Gå til innhold

Grove piroger, med kjøttdeig, egg og dill, fra Grete Roede


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg husker mamma bakte dem, og ga meg et lass med slike da jeg gikk på folkehøgskole i 1983-1984.

Det er ei litt rar blanding, men de var faktisk så gode at venninna mi husker dem ennå! Og jeg har heller ikke glemt de, så jeg baker de ennå av og til. 

Regner nesten med at ingen vil bake disse, men de faktisk veldig gode!

Grove piroger:

25 g gjær

2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

1/2 ts olje

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl hvetemel

 

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 løk

2 egg

1 dl finhakket dill

2 ss chilisaus

1 ts pizzakrydder

1 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

 

1 egg til pensling

 

Rør gjæren ut i lunkent van. Bland inn salt, olje og mel. Elt alt sammen til en smidig deig, heves ca 30 min.

 

Kok eggene harde (ca 10 min)

 

Stek kjøttdeigen. Bruk gaffel til å finfordele kjøttdeigen. Finhakk løk og egg, bland i kjøttdeigen sammen med chilisaus, dill, pizzakrydder, salt, pepper.

 

Del deigen i 8 emner. Kjevle emnene ut i ca 1/2 cm tynne, runde leiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.Legg fyll på halve leiven, la kanten være fri for fyll. Pensle egg rundt kanten, brett den andre halvdelen av leiven over kjøttet. Klem kantene sammen

 

Hev i ca 15 min, pensle m egg, stke 250 grader ca 15 min.

 

 

Anonymkode: f11cc...5d7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fra Grete Roede? Med så mye hvete i? Skal ikke Grete Roede liksom være "sunt"? 🤔

Anonymkode: 686c0...09b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres veldig godt ut! Jeg har en oppskrift på chilenske empanadas,som ligner. Den er ikke grov da,også er det ikke dill i den. Men kjøttdeig, løk og kokte egg er det. Og oliven hvis man liker det.

Anonymkode: b5fd6...d2b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift! Har faktisk vært på utkikk eller noe lignende. 
lyst å lage noe «innbakte greier» som er relativt sunt og enkelt!

Skal prøve å huske på denne oppskriften! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres godt ut😊

Anonymkode: b431e...826

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette kan ikke kalles piroger, mer innbakt ett eller annet. Hilsen øst europeer

Anonymkode: a141a...3a9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

Dette kan ikke kalles piroger, mer innbakt ett eller annet. Hilsen øst europeer

Anonymkode: a141a...3a9

Hvorfor kan det ikke kalles pirog? Jeg trodde piroger kunne lages på flere måter, ikke bare med butterdeig, men også med gjærdeig? Er det deigen eller fyllet det er noe "galt" med?  Hilsen :heks:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrift, ts! :) 

Jeg har vært på utkikk etter turmat - og dette fristet! :)

Anonymkode: a8faf...36b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 14.3.2024 den 13.44):

Jeg husker mamma bakte dem, og ga meg et lass med slike da jeg gikk på folkehøgskole i 1983-1984.

Det er ei litt rar blanding, men de var faktisk så gode at venninna mi husker dem ennå! Og jeg har heller ikke glemt de, så jeg baker de ennå av og til. 

Regner nesten med at ingen vil bake disse, men de faktisk veldig gode!

Grove piroger:

25 g gjær

2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

1/2 ts olje

2 dl sammalt hvete, grov

2 dl hvetemel

 

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 løk

2 egg

1 dl finhakket dill

2 ss chilisaus

1 ts pizzakrydder

1 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

 

1 egg til pensling

 

Rør gjæren ut i lunkent van. Bland inn salt, olje og mel. Elt alt sammen til en smidig deig, heves ca 30 min.

 

Kok eggene harde (ca 10 min)

 

Stek kjøttdeigen. Bruk gaffel til å finfordele kjøttdeigen. Finhakk løk og egg, bland i kjøttdeigen sammen med chilisaus, dill, pizzakrydder, salt, pepper.

 

Del deigen i 8 emner. Kjevle emnene ut i ca 1/2 cm tynne, runde leiver og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.Legg fyll på halve leiven, la kanten være fri for fyll. Pensle egg rundt kanten, brett den andre halvdelen av leiven over kjøttet. Klem kantene sammen

 

Hev i ca 15 min, pensle m egg, stke 250 grader ca 15 min.

 

 

Anonymkode: f11cc...5d7

Høres godt ut! Kan jeg spørre hva slags pizzakrydder og hvilken chilisaus du bruker?😃

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...