Fakse Skrevet 28. november 2007 #1481 Del Skrevet 28. november 2007 Hm, kanskje frese sopp, og så tilsette litt spinat i siste øyeblikk kunne være en idé? Jeg må bare komme meg over spinatnevrosene mine; jeg står nemlig og fingransker omtrent hvert eneste blad i tilfelle jord/insekter/whatever, derfor blir det sjelden til at jeg gidder. Løsningen er å "bade" spinaten i vasken i to-tre vann, for så å kjøre den i salatsentrifuge. Sand i spinaten er IKKE godt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 28. november 2007 #1482 Del Skrevet 28. november 2007 Løsningen er å "bade" spinaten i vasken i to-tre vann, for så å kjøre den i salatsentrifuge. Sand i spinaten er IKKE godt.... Det gjør jeg også - det er ofte litt av en jobb. Spinat/stekt soppblanding til anden hørtes veldig godt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 28. november 2007 Forfatter #1483 Del Skrevet 28. november 2007 Jeg har ikke salatsentrifuge, men å bade spinaten høres lurt ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 28. november 2007 #1484 Del Skrevet 28. november 2007 Forresten ser jeg at jeg glemte å kommentere vinen i forrige innlegg. Jeg har stort sett brukt den som "meditasjonsvin", den er utrolig god som den er, men jeg ser for meg at den er super til and eller vilt (med tanke på at den er fyldig med en anelse sødme). Jeg mener at jeg har hatt den til mat også, men teflonhjernen min nekter å meddele hva slags for øyeblikket. Jeg kan kanskje skyt inn her at den vinen er utmerket følge til lamm. feks. lammefileter, steik ... Ikke noe problem å finne en anledning, med andre ord. Man må ikke ha mat ved siden av for å nyte den. Meditasjonsvin var et foll uttrykk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1485 Del Skrevet 29. november 2007 Jeg kan kanskje skyt inn her at den vinen er utmerket følge til lamm. feks. lammefileter, steik ... Det demret det for meg etterhvert, ja:Jeg kan forresten ikke forestille meg at den vil være direkte motbydelig til lam heller. Men jeg kan fremdeles ikke huske hva slags mat jeg faktisk har brukt den til. I dag skal jeg gjøre et mateksperiment; jeg skal lage lammegryte med rødvin og diverse grønnsaker og de før nevnte "dumplingene". Litt skeptisk til bruken av talg, men blir de fæle får jeg heller kaste dem og bare spise selve stuingen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 29. november 2007 #1486 Del Skrevet 29. november 2007 Og blir det bra så vil jeg ha oppskriften, for jeg har jo ca en gang i året talg som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2007 #1487 Del Skrevet 29. november 2007 I dag skal jeg gjøre et mateksperiment; jeg skal lage lammegryte med rødvin og diverse grønnsaker og de før nevnte "dumplingene". Litt skeptisk til bruken av talg, men blir de fæle får jeg heller kaste dem og bare spise selve stuingen. Tssj - hvis blir de uspiselige, så gir du dem bare til småfuglene, vel! God talgfråtsing! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1488 Del Skrevet 29. november 2007 Fakse: Rapport kommer! Eurydike: Talgfråtsing - si meg, prøver du å ta motet helt fra meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2007 #1489 Del Skrevet 29. november 2007 Beklager så mye! Når jeg plutselig hørte ordet "talgfråtsing" ferdig formulert i hodet, måtte jeg dessverre bare bruke det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1490 Del Skrevet 29. november 2007 Du vet at stemmer i hodet som regel er et dårlig tegn? *bekymret* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2007 #1491 Del Skrevet 29. november 2007 Vel, det slo meg også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1492 Del Skrevet 29. november 2007 Men jeg må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på hva de ellers sier, når de kan komme opp med et ord som "talgfråtsing". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2007 #1493 Del Skrevet 29. november 2007 Ja, man kan jo lure. Du skulle bare visst hvordan det egentlig er å være meg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1494 Del Skrevet 29. november 2007 Neeei! :gråte: Snakk om å være hårsåre! Ingenting sier "Jeg er i London" like mye som den stemmen over høytaleren. Men disse var jo en fin trøst, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2007 #1495 Del Skrevet 29. november 2007 Uffda! Ellers likte jeg denne: "We would like to remind our American tourist friends that you are almost certainly talking too loudly." Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2007 Forfatter #1496 Del Skrevet 29. november 2007 Ellers likte jeg denne: "We would like to remind our American tourist friends that you are almost certainly talking too loudly." Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. november 2007 Forfatter #1497 Del Skrevet 30. november 2007 Og blir det bra så vil jeg ha oppskriften, for jeg har jo ca en gang i året talg som jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre med...Vet ikke helt hva jeg skal konkludere med når det gjelder dumplingene; på plussiden ble de overraskende luftige og lekre, jeg hadde fryktet at de skulle bli tyngre; på minussiden var der en umiskjennelig ettersmak av talg. Mulig det hadde vært en idé å tilsette litt hakkede urter, det har jeg sett i mange oppskrifter, og det kunne nok gitt en litt friskere smak. Jeg har litt talg igjen i fryseren, så jeg kommer nok til å prøve igjen, men da med litt urter, for bollene var for så vidt gode. Jeg brukte dumplingoppskriften herfra. Selve stuingen var veldig god. Jeg brukte lammeskiver som jeg delte i mindre biter, gulrot, purre, sellerirot og løk. Brunet kjøttet for seg, surret grønnsakene i litt smør i en annen kjele, før jeg drysset på bittelitt mel og spedde med lammekraft og rødvin. Smakte til med salt, pepper, timian og engelsk sennep, før jeg tilsatte kjøttet og satte det hele i ovnen med lokk på. Etter 1t45min hadde jeg i bollene og stekte det hele i en drøy halvtime. Endte opp med supermørt kjøtt i en fyldig og smakfull saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 30. november 2007 #1498 Del Skrevet 30. november 2007 Av en eller annen grunn leste jeg først "tang", og var veldig spent på hva slags tang du skulle bruke og til hva. Men det spørsmålet har jeg visst ikke mer, så jeg får bare ønske deg en fin helg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. november 2007 Forfatter #1499 Del Skrevet 30. november 2007 Tja, både talg og tang er vel mat for spesielt interesserte, så det var kanskje ikke så feil tenkt likevel. Ha en fin helg du også, salsera! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. november 2007 #1500 Del Skrevet 30. november 2007 Høres ut som en klassisk og god stuing av lam, og gode dumplings må jo i såfall være med på å gjøre den til noe spesielt. Er spent på å høre hvordan resultatet fra neste runde blir, for litt for mye talg-smak høres i utgangspunktet ikke spesielt fristende ut! God helg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå