Vinglepetrine Skrevet onsdag kl 06:51 #1 Del Skrevet onsdag kl 06:51 Jeg skal servere torskeloin til en venninnnegjeng. Som tilbehør har jeg tenkt å servere blomkålkrem, appelinglasserte gulerøtter og fritert pepperrot. Jeg pleier å spise denne retten uten saus, men har lyst til å servere med saus denne gangen. Noen som har forslag til en saus til denne retten? Trenger jeg poteter i tillegg? Evnt hvilke poteter passer her? Kanskje jeg burde ha noe grønt til også? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 06:53 #2 Del Skrevet onsdag kl 06:53 En appelsinsaus eller sitronsaus. Anonymkode: b641e...5f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 06:56 #3 Del Skrevet onsdag kl 06:56 https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/stekt-torsk-med-appelsinsaus-og-potetmos,2037108 Det ligger masse forslag på nettet, og det er også plenty av kokebøker på biblio. Anonymkode: b641e...5f3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vinglepetrine Skrevet onsdag kl 06:58 Forfatter #4 Del Skrevet onsdag kl 06:58 Jeg går meg vill i jungelen av oppskrifter og er ikke veldig god på å sette sammen smaker. Derfor er det fint med noen tips med overnevnte som utgangspunkt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 07:07 #5 Del Skrevet onsdag kl 07:07 Kan jeg komme????? Anonymkode: 1cbb5...2c0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
loguntio Skrevet 4 timer siden #6 Del Skrevet 4 timer siden (endret) hørtes veldig godt ut! Aldri hørt om fritert pepperrot før, er det ikke persillerot du tenker på? Den er veldig populær som fritert. Pepperroten er supersterk og minner om wasabi, men mulig den blir mild når fritert. Hmm, hadde vært interessant å teste. Ikke behov for potet i utgangspunktet, men kommer an på hvor mette dere skal bli / hvor mye du bruker av blomkålpureen. Går an å slenge noen skrelte poteter sammen med blomkål for å gjøre pureen mer mettende. Ellers legge noen småpoteter i en ildfast form. For saus har jeg to forslag: 1. smør+fløte/rømme+løk+"ekstra smak". Denne kan ha mange navn ut fra hvilken ekstra smak som brukes. Beurre blanc, sandefjordsmør, sitronsaus, rømmesaus er eksempler på hva du kan søke på. Noen ville kanskje også lagt til litt fiskebuljong/kraft. Passer til hvit fisk. Blir lys gul/hvit på farge. 2. Hollandaise. Emulsjon av smør og eggeplomme. Gjerne tilsatt sitron eller vineddik. Kan lett sprekke, så du bør være godt kjent med den fra før av eller ha trent i forkant for å bruke den. Blir gul/lys gul på farge. Fargemessig: gul hollandaise blir pent med hvit fisk og hvit blomkål. Hvis du går for saus nr 1, kan det bli mye hvitt på tallerkenen. Det restaurantene da gjerne gjør er å lage urteolje (dill/persille/basilikum, grønnkål/spinat for ekstra smaragdgrønn farge), som de drypper over den hvite sausen før servering. Endret 4 timer siden av loguntio Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå