Gå til innhold

Tips til 3 retters på nyttårsaften


Fremhevede innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er en stund til ennå, men jeg er ingen god kokk, så må prøve retter jeg skal lage noen ganger først. 

Noen som har tips til gode, ikke alt for avanserte retter til en treretters meny nyttårsaften? Trenger ikke være tradisjonell julemat 😊

Anonymkode: 8832c...fb2

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Erter, kjøtt og flesk 

Anonymkode: ffce7...a1d

AnonymBruker
Skrevet

Om du kommer med ideer til hva du ønsker å servere til hovedrett blir det mye lettere å komme med tips 😁

Anonymkode: 6cba5...68f

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ønsker du kalkun eller står du fritt? Hvor mange gjester?

Anonymkode: 77bfd...db8

Skrevet

Bruschetta med røkelakskrem

Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Crème brûlée

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Skrevet

Forrett: Grillet kongekrabbe med Oscietra-kaviar, brioche-krutonger og brunet smør-hollandaise.


Hovedrett: A5 Wagyu ribeye med trøffel-duchesse, smørstekte kantareller, asparges og Amarone-reduksjon.


Dessert: Sjokoladefondant med Valrhona, pasjonsfrukt og Tahiti-vaniljeis toppet med spiselige gullflak.

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Er en stund til ennå, men jeg er ingen god kokk, så må prøve retter jeg skal lage noen ganger først. 

Noen som har tips til gode, ikke alt for avanserte retter til en treretters meny nyttårsaften? Trenger ikke være tradisjonell julemat 😊

Anonymkode: 8832c...fb2

Forrett 

Havets

Kamskjell (Du kan fint bruke frosne i denne retten)

https://www.godfisk.no/oppskrifter/kamskjell/kamskjell-med-blomkalkrem-og-brunet-smor/

Kjøtt

Carpaccio

https://gladkokken.no/oppskrifter/carpaccio-en-klassisk-forrett-med-oksekjott

 

Vegetar 

Avocado rett

https://www.bama.no/oppskrifter/avokado/forrett-med-avokado-og-tomat/

 

Hovedrett

Fisk

Prinsefisk

https://www.godfisk.no/oppskrifter/torsk/prinsefisk/

 

Kjøtt

Hjort

https://meny.no/oppskrifter/vilt/hjort/hjortestek-med-potetstappe-tyttebar/

 

Vegetar

Pasta

https://meny.no/oppskrifter/pasta/troffelpasta/

 

Desserter finner du ut av selv siden alt fra is til creme brulee osv funker

  • Liker 2
Skrevet
Tobias001 skrev (2 minutter siden):

Forrett: Grillet kongekrabbe med Oscietra-kaviar, brioche-krutonger og brunet smør-hollandaise.


Hovedrett: A5 Wagyu ribeye med trøffel-duchesse, smørstekte kantareller, asparges og Amarone-reduksjon.


Dessert: Sjokoladefondant med Valrhona, pasjonsfrukt og Tahiti-vaniljeis toppet med spiselige gullflak.

Dette kunne jeg lett ha smørt sammen men TS er inne proff + det der er too much

  • Liker 5
Skrevet
Fru Uperfekt skrev (Akkurat nå):

Dette kunne jeg lett ha smørt sammen men TS er inne proff + det der er too much

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

Skrevet (endret)

Kom med noen tanker om hvilken retning du vil gå og ambisjonsnivå, så skal jeg komme med forslag.

Endret av K.B.
AnonymBruker
Skrevet
K.B. skrev (Akkurat nå):

Kom med noen tanker om hvilken retning du vil gå og ambisjonsnivå, så skal jeg komme med forslag.

Samme her! Lettere hvis du sier litt mer. Jeg liker også retter hvor man kan forberede mest mulig for forhånd, sånn at jeg ikke står på kjøkkenet mesteparten av kvelden.

Anonymkode: 58b0b...627

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Tobias001 skrev (2 minutter siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

Sikkert like greit. Du virker ikke som spesielt godt selskap.

Anonymkode: 58b0b...627

  • Liker 21
  • Nyttig 8
AnonymBruker
Skrevet
Tobias001 skrev (6 minutter siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

🙄

Anonymkode: aa6d9...256

  • Liker 1
Skrevet
Tobias001 skrev (7 minutter siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

Så kjekt, er glad jeg ikke har deg som gjest.

Pleier å ha 7-9 retters meny

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

🙄

Anonymkode: aa6d9...256

Eller hva. Jeg ser han holder på i flere tråder og blir altså så dritlei.

Anonymkode: 58b0b...627

  • Liker 4
  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet
Tobias001 skrev (29 minutter siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

Der var du igjen ja

Anonymkode: 67c5b...41b

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Eller hva. Jeg ser han holder på i flere tråder og blir altså så dritlei.

Anonymkode: 58b0b...627

Enig, dette blir for for dumt. 
 

Ts:

Det er veldig godt med sjøkreps til forrett, gratinert i ovn med f.eks hvitløkssmør og urter. 
 

Til hovedrett kan du kanskje ha kallunfilet/kalkunbrys med tilbehør

 

Ellers creme brulee eller sitronterte med marengs til dessert.

Anonymkode: ec1ac...5b9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Tobias001 skrev (1 time siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

:hoho: du er morsom 🧌 

Anonymkode: ffce7...a1d

Skrevet
Tobias001 skrev (1 time siden):

Da bør hun enten droppe å invitere til festmåltid, eller outsource matlagingen til noen profesjonelle. Å komme til en festmiddag laget av amstører kan bli en ekstremt nedtur for gjestene. Hadde jeg kommet å fått servert en overstekt billig kalkun, så hadde jeg dratt hjem igjen.

Nå må du gi deg! Du trenger ikke være proff for å lage en god middag, spesielt hvis man begynner å planlegge den så lenge i forveien som dette, da har du muligheter til å teste noen av komponentene.
Matlaging skal være gøy og med litt hjelp fra nettet og litt sunn fornuft, så går dette sikkert bra.

  • Liker 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Hvor mange gjester? 

Anonymkode: 764ba...f95

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...