AnonymBruker Skrevet 14. mars #21 Del Skrevet 14. mars Absolutt smør. Anonymkode: 98a58...e87 2 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #22 Del Skrevet 14. mars Det er ikke så lenge siden egg var farlig... selvfølgelig er dyrefett sunnere enn oljer som er raffinert fra frø og som mennesker aldri noensinne har hatt som en del av kostholdet før 50-tallet eller så. Se for deg et hvilket som helst dyr på planeten. Hvor sannsynlig tror du det er at A) dette dyret egentlig blir sykt av å spise maten det har spist i hele sin eksistens, og B) at noen klarer å finne opp et kosthold som er bedre for helsa til dyret? Tror du man noensinne vil kunne gjøre noe som helst dyr friskere ved å bytte ut det den spiser fra naturens side, med noe man lager på en fabrikk? Er det virkelig sannsynlig at det skulle være tilfelle for mennesker? Anonymkode: be05a...de9 1 1 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #23 Del Skrevet 14. mars Jeg tenker at smør er sunnest. Hvorfor? Jo, det er bare å sammenligne ingredienslistene det Anonymkode: c470f...5c2 2 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #24 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (3 timer siden): Hva har våre forfedre spist i flere tusen år og hva er et nytt produkt som krever ultraprosessering? Anonymkode: c40a5...4c9 Og hvor høy var levealderen på våre forfedre kontra nå? Folk må slutte å bruke våre forfedre som om de satt på en slags unik kunnskap om mat vi ikke kjenner til i dag. Anonymkode: 8e453...98e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #25 Del Skrevet 14. mars 4 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg tenker at smør er sunnest. Hvorfor? Jo, det er bare å sammenligne ingredienslistene det Anonymkode: c470f...5c2 Du tenker, helsemyndigheten vet. Og ser man på listen, så inneolder meierismør 53 prosent METTET FETT. Tilsvarende for f.eks. Vita hjertegod er 12 prosent. Anonymkode: aec19...377 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #26 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Det er ikke så lenge siden egg var farlig... selvfølgelig er dyrefett sunnere enn oljer som er raffinert fra frø og som mennesker aldri noensinne har hatt som en del av kostholdet før 50-tallet eller så. Se for deg et hvilket som helst dyr på planeten. Hvor sannsynlig tror du det er at A) dette dyret egentlig blir sykt av å spise maten det har spist i hele sin eksistens, og B) at noen klarer å finne opp et kosthold som er bedre for helsa til dyret? Tror du man noensinne vil kunne gjøre noe som helst dyr friskere ved å bytte ut det den spiser fra naturens side, med noe man lager på en fabrikk? Er det virkelig sannsynlig at det skulle være tilfelle for mennesker? Anonymkode: be05a...de9 👏 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Du tenker, helsemyndigheten vet. Og ser man på listen, så inneolder meierismør 53 prosent METTET FETT. Tilsvarende for f.eks. Vita hjertegod er 12 prosent. Anonymkode: aec19...377 Hvis man skal være redd for mettet fett så burde man angripe det virkelige problemet, som er fritert mat, potetgull ol. Vi dytter i oss gedigne porsjoner av dette, også skal problemet liksom være hva vi velger av smør og margarin? Skal du spise hele boksen? Jeg er så lei denne diskusjonen. Bare prøv å tenke hva som er logisk, ts. Anonymkode: 9db69...bc0 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #27 Del Skrevet 14. mars 12 minutter siden, AnonymBruker said: Det er ikke så lenge siden egg var farlig... selvfølgelig er dyrefett sunnere enn oljer som er raffinert fra frø og som mennesker aldri noensinne har hatt som en del av kostholdet før 50-tallet eller så. Se for deg et hvilket som helst dyr på planeten. Hvor sannsynlig tror du det er at A) dette dyret egentlig blir sykt av å spise maten det har spist i hele sin eksistens, og B) at noen klarer å finne opp et kosthold som er bedre for helsa til dyret? Tror du man noensinne vil kunne gjøre noe som helst dyr friskere ved å bytte ut det den spiser fra naturens side, med noe man lager på en fabrikk? Er det virkelig sannsynlig at det skulle være tilfelle for mennesker? Anonymkode: be05a...de9 Nei, helsemyndighetene anbefaler at folk flest bytter ut SMØR med plantebasert margarin. Rett og slett fordi de vet at det er sunnere. Mettet fett i store mengder er usunt og rett og slett farlig. Det øker kolestrolnivået, som påviselig er er en risikofaktor for hjere- og karsykdommer. Dyr spiser ikke smør. De dikker melk, men melk er sunt - smør er fettstoffer fra melk som er farlig i store mengder. Anonymkode: aec19...377 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #28 Del Skrevet 14. mars 3 minutter siden, AnonymBruker said: Og hvor høy var levealderen på våre forfedre kontra nå? Folk må slutte å bruke våre forfedre som om de satt på en slags unik kunnskap om mat vi ikke kjenner til i dag. Anonymkode: 8e453...98e De trengte ikke spesielt mye kunnskap om mat, evolusjonen tok seg av det. De som spiste sunt og næringsrikt levde lenger og fikk flere barn enn de som spiste usunt. De spiste ting som finnes i naturen. Smør hadde de selvsagt ikke, men praktisk talt ALT de fikk i seg av fett må nødvendigvis ha kommet fra dyr. Det samme gjelder protein. Kort sagt mye animalsk mat. Og nei, det er ikke sant at de levde så korte liv. Det er av flere grunner vanskelig å slå fast, men vi vet med sikkerhet at barnedødeligheten var lavere og at skader og infeksjoner også tok flere liv, ting vi kan behandle medisinsk i dag. Det spørs om vår gjennomsnittlige levealder hadde vært særlig høy om det ikke hadde vært for alt vi har av medisiner og hjelpemidler. Det er absurd å tro at mennesker, som den eneste arten på kloden, baserte seg på et kosthold som egentlig var skadelig, i mange millioner år, før margarin endelig ble oppfunnet og man kunne kjøpe ruccula i alle butikker. Anonymkode: be05a...de9 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #29 Del Skrevet 14. mars 2 minutter siden, AnonymBruker said: Nei, helsemyndighetene anbefaler at folk flest bytter ut SMØR med plantebasert margarin. Rett og slett fordi de vet at det er sunnere. Anonymkode: aec19...377 For noen år siden visste de at egg var usunt. De visste også at alle typer fett burde begrenses. Men NÅ har de sikkert funnet ut av alt... Hvordan vet du hva et vilt dyr bør spise? Det er ekstremt enkelt: du observerer hva dyret faktisk spiser i vill tilstand. Du vil få riktig svar hver eneste gang, uten unntak. Du trenger ikke gjennomføre noen studier ut over det. Men så har vi fått det for oss at for oss mennesker er det helt omvendt. Det er liksom umulig å vite om det vi alltid har spist er sunt eller ikke. Helt sykt. Anonymkode: be05a...de9 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #30 Del Skrevet 14. mars Just now, AnonymBruker said: For noen år siden visste de at egg var usunt. De visste også at alle typer fett burde begrenses. Men NÅ har de sikkert funnet ut av alt... Hvordan vet du hva et vilt dyr bør spise? Det er ekstremt enkelt: du observerer hva dyret faktisk spiser i vill tilstand. Du vil få riktig svar hver eneste gang, uten unntak. Du trenger ikke gjennomføre noen studier ut over det. Men så har vi fått det for oss at for oss mennesker er det helt omvendt. Det er liksom umulig å vite om det vi alltid har spist er sunt eller ikke. Helt sykt. Anonymkode: be05a...de9 Hva i all verden har ville dyr med dette å gjøre? Om du kikker rundt i nærmeste omgivelser vil du kanskje observere at mennesker får maten sin fra butikken. Spiser man alt som finnes der, i ubegrensede mengder, som ville dyr ville ha gjort, ville de dø ganske fort. Spørsmålet i tråden var om hva som er sunnest av smør og margarin. Ville dyr ville nok spist begge deler. Anonymkode: aec19...377 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #31 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Du tenker, helsemyndigheten vet. Og ser man på listen, så inneolder meierismør 53 prosent METTET FETT. Tilsvarende for f.eks. Vita hjertegod er 12 prosent. Anonymkode: aec19...377 Det er liten grunn å frykte mettet fett. Mettet fett har blitt frikjent for lenge siden. Det er bare helsemyndighetene som henger igjen i gamle teorier som har vist seg å være feil. Tenk deg at du har hatt ansvar for kostholdsråd til et helt land, og så finner du ut senere at du har gitt feil råd... Stoltheten stopper dem fra å innrømme at de har tatt feil og gitt oss dårlige kostholdsråd. Så de fortsetter bare å gi dårlige kostholdsråd... Mettet fett fra meieriprodukter er forbundet med LAVERE risiko for hjertesykdom. Her er en studie med 4150 mennesker med en gjennomsnittlig oppfølging på 16,6 år: Biomarkers of dairy fat intake, incident cardiovascular disease, and all-cause mortality: A cohort study, systematic review, and meta-analysis Anonymkode: 2cba2...609 3 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #32 Del Skrevet 14. mars Det går nok bra med folkhelsa når man tror mer på bloggere, influensere og konspirasjonseoretikere enn helsemyndighetene. Men en kan jo ikke vente annet på et anynomt forum under Konsthold, trening... osv. Anonymkode: aec19...377 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #33 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Det går nok bra med folkhelsa når man tror mer på bloggere, influensere og konspirasjonseoretikere enn helsemyndighetene. Men en kan jo ikke vente annet på et anynomt forum under Konsthold, trening... osv. Anonymkode: aec19...377 Kva slags bloggarar, influensere og konspirasjonseoretikere er det som forfektar smør? Anonymkode: 92dfc...402 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #34 Del Skrevet 14. mars 26 minutter siden, AnonymBruker said: Hva i all verden har ville dyr med dette å gjøre? Om du kikker rundt i nærmeste omgivelser vil du kanskje observere at mennesker får maten sin fra butikken. Spiser man alt som finnes der, i ubegrensede mengder, som ville dyr ville ha gjort, ville de dø ganske fort. Spørsmålet i tråden var om hva som er sunnest av smør og margarin. Ville dyr ville nok spist begge deler. Anonymkode: aec19...377 Poenget er at hvis du ønsker å vite hva en art bør spise, trenger du bare å se på hva de faktisk spiser i naturlig tilstand. Vår art, mennesket, er ikke noe unntak fra det. Vi får maten fra butikken, men vi kan velge mat som er mer eller mindre lik det vi er utviklet for å spise, som i alle tilfeller vil være ting som finnes i naturen. Anonymkode: be05a...de9 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #35 Del Skrevet 14. mars 13 minutter siden, AnonymBruker said: Det går nok bra med folkhelsa når man tror mer på bloggere, influensere og konspirasjonseoretikere enn helsemyndighetene. Men en kan jo ikke vente annet på et anynomt forum under Konsthold, trening... osv. Anonymkode: aec19...377 Tenk at mange unngikk å spise mer enn et par egg i uka i mange år, fordi helsemyndighetene advarte mot det. Folk droppet ekstremt næringsrik, billig, norsk kortreist mat til fordel for fabrikkprodusert fett og brød. Ikke tro på bloggere og influensere, tro på naturen. Anonymkode: be05a...de9 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #36 Del Skrevet 14. mars Jeg stoler på Helsedirektoratet og bruker Vita hjertego lett på brødskiva. Skulle gjerne brukt meierismør, det smaker uten tvil best. Men det er veldig kaloririkt, og vi nordmenn spiser mye brød. Og jeg veier allerede for mye… Så de ekstra kaloriene med smør på 3-4 brødskiver om dagen har ikke jeg godt av i hverdagen alle fall. Anonymkode: 451d1...e79 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nasty Skrevet 15. mars #37 Del Skrevet 15. mars Meierismør. Tror aldri jeg har hatt margarin i kjøleskapet. Hva skal man med det når man har smør? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 15. mars #38 Del Skrevet 15. mars Definitivt smør. 5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
I Grosny Skrevet 15. mars #39 Del Skrevet 15. mars AnonymBruker skrev (17 timer siden): Jeg tror Helsedirektoratet vet mer om dette på befolkningsnivå, og velger derfor å i all hovedsak høre på hva de sier om dette. At store mengder mettet fett påvirker kolestrolet er et vitenskapelig faktum. Det er selvsagt snakk om mengder, og det er jo første gang i historien folk faktisk kan spise omtrent så mye av dette som man vil, fordi det er tilgengelig. Så snakk om hundretusener av år tilbake blir ganske irrelevant. Anonymkode: aec19...377 Individenes utfordringer kan avvike fra befolkningen generelt. Jeg tror f.eks. at de som har for høyt kolestrol bør velge rapsolje og olivenolje i stedet for smør, mens de som ikke har slike problemer fint kan velge smør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. mars #40 Del Skrevet 15. mars Johan uten land skrev (15 timer siden): Og ordet "ultraprossesert" er om lag 20 år gammelt. Og de siste 2-3 generasjonene har vi levd veldig mye lengre, tross nymotens ord som slenges ut av bedrevitere og ifluensere. Johan uten land skrev (15 timer siden): Og ordet "ultraprossesert" er om lag 20 år gammelt. Og de siste 2-3 generasjonene har vi levd veldig mye lengre, tross nymotens ord som slenges ut av bedrevitere og ifluensere. Patetisk. Du forsøker å underminere kritikken av moderne diett ved å peke på lengre levealder og bagatellisere termen "ultraprosessert" som et nytt og ubetydelig begrep. Imidlertid overser dette fullstendig det faktum at økt levealder primært skyldes fremskritt innen medisin og helsevesenet, ikke bedre ernæring. Faktisk kan mange av de sykdommene vi behandler i dag, direkte eller indirekte, knyttes til det ultraprosesserte kostholdet. Ordet "ultraprosessert" er kanskje relativt nytt, men de helsemessige konsekvensene av et slikt kosthold er godt dokumenterte og alvorlige. Å avfeie kritikk av ultraprosessert mat som elitistisk eller influenserdrevet er ikke bare en forenkling, men en farlig ignorering av vitenskapelig forskning som tydelig viser sammenhengen mellom kosthold og helse. Anonymkode: c206e...2ba 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå