Nilma Skrevet 29. august 2007 Forfatter #701 Del Skrevet 29. august 2007 Akkurat kommet hjem fra sesongens første trening. Sliten, men ikke så ille som jeg hadde fryktet. Spørs riktignok hva jeg sier i morgen tidlig, ikke sikkert jeg er like peppy da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 30. august 2007 #702 Del Skrevet 30. august 2007 Takk for linken til Seasoned Pioneers! (Vel, det var jo ikke meg du ga den til, men jeg takker allikevel. ) Jeg har nettopp bestilt en hel masse derfra, og dessuten sendt linken til søsteren min som også har dilla på indisk mat for tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. august 2007 Forfatter #703 Del Skrevet 30. august 2007 Bare hyggelig! Jeg synes det er en super side; stort utvalg, lav porto og, såvidt jeg husker, rask levering. Hva bestilte du da? *nysgjerrig* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 30. august 2007 #704 Del Skrevet 30. august 2007 Det er en virkelig super side, og det ser ut til at alle produktene deres er av veldig god kvalitet. Dessuten er de pakket i ugjennomsiktig emballasje - det irriterer meg alltid å se krydder i klar plast, man vet jo aldri om de har vært utsatt for mye sollys og dermed mistet litt smak. Jeg kjøpte bare indiske krydder i denne omgangen: Hel økologisk og malt spisskummen, asafoetida (den jeg kjøpte i Paris viste seg å være "best før november 2006" ), ajowan, amchoor (malt, tørket mango), curryblader, og økologisk svart pepper. Nå angrer jeg litt på at jeg kjøpte krydder i Paris - alt jeg kjøpte der finnes også på denne siden. Jeg ville holde meg under 200 kroners-grensen, så resten får vente til senere. Jeg har også tenkt å bestille garam masala derfra. Jeg laget det selv i vinter etter oppskrift fra Madhur Jaffrey, men nå begynner det å bli tomt. Deres gm ligner på den jeg laget, og er sikkert minst like bra. Dessuten har jeg lyst til å bestille nord-afrikanske krydder, og jeg tror jeg generelt kommer til å bestille derfra når vi går tom for krydder. Jeg har også lyst til å prøve ferdigsausene deres - jeg er faktisk en stor fan av ferdigmat. Det er allikevel noe vi aldri kjøper, men det er bare fordi det ikke finnes noe som er av god kvalitet på markedet. Vi prøvde curry fra SaritaS i vinter, men den var litt skuffende - tam og smakløs. Muligens fordi den er ment å skulle være tilpasset norske ganer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. august 2007 Forfatter #705 Del Skrevet 30. august 2007 Det er en virkelig super side, og det ser ut til at alle produktene deres er av veldig god kvalitet. Dessuten er de pakket i ugjennomsiktig emballasje - det irriterer meg alltid å se krydder i klar plast, man vet jo aldri om de har vært utsatt for mye sollys og dermed mistet litt smak.Ja, pakningene er veldig praktiske, de har i tillegg solid zip-lukning, sånn at det ikke er nødvendig å helle dem over på bokser. Og jeg har vært veldig fornøyd med kvaliteten på det jeg har kjøpt hittil. Jeg kjøpte bare indiske krydder i denne omgangen: Hel økologisk og malt spisskummen, asafoetida (den jeg kjøpte i Paris viste seg å være "best før november 2006" ), ajowan, amchoor (malt, tørket mango), curryblader, og økologisk svart pepper. Jeg bestilte også bl.a. asafoetida og curryblader for et par dager siden. Ajowan har jeg ikke vært borti før, hva bruker du den til? Jeg har også tenkt å bestille garam masala derfra. Jeg laget det selv i vinter etter oppskrift fra Madhur Jaffrey, men nå begynner det å bli tomt. Deres gm ligner på den jeg laget, og er sikkert minst like bra. Jeg har ikke prøvd den vanlige garam masalaen deres, men jeg har en kardemommemasala derfra, og den er i hvert veldig god. Jeg har også lyst til å prøve ferdigsausene deres - jeg er faktisk en stor fan av ferdigmat. Det er allikevel noe vi aldri kjøper, men det er bare fordi det ikke finnes noe som er av god kvalitet på markedet. Vi prøvde curry fra SaritaS i vinter, men den var litt skuffende - tam og smakløs. Muligens fordi den er ment å skulle være tilpasset norske ganer.Jeg prøvde å åpne siden du linket til, og fikk beskjed om at den var sperret fordi det var porno! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. august 2007 Forfatter #706 Del Skrevet 30. august 2007 Mens vi snakker om Seasoned Pioneers, i dag skal jeg forsøke å lage denne fiskesuppen med en karriblanding fra SP jeg kjøpte i England. Blandingen heter Zanzibar Curry Powder, så logikken er at den må passe utmerket i fiskesuppe fra Zanzibar (det står bare "curry powder" i oppskriften). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 30. august 2007 #707 Del Skrevet 30. august 2007 Ajowan har jeg ikke vært borti før, hva bruker du den til? Jeg vet ikke. Jeg bare husker at jeg har lest oppskrifter jeg har hatt lyst til å prøve, men som jeg har latt være fordi jeg ikke har hatt ajowan. Jeg prøvde å åpne siden du linket til, og fikk beskjed om at den var sperret fordi det var porno! Det er ikke matporno en gang, jo! Jeg har klikket på linken en gang til, og den fungerer utmerket hos meg. Mens vi snakker om Seasoned Pioneers, i dag skal jeg forsøke å lage denne fiskesuppen med en karriblanding fra SP jeg kjøpte i England. Blandingen heter Zanzibar Curry Powder, så logikken er at den må passe utmerket i fiskesuppe fra Zanzibar (det står bare "curry powder" i oppskriften). Den så veldig god ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. august 2007 #708 Del Skrevet 30. august 2007 Mens vi snakker om Seasoned Pioneers, i dag skal jeg forsøke å lage denne fiskesuppen med en karriblanding fra SP jeg kjøpte i England. Blandingen heter Zanzibar Curry Powder, så logikken er at den må passe utmerket i fiskesuppe fra Zanzibar (det står bare "curry powder" i oppskriften). Oi, takk for linken, der reddet du meg fra posesuppedøden ...Må kanskje forklare litt, for det var vel kanskje ikke helt innlysende hvordan. Sitter her og skriver meny, og mannen insisterer på fiskesuppe med fløtefiskeboller som vi har pleid å ha til middag før i verden. Har pleid å kjøpe pose med bergensk fiskesuppe, også tilsatt et beger fløtefiskeboller. Nå spiser vi aldri posemat mer, så jeg får overdose salt av dennslags (tenkte aldri før på hvor mye salt det var, rart det der..), så jeg satt akkurat og lurte på hvordan jeg skulle "vri" meg unna. Nå blir det Zanzibar-suppe med fløtefiskeboller neste uke, så blir nok både jeg og han fornøyd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. august 2007 #709 Del Skrevet 31. august 2007 Har du forresten noen ide om hvor man får kjøpt belgisk konfekt her i byen? Lageret er tomt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. august 2007 Forfatter #710 Del Skrevet 31. august 2007 Jeg vet ikke. Jeg bare husker at jeg har lest oppskrifter jeg har hatt lyst til å prøve, men som jeg har latt være fordi jeg ikke har hatt ajowan.Høres veldig kjent ut. Forresten satt jeg tilfeldigvis og leste i et Delicious i går, og der var det faktisk en oppskrift på marinert kylling, der ajowan var en av ingrediensene. Det var riktignok nærmest bare brukt som pynt, det skulle bare drysses over før servering, så jeg tviler på at det hadde den store effekten. Oi, takk for linken, der reddet du meg fra posesuppedøden ...Må kanskje forklare litt, for det var vel kanskje ikke helt innlysende hvordan. Sitter her og skriver meny, og mannen insisterer på fiskesuppe med fløtefiskeboller som vi har pleid å ha til middag før i verden. Har pleid å kjøpe pose med bergensk fiskesuppe, også tilsatt et beger fløtefiskeboller. Nå spiser vi aldri posemat mer, så jeg får overdose salt av dennslags (tenkte aldri før på hvor mye salt det var, rart det der..), så jeg satt akkurat og lurte på hvordan jeg skulle "vri" meg unna.Akkurat det har vært en av mannens favoritter også, men han har ikke nevnt det på lenge, og jeg har ikke tenkt å minne ham på det. Ikke for at det er så fælt, men som du sier så føler jeg meg nærmest uggen de sjeldne gangene jeg spiser halvfabrikata. Har ikke tatt noe bevisst valg, men med årene er det blitt sjeldnere og sjeldnere at vi bruker denslags. Fiskesuppen fra Zanzibar ble god, den. Det eneste var at det godt kunne vært litt mer kokosmelk i, for den virket litt tynn, men det er min egen feil; jeg halverte oppskriften, men hadde bare i en sånn bitteliten boks med kokosmelk, og det var nok i minste laget. Har du forresten noen ide om hvor man får kjøpt belgisk konfekt her i byen? Lageret er tomt Nei, om ikke Sweetheart har, så har jeg ingen gode ideer. Jeg drasset forresten med meg flere plater Green&Black-sjokolade fra England, overbevisst om at det ikke finnes her i byen. Men så var jeg innom helsekostbutikken i går, og der hadde de faktisk opptil flere varianter - bortkastet arbeid altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. august 2007 Forfatter #711 Del Skrevet 31. august 2007 Litt mer matprat: I går kjøpte jeg vel 2 kilo hysefilét, så i går kveld laget en stor porsjon fiskemat, og nå ligger tre middager med fiskekaker og to med -boller i fryseren. Og så har jeg selvsagt med noen fiskekaker til lunsj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. august 2007 #712 Del Skrevet 31. august 2007 Nei, om ikke Sweetheart har, så har jeg ingen gode ideer. Jeg drasset forresten med meg flere plater Green&Black-sjokolade fra England, overbevisst om at det ikke finnes her i byen. Men så var jeg innom helsekostbutikken i går, og der hadde de faktisk opptil flere varianter - bortkastet arbeid altså. Fikk en eske i bursdagsgave som jeg tror kanskje er kjøpt her i byen, men vedkommende som kjøpte den er i en annen tidssone så jeg får ikke svar før det er for sent å få kjøpt noe til i kveld. Kom på at Helmersen jo også har div konfekt, så jeg skal i alle fall sjekke der også. Internasjonalt matsenter har vel også noe slår det meg, men det er vel kanskje en litt annen type, så det spørs... *Diskuterer med seg selv* Hørtes godt ut med fiskekaker, kanskje jeg må tine noen å ha til lunsj i morra... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. august 2007 Forfatter #713 Del Skrevet 31. august 2007 *Diskuterer med seg selv* Et ikke ukjent fenomen! Ja, Internasjonalt Matsenter har vel noe, men jeg synes ikke det jeg har prøvd derfra var spesielt godt (men det er lenge siden, og jeg har jo ikke prøvd alt). Jeg tenkte på Helmersen, men innbiller meg at de stort sett har Valrhona? Ikke at ikke dét er godt, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. august 2007 #714 Del Skrevet 31. august 2007 Et ikke ukjent fenomen! Ja, Internasjonalt Matsenter har vel noe, men jeg synes ikke det jeg har prøvd derfra var spesielt godt (men det er lenge siden, og jeg har jo ikke prøvd alt). Jeg tenkte på Helmersen, men innbiller meg at de stort sett har Valrhona? Ikke at ikke dét er godt, da. Ja, du har nok rett anngående Helmersen. Fra Internasjonalt Matsenter har jeg alltid endt opp med å kjøpe brente mandler, så jeg har ingen erfaringer med sjokoladen derifra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 31. august 2007 #715 Del Skrevet 31. august 2007 (endret) Har du forresten noen ide om hvor man får kjøpt belgisk konfekt her i byen? Lageret er tomt *trøste Fakse* Du har min fulle sympati! Ikke for at det er så fælt, men som du sier så føler jeg meg nærmest uggen de sjeldne gangene jeg spiser halvfabrikata. Har ikke tatt noe bevisst valg, men med årene er det blitt sjeldnere og sjeldnere at vi bruker denslags. Kunne ikke vært mer enig (bombe). Spiser jeg halvfabrikata og/eller takeaway i mer enn en dag på rad, blir jeg regelrett uvel. Mulig det er psyko-somatisk, men litt slående er det nå likevel. Litt mer matprat: I går kjøpte jeg vel 2 kilo hysefilét, så i går kveld laget en stor porsjon fiskemat, og nå ligger tre middager med fiskekaker og to med -boller i fryseren. Og så har jeg selvsagt med noen fiskekaker til lunsj. Mmm! Jeg skal lage fiskekaker til middag i dag. Endret 31. august 2007 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. august 2007 #716 Del Skrevet 31. august 2007 Kunne ikke vært mer enig (bombe). Spiser jeg halvfabrikata og/eller takeaway i mer enn en dag på rad, blir jeg regelrett uvel. Mulig det er psyko-somatisk, men litt slående er det nå likevel. Ingen overraskelse det nei Jeg har egentlig ingenting i mot halvfabrikata da, bare det er av god kvalitet og ikke oversaltet smakløs Toro-type. Kjøpte f.eks en økologisk pastasaus med chili og oliven på Prix for litt siden, og den var så god at jeg skal vurdere å teste de andre smaksvariantene ved en annen anledning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 31. august 2007 #717 Del Skrevet 31. august 2007 Jeg kaster meg inn i halvfabrikata-debatten! Noe jeg aldri kommer til å kjøpe (tror jeg) er halvfabrikata bestående av pulver som man rører ut i væske og koker opp. Det frister rett og slett ikke. For meg er mat noe man lager av friske ingredienser, og ikke mystiske pulver. Det jeg derimot gjerne vil kjøpe er, som jeg skrev litt lengre oppe, ferdigretter som bare skal varmes opp. Hvis jeg hadde bodd i nærheten av Waitrose, ville jeg gjerne kjøpt deres ferdigretter på travle dager. Og jeg kunne også tenke meg å prøve sausene fra Seasoned Pioneers. Det som finnes på markedet i Norge av ferdigretter (Fjordland, kjøttkaker, fiskekaker, fiskepinner, frossen lasagne, fiskegrateng, pizza, osv.) frister overhodet ikke. Jeg innbiller meg dessuten at de er fulle av salt, tilsetningsstoffer og transfett, og at de har minimalt innhold av fisk og kjøtt. Dessuten er vel ikke fisken og kjøttet i slike retter av spesielt god kvalitet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. august 2007 Forfatter #718 Del Skrevet 31. august 2007 (endret) Kunne ikke vært mer enig (bombe). Spiser jeg halvfabrikata og/eller takeaway i mer enn en dag på rad, blir jeg regelrett uvel. Mulig det er psyko-somatisk, men litt slående er det nå likevel.Njei, det var vel ikke noe direkte sjokk. Skjønner akkurat hva du mener med å bli uvel av sånn mat; vi hadde som sagt noen halvdårlige måltider (som jeg mistenker var basert på en del halvfabrikata) på ferie, og følte meg absolutt ikke bra etterpå. Neppe fordi maten var bedervet eller noe, så det er godt mulig det er psyko-somatisk, ja. Jeg har egentlig ingenting i mot halvfabrikata da, bare det er av god kvalitet og ikke oversaltet smakløs Toro-type. Kjøpte f.eks en økologisk pastasaus med chili og oliven på Prix for litt siden, og den var så god at jeg skal vurdere å teste de andre smaksvariantene ved en annen anledning.Enig, det er ikke halvfabrikata i prinsippet jeg har noe i mot, det er bare det at det som regel rett og slett ikke er godt. Hva slags saus var det? Kan jo være kjekt å ha i et krisetilfelle. Endret 31. august 2007 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. august 2007 Forfatter #719 Del Skrevet 31. august 2007 Det jeg derimot gjerne vil kjøpe er, som jeg skrev litt lengre oppe, ferdigretter som bare skal varmes opp. Hvis jeg hadde bodd i nærheten av Waitrose, ville jeg gjerne kjøpt deres ferdigretter på travle dager. Og jeg kunne også tenke meg å prøve sausene fra Seasoned Pioneers.Har en mistanke om at de har endel av litt bedre kvalitet på det området i England, ja. M&S skal visst heller ikke være så verst på ferdigmat-fronten, men jeg har ikke prøvd middagene deres, bare hummus o.l., og det har i hvert fall vært godt. Det som finnes på markedet i Norge av ferdigretter (Fjordland, kjøttkaker, fiskekaker, fiskepinner, frossen lasagne, fiskegrateng, pizza, osv.) frister overhodet ikke. Jeg innbiller meg dessuten at de er fulle av salt, tilsetningsstoffer og transfett, og at de har minimalt innhold av fisk og kjøtt. Dessuten er vel ikke fisken og kjøttet i slike retter av spesielt god kvalitet. Jeg tror det er akkurat de elementene der som får meg til å føle meg litt grønn når jeg spiser sånt. Spesielt er jeg kresen på sånt som inneholder fisk; kjøpt fiskegrateng o.l. nekter jeg plent å spise. (Selv om jeg har skjønt at for mange på KG er fiskegrateng synonymt med kjøpt fiskegrateng, så jeg passer alltid på å skrive "hjemmelaget" i middagstråden når jeg har det, jeg vil ikke at noen skal finne på å tro at jeg spiser det kjøpte sølet. *snobb* ) Jeg har spist et par Fjordland-middager når mannen har "laget" mat, og selv om jeg ikke tror det er det verste på markedet, er det ikke akkurat noen kulinarisk opplevelse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 31. august 2007 #720 Del Skrevet 31. august 2007 Enig, det er ikke halvfabrikata i prinsippet jeg har noe i mot, det er bare det at det som regel rett og slett ikke er godt. Hva slags saus var det? Kan jo være kjekt å ha i et krisetilfelle. Husker ikke navnet, kan se neste gang vi skal på butikken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå