AnonymBruker Skrevet 25. april #101 Del Skrevet 25. april Fler nordmenn spiser grandis enn noe annet på julaften, og jeg tror det trigger enkelte veldig 😂 Anonymkode: 417de...284 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #102 Del Skrevet 25. april Verdens beste måltid er det ikke, men det er godt og man blir mett. Dette til 20 kroner er ekstremt billig og man må nesten være tilbakestående for ikke å forstå "hysteriet". Anonymkode: 2b919...4bd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bvp Skrevet 25. april #103 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Fler nordmenn spiser grandis enn noe annet på julaften, og jeg tror det trigger enkelte veldig 😂 Anonymkode: 417de...284 ROTFLMAO! Jeg husker en journalist spurte fplk om hva de spiste på julaften og 2-3 personer svarte Grandiosa og det klarte Stabburet vri til at grandis hadde blitt norsk julemat, og nå er det flere som spiser grandis enn noe annet! Jaja, snakker om fjøra som ble til 14 hønsegårder. 🤣 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 25. april #104 Del Skrevet 25. april velociraptor skrev (2 timer siden): og Nei det er virkelig ikke vanskelig å forstå forskjell på prosessert og ultraprosessert, men mulig dere finner det komplisert. Så hvorfor er det ingen publisert informasjon om hva som er forskjellen, eller hvor den grensen går? Jeg kan være med på at mat kan være ultraprosessert, men det virker som ingen i dette kommentarfeltet som har noe som helst konstruktivt å kommer med om det feltet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 25. april #105 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (40 minutter siden): Verdens beste måltid er det ikke, men det er godt og man blir mett. Dette til 20 kroner er ekstremt billig og man må nesten være tilbakestående for ikke å forstå "hysteriet". Anonymkode: 2b919...4bd 20-30% av befolkningen feirer ikke jul uansett, så hva de spiser på julaften er egentlig helt likegyldig i en slik undersøkelse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #106 Del Skrevet 25. april Tar heller brødskive med pålegg enn grandiosa, fatter ikke at den er så populær. Anonymkode: d64ba...181 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #107 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (12 timer siden): Fatter ikke at folk spiser sånt. Anonymkode: 0955d...0e3 Sikkert mye du spiser som folk ikke fatter også. Anonymkode: 7ebee...4a2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ditzy Doo Skrevet 25. april #108 Del Skrevet 25. april (endret) Jeg ELSKER Grandiosa! Har alltid ekstra hvitost på og paprika så det blir litt mer mat Endret 25. april av Ditzy Doo 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #109 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (5 timer siden): Kan ikke de som liker Grandiosa kjøpe det,og de som ikke liker det la være? Må man kommentere alt,liksom? Anonymkode: 1fd71...369 I en tråd om det, er dette naturlig og ønsket. Anonymkode: 10e0b...697 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #110 Del Skrevet 25. april jane78 skrev (3 timer siden): Fordi om jeg vil spise papp, så kan jeg hente det gratis på Sirkula Hvordan vet du at den smaker papp? Anonymkode: 10e0b...697 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #111 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Hvordan vet du at den smaker papp? Anonymkode: 10e0b...697 Tenker personen har sikkert spist mye papp oppigjennom. Må si det frister med papp hvis det smaker Grandiosa. Anonymkode: 7ebee...4a2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #112 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (1 time siden): Så hvorfor er det ingen publisert informasjon om hva som er forskjellen, eller hvor den grensen går? Jeg kan være med på at mat kan være ultraprosessert, men det virker som ingen i dette kommentarfeltet som har noe som helst konstruktivt å kommer med om det feltet... Det finnes mange publiserte studier om det. Du har fått link tidligere i tråden som du tydeligvis har valgt å overse 🤷♀️ Her forklarer Matprat hva det er: https://www.matprat.no/artikler/ernaring/hva-er-ultraprosessert-mat/ I denne artikkelen er det forklart hva NOVA klassifiseringen er på norsk: https://www.forskning.no/mat-mat-og-helse-sykdommer/ultraprosessert-mat-er-koblet-til-mange-sykdommer-ifolge-kjempeoppsummering-av-forskning/2333319 Anonymkode: e26ac...9a3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 25. april #113 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Det finnes mange publiserte studier om det. Du har fått link tidligere i tråden som du tydeligvis har valgt å overse 🤷♀️ Her forklarer Matprat hva det er: https://www.matprat.no/artikler/ernaring/hva-er-ultraprosessert-mat/ I denne artikkelen er det forklart hva NOVA klassifiseringen er på norsk: https://www.forskning.no/mat-mat-og-helse-sykdommer/ultraprosessert-mat-er-koblet-til-mange-sykdommer-ifolge-kjempeoppsummering-av-forskning/2333319 Anonymkode: e26ac...9a3 Det står at den er omdiskutert, i tillegg er den over 15 år gammel. Og den kategoriseringen er veldig selvmotsigende på flere punkter, da den ikke definerer fremstillingsmetode men kun hva en matvare heter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #114 Del Skrevet 25. april Syns det er veldig kjekt å ha noen i fryseren i tilfelle vi trenger en superrask middag, barna uventet har med venner eller andre ting oppstår. Betyr jo ikke at det er det jeg liker best i hele verden. Men hvem gidder å stå å lage alt fra bunnen av Anonymkode: 0fe15...e87 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #115 Del Skrevet 25. april Cyndaquil skrev (21 timer siden): Ja nå er det tilbud med billig Grandiosa til 20 kr. Avisene skriver såklart om dette. Og kommentater feltet florerer med kommentater som «bortkasta, hvem liker Grandiosa» «dette er ikke mat». «Pappaplate» «kun navere spiser dette» grandiosa er en svært mye solgt frossenpizza. At mange hamstrer er vel bevis i seg selv at mange liker Grandiosa. jeg selv forstår ikke tynet Grandiosa får. Litt lite ost, MEN den smaker ost og skinke pizza. Helt vanlig og helt greit . Ikke gourmet. Er det så rart å forstå st ost og skinke pizza er godt ? hvorfor dette hatet? liker DU pizza Grandiosa? Nei, jeg har ikke spist Grandiosa i noen utgave på 20 år. Så løper ikke til butikken når det er tilbud. Jeg kjøper ikke Grandiosa uansett. Liker de ikke. Kjøper veldig sjelden frossenpizza, og hvis det skjer, så er det ikke Grandiosa. Anonymkode: 47b47...6b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ditzy Doo Skrevet 25. april #116 Del Skrevet 25. april (endret) AnonymBruker skrev (7 timer siden): Kan ikke de som liker Grandiosa kjøpe det, og de som ikke liker det la være? Anonymkode: 1fd71...369 Amen! 😁 Endret 25. april av Ditzy Doo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #117 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (16 minutter siden): Det står at den er omdiskutert, i tillegg er den over 15 år gammel. Og den kategoriseringen er veldig selvmotsigende på flere punkter, da den ikke definerer fremstillingsmetode men kun hva en matvare heter. Avviser du den fordi definisjonen blei laga for 15 år siden. Samtidig som du etterlyser dokumentasjon på at den virker Du skjønner det tar tid med studier og dokumentasjon? Om du ser på linken fra Forskning.no viser den til en oppsummering av studier «Forskerne fant overbevisende dokumentasjon for at ultraprosessert er koblet til økt risiko for hjertesykdom, diabetes type 2 og angst og andre vanlige psykiske lidelser. De fant også stor sannsynlighet for en kobling til fedme, søvnproblemer, depresjon og generell risiko for tidlig død. Derimot var det bare begrenset dokumentasjon for en sammenheng mellom ultraprosessert mat og astma, tarmsykdom og noen kreftformer. Lane og kollegaene mener funnene viser at det haster med å finne ut hvorfor disse matvarene har en negativ virkning på helsa og hvilke strategier som kan brukes for å få folk til å spise mindre av slik mat.» Anonymkode: e26ac...9a3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gentleman59 Skrevet 25. april #118 Del Skrevet 25. april Cyndaquil skrev (21 timer siden): Ja nå er det tilbud med billig Grandiosa til 20 kr. Avisene skriver såklart om dette. Og kommentater feltet florerer med kommentater som «bortkasta, hvem liker Grandiosa» «dette er ikke mat». «Pappaplate» «kun navere spiser dette» grandiosa er en svært mye solgt frossenpizza. At mange hamstrer er vel bevis i seg selv at mange liker Grandiosa. jeg selv forstår ikke tynet Grandiosa får. Litt lite ost, MEN den smaker ost og skinke pizza. Helt vanlig og helt greit . Ikke gourmet. Er det så rart å forstå st ost og skinke pizza er godt ? hvorfor dette hatet? liker DU pizza Grandiosa? Det tar 17 minutter å lave en pizza basert på en rå pizzadeig og det fyllet du selv vil så: Ja, Grandiosa fortjener all mulig tyn, den kommer ikke nær min bolig eller et spisebord jeg sitter vet. Det smaker ikke engang papp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 25. april #119 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Avviser du den fordi definisjonen blei laga for 15 år siden. Samtidig som du etterlyser dokumentasjon på at den virker Du skjønner det tar tid med studier og dokumentasjon? Om du ser på linken fra Forskning.no viser den til en oppsummering av studier «Forskerne fant overbevisende dokumentasjon for at ultraprosessert er koblet til økt risiko for hjertesykdom, diabetes type 2 og angst og andre vanlige psykiske lidelser. De fant også stor sannsynlighet for en kobling til fedme, søvnproblemer, depresjon og generell risiko for tidlig død. Derimot var det bare begrenset dokumentasjon for en sammenheng mellom ultraprosessert mat og astma, tarmsykdom og noen kreftformer. Lane og kollegaene mener funnene viser at det haster med å finne ut hvorfor disse matvarene har en negativ virkning på helsa og hvilke strategier som kan brukes for å få folk til å spise mindre av slik mat.» Anonymkode: e26ac...9a3 Nå har du ikke lest hva jeg har skrevet. Jeg benekter ikke ultraprosessert mat eller virkningene av å spise det. Jeg etterlyser definisjoner på hva som faktisk er ultraprosessert slik at det blir lettere for forbrukeren å skille mellom hva som faktisk er uheldig å spise. Og der er det foreløpig en salig suppe av råd og definisjoner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #120 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (18 minutter siden): Nå har du ikke lest hva jeg har skrevet. Jeg benekter ikke ultraprosessert mat eller virkningene av å spise det. Jeg etterlyser definisjoner på hva som faktisk er ultraprosessert slik at det blir lettere for forbrukeren å skille mellom hva som faktisk er uheldig å spise. Og der er det foreløpig en salig suppe av råd og definisjoner. Du skrev dette: Det står at den er omdiskutert, i tillegg er den over 15 år gammel. Og den kategoriseringen er veldig selvmotsigende på flere punkter, da den ikke definerer fremstillingsmetode men kun hva en matvare heter. Definisjonen var aldri ment å være for hvermannsen. Men NOVA klassifiseringen er definisjonen. Hva mener du med den siste setningen? Fremstillingsmetode er en del av definisjonen. Hva mener du er selvmotsigende? https://www.fsp.usp.br/nupens/en/food-classification-nova/ Men er enig i poenget ditt at det burde være lettere for folk å få rett informasjon. Hadde en kunnet få en merking av mat hadde dette vært lettere for folk. Om du leser reglene for Nøkkelhullmerket er det mye mer forvirrende og komplekst, men folk klarer å forholde seg til merkingen. Husk også på at matbransjen har interesse av å forvirre folk og få det til å virke mer komplekst enn det er. Anonymkode: e26ac...9a3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå