AnonymBruker Skrevet 14. mars #1 Del Skrevet 14. mars Noen som vet? Anonymkode: b35c6...6f8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #2 Del Skrevet 14. mars Ta en titt på innholdsfortegnelsen så får du se Anonymkode: dfc5d...c10 3 13 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #3 Del Skrevet 14. mars Smør er et prosessert produkt, fremstilt av naturlige råvarer (melk og salt) Margarin er et ultraprosessert produkt, fremstilt av andre ultraprosesserte produkter (planteolje, plantefett, etc.). You do the math. Anonymkode: c206e...2ba 9 21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #4 Del Skrevet 14. mars Hva har våre forfedre spist i flere tusen år og hva er et nytt produkt som krever ultraprosessering? Anonymkode: c40a5...4c9 4 2 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #5 Del Skrevet 14. mars Det er det neppe noe entydig svar på. Meierismør er mettet fett, mens margarin oftes er umettet. Har man problemer med forhøyet kolesterol er det sannsynligvis gunstig med margarin basert på planter. Anonymkode: aec19...377 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #6 Del Skrevet 14. mars Her er rådene fra Helsedirektoratet: https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/ekspertuttalelse-om-fett/hva-er-sunnest-meierismor-eller-plantemargarin Anonymkode: aec19...377 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TomSawyer Skrevet 14. mars #7 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Noen som vet? Anonymkode: b35c6...6f8 Ja det som ikke er herdet hardt med hydrogengass. 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #8 Del Skrevet 14. mars Rådene spriker i alle retninger. Selv har jeg trua på at naturlige råvarer er best derfor foretrekker jeg ekte meierismør fremfor den ultraprosesserte smørerstatningen man kaller margarin. Helsedirektoratet snakker om mettede og umettede fettsyrer og kolesterol og greier. Om det tenker jeg at vår kropp og fordøyelse har utviklet seg gjennom hundretusener av år og tilpasset seg en diett basert på kjøtt, fett, melk, frukt og bær. At vi plutselig nå ikke lenger skal tåle kjøtt og mettet fett fra dyr, det synes jeg virker ulogisk og merkelig. Min farfar spiste poteter, kjøtt og stekt flesk minst to ganger om dagen. Ofte sammen med ost, melk, fløte og brød. Han ble nesten 100 år. Anonymkode: e0531...b61 7 14 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #9 Del Skrevet 14. mars 15 minutter siden, AnonymBruker said: Rådene spriker i alle retninger. Selv har jeg trua på at naturlige råvarer er best derfor foretrekker jeg ekte meierismør fremfor den ultraprosesserte smørerstatningen man kaller margarin. Helsedirektoratet snakker om mettede og umettede fettsyrer og kolesterol og greier. Om det tenker jeg at vår kropp og fordøyelse har utviklet seg gjennom hundretusener av år og tilpasset seg en diett basert på kjøtt, fett, melk, frukt og bær. At vi plutselig nå ikke lenger skal tåle kjøtt og mettet fett fra dyr, det synes jeg virker ulogisk og merkelig. Min farfar spiste poteter, kjøtt og stekt flesk minst to ganger om dagen. Ofte sammen med ost, melk, fløte og brød. Han ble nesten 100 år. Anonymkode: e0531...b61 Jeg tror Helsedirektoratet vet mer om dette på befolkningsnivå, og velger derfor å i all hovedsak høre på hva de sier om dette. At store mengder mettet fett påvirker kolestrolet er et vitenskapelig faktum. Det er selvsagt snakk om mengder, og det er jo første gang i historien folk faktisk kan spise omtrent så mye av dette som man vil, fordi det er tilgengelig. Så snakk om hundretusener av år tilbake blir ganske irrelevant. Anonymkode: aec19...377 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #10 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (34 minutter siden): Jeg tror Helsedirektoratet vet mer om dette på befolkningsnivå, og velger derfor å i all hovedsak høre på hva de sier om dette. At store mengder mettet fett påvirker kolestrolet er et vitenskapelig faktum. Det er selvsagt snakk om mengder, og det er jo første gang i historien folk faktisk kan spise omtrent så mye av dette som man vil, fordi det er tilgengelig. Så snakk om hundretusener av år tilbake blir ganske irrelevant. Anonymkode: aec19...377 Det er ca. 10000 år siden mennesket gradvis gikk over til et jordbruksbasert kosthold; 400 generasjoner. Signifikante evolusjonære endringer i menneskepopulasjonen tar tusenvis av generasjoner. Og det ultraprosesserte kostholdet vi har i dag er på 3-5 generasjoner. Anonymkode: c206e...2ba 4 13 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #11 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (54 minutter siden): Min farfar spiste poteter, kjøtt og stekt flesk minst to ganger om dagen. Ofte sammen med ost, melk, fløte og brød. Han ble nesten 100 år. Anonymkode: e0531...b61 Og min morfar røykte rullings og pipetobakk daglig fra han var fjorten til han døde som nittiseksåring. Mens min svært sunne farmor, som verken smakte alkohol eller tobakk, som var svært fysisk aktiv og som aldri rørte halvfabrikata døde av lungekreft da hun var 58. Med andre ord: google anektdotiske bevis før du argumenterer på denne måten. 🙄 For øvrig er "naturlig" et rimelig dårlig argument for sunnhet, det også. Det finnes temmelig mye som er naturlig, men som ikke er det minste helsebringende: radon, cyanider + alle mulige giftige planter. For ikke å snakke om dyreavføring eller selvdøde gnagere som forurensner drikkevannskilder. Helt naturlig, men ikke akkurat bra for oss! 🤢 Anonymkode: 65e5f...4d7 9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandagsunge Skrevet 14. mars #12 Del Skrevet 14. mars (endret) Viss du et så mykje av dei at dei gjer eit merkbart avtrykk i næringsinntaket ditt, så et du for mykje av dei, same kva du vel. Smør smakar betre, margarin er billegare. Begge delar er metta feitt som en bør begrense inntaket av. Morfaren min kunne skjere smør med kniv og ete det på fisk. Han døydde av hjarteproblem før fyllte sytti. Endret 14. mars av Mandagsunge 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereGoesBob Skrevet 14. mars #13 Del Skrevet 14. mars Smør er sunnest fordi kroppen klarer å prossesere det i kroppen. 1 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #14 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (1 time siden): Noen som vet? Anonymkode: b35c6...6f8 Kommer an på. Tenker du mest mulig naturlig/lite prosessert og med færrest mulig ingredienser, så er smør sunnest. Tenker du kolesterol er margarin sunnest da det inneholder enumettet og flerumettet fett, mens smør er mettet fett. Tenker du kalorier er det hipp som happ, da begge deler er fett og inneholder samme mengde kalorier pr 100 gram. Ingen av delene er sunt i for store mengder, så måtehold er viktigst. Man må finne sin balanse i livet, ingen er så sunn at de er garantert å leve et langt liv. Det finnes dessverre både krefttyper og andre sykdommer som rammer både sunne og usunne folk. Jeg tenker at man bør vise måtehold i matveien, være aktiv i hverdagen og stresse ned. Og kose seg av og til uten dårlig samvittighet. Anonymkode: 5f17e...a05 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 14. mars #15 Del Skrevet 14. mars Bruker aldri meierismør, smaker ekkelt også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #16 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (1 time siden): Rådene spriker i alle retninger Nei, rådet er tydelig: gå for margarin som inneholder umettet fett. Bruk flytende margarin eller olje fremfor hardere margarin når det er mulig. Anonymkode: ea21c...8a0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johan uten land Skrevet 14. mars #17 Del Skrevet 14. mars 49 minutter siden, AnonymBruker said: Det er ca. 10000 år siden mennesket gradvis gikk over til et jordbruksbasert kosthold; 400 generasjoner. Signifikante evolusjonære endringer i menneskepopulasjonen tar tusenvis av generasjoner. Og det ultraprosesserte kostholdet vi har i dag er på 3-5 generasjoner. Anonymkode: c206e...2ba Og ordet "ultraprossesert" er om lag 20 år gammelt. Og de siste 2-3 generasjonene har vi levd veldig mye lengre, tross nymotens ord som slenges ut av bedrevitere og ifluensere. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #18 Del Skrevet 14. mars AnonymBruker skrev (2 timer siden): Noen som vet? Anonymkode: b35c6...6f8 Margarin er mye bedre enn meierismør! Bedre fett for hjerte og kropp! I 1998 sluttet de med transfett i margarin. No er det ofte sunne oljer i. Helsedirektoratet anbefaler an man bør velge matoljer, flytende margarin eller myk margarin fremfor smør, grunnet det lave innholdet av mettet fett og det høye innholdet av en- og flerumettet fett. Det å bytte ut mettet fett med flerumettet fett, reduserer sannsynligvis risikoen for hjertesykdommer Anonymkode: 97527...cb6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #19 Del Skrevet 14. mars LiseTV skrev (51 minutter siden): Bruker aldri meierismør, smaker ekkelt også Ja det smaker dritt! Melange i baking er mye bedre!Og sunnere! Anonymkode: 97527...cb6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. mars #20 Del Skrevet 14. mars Eg brukar meierismør fordi smørsyre er anti-inflammatorisk. Så satser på at betennelsane som eg har fleire stader i kroppen blir betre av det Men! Alt med måte, sjølvsagt Anonymkode: 92dfc...402 2 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå