Gå til innhold

Ett drømmeprosjekt


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Minnie Emmerdale

Jeg er ikke proff- men jeg er en skikkelig designfreak og har sansen for de som ikke velger syrebeiset furu på alt de eier og har :blunke:

Dessuten kjenner jeg han godt og vet instinktivt hva han vil like og ikke. Han er storfornøyd- da jeg viste han rundt i kjøkkenet for første gang ble han så rørt at han måtte hente en Kleenex.

I morgen skal jeg snakke mer om badet som også har blitt vaskerom og litt om hvordan man organiserer hjemmet slik at det er enkelt for en ung mann å holde det relativt ryddig.

Min egen leilighet er beskrevet her på KG tidligere, og jeg har tatt mange tips fra min leilighet og tilpasset de hans leilighet. Særlig når det gjelder organisering av eiendeler.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Embla s

Dette høres så bra ut, Milla! Blir så missunnelig på vennen din. Selv blir jeg aldri ferdig med min egen leilighet... Gleder meg til å høre om badet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Badet i denne leiligheten var i temmelig god forfatning men hadde endel upraktiske løsninger som tok opp mye plass. Det ble klart tidlig at jeg måtte gjøre badet om til bad- og vaskerom og alt dette skulle inn på 9 kvadratmeter. Gulvet hadde hvite pene filser så det ble beholdt. Veggene ble malt koboltblå med våtromsmaling.

Badet hadde en utrolig fin vask på sokkel i treverk, selve vasken var frytelig stygg så det ble satt inn ny servant i stål og ny kran, alt fra Oras. Sokkelen ble pusset ned og oljet inn med vannavstøtende olje.

Det gamle dusjkabinettet ble kastet ut og ett nytt kom på plass, det er fra Oras og er i herdet glass med rutemønster i selve glasset, noe som gir fin effekt og skjermer for innsyn. Ett gammelt ovalt speil med treramme ble pusset ned og oljet i samme stil som sokkelen til vasken. Ved siden av vasken satte jeg inn ett hyllesystem med trådkurver til div. småting på hjul som er lett å flytte unna når man skal vaske gulvet. Ved siden av kurven er toalettet som fikk nytt sete i kirsebærtre. Pedalbøtte, dobørste og toalettrull-holder og tannglassholder i stål (alt fra IKEA). Håndkleholderen utenfor dusjen er fra samme serie. Utenfor dusjen ble det plass til ett smalt skap med glassdører til håndklær og kluter.

Veggen bak døren skulle bli vaskerom-delen av badet. Vaskemaskin og tørketrommel ble satt oppå hverandre av plasshensyn og ved siden av har han fått en stor skittentøykurv med linpose som kan kokvaskes i maskin når den blir stygg og lukter. Meget praktisk.

Gulvet fikk en kjempestor tykk badematte med lange frynser i naturhvitt.

Badet ble holdt i fargene hvitt, koboltblått og glass med innslag av stål. Kombinasjonen med blått og stål ble veldig lekkert og skikkelig guttete, akkurat slik han ville ha det.

Mer om organisering av leiligheten senere.....

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale
Høres morsomt ut det her. Men dyyyrt. Hvor mye penger ble brukt alt i alt ca?

Vi ender opp på ca. 300 000 kroner.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale
Dette er du dyktig til, Milla! :)

Kanskje jeg må kontakte deg når jeg skal pusse opp selv? :wink:

Det er ikke umulig at jeg en dag ender opp som interiørarkitekt... jeg kan kanskje ha det som noe å falle tilbake på, hvem vet.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale
Hvor mye kostet det å ramme inn bildene?

Bildene kom ferdig innrammet fra FineArt.no men Dalì'ene rammet jeg inn selv med rammer innkjøpt på enten IKEA eller Bohus. De kostet fra 400-1200 kroner. Jeg valgte individuelle rammer for ekstra effekt til bildenes originale farger.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm. Trodde ikke FineArt rammet inn. Jeg har kjøpt flere trykk der som jeg nå bør ramme inn. Jeg får ta en tur på IKEA eller en fotobutikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale
Hm. Trodde ikke FineArt rammet inn. Jeg har kjøpt flere trykk der som jeg nå bør ramme inn. Jeg får ta en tur på IKEA eller en fotobutikk.

Jeg kjenner noen som jobber der som hjalp til med å skaffe rammer. Vet ikke om dette er standard på alle kjøp.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fått med meg dette prosjektet ditt før nå. Høres skikkelig gøy ut. Har nettopp pusset opp noen rom selv, men det er mer gøy å gjøre det for andre for da slipper man å leve oppi det mens det står på. Nå skal jeg snart til på badet. Pr. i dag er det et stort betongrom, men det skal bli lekkert bad om ikke så lenge. Men det kommer nok til å koste flesk. Bare Bennetton handdukene jeg MÅ ha kommer på 8000,- (hjelp). Jeg har tenkt å mure opp en dusj selv (ikke jeg som murer altså - der må jeg ha profesjonelle) i glassbyggesten. Og så gleder jeg meg innmari til å få badekar for til nå har vi bare hatt dusj.

Høres ut som du har gjort en god jobb, Milla. Og jeg synes egentlig det høres ut som du har fått pengene til å strekke bra til. Det koster alltid en del å pusse opp, særlig kjøkken og bad. Og når du har kjøpt inn alt fra møbler til kniver, så er det bra gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale
Og når du har kjøpt inn alt fra møbler til kniver' date=' så er det bra gjort.[/quote']

Han er også fornøyd med hvordan jeg har disponert pengene. Hva kan kjøpes billig, hva må vi legge mer penger i etc. Vi kommer vel til å ende på litt over 300 000 kroner når de siste tingene kommer på plass til uken men jeg synes faktisk at jeg har klart meg bra. Han var innnstillt på at dette kom til å koste og han har nok hatt sine tvil underveis men han valgte å stole på meg og han er storfornøyd med resultatet. Han sier at det virkelig føles som hans hjem og at det føles godt å være der.

Jeg har hele veien lagt vekt på kvalitet og unngåelse av "kjappe løsninger". Og det synes.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Å organisere leiligheten var en utfordring for som vi alle vet så er ikke menn flinke til å rydde, så hva må man gjøre?- Jo!! Gjøre det enkelt og holde det ryddig.

Dvd- filmer, vidokasetter CD’er og annet ble gitt gode oppbevaringsmuligheter i form av en kiste, 2 store CD stativer med 8 hyllerader i hver og en egen hylle til DVD filmer som ikke tar stor plass. Alt samlet like ved tv’en og stereoanlegget i stuen.

Skittentøykurven er stor og er plassert rett ved vaskemaskinen, den har også ett ”lokk” slik at man ikke ser tøyet. Trådkurvene på badet har god plass til flasker og bokser (denne gutten kan sin hudpleie- noe takket være meg men hva så...fyren har flott hud) slik at de ikke havner på servanten eller på gulvet.

I garderoben på soverommet er alle klærne blitt sortert etter bruksområde, noe som gjør det lett å holde det ryddig når klærne skal inn igjen etter vask. Og når man skal ha noe spesielt er det lett å finne det raskt. Strikkegensere er plassert i esker på den øverste hyllen for å beskytte de mot støv. Dressene er hengt i linposer med glidelås av samme grunn. Soverommet er innredet i minimalsk stil, det gir også bedre anledning for ro og hvile, her er det ingen PC eller andre ”arbeidselementer”.

Ett eget lintøyskap ble plassert i gangen, her er det sengetøy, pledd, ekstra puter, duker, servietter og alt annet som hører med i en ung manns husholdning. Skapet har en diger skuff nederst hvor votter, skjerf, luer og andre småting er plassert.

På kjøkkenet valgte jeg logisk plassering, dvs. skuffen med stekespader og slikt er plassert rett ved komfyren. Kaffe, te og kakao er plassert i skapet over kaffetrakter og vannkoker, mel, sukker og andre ting til baking er plassert rett under bakebenken. Ett praktisk tørkestativ er satt ved vasken og oppvaskbørste, kluter og skrubbebørste henger på en skinne over vasken. Visper og øser henger på en annen skinne ved komfyren.

Neste innlegg blir om hjemmekontoret og om generell trivsel....

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Minnie Emmerdale
Fascinerende å høre om hvordan leiligheten utredes' date=' og veldig fine beskrivelser, Milla![/quote']

Var det ironisk ment Megan?

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale
Eh...nei. Hvorfor skulle det det? Synes det er en fin tråd.

Okay, det var hyggelig sagt! Jeg er nok litt for vant til sure kommentarer om at jeg er en snobb ol.

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Milla, du må ikke ta alt til deg som negativt!

Jeg og synes det er morro å høre hvordan du gjør dette : - ) Blir faktisk inspirert selv og jeg har også interesse av interiør og gode løsninger som du kommer med her i tråden. Synes du er flink jeg.

Bra jobba :D

Diva

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...