salsera Skrevet 9. mars 2007 #421 Del Skrevet 9. mars 2007 Nå vil vi ha restaurantrapporter, altså! ← Det hadde jeg også lyst til å be om, men jeg var redd for å mase. Ha en fin helg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 9. mars 2007 #422 Del Skrevet 9. mars 2007 (endret) Vel, jeg eier tydeligvis ikke skam i livet. Kos deg i helgen med besøk og lammegryte, Nilma (nå fikk jeg også lyst på!). Endret 6. september 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. mars 2007 Forfatter #423 Del Skrevet 9. mars 2007 Det hadde jeg også lyst til å be om, men jeg var redd for å mase. ← Vel, jeg eier tydeligvis ikke skam i livet. ← Den slags mas tåler jeg helt fint. God helg til dere også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 10. mars 2007 #424 Del Skrevet 10. mars 2007 Den slags mas tåler jeg helt fint. ← Det er fint å høre! *venter* På tirsdag har jeg forresten tenkt å prøve den rødbetrisottoen Piaf linket til for en stund siden. Det blir en lettere variant uten den osten, men jeg gleder meg likevel! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 10. mars 2007 #425 Del Skrevet 10. mars 2007 På tirsdag har jeg forresten tenkt å prøve den rødbetrisottoen Piaf linket til for en stund siden. Det blir en lettere variant uten den osten, men jeg gleder meg likevel! ← Så det nettopp i ukemenyen din - du må fortelle hvordan det går! Et matspørsmål til Nilma: Jeg har fått en bit indrefilet av kalv i hus (ser ihvertfall definitivt sånn ut - han som handlet hadde ikke spurt slakteren hva det var han betalte over 300 kr kiloen for ). Den er ikke på mer enn 300-400 g, men lang og smal som sånne kjøttstykker jo er, så jeg lurer på å helsteke den - dvs brune i panne og ettersteke i ovn noen minutter. Har du forsøkt dette noen gang? Jeg tenkte kanskje ettersteking ved 175 g i en 8-10 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 11. mars 2007 #426 Del Skrevet 11. mars 2007 Så det nettopp i ukemenyen din - du må fortelle hvordan det går! Et matspørsmål til Nilma: Jeg har fått en bit indrefilet av kalv i hus (ser ihvertfall definitivt sånn ut - han som handlet hadde ikke spurt slakteren hva det var han betalte over 300 kr kiloen for ). Den er ikke på mer enn 300-400 g, men lang og smal som sånne kjøttstykker jo er, så jeg lurer på å helsteke den - dvs brune i panne og ettersteke i ovn noen minutter. Har du forsøkt dette noen gang? Jeg tenkte kanskje ettersteking ved 175 g i en 8-10 min. ← Må bare blande meg inn her, klarer ikke å dy meg vet dere Jeg synes helsteking høres ut som en bra ide, men jeg ville ha brukt et godt digitalt steketermometer, for det er aldri godt å vite riktig hvor mye varme bruningen gir kjøttet, og det er jo usigelig trist å steke denne typen kjøtt for mye. Ser også for meg en ikke alt for kraftig saus. Ikke noe fløte vil jeg tro, kanskje en smørjevnet sjy-saus? Og kanskje hasselback poteter? Mulig mine betraktninger kommer for seint, og i såfall gleder jeg meg til å høre hva du endte med å gjøre Håper du har hatt en fin helg Nilma, det er alltid så godt å få litt tid hjemme når man har vært på reise! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 11. mars 2007 #427 Del Skrevet 11. mars 2007 Jeg synes helsteking høres ut som en bra ide, men jeg ville ha brukt et godt digitalt steketermometer, for det er aldri godt å vite riktig hvor mye varme bruningen gir kjøttet, og det er jo usigelig trist å steke denne typen kjøtt for mye. Ser også for meg en ikke alt for kraftig saus. Ikke noe fløte vil jeg tro, kanskje en smørjevnet sjy-saus? Og kanskje hasselback poteter? Mulig mine betraktninger kommer for seint, og i såfall gleder jeg meg til å høre hva du endte med å gjøre ← Jeg er håpløs med steketermometer - klarer aldri å stole helt på det, tror at det ikke er bra nok plassert etc. Vi gjorde derfor omtrent som jeg skrev, men lot fileten få litt lenger tid i ovnen, ble litt sånn inn og ut og klemme og trykke. Men det fungerte faktisk utmerket - stykket ble perfekt medium stekt! Supermørt og mildt kjøtt. Tilbehør ble asparges, blomkål, ovnstørkede tomater og puré av mandelpoteter, sellerirot, persillerot, parmesan og hvitløk. Ellers bruker vi ofte ovnsbakte potetbåter til kalvefilet, men det hadde vi til middagen i går, så derfor ville jeg finne på noe annet. Ikke så verst med parmesan i mosen - litt italiensk vri. Jeg hadde faktisk også tenkt å lage en kraftig sjysaus med rødvin og kanskje litt balsamico, men droppet det i siste øyeblikk, og det var synd, for det hadde absolutt gjort seg, tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 11. mars 2007 #428 Del Skrevet 11. mars 2007 ... og unnskyld for alt kalvesnakket i boken din, Nilma. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. mars 2007 #429 Del Skrevet 14. mars 2007 Og her kommer jeg med mer rødbete-snakk. Risottoen ble veldig god! Vi spiste den med en blandet grønn salat med stekte rødbeteflak til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 14. mars 2007 #430 Del Skrevet 14. mars 2007 Og her kommer jeg med mer rødbete-snakk. Risottoen ble veldig god! Vi spiste den med en blandet grønn salat med stekte rødbeteflak til. ← Hvor lå oppskriften igjen? Jeg så økologiske rødbeter på nærbutikken mandag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 14. mars 2007 #431 Del Skrevet 14. mars 2007 Her er den! Jeg hadde ikke mascarpone, så jeg brukte vanlig kremost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. mars 2007 Forfatter #432 Del Skrevet 19. mars 2007 Her er det jammen lenge siden jeg har skrevet noe. En kombinasjon av generell latskap, litt sykdom og mye å gjøre, både på jobb og privat. Håper du har hatt en fin helg Nilma, det er alltid så godt å få litt tid hjemme når man har vært på reise!←Sant, det har vært deilig å være hjemme hos seg selv igjen. (Men det gikk nettopp opp for meg at det bare er vel en uke til vi skal avgårde igjen - utrolig så fort tiden går!) Tilbehør ble asparges, blomkål, ovnstørkede tomater og puré av mandelpoteter, sellerirot, persillerot, parmesan og hvitløk. Ellers bruker vi ofte ovnsbakte potetbåter til kalvefilet, men det hadde vi til middagen i går, så derfor ville jeg finne på noe annet. Ikke så verst med parmesan i mosen - litt italiensk vri.← *sikle* Høres utrolig deilig ut! Må notere meg parmesan-tipset, jeg elsker potetmos/-puré/-stappe i alle varianter. ... og unnskyld for alt kalvesnakket i boken din, Nilma. ← Og her kommer jeg med mer rødbete-snakk. ←Dere er hjertelig velkomne til å snakke så mye dere vil om både kalv og rødbeter :-D (jeg trekker grensen ved hekleoppskrifter og bleieutslett ). Jeg skal se om jeg får gjort alvor av å skrive litt om restaurant-høydepunktene fra Londonturen i løpet av uken. Vi har for øvrig bestilt bord til bryllupsmiddagen her. I følge en kollega er jeg den eneste bruden hun har hørt om som er mer opptatt av menyen enn av kjolen. Men jeg har skaffet meg kjole, altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 19. mars 2007 #433 Del Skrevet 19. mars 2007 Hyggelig å se deg igjen, Nilma! Måtte sjekke menyen litt i lenken du la ut - det så deilig ut. Ellers tror jeg det skal gå rimelig greit å holde meg unna hekleoppskrifter og bleieutslett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 19. mars 2007 #434 Del Skrevet 19. mars 2007 Dere er hjertelig velkomne til å snakke så mye dere vil om både kalv og rødbeter :-D (jeg trekker grensen ved hekleoppskrifter og bleieutslett ). Jeg skal se om jeg får gjort alvor av å skrive litt om restaurant-høydepunktene fra Londonturen i løpet av uken. Vi har for øvrig bestilt bord til bryllupsmiddagen her. I følge en kollega er jeg den eneste bruden hun har hørt om som er mer opptatt av menyen enn av kjolen. Men jeg har skaffet meg kjole, altså. ← Jeg håper du er i form igjen nå? Det var beroligende å høre. Akkurat det er to tema som jeg nok skal klare å holde meg unna. Kan jeg få spørre hva dere skal ha til bryllupsmiddag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. mars 2007 Forfatter #435 Del Skrevet 20. mars 2007 Jotakk, jeg føler meg langt bedre nå. Hvis du klikker på linken jeg la ut i forrige innlegg kommer du til restaurantens hovedside, trykk "sample menu", på de tre første sidene, der ligger noe som kalles "Menu Exceptionnel" (8 retter med vin til). Jeg regner med at vi går for denne. Nå er jeg beroliget mht. valg av diskusjonstema - ikke at jeg var så veldig bekymret. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 22. mars 2007 Forfatter #436 Del Skrevet 22. mars 2007 I går var vi på kino og så Notes on a scandal, for en fantastisk film! Jeg har sjelden opplevd at en film har krøpet så til de grader under huden på meg, den var nifs, trist, opprørende, vakker, alt på en gang. Og Judi Dench er jo rett og slett genial. Jeg har lest omtaler av filmen der rollefiguren hennes beskrives som ond, men jeg opplevde henne mer som tragisk ensom. Selv om man ikke kan forsvare oppførselen hennes, og selv om hun uten tvil var sterkt forstyrret, så kan jeg langt på vei skjønne henne og så absolutt føle en viss sympati. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. mars 2007 #437 Del Skrevet 23. mars 2007 Det ser imponerende ut, selv om jeg ikke aner hvordan det meste smaker! Var det en av de restaurentene dere testet? Ha en fin helg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. mars 2007 Forfatter #438 Del Skrevet 23. mars 2007 Nei, vi har ikke vært der før, men med to Michelin-stjerner, så tror jeg ikke vi løper noen voldsom risiko. Vi vurderte denne sammen med to andre som også hadde ferdig oppsatte menyer med tilpassede viner (kan være greit å slippe å tenke noe særlig på akkurat den dagen ), og fant rett og slett ut at denne menyen så mer fristende ut enn de andre, som riktignok også så veldig bra ut. Håper du også får en fin helg, salsera. :-D Vi har planer om en meget stille og rolig helg, både jeg og kjæresten ble drukket ut i går, så nå vil vi bare slappe av og kose oss. Ikke at jeg er så sliten, utdrikningslaget mitt foregikk i meget beherskede former - heldigvis har jeg ikke venner som er truende til utkledning og annet tull. Vi spiste rett og slett en god middag på restaurant og tok noen drinker. Kjempekoselig! Kjærestens var heller ikke av det heftigste slaget, så vi var hjemme og i seng begge to i halv ett-tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 25. mars 2007 #439 Del Skrevet 25. mars 2007 Det høres ut som et perfekt utdrikningslag. For meg har slike typiske utdrikningslag nesten vært grunn nok til å ikke gifte meg. Jeg håper resten av helgen var like fin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 27. mars 2007 Forfatter #440 Del Skrevet 27. mars 2007 Det høres ut som et perfekt utdrikningslag. For meg har slike typiske utdrikningslag nesten vært grunn nok til å ikke gifte meg. ← Ja, ikke sant. Jeg grøsser ved tanken på å iføre meg et eller annet tåpelig antrekk og stå i Storgata og selge penisboller eller noe sånt. :hår: Og jotakk, helgen var veldig fin. Gikk turer i det deilige vårværet, spiste god mat og slappet av på sofaen. En helg helt etter mitt hjerte! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå