AnonymBruker Skrevet lørdag kl 16:57 #1 Del Skrevet lørdag kl 16:57 Dere som ikke skal spise vanlig tradisjonell norsk julemat til jul, hva planlegger dere å spise? Ingen her hos oss er særlig glad i den tradisjonelle maten, dessuten får man den jo servert ørten ganger på julebord og sånt før jul, så vi har lyst til å prøve noe annet i år. Svar gjerne om dere pleier å spise noe tradisjonelt fra et annet sted enn Norge også. Anonymkode: 3dd6d...f45 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mimifin72 Skrevet lørdag kl 17:00 #2 Del Skrevet lørdag kl 17:00 På julaften spiser vi biff med tilbehør. Ingen av oss er spesielt glad i verken ribbe eller pinnekjøtt. Eller torsk 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashley jackson Skrevet lørdag kl 17:02 #3 Del Skrevet lørdag kl 17:02 Vi er muslimer og feirer jul med humus, couscous og grillet lam! 6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:03 #4 Del Skrevet lørdag kl 17:03 ashley jackson skrev (Akkurat nå): Vi er muslimer og feirer jul med humus, couscous og grillet lam! Herlig! Vi er også muslimske. Har pleid å ha pinnekjøtt hihi må ha noe etnisk også, så det blir gjerne bityani som tilbehør 🥰 Anonymkode: d18c2...8b8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet lørdag kl 17:05 #5 Del Skrevet lørdag kl 17:05 (endret) Jeg er heller ikke glad i den tradisjonelle ribba eller pinnekjøttet. Liker egentlig ingen av delene. Så de siste årene når jeg og sønnen min skal på middag julaften hos min far, så spiser vi kalvestek. Sønnen min liker ikke fet ribbe der det bare er masse fett, og ikke pinnekjøtt heller. Faren min er ingen stor tilhenger av den julematen heller, så for han var det helt greit å gå over til kalvestek. Endret lørdag kl 17:11 av Million 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:09 #6 Del Skrevet lørdag kl 17:09 Hvis jeg ikke skulle spist tradisjonelt hadde jeg hatt hummer og skalldyr med champagne til først og helstekt and med tilbehør etterpå. Og dyyyr fransk rødvin. Deretter litt ost og så kanskje sorbet eller is med bær til dessert. Anonymkode: 6318a...761 1 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:09 #7 Del Skrevet lørdag kl 17:09 Kalkun eller klippfisk med tilbehør. Anonymkode: d1a58...a02 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:12 #8 Del Skrevet lørdag kl 17:12 Reinsdyrstek er en god nr 2 for min del. Anonymkode: 928a0...c9c 1 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:17 #9 Del Skrevet lørdag kl 17:17 Juleskinke Anonymkode: 5644d...da0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet lørdag kl 17:18 #10 Del Skrevet lørdag kl 17:18 Jeg hadde andebryst på dansk vis sist jul. And, sukkerbrunede og kokte poteter, saus og rødkål. Julegodter til dessert. I år blir det ribbe på tradisjonelt vis. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:26 #11 Del Skrevet lørdag kl 17:26 Mannen min (utenlandsk) spiser ikke kjøtt, bare kylling og fisk/sjømat, men han vil ha raspeballer med kålrabistappe og kylling 😆 Anonymkode: 80b83...220 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:35 #12 Del Skrevet lørdag kl 17:35 Vi spiser marinert saftig kalkunbryst med fløtesaus eller peppersaus 😊 med litt julete tilbehør som kålrotstappe . Ofte har vi også fløtepotet Anonymkode: 90fc4...51b 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:36 #13 Del Skrevet lørdag kl 17:36 Jeg vokste opp med oksesteik, svinesteik eller lammelår som julemiddag. Ribbe smakte jeg for første gang da jeg var 19-20 år og bodde på Sørlandet et år. Har aldri likt pinnekjøtt noe særlig, så gjett om jeg sleit meg gjennom første julemiddag hos svigers med pinnekjøtt og vossakorv til middag (liker ikke pølser heller…) og multekrem til dessert. Hvis jeg fikk velge hadde det blitt kalkun til julemiddag og sjokolademousse med Bailey’s til dessert. I år blir det sannsynligvis hjortesteik. Anonymkode: 1bc84...426 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:40 #14 Del Skrevet lørdag kl 17:40 Jeg er vokst opp med kalkun på julaften, så det har vi hver gang vi feirer hjemme hos oss. Broren min lager reinsdyrstek når de har hos seg. Begge deler er veldig godt. Til dessert har vi sjokolademousse med masse spennende frukt til. Anonymkode: a7685...527 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:40 #15 Del Skrevet lørdag kl 17:40 Vi spiser ikke kjøtt, så vi har nøttestek og vegisterkaker med tilbehør. Anonymkode: 9d93e...904 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 17:45 #16 Del Skrevet lørdag kl 17:45 Så mange gode idéer! Nå ble jeg ordentlig inspirert 😊 TS Anonymkode: 3dd6d...f45 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet lørdag kl 17:48 #17 Del Skrevet lørdag kl 17:48 Jeg har alltid vært tilpasningsdyktig etter hvor vi feiret, så har hatt både mer tradisjonell julemat som pinnekjøtt og kalkun, men også mindre tradisjonell som vårruller og burger (med veldig godt tilbehør 😋). Også fått servert sursteik, samt vegetariske alternativer som nøttestek, pinneoumph, vegisterkaker, og diverse annet og utrolig godt alternativ til kjøtt. Jeg er veldig glad i enkelte typer nøttestek og vegisterkaker, og gjerne noe med seitan, så vil anbefale det om en bare vil ha litt annerledes tilbehør til tyngre julemat. Ovnsstekte poteter med urter (f.eks rosmarin) og blant annet gulrot som er bakt med er så godt, og hever julemiddagen om jeg skal få bestemme. Gjerne god sopp også 😋 Hasselbackpoteter har jeg også hatt til jul, og det kan anbefales. Er det opp til meg så må julemiddagen ha rødkål, diverse grønnsaker, og en eller annen form for kokte eller bakte poteter, resten kan jeg tilpasse meg på. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thyra Skrevet lørdag kl 19:30 #18 Del Skrevet lørdag kl 19:30 Hva med koldtbord, eller gode rundstykker med "julete" pålegg? Egg, ansjos, røykelaks/gravlaks,sylte...? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 19:33 #19 Del Skrevet lørdag kl 19:33 Da jeg vokste opp med ribbe-middag og ikke likte ribbe så fikk alltid jeg svin ytrefilet istedet. Men ellers med samme tilbehør som ribba, jeg liker for eksempel godt sånne små pølser (sossiser?) og som barn likte jeg også medisterkaker som vi pleide ha ved. Dere kan jo se på ideer til nyttårsmiddager der det er vanlig med litt mer variasjon for inspo? Typisk varianter av kalkun, skalldyr, godt kjøtt feks Anonymkode: 9dadf...eb1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet lørdag kl 21:13 #20 Del Skrevet lørdag kl 21:13 Hvis jeg ikke skulle spist pinnekjøtt på julaften, hadde jeg ønsket meg noe asiatisk . Anonymkode: 59008...5f8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå