Jump to content
Sign in to follow this  
Arielle

Hva skal dere kjøp inn av klær

Recommended Posts

Arielle

Tenkte jeg kunne starte en tråd om innkjøp til babyen her inne, siden alle her får vinterbarn, og da må man jo kjøpe inn litt annerledes enn når man får sommer-, vår- og høstbarn :) . Har en del spørsmål som dukka opp i hodet mitt i dag når jeg var og skulle handle inn litt klær (siden jeg fikk vite kjønn i dag :) )Skal dere kjøpe inn tykke ytterklær eller satser dere på å kjøpe en så bra vognpose at babyen kan sove ute i vanlige klær? Og kjøper dere vinterdress likevel? Bruker nyfødte barn strømpebukser, eller blir det for varmt til dem? (fant nemlig ingen str.bukser til nyfødte på butikken..)Og pysjamas? sover de i bodyen, eller er det lurt å kjøpe inn noen pysjamaser? Kom gjerne med lista over hva du har tenkt å kjøpe inn av både klær og utstyr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Leanne

Vinterdress kan være kjekt å ha, men kjøp i 62..for er det veldig kaldt så får man jo ikke lov til å ta med spedbarn ut...og da er det dumt å ha dresser i 50 og 56 liggende.. dessuten gjør det ikke så mye om dressen er litt stor..

Ellers skal vi kjøpe inn (eller hente ned fra loftet)

luer, votter, strømpebukser, bodyer, av klær bruker vi kun klær av myke tekstiler til spedbarn.. (ser mange kjøper ola bukser i baby str, men det kan da umulig være godt å ligge i...)

Vi lot jenta vår ligge i en lang ermet body i en slik sovepose

http://www.barnashage.no/default_2.asp (trykk på søvn til venstre, soveposen er nederst på den siden..)

ullsokker er også kjekt, da de minste ikke trenger sko men allikevel må være varme på beina! :)

Edited by Leanne

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ephemera

Vi har kjøpt masse klær allerede... :sjenert: Det er så mye søtt og plaggene er så billige, så jeg greier ikke å styre meg... ;)

Vi skal kjøpe Voksipose og satser på at det blir varmt nok for babyen å ligge med vanlige klær i den. Men vi har kjøpt en deilig fleece-dress som er som en pose til føttene, med ermer (som kan brettes ned som votter) og hette, som vi ser for oss er fin å ha på babyen på vei inn og ut av bilen hvis vi bare skal ha med bilstolen. (Det er faktisk åpning i posen til å feste sikkerhetsbeltet). Den kjøpte vi i str. 62.

Ellers er det bodyer vi har fått beskje om at babyen trenger masse av, opptil flere om dagen dersom det blir gulping og sånn. Kjøpte 7 stykker bare idag. De fleste med lang arm, men vi har også kjøpt noen uten ermer, da jeg ser for meg at det er det beste å bruke under jakker osv. Vi har nemlig kjøpt ganske mange sett med bukse og hettejakke. Har også kjøpt noen sparkebukser, sokker... noen tynne luer... Svigermor har strikket vinterlue + diverse. Kommer vel også til å kjøpe inn mere på luefronten etter hvert.

Det vi mangler helt foreløpig, er pysjamaser. For sånn som jeg har forstått det, så skal babyen alltid sove i pysjamas. Kan tenke meg at man trenger en god del av dem også, selv om man vasker klær ofte.

Vi kjøper kun str. 56 og 62 foreløpig. Satser på at babyen ikke trenger noe mindre enn str. 56. De vokser uansett fort.

Men jeg skal prøve å ikke kjøpe så mye mer foreløpig. Mamma sier det også, at det er veldig morsomt å kjøpe etter at babyen er født. Men det er greit å ha det man trenger til den første tiden hjemme, så man slipper å dra i butikker de første ukene dersom man ikke er i form til det og sånn. Jeg kommer også til å være litt skeptisk til å ta med babyen ut den aller første tiden hvis det er skikkelig kaldt. Før i tiden ble det ihvertfall sagt at man ikke skulle det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minmy

Hei!

Jeg kaster meg på her, har termin 9. februar, men vi vet ikke om det blir jente eller gutt....

Noen som har linker til utenlandske sider med babyklär?

Vet om babyGap, men ikke så mye annet...

Og hjelpe meg for en stereotyp verden vi lever i, om noen har bra tips på babyklär til jentebaby som IKKE er rosa så tas de imot med takk!

Jeg innser jo at det går veldig bra å handle i "gutteavdelingen" men da blir det som oftest lyseblått eller bilder av biler på.... Stakkars små!

Og med det samme jeg klager kan jeg jo benytte sjansen til å idiotforklare alle som designer mamma-klär, MÅ man se ut som en kjerring bare for at man er gravid??

Gode utenlandske sider med mamma-klär er også veldig interessant!

Edited by Minmy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest *Just-Me*

Jeg har kjøpt vinterdress i str. 62. For å ha når man skal ut med babyen i bil osv. I vogna har jeg voksipose og da blir det jo alt for varmt å la babyen ligge i noe utedress selv om det er kaldt ute. Har strikket bukse og jakke i babyull. blir nok å bruke det mye i vogna den første tiden. Har kjøpt pysjamaser noen få med føtter. også har jeg arvet en "sove" pose. som hindrer i at barnet ikke sparker dynen av seg.

Ellers har jeg strikket luer,voytter,lester. har også et par fleece dresser som er kjekke å ha.

Ellers har jeg kjøpt to ullbodyer.

resten av klærne er kjøpt uavhengi av at det blir vinterbarn. vanlige klær... har det jo varmt og godt inne. Kjøpt en dress i str 50, den var sååå søt og billig. får jo kansje bruk for den. ellers har jeg kjøpt en del i 56, men ikke så veldig mye. en god del i 62 og 68. har også arvet en del klær, mange sparkebukser og dresser i både str, 50, 56 og 62. Søstra mi fikk ei jente som brukte str 50 veldig leenge. mens unge nr to som hun fikk gikk rett i str. 56 og gikk raskr over til 62 igjenn... så man vet aldri.

Edited by *Just-Me*

Share this post


Link to post
Share on other sites
cappocino

Vi har endel etter storesøster, men må nok kjøpe mer etterhvert siden hun er vårbarn i str 50/56

Vi har fått kjøpt 2 sett med ullbodyer og bukse med fot, 3 stk ull pysjer/heldress og noen ulluer.

Så har vi en bilpose og en ulldress til å sove ute. Hun skal da ha på seg en voksiposelignende sak over, men som jeg har sydd selv og tilpasset vognen. Syns de voksiposene er så store og klumpete!

Alt er kjøpt inn er ca str 60/62, til 3 mnd.

Jeg har kjøpt strømper i str 50-56 på HM nyfødtavdeling. vet at de forsvinner veldig fort ut av butikken så det gjelder å treffe på ny leveranse :forvirret:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå brukerangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...