Gjest Gjest Skrevet 31. august 2006 #1 Del Skrevet 31. august 2006 Overskriften sier vel det meste.... jeg trenger en oppskrift på lammefrikase... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maja_83 Skrevet 1. september 2006 #2 Del Skrevet 1. september 2006 ca. 1 kg lammekjøtt i passe serveringsbiter salt vann 175 g grønne frosne erter 4 ss hvetemel 2 ss margarin 3 gulrøtter 1 purre Slik gjør du: Legg kjøttet i en kasserolle og slå over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt etter smak. Kok opp og skum av. Kokes til kjøttet er mørt. Ta kjøttet opp og legg over i en ny kasserolle. Sil kraften. Smelt smør og tilsett hvetemelet. Tilsett så kraft til en passe tykk saus. Sausen skal ikke være tynn. Legg kjøttet i sausen og kok opp. Tilsett ertene og oppskåret grønnsaker, la det hele koke ca. 10 minutter. Smak til med salt. Serveres med kokte poteter og gulrøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 1. september 2006 #3 Del Skrevet 1. september 2006 (endret) Wenche Andersen i TV2s Frokost-TV serverte denne igår: Lammefrikassé m/friske urter 800 g lamekjøtt uten ben vann salt pepper 1 stk lite blomkålhode el. brokkoli 2 stk gulrot 1 stk persillerot 2 sk sellerirot 2 sk kålrot 1 stk liten purre Saus: 6 dl kraft 2 ss mykt smør 3 ss hvetemel 1 dl fløte (kan sløyfes) 1 dl hakket grønt (persille, gressløk, dill) salt pepper litt presset sitronsaft evt. litt sukker Du finner den her (skroll litt ned til 10 siste oppskrifter) Så kjempegod ut! Endret 1. september 2006 av NullHull Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MAcy Skrevet 2. september 2006 #4 Del Skrevet 2. september 2006 hvilke andre typer kjøtt kan brukes??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 2. september 2006 #5 Del Skrevet 2. september 2006 hvilke andre typer kjøtt kan brukes??? ← Man kan lage feks kalvefrikassé eller hønsefrikassé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MAcy Skrevet 3. september 2006 #6 Del Skrevet 3. september 2006 Man kan lage feks kalvefrikassé eller hønsefrikassé. ← kan man bruke samme type kjøtt som i kjøttsuppe?? jeg bruker høyrygg. og i hønsefrikassè brukes da en hel fossen høne?? kan kylling brukes? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 3. september 2006 #7 Del Skrevet 3. september 2006 kan man bruke samme type kjøtt som i kjøttsuppe?? jeg bruker høyrygg. og i hønsefrikassè brukes da en hel fossen høne?? kan kylling brukes? ← Med okse høyrygg er det nok mer vanlig å lage ferskt kjøtt og suppe med løksaus. Du kan fint lage frikassé på kylling også. Jeg har flere ganger brukt fersk gourmetkylling fra Prior (som jeg beiner ut) til frikassé. Atskillig kortere koketid enn for høne, mørere kjøtt - men også mindre/mildere smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MAcy Skrevet 3. september 2006 #8 Del Skrevet 3. september 2006 Med okse høyrygg er det nok mer vanlig å lage ferskt kjøtt og suppe med løksaus. Du kan fint lage frikassé på kylling også. Jeg har flere ganger brukt fersk gourmetkylling fra Prior (som jeg beiner ut) til frikassé. Atskillig kortere koketid enn for høne, mørere kjøtt - men også mindre/mildere smak. ← Beiber ut vil si at du tar ut alt av bein??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. september 2006 #9 Del Skrevet 4. september 2006 Å beine ut en kylling vil si å skjære løs lårene, evt dele dem i to i leddet, og å skjære ut brystfiletene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 4. september 2006 #10 Del Skrevet 4. september 2006 Å beine ut en kylling vil si å skjære løs lårene, evt dele dem i to i leddet, og å skjære ut brystfiletene. ← Når jeg beiner ut kylling, tar jeg også ut beina i lårene, koketida blir litt kortere da. Halve poenget med frikkase at den skal koke lenge, så den lager jeg av kylling/høne som jeg bare deler i fire og koker med beina i, og heller tar kjøttet av beina når det er ferdig kokt. Frikkase er vel en av de rettene som det er like mange oppskrifter på som det er husmødre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dront Skrevet 23. mars 2007 #11 Del Skrevet 23. mars 2007 Drar opp denne, jeg. Har lyst til å lage frikasse av (lam) fårikålkjøtt, men har ikke alle ingrediensene som står i noen oppskrift Går det bra med gulrøtter, sellerirot (hvor mye til ca 1,3 kg kjøtt?), kålrot og mindre enn én purre, blomkål? Og meljevning og smør, da, i tillegg til persille. Mulig vi dropper fløte/rømme også? *vil ikke i butikken, selv om vi kunne trengt en hullsleiv til dette..* Serverer dere noe til? Poteter, ris...? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå