, men teflonhjernen min nekter å meddele hva slags for øyeblikket. :lete:

Jeg kan kanskje skyt inn her at den vinen er utmerket følge til lamm. feks. lammefileter, steik ... :)

Ikke noe problem å finne en anledning, med andre ord. :sjarmor:

Man må ikke ha mat ved siden av for å nyte den.

Meditasjonsvin var et foll uttrykk. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan kanskje skyt inn her at den vinen er utmerket følge til lamm. feks. lammefileter, steik ... :)
Det demret det for meg etterhvert, ja:;)
Jeg kan forresten ikke forestille meg at den vil være direkte motbydelig til lam heller.
Men jeg kan fremdeles ikke huske hva slags mat jeg faktisk har brukt den til. :forvirret:

I dag skal jeg gjøre et mateksperiment; jeg skal lage lammegryte med rødvin og diverse grønnsaker og de før nevnte "dumplingene". Litt skeptisk til bruken av talg, men blir de fæle får jeg heller kaste dem og bare spise selve stuingen. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og blir det bra så vil jeg ha oppskriften, for jeg har jo ca en gang i året talg som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike
I dag skal jeg gjøre et mateksperiment; jeg skal lage lammegryte med rødvin og diverse grønnsaker og de før nevnte "dumplingene". Litt skeptisk til bruken av talg, men blir de fæle får jeg heller kaste dem og bare spise selve stuingen. :fnise:

Tssj - hvis blir de uspiselige, så gir du dem bare til småfuglene, vel! :fnise: God talgfråtsing!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men jeg må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på hva de ellers sier, når de kan komme opp med et ord som "talgfråtsing". :sprettoy::fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ellers likte jeg denne: "We would like to remind our American tourist friends that you are almost certainly talking too loudly." :fnise:
:jepp:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Og blir det bra så vil jeg ha oppskriften, for jeg har jo ca en gang i året talg som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med...
Vet ikke helt hva jeg skal konkludere med når det gjelder dumplingene; på plussiden ble de overraskende luftige og lekre, jeg hadde fryktet at de skulle bli tyngre; på minussiden var der en umiskjennelig ettersmak av talg. Mulig det hadde vært en idé å tilsette litt hakkede urter, det har jeg sett i mange oppskrifter, og det kunne nok gitt en litt friskere smak. Jeg har litt talg igjen i fryseren, så jeg kommer nok til å prøve igjen, men da med litt urter, for bollene var for så vidt gode. Jeg brukte dumplingoppskriften herfra.

Selve stuingen var veldig god. Jeg brukte lammeskiver som jeg delte i mindre biter, gulrot, purre, sellerirot og løk. Brunet kjøttet for seg, surret grønnsakene i litt smør i en annen kjele, før jeg drysset på bittelitt mel og spedde med lammekraft og rødvin. Smakte til med salt, pepper, timian og engelsk sennep, før jeg tilsatte kjøttet og satte det hele i ovnen med lokk på. Etter 1t45min hadde jeg i bollene og stekte det hele i en drøy halvtime. Endte opp med supermørt kjøtt i en fyldig og smakfull saus. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av en eller annen grunn leste jeg først "tang", og var veldig spent på hva slags tang du skulle bruke og til hva. :fnise:

Men det spørsmålet har jeg visst ikke mer, så jeg får bare ønske deg en fin helg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, både talg og tang er vel mat for spesielt interesserte, så det var kanskje ikke så feil tenkt likevel. ;)

Ha en fin helg du også, salsera! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som en klassisk og god stuing av lam, og gode dumplings må jo i såfall være med på å gjøre den til noe spesielt. Er spent på å høre hvordan resultatet fra neste runde blir, for litt for mye talg-smak høres i utgangspunktet ikke spesielt fristende ut!

God helg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...