Gå til innhold

Fakse, mynte greien til nilma og meg


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Pulverheksa og Nilma: har dere diskutert disse myntegreiene et annet sted? Hvor? *Nysgjerrig*

Vi har ikke diskutert det tidligere, ikke som jeg har fått med meg... ;)

Jeg stjal ideen fra nilma, da jeg så hun hadde skrevet det opp i sin ukemeny.

Fant en oppskrift på nettet, sitron og mynterisotto

Som jeg modifiserte litt, etter hva jeg hadde i skapet.

Jeg byttet ut ris med byggryn, og hadde ikke i asparges eller erter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har ikke diskutert det tidligere, ikke som jeg har fått med meg... ;)

Nei, i så fall har jeg også gått glipp av det! :ler:

Den oppskriften jeg brukte var noe enklere enn pulverheksas, rett og slett en helt "basic" risotto (uten hvitvin dog, sitronen tilfører jo masse syre) med tilsetning av sitron, mynte og erter ved slutten av koketiden. Kan legge ut nøyaktig oppskrift hvis noen er interessert.

Siden jeg hadde kjøpt en stor bunt mynte måtte jeg jo planlegge middager for å få brukt den opp, så i dag er det pasta med grillet squash, sitron og mynte, og på fredag skal jeg bruke mynte i en agurk- og granateplesalat. Lurer på om man kan få en overdose av mynte? :klø: ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mynte er supert, ikke minst i kombinasjon med erter. Frisk og lett vårmat. :)

Risottoene deres hørtes nydelige ut.

Et tips: Har man en verandakasse e.l. er mynte svært enkelt å dyrke - vokser som et ugress. Grønnmynte er den mest anvendelige sorten, synes jeg (har såvidt begynt å spire ute på terrassen min - koselig vårtegn. :hjerter_rundt: ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi, egen tråd med svar gitt. Også jeg som er så distre for tida, tok meg jo et døgn å få det med meg :ler:

Tror jeg må prøve mynterisotto jeg også. Legg gjerne ut oppskrift Nilma, jeg liker å vurdere flere alternativer før jeg går i gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitronrisotto med erter og mynte.

1,5 l hønsebuljong

4-5 myntekvister

2 ss olivenolje

6 ss smør

2-3 sjalottløk

300 g arborioris

skall og saft av 1 sitron

180 g lettkokte erter

60 g revetparmesan

salt, pepper

Fremgangsmåte som vanlig; surr løk i olje, tilsett ris, spe gradvis med varm kraft. Erter og sitron røres inn mot slutten av koketiden. Mynte, parmesan, smør, salt og pepper når ferdigkokt.

Veldig godt, og som piaf sier, perfekt vårmat. :)

Jeg hadde det forresten til ovnsbakt laks, og det passet veldig godt.

Endret av Nilma
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...