agbre Skrevet 21. august 2006 #1 Del Skrevet 21. august 2006 På torsdag skal jeg ha lunsj for 6 familiemedlemmer + meg. Alderen er fra 41 til 83. En tante er veggis, men"synder" av og til. Nå trenger jeg hjelp til å finne på hva jeg skal servere. Kan lage mat, så det står ikke på det, men har jo bare ikke fantasi Er det noen der ute som har mere fantasi enn meg?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. august 2006 #2 Del Skrevet 21. august 2006 En god salat? Da kan du ha alle de forskjellige ingrediensene i hver sine boller og alle kan få plukke det de vil ha (og de som er vegetarianere kan la være å spise kjøtt/fisk). Godt brød til selvsagt. Eller du kan lage et par paier, med et vegetaralternativ? De fleste paier kan jo også lage dagen i forveien og serveres kalde. Forskjellige gode oster og typer spekemat, godt brød og smør og en enkel salat til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Virvel Skrevet 21. august 2006 #3 Del Skrevet 21. august 2006 Bak (eller kjøp) et par forskjellige rundstykker/baguetter, f.eks. grove og fine, og ha masse godt pålegg? Roastbiff, laks og eggerøre, diverse oster, noe spekepølse kanskje, skinke... og tilbehør selvsagt; agurk, tomat, paprika... Kanskje ikke verdens mest spennende lunsj, men det er jo veldig godt. :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prinsesse på erten Skrevet 22. august 2006 #4 Del Skrevet 22. august 2006 Jeg har en veldig god oppskrift på squash- og fetaost pai. Kan komme tilbake med oppskrift i kveld. Den kan serveres varm, lunken og kald. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cumulus Skrevet 22. august 2006 #5 Del Skrevet 22. august 2006 (endret) Jeg venter i spenning på oppskrift på squash og fetaost-pai. Har både squash og feta hjemme som snart må spises opp! Endret 22. august 2006 av Cumulus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prinsesse på erten Skrevet 22. august 2006 #6 Del Skrevet 22. august 2006 (endret) Her kommer oppskrift på squash- og fetaost pai: Paideig: 125 g smør 3 dl hvetemel La deigen står kjølig en halv time før den trykkes ut i en form på 28 cm. Forstek paiskallet på 225 grader i ca 10 min. Hvis du har tid er det fint å sette formen i kjøleskapet i 20 minutter før den forstekes. Fyll: 300 g fetaost - gjerne en blanding av mild (Apertina) og gresk fetaost 3 egg 2 dl melk 1/2 ts salt og 1 krm pepper 4 ss pesto 1/2 squash Smuldre fetaosten i paiskallet. Bland sammen egg, melk salt, pepper og pesto og hell blandingen over fetaosten. Skjer squashen i tynne, tynne skiver. Legg squashskivene i et pent mønster på toppen av paien. Pensle med en god olivenolje. Stek paien i 30 minutter på 200 grader. Ovner er forskjellige, men 190 grader i litt over 30 grader er fint hos meg. Da er den lys gyllen og stiv. Følg ekstra godt med første gang du lager den hos deg.... Endret 22. august 2006 av Prinsesse på erten Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå