salsera Skrevet 18. oktober 2007 #981 Del Skrevet 18. oktober 2007 Det er ikke så leng siden jeg har spist frokost, men nå blir jeg jo nesten sulten igjen. Da må jeg prøve meg på noen byggryneksperimenter snart. 20-25 minutters koketid høres bra ut. da må jeg bare bestemme meg for hvilken variant jeg vil prøve. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #982 Del Skrevet 18. oktober 2007 Bra dere holder litt liv i dagboken min når jeg selv ikke gidder. Gadd ikke slå på PC'en i hele går kveld, men slappet av med vekselsvis BBC Food og Kurt Aust. Jeg bor på hotell denne uken. Etter en liten runde med dagbokoppdateringer gikk det plutselig opp for meg at du er her i byen. Jeg har forresten laget risotto av byggryn med tørkede traktkantareller og steinsopp flere ganger, og synes det er en knallgod smakskombinasjon. Lager du den ellers helt som vanlig risotto? Har du noe til, eller spiser du det som egen rett? Apropos byggryn kjøpte jeg en veldig god "suppemiks" sist vi var i England; to typer byggryn, gule erter, grønne erter og røde linser. Smakte veldig godt, og ser så lekkert ut i posen. Går selvfølgelig an å lage samme blandingen selv, tror jeg må lage en krukke når vi har spist opp den vi har. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #983 Del Skrevet 18. oktober 2007 Det er ikke så leng siden jeg har spist frokost, men nå blir jeg jo nesten sulten igjen. Et ikke ukjent fenomen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #984 Del Skrevet 18. oktober 2007 Hei Nilma! Føler stadig at jeg spammer boken din litt - fint at du tar det pent! Lager du den ellers helt som vanlig risotto? Har du noe til, eller spiser du det som egen rett? Ja, ellers helt vanlig med surring av løk/hvitløk, hvitvinsskvett, spe med kraft/bløtevann fra soppen og røre, og parmesan tilslutt. Pleier å finhakke den bløtlagte soppen og ha den i tidlig i prosessen. Jeg har brukt denne type risotto som tilbehør til stekt kylling og lam, hvis jeg ikke husker feil. Jeg har forresten spist frokost på utekafé i dag (!) - rakk det såvidt i et lite solstreif mellom to byger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #985 Del Skrevet 18. oktober 2007 Bare "spam" i vei, du! Tror jeg må prøve "risotto" av byggryn en dag. Kanskje til ovnsstekte grønnsaker, burde ikke det kunne funke? Høres i hvert fall godt ut i hodet mitt. Utekafé... *sukk* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #986 Del Skrevet 18. oktober 2007 Tror jeg må prøve "risotto" av byggryn en dag. Kanskje til ovnsstekte grønnsaker, burde ikke det kunne funke? Høres i hvert fall godt ut i hodet mitt. Utekafé... *sukk* Ovnsstekte grønnsaker til byggrynsrisotto høres absolutt godt ut! Jeg pleier jo også lage salat av byggryn med grillede grønnsaker. Når det gjelder utekaféfrokosten (ingen overdreven orddeling her, nei! ), så kan jeg opplyse om at det kom en gruppe turister forbi mens jeg spiste, og de så forskrekket på meg alle som én! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #987 Del Skrevet 18. oktober 2007 Når det gjelder utekaféfrokosten (ingen overdreven orddeling her, nei! ), så kan jeg opplyse om at det kom en gruppe turister forbi mens jeg spiste, og de så forskrekket på meg alle som én! For øvrig er det bra at mannen kommer hjem i kveld, sånn at han kan få litt skikk på meg. Jeg kjenner nå at det ikke var noen god idé å være opp til klokka var nesten 2 i natt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #988 Del Skrevet 18. oktober 2007 ...og selvfølgelig resulterte ovennevnte natterangling i at jeg svimte av på sofaen og nå svimer rundt i ørska. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #989 Del Skrevet 18. oktober 2007 Du er verre enn meg jo! Jeg la meg nemlig allerede kl 0100 i natt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #990 Del Skrevet 18. oktober 2007 Du verden Eurydike, du er jo rene A-mennesket. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #991 Del Skrevet 18. oktober 2007 Jeg har forresten fått 1 kg jordskokker her! Det er nok til å lage en diger form med fløtegratinerte (Jamie Oliver-oppskrift, med parmesan og hvitløk i). Lurte på å kombinere den med feks hjort (?), og har begynt å fundere på øvrig tilbehør. Forslag tas imot med takk! (ikke rødbeter og aspargesbønner, for det hadde vi til jordskokksaus og lam forrige helg ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 18. oktober 2007 #992 Del Skrevet 18. oktober 2007 Det begynner å bli en viss fare for en eller to byggrynsmiddager neste uke. Bruker du noen dressing til den salaten med grillede grønnsaker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #993 Del Skrevet 18. oktober 2007 (endret) Bruker du noen dressing til den salaten med grillede grønnsaker? Spør du meg? Extra virgin olivenolje, sitron, litt rå hvitløk, salt, pepper og en god bunt basilikum (evt blandet med bladpersille) som kjøres til en pestoliknende masse i stavmikser. Det er lurt fordi det smaker godt, selvsagt, men også fordi grønnfargen frisker opp de ellers gråbrune byggrynene. PS: Godt med ristede pinjekjerner også i en sånn salat. Endret 18. oktober 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 18. oktober 2007 #994 Del Skrevet 18. oktober 2007 Ja, jeg spurte deg. Du er på en måte blitt byggrynseksperten her inne. Det høres veldig godt ut og tilfeldigvis kjøpte jeg også basilikum i dag. Jeg bør visst sette meg ned og planlegge ukemenyen i kveld, det er så mye jeg har lyst på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #995 Del Skrevet 18. oktober 2007 Jeg liker å innbille meg at jeg er et relativt fordomsfritt menneske (disclaimer: Jeg brukte relativt for å forbeholde meg retten til i all fremtid å ha fordommer mot mennesker som stemmer FrP, har fostertickere eller spiser frossen fiskegrateng). Derfor prøver jeg hardt å jobbe med meg selv for å redusere egne fordommer overfor amerikanere som gruppe; jeg mener, alle kan jo ikke være våpengale, überreligiøse og/eller totalt ignorante om verden rundt seg? Vel, jeg er altså medlem på et forum der de fleste er briter eller amerikanere. Det er et lukket forum, så det består stort sett av oppegående, relativt velutdannede mennesker. I dag ble det diskutert om det var riktig å gi prevensjonsmidler til ungdommer, uten foreldrenes viten, og det er her jeg kjenner fordommene mine kommer tilbake med full styrke. For eksempel ble det hevdet at det er langt bedre at en 14-åring blir gravid og adopterer bort barnet, heller enn at hun får p-piller uten foreldrenes samtykke. Flere hadde motsatt seg at barna deres fikk seksualundervisning i skolen, for det er foreldrenes oppgave, må vite. At det sannsynligvis resulterer i tidlig seksuell debut, kjønnsykdommer og tenåringsgraviditeter hos dem som ikke har oppegående foreldre er da helt underordnet det overordnede prinsippet om at det offentlige ikke må blande seg inn i deres liv på noe område. Det var en helt fascinerende debatt, og jeg kjenner at jeg er glad jeg lever i "den siste kommuniststat" - den slags ekstrem individualisme skremmer meg, rett og slett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 18. oktober 2007 Forfatter #996 Del Skrevet 18. oktober 2007 Jeg har forresten fått 1 kg jordskokker her! Det er nok til å lage en diger form med fløtegratinerte (Jamie Oliver-oppskrift, med parmesan og hvitløk i). Lurte på å kombinere den med feks hjort (?), og har begynt å fundere på øvrig tilbehør. Forslag tas imot med takk! (ikke rødbeter og aspargesbønner, for det hadde vi til jordskokksaus og lam forrige helg ). Vil også ha jordskokker! Men jeg har ikke sett det i butikkene her på lenge. Til den gratengen du nevner (som for øvrig høres nydelig ut), tror jeg kanskje at jeg ville foretrukket noe annet enn vilt (lam?). Nå må det sies at jeg er ekstremt konservativ når det gjelder vilt, der foretrekker jeg "norske" smaker, og synes til og med hvitløk blir i overkant eksotisk. Men hjort har jo ganske mild viltsmak, så det kan sikkert funke (er nok som sagt bare jeg som er i overkant konservativ på det området). Tilbehør ellers, tja, jeg regner med at den gratengen er ganske mektig, så jeg tror jeg ville gått for noe enkelt og grønt, type dampet brokkoli eller brekkbønner. Saus til fløtegratinert mat synes jeg ofte blir "too much", så det lurer jeg rett og slett på om jeg ville sløyfet. Jeg bare slenger ut noen tanker her, altså, har ikke rukket å tenke så nøye gjennom det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 18. oktober 2007 #997 Del Skrevet 18. oktober 2007 Jeg har forresten fått 1 kg jordskokker her! Det er nok til å lage en diger form med fløtegratinerte (Jamie Oliver-oppskrift, med parmesan og hvitløk i). Lurte på å kombinere den med feks hjort (?), og har begynt å fundere på øvrig tilbehør. Forslag tas imot med takk! (ikke rødbeter og aspargesbønner, for det hadde vi til jordskokksaus og lam forrige helg ). Som sagt ser leverandøren din ut til å være veldig forskjellig fra min. Vi fikk grønnsaker i går, og vi fikk massevis av bananer (igjen!), men ingen kålrot (har snakket med min kjære, nemlig ). Jordskokker har vi ikke spist på kjempelenge, da de som er til salgs i butikken vi handler kommer fra Israel, og de er dessuten vanligvis litt myke (=gamle). Og vi kan bare drømme om å få det i grønnsakskassen. Jeg er allikevel veldig fornøyd med abonnementet, altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 18. oktober 2007 #998 Del Skrevet 18. oktober 2007 Til den gratengen du nevner (som for øvrig høres nydelig ut), tror jeg kanskje at jeg ville foretrukket noe annet enn vilt (lam?). Nå må det sies at jeg er ekstremt konservativ når det gjelder vilt, der foretrekker jeg "norske" smaker, og synes til og med hvitløk blir i overkant eksotisk. Men hjort har jo ganske mild viltsmak, så det kan sikkert funke (er nok som sagt bare jeg som er i overkant konservativ på det området). Tilbehør ellers, tja, jeg regner med at den gratengen er ganske mektig, så jeg tror jeg ville gått for noe enkelt og grønt, type dampet brokkoli eller brekkbønner. Saus til fløtegratinert mat synes jeg ofte blir "too much", så det lurer jeg rett og slett på om jeg ville sløyfet. Jeg bare slenger ut noen tanker her, altså, har ikke rukket å tenke så nøye gjennom det. Helt enig både når det gjelder hvitløk og vilt (selv om jeg tror at akkurat den gratengen vil passe bra), grønne grønnsaker, og ingen saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 18. oktober 2007 #999 Del Skrevet 18. oktober 2007 Hmmm...kanskje jeg må skaffe meg jordskokk i hagen. Og kanskje snakke litt med min venn den økologiske bonden for å høre om de tilfeldigvis produserte noe jordskokk i år... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 18. oktober 2007 #1000 Del Skrevet 18. oktober 2007 Takk for jordskokkinnspill! Enig at det ville passet bra med lam, men det hadde vi (med jordskokksaus) nå på søndag... Og så var det så mye fint hjortekjøtt i butikken i dag. *luksusproblemer* Ellers tenker jeg i retning stekt sopp (godt til både jordskokk og vilt), pluss en grønn grønnsak som dere sier. Rosenkål kunne jeg ha lyst på, men det kræsjer muligens litt med fløte/parmesan etc? Eller kanskje ikke? Spinat er også en mulighet. I tillegg har jeg i løpet av kvelden fått litt fløtekvaler (gikk litt berserk i ostedisken igjen i dag), så kanskje jordskokkene skal glaseres eller ovnsbakes i stedet? Vel, nok høyttenking i Nilmas bok! (Forresten, bada: vi fikk også en diiiger kålrabi i dag, hvis det kan glede deg! ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå