AnonymBruker Skrevet 25. mars #1 Del Skrevet 25. mars Vet ikke hva som skjedde, men begge barna har blitt kjøttetere av verste sort. Typ, vil helst bare leve på melk, egg, ost og kjøtt. Jeg vil helst presse i dem grønnsaker og belgvekster, men siden det ikke er noe alternativ må jeg ty til noe som faktisk kan være barnevennlig og godt. Har dere noen enkle oppskrifter dere kan dele? Anonymkode: b8c79...c68 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. mars #2 Del Skrevet 25. mars Hodekål med soya. Spises som et eple Anonymkode: 5de47...22e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. mars #3 Del Skrevet 25. mars 42 minutter siden, AnonymBruker said: Hodekål med soya. Spises som et eple Anonymkode: 5de47...22e Hvor lenge baker du det i ovnen? Anonymkode: b8c79...c68 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 25. mars #4 Del Skrevet 25. mars Veganmisjonens blomkålpanne er god til taco eller i pitabrød. Ellers drøyer jeg kjøttdeig til taco/fajitas/kjøttsaus med sopp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. mars #5 Del Skrevet 25. mars Noen av favorittene her i hus. Barna er er 9,11 og 14 Tomatsuppe med linsepannekaker http://www.veganmisjonen.com/2018/01/oppskrift-linsepannekaker-vegansk.html?m=1 http://www.veganmisjonen.com/2015/11/oppskrift-saftig-potetburger.html?m=1 http://www.veganmisjonen.com/2014/03/oppskrift-bnneboller-tomatsaus.html?m=1 http://www.veganmisjonen.com/2017/11/oppskrift-sotpotet-suppe-gresskarfro.html?m=1 https://www.vegetarbloggen.no/2017/06/14/veganske-svenske-kjottboller/ https://www.vegetarbloggen.no/2020/01/19/pasta-i-blomkalsaus/ https://juliesmatblogg.no/2016/04/05/vestafrikansk-peanottsuppe/ (Vi dropper å bruke chili) Anonymkode: 6f324...e96 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 26. mars #6 Del Skrevet 26. mars (endret) Hjemmelaget tomatsuppe kan du jo mose litt ulikt grønt inni. F.eks hvite bønner kan moses inn. Kan serveres med ovnsstekte, krydrede kikerter og godt brød til. Gulrotcurry med kokosmelk, og lompechips fikk jeg fra Adams en gang. Igjen en suppe/gryte en kan gjemme litt i, og en kan ha både hele hvite bønner i, eller krydderstekte kikerter til. F.eks gresskarkjerner er godt til også. Gulrotsuppe eller curry kan en også ha ris til for å få mer mat. Bakt potet, wraps, pitabrød, minipizza osv der du legger frem ulikt også velger de selv blant det du har kan også være en ide. Kan ellers varmt anbefale: Grønn matportal, Veganmisjonen, Veganske fristelser, og Vegetarbloggen. Flere av dem har ukesmenyer med barnvennlig mat i fokus 😊 https://gronnmatportal.no/2019/04/ukemeny-for-barnefamilier/ http://www.veganmisjonen.com/2015/03/barnevennlig-ukemeny-uke-10.html https://www.vegetarbloggen.no/2014/09/28/ukemeny-uke-40-2014/ https://www.veganskefristelser.com/veganskeoppskrifter/categories/enkle-veganske-middager (Enkle middager, men ikke ukesmeny da.) Grønnsakslapskaus med grønne linser, indisk dal med nanbrød eller pitabrød (ofte så er det litt gøy å fylle pitabrødet), grønnsakslasange, chili sin carne, chana masala, falafel. (Oppskrift på rask falafel her, men jeg har ikke prøvd denne selv http://www.veganmisjonen.com/2015/03/oppskrift-rask-falafel-hjemmelaget.html Røde linselus er veldig godt, og finnes også i grønn og gul variant. http://www.veganmisjonen.com/2010/08/oppskrift-linser-linselus-capellini.html Du kan også spe ut kjøttdeigen med belgvekster, lage taco med «kjøtt» av f.eks søtpotet, nøtter, sopp, eller belgvekster. Søtpotettaco har jeg fått på restaurant og det er kjempegodt. Lykke til 😊 Endret 26. mars av Daisy-love 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars #7 Del Skrevet 26. mars Hjemmelagd blomkålsuppe og tomatsuppen er noe mitt barn alltid har elsket, uavhengig alder. Det er jo gjerne en fløteskvett i supper, men hovedingrediensen er jo grønnsaker. Jeg bruker ingen oppskrift når jeg lager supper. Jeg lager blomkålsuppe på følgende måte: Hakker en løk (trenger ikke å finhakke) og tar en liten bit hvitløk og deler del . Dette steker jeg blankt i litt smør. Har så i blomkålbuketter fra en blomkål, og rundt 8 dl vann sammen med ca. 2 ss grønnsaksbuljong (bruker Helios sitt). Dette koker jeg i ca. 8-10 min til blomkålen er ferdigkokt (liker best når det er litt tyggemotstand i blomkålene. Da fisker jeg opp noen blomkålbuketter og legger dem til side. Resten stavmikser jeg med enten 2 dl helmelk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Jeg kan også ha i litt kayennepepper, men det er ikke nødvendig. Gi suppen et oppkok og ha i blomkålbukettene før du serverer. Når jeg lager tomatsuppe, kutter jeg løk, hvitløk og gulrot (og gjerne andre grønnsaksrester som passer til tomatsuppe, om jeg har). Tar grønnsakene på «feelingen», alt ettersom hva jeg bruker, men kanskje er det omtrent som dette: 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1-2 gulrot. Dette freser jeg i litt olivenolje eller smør, til løken er blank. Da har jeg oppi tomtatpure, også på feelingen, men regner med at det er snakk om 2-3 ss pure. Dette lar jeg frese litt sammen, før jeg har oppi vann og grønnsaksbuljongpulver (ca. 6-8 dl vann og 2 ss pulver) og 2 bokser gode bokstomater. Har du tomatrester kan du ta i de også. Jeg har også i litt sukker eller honning, en skvett god balsamicoeddik og litt chiliflak. Lar det hele koke i ca. 10-15 min (til gulroten er gjennomkokt), og stavmikser suppa. Smaker til med salt og pepper. Ønsker jeg kremet suppe, har jeg i 1-2 ss creme fraiche før jeg stavmikser suppen. Også er det et hav av ulike tilbehør du kan ha til begge suppene. Barnet mitt var også veldig glad i blomkålgrateng da hun var liten. Da serverte jeg riktignok med pølsebiter og bacon, så det blir ikke helt vegetarisk. Men blomkålen er likevel hovedingredisensen, så skriver den ned likevel. Jeg ikke oppskriften i hodet, for det er så mange år siden jeg lagde det. Men det var noe ala denne https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/gratinert-blomkal/ Jeg brukte vanlig ost da, og stekte pølse og bacon som jeg hadde over blomkålen da den var ferdigstekt. Anonymkode: 31a49...e12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars #8 Del Skrevet 26. mars AnonymBruker skrev (12 timer siden): Hjemmelagd blomkålsuppe og tomatsuppen er noe mitt barn alltid har elsket, uavhengig alder. Det er jo gjerne en fløteskvett i supper, men hovedingrediensen er jo grønnsaker. Jeg bruker ingen oppskrift når jeg lager supper. Jeg lager blomkålsuppe på følgende måte: Hakker en løk (trenger ikke å finhakke) og tar en liten bit hvitløk og deler del . Dette steker jeg blankt i litt smør. Har så i blomkålbuketter fra en blomkål, og rundt 8 dl vann sammen med ca. 2 ss grønnsaksbuljong (bruker Helios sitt). Dette koker jeg i ca. 8-10 min til blomkålen er ferdigkokt (liker best når det er litt tyggemotstand i blomkålene. Da fisker jeg opp noen blomkålbuketter og legger dem til side. Resten stavmikser jeg med enten 2 dl helmelk eller fløte. Smak til med salt og pepper. Jeg kan også ha i litt kayennepepper, men det er ikke nødvendig. Gi suppen et oppkok og ha i blomkålbukettene før du serverer. Når jeg lager tomatsuppe, kutter jeg løk, hvitløk og gulrot (og gjerne andre grønnsaksrester som passer til tomatsuppe, om jeg har). Tar grønnsakene på «feelingen», alt ettersom hva jeg bruker, men kanskje er det omtrent som dette: 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1-2 gulrot. Dette freser jeg i litt olivenolje eller smør, til løken er blank. Da har jeg oppi tomtatpure, også på feelingen, men regner med at det er snakk om 2-3 ss pure. Dette lar jeg frese litt sammen, før jeg har oppi vann og grønnsaksbuljongpulver (ca. 6-8 dl vann og 2 ss pulver) og 2 bokser gode bokstomater. Har du tomatrester kan du ta i de også. Jeg har også i litt sukker eller honning, en skvett god balsamicoeddik og litt chiliflak. Lar det hele koke i ca. 10-15 min (til gulroten er gjennomkokt), og stavmikser suppa. Smaker til med salt og pepper. Ønsker jeg kremet suppe, har jeg i 1-2 ss creme fraiche før jeg stavmikser suppen. Også er det et hav av ulike tilbehør du kan ha til begge suppene. Barnet mitt var også veldig glad i blomkålgrateng da hun var liten. Da serverte jeg riktignok med pølsebiter og bacon, så det blir ikke helt vegetarisk. Men blomkålen er likevel hovedingredisensen, så skriver den ned likevel. Jeg ikke oppskriften i hodet, for det er så mange år siden jeg lagde det. Men det var noe ala denne https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/gratinert-blomkal/ Jeg brukte vanlig ost da, og stekte pølse og bacon som jeg hadde over blomkålen da den var ferdigstekt. Anonymkode: 31a49...e12 Fløte kan jo byttes ut med kokosmelk og man kan lage blomkålgratengen uten kjøtt og f.eks bruke røkt sopp Anonymkode: 6f324...e96 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars #9 Del Skrevet 27. mars Her elsker barna blomkålsuppe med hjemmebakt brød til! Jeg lager det ganske likt som brukeren over her, men jeg baker blomkålen i ovnen først. Synes det gir en ekstra god smak. Eller spiser vi mye wok med grønnsaker og kikerter, linsegryter, tacogryter med sorte bønner (serveres med 3-4 tortillachips, en liten klatt rømme og litt koriander på toppen) eller lasagne med grønnsaker (steker løk, gulrot, hvitløk, selleri mykt og blander inn grønne linser og hakkede tomater i stedet for kjøttsaus). Men nå er barna her vant til å spise de anbefalte fem om dagen fra de var små, da blir det selvsagt enklere. Snakker dere med barna om kosthold? Det tror vi er viktig, vi har lært barna om vitaminer i forskjellige grønnsaker, proteiner, fett, karbohydrater osv. Hva er en «normal» mengde kalorier i forskjellige retter, hvorfor er feks rødt kjøtt (pølser, kjøttdeig, bacon) usunt og hvorfor bør man spise mye frukt og grønt. Det er lettere når barna selv er motiverte til å spise sunt. Anonymkode: d89d7...25b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mars #10 Del Skrevet 27. mars Det er veldig mye godt fra det indiske kjøkken, om de liker den type smaker. Ellers kan jeg ikke anbefale "en skikkelig digg kokebok" (i tre versjoner) høyt nok. Senest i går var den i bruk, da hadde vi vegansk Kofta med pita og ris. Taco med portobellosopp er en annen favoritt. Vegetarlasagne (vinnerlasagne) Ellers spiser vi mye kjøtt-redusert. Gratinert blomkål er en favoritt, men strør som regel bacon over. Og vi har som regel refried beans til tacos, som gjør at det går mye mindre kjøttdeig. Anonymkode: b8463...fd6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars #11 Del Skrevet 28. mars Jeg er vegetarianer. Sønnen min er helt motsatt. Han elsker kjøtt, biff, svin osv.Han vil helst ha kjøtt til alle middager. Anonymkode: 2cb8f...7ea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mars #12 Del Skrevet 28. mars Til frokost/lunsj/kvelds: eggs Benedict, dampet spinat og hollandaise. Oppå godt brød. Anonymkode: 1733e...070 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 30. mars #13 Del Skrevet 30. mars Ryddet for avsporinger. _popcorn_, adm 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Øyne Skrevet 30. mars #14 Del Skrevet 30. mars (endret) Røsti. Det vrimler av varianter og oppskrifter på det. Jeg liker å raspe potet og løk, presse ut væske og blande med egg. Legges i klatter i stekepanna, stekes sprø på begge sider og spises med sukker og tyttebærsyltetøy. - ta en potet 😊 Endret 30. mars av Øyne 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mars #15 Del Skrevet 30. mars Chilli sin carne er alltid en slager. Serveres gjerne med rømme, guacamole og nachos. Indisk dahl med nanbrød godt for å få inn linser. Falaffel i pita er smakfullt. Kan ta litt tid å lage falafel, men veldig kjekt når man får dreisen på det. Kanskje barna til og med liker hummus? Er utrolig godt å dyppe grønnsaker og brød i hummus. Anonymkode: 155ed...10d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. mars #16 Del Skrevet 30. mars AnonymBruker skrev (På 27.3.2024 den 8.32): Det er veldig mye godt fra det indiske kjøkken, om de liker den type smaker. Ellers kan jeg ikke anbefale "en skikkelig digg kokebok" (i tre versjoner) høyt nok. Senest i går var den i bruk, da hadde vi vegansk Kofta med pita og ris. Taco med portobellosopp er en annen favoritt. Vegetarlasagne (vinnerlasagne) Ellers spiser vi mye kjøtt-redusert. Gratinert blomkål er en favoritt, men strør som regel bacon over. Og vi har som regel refried beans til tacos, som gjør at det går mye mindre kjøttdeig. Anonymkode: b8463...fd6 Har du prøvd sprøstekt sopp? Her i huset ligger to av tre barn ikke sopp på grunn av konsistens, men når vi sprøsteker den går det ned på høykant Anonymkode: 6f324...e96 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mars #17 Del Skrevet 31. mars AnonymBruker skrev (9 timer siden): Har du prøvd sprøstekt sopp? Her i huset ligger to av tre barn ikke sopp på grunn av konsistens, men når vi sprøsteker den går det ned på høykant Anonymkode: 6f324...e96 Jeg er kjøtteter også. Så trenger ikke helt kjøttfrie retter - mitt mål er redusert mengde kjøtt totalt sett Og bacon i denne retten er godt. Anonymkode: b8463...fd6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mars #18 Del Skrevet 31. mars Disse liker jeg godt: https://www.olivemagazine.com/recipes/quick-and-easy/carrot-cumin-and-feta-fritters-with-coriander-yoghurt/ Vi har bare grønn salat med avokado og en tzatziki til, men kan varieres med mer substansielt tilbehør, feks hummus, salat etc i pitabrød, eller som vegetarburger i burgerbrød. Anonymkode: 46d01...311 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mars #19 Del Skrevet 31. mars AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Disse liker jeg godt: https://www.olivemagazine.com/recipes/quick-and-easy/carrot-cumin-and-feta-fritters-with-coriander-yoghurt/ Vi har bare grønn salat med avokado og en tzatziki til, men kan varieres med mer substansielt tilbehør, feks hummus, salat etc i pitabrød, eller som vegetarburger i burgerbrød. Anonymkode: 46d01...311 PS: Glemte å si at jeg bytter ut minst halvparten av melet med kikertmel/ gram flour. Da smaker kakene nesten helt som falafel - veldig gode. Anonymkode: 46d01...311 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. mars #20 Del Skrevet 31. mars AnonymBruker skrev (7 timer siden): Jeg er kjøtteter også. Så trenger ikke helt kjøttfrie retter - mitt mål er redusert mengde kjøtt totalt sett Og bacon i denne retten er godt. Anonymkode: b8463...fd6 Når Ts spør om tips til vegetarretter er det ulogisk å nevne kjøtt så derfor kommer jeg med forslag om alternativer til kjøtt. Anonymkode: 6f324...e96 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå