Gjest gjest1 Skrevet 25. april 2006 #1 Del Skrevet 25. april 2006 Pulverheksa og Nilma: har dere diskutert disse myntegreiene et annet sted? Hvor? *Nysgjerrig* ← Vi har ikke diskutert det tidligere, ikke som jeg har fått med meg... Jeg stjal ideen fra nilma, da jeg så hun hadde skrevet det opp i sin ukemeny. Fant en oppskrift på nettet, sitron og mynterisotto Som jeg modifiserte litt, etter hva jeg hadde i skapet. Jeg byttet ut ris med byggryn, og hadde ikke i asparges eller erter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 26. april 2006 #2 Del Skrevet 26. april 2006 Vi har ikke diskutert det tidligere, ikke som jeg har fått med meg... ← Nei, i så fall har jeg også gått glipp av det! Den oppskriften jeg brukte var noe enklere enn pulverheksas, rett og slett en helt "basic" risotto (uten hvitvin dog, sitronen tilfører jo masse syre) med tilsetning av sitron, mynte og erter ved slutten av koketiden. Kan legge ut nøyaktig oppskrift hvis noen er interessert. Siden jeg hadde kjøpt en stor bunt mynte måtte jeg jo planlegge middager for å få brukt den opp, så i dag er det pasta med grillet squash, sitron og mynte, og på fredag skal jeg bruke mynte i en agurk- og granateplesalat. Lurer på om man kan få en overdose av mynte? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 26. april 2006 #3 Del Skrevet 26. april 2006 Mynte er supert, ikke minst i kombinasjon med erter. Frisk og lett vårmat. Risottoene deres hørtes nydelige ut. Et tips: Har man en verandakasse e.l. er mynte svært enkelt å dyrke - vokser som et ugress. Grønnmynte er den mest anvendelige sorten, synes jeg (har såvidt begynt å spire ute på terrassen min - koselig vårtegn. ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 26. april 2006 #4 Del Skrevet 26. april 2006 Oi, egen tråd med svar gitt. Også jeg som er så distre for tida, tok meg jo et døgn å få det med meg Tror jeg må prøve mynterisotto jeg også. Legg gjerne ut oppskrift Nilma, jeg liker å vurdere flere alternativer før jeg går i gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 26. april 2006 #5 Del Skrevet 26. april 2006 (endret) Sitronrisotto med erter og mynte. 1,5 l hønsebuljong 4-5 myntekvister 2 ss olivenolje 6 ss smør 2-3 sjalottløk 300 g arborioris skall og saft av 1 sitron 180 g lettkokte erter 60 g revetparmesan salt, pepper Fremgangsmåte som vanlig; surr løk i olje, tilsett ris, spe gradvis med varm kraft. Erter og sitron røres inn mot slutten av koketiden. Mynte, parmesan, smør, salt og pepper når ferdigkokt. Veldig godt, og som piaf sier, perfekt vårmat. Jeg hadde det forresten til ovnsbakt laks, og det passet veldig godt. Endret 26. april 2006 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 26. april 2006 #6 Del Skrevet 26. april 2006 Får vann i munnen her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå