Gjest Splurge Skrevet 25. april #81 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (7 timer siden): Nå satte jeg dette litt på spissen, men for å ta en annen sammenligning - å spise Grandiosa er som å høre på Sputnik eller Ole Ivars når man i stedet kan høre på Schubert, Schumann, Brahms eller Liszt. Eller for den saks skyld Beatles eller Queen. Det er ikke fordi det isolert sett er noe i veien med Sputnik eller dansebandmusikk, men hvorfor nøye seg med dette når alternativene er mange og så mye bedre; skal man først høre på musikk, kan man like gjerne høre på kvalitet. Det samme gjelder mat; utvalget av mat i norske butikker er direkte begredelig når man sammenligner med resten av Europa, og bare ostediskene i Frankrike kan få en til å snappe etter pusten. Fortsatt uenig ...? Anonymkode: 090c6...028 Dette ble mye overtenking til og med for meg, er jo bare grandis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #82 Del Skrevet 25. april Grandiosa og Norvegia er typisk smakløst norsk. Anonymkode: 148ba...645 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gine Skrevet 25. april #83 Del Skrevet 25. april Jeg liker Grandiosa 🤩 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #84 Del Skrevet 25. april Kan ikke de som liker Grandiosa kjøpe det,og de som ikke liker det la være? Må man kommentere alt,liksom? Anonymkode: 1fd71...369 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #85 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (45 minutter siden): Problemet er at for den vanlige forbruker ikke er mulig å vite hva som er ultraprosessert og ikke. Hvor lang må en ingrediensliste være for å kalle det ultraprosessert og hvor i alle dager går denne magiske grensen? Dette er det altfor mange meninger om og ikke noe som har et fasitsvar, og det ser man jo når du blander inn Skyr som eksempel. Skyr har for øvrig kun èn ingrediens i utenom melkesyrebakteriene (som for øvrig lages av samme melka) Det finnes definisjon på hva som er ultraprossesert og det er ikke så vanskelig å forstå. Med mindre en hører på matbransjen som prøver å forvirre og som har interesse av at folk tror det er komplisert og dermed gir opp. Anonymkode: e26ac...9a3 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 25. april #86 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det finnes definisjon på hva som er ultraprossesert og det er ikke så vanskelig å forstå. Med mindre en hører på matbransjen som prøver å forvirre og som har interesse av at folk tror det er komplisert og dermed gir opp. Anonymkode: e26ac...9a3 Kom gjerne med en link med troverdig informasjon rundt dette. Kan ikke se at helsemyndighetene har noen informasjon rundt dette. Det jeg selv leser er at ultraprosessert mat er mat som er sterkt bearbeidet med metoder og ingredienser man ikke finner i et vanlig kjøkken. Det vil si at mye av både vanlige matprodukter som brød, skyr osb ikke er i nærheten av å være ultraprosessert mat slik mange som kommenterer her mener. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #87 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (21 minutter siden): Kom gjerne med en link med troverdig informasjon rundt dette. Kan ikke se at helsemyndighetene har noen informasjon rundt dette. Det jeg selv leser er at ultraprosessert mat er mat som er sterkt bearbeidet med metoder og ingredienser man ikke finner i et vanlig kjøkken. Det vil si at mye av både vanlige matprodukter som brød, skyr osb ikke er i nærheten av å være ultraprosessert mat slik mange som kommenterer her mener. Myndighetene har ikke tatt det inn i sine råd, noe som er veldig omdiskutert. Her er en samlestudie f.eks. Det kommer flere og flere studier som viser effekten av ultraprossesert mat: https://www.bmj.com/content/384/bmj-2023-077310 Brød kan være prossesert eller ultraprossesert basert på ingrediensene. Dette er ultraprossesert: https://meny.no/varer/bakeri/brod/brod/mors-brod-7041611018261 Helt vanlig brød fra butikken, det er tilsatt ekstra hvetegluten for å heve raskere (billigere å produsere) og enzymer som gjør det smaker søtere. Så finnes det brød uten disse tilsetningsstoffene som sammenlignet med det ultraprosseserte brødet er et bedre valg for helsen. Samme med Skyr, det finnes produkter uten tilsetningsstoffer som er bedre for kroppen. Anonymkode: e26ac...9a3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #88 Del Skrevet 25. april Den er spiselig, men synes det er litt rart den er så populær når det finnes tonnevis av andre mer spennende pizza som smaker bedre Anonymkode: e73e8...5e6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #89 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Den er spiselig, men synes det er litt rart den er så populær når det finnes tonnevis av andre mer spennende pizza som smaker bedre Anonymkode: e73e8...5e6 Det er jo PRISEN som gjør den ekstra populær, En «god» frossenpizza koster gjerne 80-90kr, vanlig grandis nå 20kr, men ikke uvanlig om den ligger på 40kr. Anonymkode: 8d748...3b4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #90 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (1 time siden): Grandiosa og Norvegia er typisk smakløst norsk. Anonymkode: 148ba...645 du vet det går an å ha tilbehør til begge deler ?? Anonymkode: 8d748...3b4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jane78 Skrevet 25. april #91 Del Skrevet 25. april 16 hours ago, Cyndaquil said: vorfor dette hatet? liker DU pizza Grandiosa? Fordi om jeg vil spise papp, så kan jeg hente det gratis på Sirkula 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Enda en tulling Skrevet 25. april #92 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (2 timer siden): Siden det selges 25 millioner Grandiosa tror jeg ikke alle er enige med deg. Skjønner fremdeles ikke dette hatet mot akkurat Grandiosa. Om man ikke liker noe er det vel bare å la være å kommentere... Det er jo for enkelte av oss ubegripelig at den verste ferdigpizzaen på markedet er den mest populære, den som nærmest har blitt et synonym for ferdigpizza og som man blir prakket på overalt fordi "alle" liker jo Grandiosa. Eh, nei... Poenget med et nettsted som KG er vel nettopp at folk skal kunne kommentere, uansett hvor uvesentlig temaet er eller hvor uinteressant kommentaren er for enkelte andre. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #93 Del Skrevet 25. april Jeg er nok full av fordommer. Forbinder Grandiosa med fattige studenter og folk som ikke kan/gidder å lage mat. Anonymkode: 09c06...ae9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #94 Del Skrevet 25. april Nå har jeg ikke lest alt i tråden her, men for dere som spiste Grandiosa på 1980-tallet: synes dete smaken den samme i dag som den gangen? Anonymkode: 853bd...961 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
velociraptor Skrevet 25. april #95 Del Skrevet 25. april Hensatt skrev (3 timer siden): Problemet er at for den vanlige forbruker ikke er mulig å vite hva som er ultraprosessert og ikke. Hvor lang må en ingrediensliste være for å kalle det ultraprosessert og hvor i alle dager går denne magiske grensen? Dette er det altfor mange meninger om og ikke noe som har et fasitsvar, og det ser man jo når du blander inn Skyr som eksempel. Skyr har for øvrig kun èn ingrediens i utenom melkesyrebakteriene (som for øvrig lages av samme melka) og AnonymBruker skrev (3 timer siden): Ultraprosessert har blitt ett moteord som mange bruker uten at de har det minste begrep om hva som ligger i ordet, akkurat som turbo for noen år siden, så til og med gressklippere som het Turbo fordi folk trodde turbo var bra. Anonymkode: 6aeac...b00 Nei det er virkelig ikke vanskelig å forstå forskjell på prosessert og ultraprosessert, men mulig dere finner det komplisert. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #96 Del Skrevet 25. april Jeg syns ikke det er vanskelig å forstå. Syns personlig at big one sine pizzaer er bedre, men en gang i blant syns jeg det er godt med en 4x ost grandis eller en kjøttdeig og løk grandis. Anonymkode: 073c8...2e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrankDrebin 2 1/2 Skrevet 25. april #97 Del Skrevet 25. april 11 hours ago, AnonymBruker said: Første gangen jeg smakte grandiosa pizza var på fritidsklubben på slutten av 80 tallet. Husker det var mere ost på den da, enn i dag. Anonymkode: 9238d...8a2 Ja, de skraper nok av litt for hvert år. xD Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #98 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (11 timer siden): Å spise Grandiosa er som å fortelle at man liker misjonærstillingen når man kommer til en lukket BDSM-klubb med lenker hengende fra taket og et rikholdig utvalg pisker på veggene. Dette er mat for gjennomsnittsmennesket; de sofistikerte som kan fortelle hvilken årgang det er snakk om og hvilken gård dette kommer fra ved å smake et glass vin fra en flaske til 20.000, foretrekker noe annet. Anonymkode: 090c6...028 Tja, ikke alle velger bort grandis for andre giftstoffer. Faktisk er vi ganske mange som avstår fra å bedøve sansene våre med alkoholinntak. Anonymkode: 417de...284 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
katties Skrevet 25. april #99 Del Skrevet 25. april Likte kun Grandiosa til jeg hadde spart på nok ORDENTLIG pizza Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. april #100 Del Skrevet 25. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg er nok full av fordommer. Forbinder Grandiosa med fattige studenter og folk som ikke kan/gidder å lage mat. Anonymkode: 09c06...ae9 Det er fordomsfullt ja. Det fordrer både at "fattigdom" kun gjelder studenter, og at alle er friske nok til lage mat, men velger å la være.. Anonymkode: 417de...284 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå