Kitty Odis Skrevet 3. april #1 Del Skrevet 3. april (endret) Begynner å bli fustert. Jeg elter deigen med kjøkkenmaskin 15-20 min. Før steking lager jeg en haug av hull med grillspyd i deigen og skjærer skorpen. Men det blir ikke så bra. Noen ganger er det kjempefint brød, og ofte er som på bildet. Noen som kan komme med tips? Endret 3. april av Kitty Odis Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. april #2 Del Skrevet 3. april Du sier ikke noe om heving. Kanskje du etterhever for lenge? Det kan føre til at skorpen løsner slik som her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty Odis Skrevet 3. april Forfatter #3 Del Skrevet 3. april Brunhilde skrev (1 time siden): Du sier ikke noe om heving. Kanskje du etterhever for lenge? Det kan føre til at skorpen løsner slik som her. Ca. 1 time i bollen og 40 min i formen. Er det for lenge? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty Odis Skrevet 3. april Forfatter #4 Del Skrevet 3. april Er det noe å si om dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. april #5 Del Skrevet 3. april Kitty Odis skrev (14 minutter siden): Ca. 1 time i bollen og 40 min i formen. Er det for lenge? Det kan se slik ut. Prøv med litt kortere heving i formen og se om det hjelper? Det har jo ikke vært frosset, har det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty Odis Skrevet 3. april Forfatter #6 Del Skrevet 3. april Brunhilde skrev (4 minutter siden): Det kan se slik ut. Prøv med litt kortere heving i formen og se om det hjelper? Det har jo ikke vært frosset, har det? Ja. Jeg baker 6 brød om gangen og fryser det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. april #7 Del Skrevet 3. april Kitty Odis skrev (2 minutter siden): Ja. Jeg baker 6 brød om gangen og fryser det. Det skrev du ikke i startinnlegget. Da bør du skjære brødet i skiver før du fryser det ned, eventuelt dele det i to før du fryser det. Jeg baker også brød og fryser ned, men siden jeg er alene skjærer jeg det enten i skiver eller i tre biter før jeg fryser det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty Odis Skrevet 3. april Forfatter #8 Del Skrevet 3. april Brunhilde skrev (38 minutter siden): Det skrev du ikke i startinnlegget. Da bør du skjære brødet i skiver før du fryser det ned, eventuelt dele det i to før du fryser det. Jeg baker også brød og fryser ned, men siden jeg er alene skjærer jeg det enten i skiver eller i tre biter før jeg fryser det. Jeg trodde det var noe galt med hevingen/eltingen. Nå skal jeg prøve din tips. Tusen takk 🙂 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 3. april #9 Del Skrevet 3. april Skjærer alltid mine i skiver ja, for da er alt som helt ferskt og uten sprekker når det skal spises. Hvis en skal steike hele brød hjemme er det også greit å lage et langt snitt i brødet på langs, for da kontrollerer man dette selv.https://www.facebook.com/watch/?v=2051489391604287 Sakset fra nett: "Snitting av brødet er ikke bare for utseendets skyld, det er en måte å kontrollere hvordan brødet sprekker når det hever seg i ovnen. Rett før du setter brødet i ovnen, bør du derfor skjære noen snitt på toppen. Da får du kontrollerte sprekker i toppen av brødet og unngår at brødet sprekker på sidene eller under." Håper du finner det ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå